STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne može Saturn da predstavlja narod, narod je isključivo Mesec. Saturn je uvek individua (mantra Saturna je izdvajanje od mase, odnosno izdvajanje od mase naroda). Ljudi sa Saturnom u MC imaju potrebu da budu bolji od drugih ljudi, da budu poznati široj javnosti.
Нисам написала народ, написала сам друштво. Народ је један облик друштвеног живота. А друштво конкретно: "Друштво представља целину састављену од људи одређеног региона, у којој су успостављени друштвени односи, друштвене улоге и статус сваког појединца. Појам друштво потиче од латинског societas, у значењу пријатељске везе са другима."
Социологија, наука о друштву најбоље одговара симболици знака Водолије.

Ali Vodolija jeste znak koji se okreće ka budućnosti (Vodolija, predviđanje, uran predviđanje, buduća dešavanja, Uran egzaltacija u Škorpiji, Pluton egzaltacija u Blizancima, Sat na ruci, 8 kuća smrti, kucnuo je poslednji čas itd).
Niti jedan Saturnovski tip ljudi ima kontakte sa bilo kakvim predviđanjima. Ovo su uvek ljudi koji žele činjenice i ''hard science'' što bi se reklo. Za saturnovski tip ljudi astrologija je, recimo, gubljenje vremena.

Зар астрологија не повлачи детерминизам? О каквој слободи и случају (Уран) говоримо ако се будућност може предвидети?
"Детерминизам је филозофско учење по којем је све што постоји повезано каузалним, узрочно-последичним везама, материјалне или нематеријалне природе. Према овој доктрини, нема случајности, произвољности, нити слободног чина у универзуму, већ је све унапред одређено претходном историјом збивања.".
Све што се може предвидети, може се предвидети захваљујући неком претходном искуству (Сатурн). И управо се астролог не може постати без искуства.

А занимљиво је да сам упознала највише Јарчева који уче астрологију. Додуше, личне планете у Водолији имају.

Мислим да Сатурновци, баш зато што не желе да губе време, воле да се окрену астрологији и тако одаберу прави тренутак за испуњење својих планова. То дефинитивно нису људи који живе од данас до сутра. Битно им је да опстану у времену што дуже, да се не расипају. Стога су им прогнозе битне.

Poslednja izmena:
Društvo kao skup jednog naroda (Mesec) jeste u simbolu nečijeg kraja (my hood, Mesec).

Grupa ljudi, koji su različitih statusa, pod simbolom (banner) neke organizacije (11) predstavljaju upravo Vodoliju. Recimo, Anonimusi su pod okriljem Vodolije.

Svi ljudi koji imaju određenu funkciju u društvu (po nečemu se izdvajaju su pod okriljem Saturna), ali kao celina uvek izlazi narod kao Mesec. Kada glasaju ljudi, različitih zvanja i statusa, dolaze na izbore kao Mesec.

Posmatrati narod u horoskopima predsednika, uključujući bilo koji segment ''ljudi'' je ponovo Mesec, bilo da je u pitanju, šta znam, vojska države ili organizacija pozorištance ''Puž'' :ok:

Grupe ljudi (Mesec, Publika) predvodi političar (Sunce, Scena, Spotlight). Funkcija političara (Saturn, MC) i funkcija ljudi (Mesec, IC).

Saturn nikako nije vezan za grupe ljudi, Saturn stremi da zadrži status i ne interesuje ga humanističi deo.

Mao Zedong, Sunce u Jarcu, Asc u Jarcu, Saturn u Vagi. Saturn najblizi MC.

mao-zedong-3-728.jpg

Činjenica koja potvrđuje da bez balansa nema dobrog predsednika, što često nije slučaj s obzirom da se Saturnovski tipovi gotovo uvek okrenu ka masovnim uništenjima.

Pod okriljem Vodolije, nebitno je koje si rase, pripadnosti, statusa ili identiteta ukoliko imaš ''humanistički(humanitarni) cilj'' (Vodolija predstavlja Ljudski, human, znak).

:mrgreen: odo' sad.

Svi ljudi koji imaju određenu funkciju u društvu (po nečemu se izdvajaju su pod okriljem Saturna), ali kao celina uvek izlazi narod kao Mesec. Kada glasaju ljudi, različitih zvanja i statusa, dolaze na izbore kao Mesec.
Да, то знам, да је Месец гомила цивила, публика, бирачко тело и сл. А Сатурн је систем, хијерархијски уређен.
Пето поље се свакако односи на јавност, ТВ, концерте, представе и јавна места типа: тргови, кафићи и сл. А десето на јавни политички живот, актуелну власт; једанаесто на страначка окупљања и разне асоцијације, као и невладине организације.
Рекла бих да је политика врло повезана и са Водолијом и са Јарцом, с оба сатурновска знака.
Нешто ми се не да да Са лишим владарства Водолије. Ја га, штавише, користим као јединог владара. Рекла сам већ да транссатурне не узимам за владаре поља.
Јарац је знак који се односи на прошлост (не спорим), а Водолија на будућност, а и једно и друго на време (Сатурн) у одређеном смислу.

Сећам се да једном једна старија астролошкиња није прихватала да Јупитер влада знаком Риба. Па можда бисмо могли и у том правцу да кренемо. Да видимо како Јупитер може да влада овим знаком. :mrgreen:

Да, то знам, да је Месец гомила цивила, публика, бирачко тело и сл. А Сатурн је систем, хијерархијски уређен.
Пето поље се свакако односи на јавност, ТВ, концерте, представе и јавна места типа: тргови, кафићи и сл. А десето на јавни политички живот, актуелну власт; једанаесто на страначка окупљања и разне асоцијације, као и невладине организације.
Рекла бих да је политика врло повезана и са Водолијом и са Јарцом, с оба сатурновска знака.
Нешто ми се не да да Са лишим владарства Водолије. Ја га, штавише, користим као јединог владара. Рекла сам већ да транссатурне не узимам за владаре поља.
Јарац је знак који се односи на прошлост (не спорим), а Водолија на будућност, а и једно и друго на време (Сатурн) у одређеном смислу.

Сећам се да једном једна старија астролошкиња није прихватала да Јупитер влада знаком Риба. Па можда бисмо могли и у том правцу да кренемо. Да видимо како Јупитер може да влада овим знаком. :mrgreen:

krenite,
cim se vratim (veceras) sa golfa,
procitacu :)

Цитираћу мало Птоломеја. Тетрабиблос, књига I, "О кућама неколико планета":

"Систем кућа има следећу природу. Будући да су Рак и Лав од дванаест знакова најсевернији, најближи нашем зениту и стога најпродуктивнији у погледу исијавања врелине и топлоте, они су приписали ове куће највећим и најснажнијим небеским телима, то јест, луминарима. Лав који је мушко - Сунцу, а Рак, женско - Месецу. Држећи се овог, они су узели да је полукруг од Лава до Јарца соларни, а од Водолије до Рака лунарни, тако да се у сваком од полукругова један знак може приписати свакој од пет планета као његов, од којих један има аспекат на Сунце, а други на Месец, што је доследно сверама у њиховом кретању и посебностима њихових природа. Зато су Сатурну у чијој хладноћи превладава хладноћа, као супротност врелини, и који заузима орбиту највишу и најудаљенију од луминара, приписани знакови супротни Раку и Лаву - поименце Јарац и Водолија - са додатним разлогом да су ови знакови хладни и ветровити, и надаље да њихов диматречки аспекат није у складу са доброћудности. Јупитеру, који је умерен и испод Сатурнове свере, приписана су два знака следећа претходним, ветровита и плодна - Стрелац и Рибе - који су у тригоналном аспекту са луминарима, што је хармонична и доброћудна конфигурација. Затим, Марсу, који је сув по природи и заузима свере испод Јупитера, приписана су поново два знака, која се додирују са суседним - Шкорпион и Ован - и имају сличну природу, и складно Марсовом деструктивном и нехармоничном квалитету, у квадратном су аспекту према луминарима. Венери, која је умерена и испод Марса, придодана су следећа два знака, која су екстремно плодна - Вага и Бик. Ови чувају хармонију секстилног аспекта; други разлог је тај да ова планета највећим делом није никад више од два знака удаљена од Сунца у оба смера. Коначно, Меркуру, који никад није удаљен од Сунца више од једног знака у оба смера и налази се испод других и ближе путу оба луминара, приписани су преостали знакови - Близанци и Девица - који су одмах до кућа луминара."
20ab4a7a7ae4463518b09b6443e9e62c.jpg

Poslednja izmena:
Ћаоооооооооо прашинари. Данас сам био мало вреднији па ћу раније завршити посао...а након тога следи читање друге епизоде Корта Малтезеа!

Drago mi je da to cujem :)

I meni, veruj mi
spremam se da izađem malo iz brloga
nego da ti nešto ispričam
Jedna od najskupljih kafa na svetu je ova:
Ekskluzivna kafa koja se dobija iz izmeta azijske životinje cibetke prodaje se u jednom kafiću robne kuće u Londonu za 50 funti po šolji, prenosi BBC.
Mešavina zrna dve vrste kafe “Blue Mountain” i “Kopi Luwak” sa Jamajke koristi se da bi se napravila kafa po imenu “Caffe Raro”, koja je jedna od najskupljih na svetu.
Azijske životinje nalik na mačku jedu, vare i izbacuju iz tela zrna “Kopi Luwak” kafe, koja se potom prodaju za 324 funti po kilogramu.
Ove životinje žive na plantažama širom jugoistočne Azije, a za njih se zna da vole da jedu najbolja i najzrelija zrna kafe. Enzimi u njihovom sistemu za varenje razgrađuju srž zrnca kafe pre nego što ga izbace iz tela. Tada radnici na plantaži skupljaju životinjski izmet i operu ga pre nego što izprže očišćena zrnca.

E sad toga ima i kod nas
Juče me muž vodio na kafu u novootvorenu kafeteriju gde postoji milion vrsta kafe -i ova iz govneta mačke -Kopi Luwak
Košta šoljica 800 din
NARAVNO da nisam nju pila, neka hvala, i da je džabe....

- - - - - - - - - -

vidi kako je slatka ispred sirovih zrna kafe
cat-poop-coffee.jpg

civet-cat.jpg

Ћаоооооооооо прашинари. Данас сам био мало вреднији па ћу раније завршити посао...а након тога следи читање друге епизоде Корта Малтезеа!

To knjiga ili strip?

I meni, veruj mi
spremam se da izađem malo iz brloga
nego da ti nešto ispričam
Jedna od najskupljih kafa na svetu je ova:
Ekskluzivna kafa koja se dobija iz izmeta azijske životinje cibetke prodaje se u jednom kafiću robne kuće u Londonu za 50 funti po šolji, prenosi BBC.
Mešavina zrna dve vrste kafe “Blue Mountain” i “Kopi Luwak” sa Jamajke koristi se da bi se napravila kafa po imenu “Caffe Raro”, koja je jedna od najskupljih na svetu.
Azijske životinje nalik na mačku jedu, vare i izbacuju iz tela zrna “Kopi Luwak” kafe, koja se potom prodaju za 324 funti po kilogramu.
Ove životinje žive na plantažama širom jugoistočne Azije, a za njih se zna da vole da jedu najbolja i najzrelija zrna kafe. Enzimi u njihovom sistemu za varenje razgrađuju srž zrnca kafe pre nego što ga izbace iz tela. Tada radnici na plantaži skupljaju životinjski izmet i operu ga pre nego što izprže očišćena zrnca.

E sad toga ima i kod nas
Juče me muž vodio na kafu u novootvorenu kafeteriju gde postoji milion vrsta kafe -i ova iz govneta mačke -Kopi Luwak
Košta šoljica 800 din
NARAVNO da nisam nju pila, neka hvala, i da je džabe....

:bljak:

Sva sreca te ne pijem ni onu koja ne treba da ima takav tretman :lol:

Sta znaci agi ako sanjam bika?
Desavalo se i to ali u malo drugacijoj varijanti :rumenko:

Ave Trumane!
ja se sve spremam da izađem
a nikako da se nakanim
još idem po pare - trebala bih da letim:zcepanje:

Кад прочитам ту причу би ми жао што не пијем кафу. Изузетак је ирски капућино који се налази у апарату у Италијанском институту. Њега пијем, погодите зашто...

:lol:

Izgleda umiljato ali ja ta zrna ne bih dirao :lol:

aaaaaaaaaaaaa, ona JOŠ nisu pojedena i israna

- - - - - - - - - -

Кад прочитам ту причу би ми жао што не пијем кафу. Изузетак је ирски капућино који се налази у апарату у Италијанском институту. Њега пијем, погодите зашто...

Viski?
Viski:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back