Ruše crkvu iz 1905 – nema građevinsku dozvolu

• Začetnik teme Začetnik teme wayne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

wayne

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
241
Po satelitskom snimku, nova crkva u Glogu (1988) ispod Čemerna nema dozvolu za postojanje ali je, po novom zakonu, ne poseduje ni stara (1905), podignuta u vreme kada u Srbiji nije bilo ni dozvola ni inspekcije ni opštine Lučani.

http://www.politika.rs/sr/clanak/368572/Ruse-crkvu-iz-1905-nema-gradevinsku-dozvolu

Opštinskim rešenjem, koje je 31. oktobra potpisao građevinski inspektor Zoran Krljančević, od Crkvene opštine Viča naređenjem se očekuje da u roku od 30 dana sruši objekte u Donjem Dupcu, crkvu i crkvu brvnaru u istoj porti, jer su ih „imenovani sagradili bez prethodno pribavljene građevinske dozvole od nadležnog organa opštine Lučani”.

Jovan Kovačević, načelnik Opštinske uprave u Lučanima, objašnjava da ovo nije nikakav specijalni napad na pravoslavne hramove u ovom delu stare Srbije.

Po satelitskom snimku, nova crkva u Glogu (1988) ispod Čemerna nema dozvolu za postojanje ali je, po novom zakonu, ne poseduje ni stara (1905), podignuta u vreme kada u Srbiji nije bilo ni dozvola ni inspekcije ni opštine Lučani.

http://www.politika.rs/sr/clanak/368572/Ruse-crkvu-iz-1905-nema-gradevinsku-dozvolu

Opštinskim rešenjem, koje je 31. oktobra potpisao građevinski inspektor Zoran Krljančević, od Crkvene opštine Viča naređenjem se očekuje da u roku od 30 dana sruši objekte u Donjem Dupcu, crkvu i crkvu brvnaru u istoj porti, jer su ih „imenovani sagradili bez prethodno pribavljene građevinske dozvole od nadležnog organa opštine Lučani”.

Jovan Kovačević, načelnik Opštinske uprave u Lučanima, objašnjava da ovo nije nikakav specijalni napad na pravoslavne hramove u ovom delu stare Srbije.

Cela Kaludjerica najvece nelegalno naselje BG i sta je bilo sa njom?
Legalizacija.

Ovo treba na naslovne strane i narod da ne da rusenje pravoslavne svetinje.

Crkva se ne rusi.

Треба народ са моткама да их сачека И ДА ИХ ПОШАЉЕ КОД ЗУКОРЛИЋА - ПА КАДА ТАМО У НОВОМ ПАЗАРУ СРЕДЕ ЗАКОНСКЕ ОБАВЕЗЕ НЕКА СЕ ВРАТЕ У ЛУЧАНЕ.....

bas tako

djubrad SNS-ovska

Zukorlic je po licnom priznanju sagradio prek 40 dzamija BEZ IJEDNE DOZVOLE

Sto to ne srusite SNS-ovci ?

A neee kad je Zukorlic SNS vojvoda u pitanju TU STE MANJI OD MAKOVA ZRNA

Ni jednu pisljivu tablu, postavljenu ratnom zlocincu Acif Efendiji NE SMETE DA UKLONITE

- - - - - - - - - -

Cela Kaludjerica najvece nelegalno naselje BG i sta je bilo sa njom?
Legalizacija.

Ovo treba na naslovne strane i narod da ne da rusenje pravoslavne svetinje.

Crkva se ne rusi.

jos pazi to je crkva usred sela sto bi rekli englezi "in the middle of nowhere"

Znaci nikome ne smeta , ali Vucic to hoce da rusi

A zgradu koju VUCICEV MUFTIJA ZUKORLIC GRADI NA SRED ULICE PRAKTICNO NA TROTOARU TO NE SME DA PIPNE GAMAD SNSOVSKA

bas tako

djubrad SNS-ovska

Zukorlic je po licnom priznanju sagradio prek 40 dzamija BEZ IJEDNE DOZVOLE

Sto to ne srusite SNS-ovci ?

A neee kad je Zukorlic SNS vojvoda u pitanju TU STE MANJI OD MAKOVA ZRNA

Ni jednu pisljivu tablu, postavljenu ratnom zlocincu Acif Efendiji NE SMETE DA UKLONITE

- - - - - - - - - -

jos pazi to je crkva usred sela sto bi rekli englezi "in the middle of nowhere"

Znaci nikome ne smeta , ali Vucic to hoce da rusi

A zgradu koju VUCICEV MUFTIJA ZUKORLIC GRADI NA SRED ULICE PRAKTICNO NA TROTOARU TO NE SME DA PIPNE GAMAD SNSOVSKA

Искрено ништа мени није јасно и докле ће ово овако.

ZUKORLIĆ: Gradim bez dozvole i baš me briga!

- Nemamo dozvolu za gradnju i gradićemo bez nje. Zašto? Zato što za 20 godina nismo dobili dozvolu ni za jednu džamiju ili bilo koji islamski objekat u Novom Pazaru - poručuje muftija

zukorlic-tablice-331x219.jpg

Muftija Muamer Zukorlić bespravno gradi dva ugostiteljska objekta u Novom Pazaru, piše današnji “Informer”.

Objekti se grade oko zgrade Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru, koji posluje u sklopu Islamske zajednice, na čijem je čelu Zukorlić. Iako su u inspekciji rekli da te zgrade zauzimaju površinu Gradskog trga i da će zbog toga biti zatvorene, one se i dalje grade, a kako piše ovaj list “policija odbija da pomogne inspekciji u rušenju objekta”.

Muftija Zukorlić kaže da ne haje za zabrane i poručuje da mu ne pada na pamet da “puzi i moli za dozvole”. On kaže da nikada neće tražiti odobrenje za gradnju.

– Nemamo dozvolu za gradnju i gradićemo bez nje. Zašto? Zato što za 20 godina nismo dobili dozvolu ni za jednu džamiju ili bilo koji islamski objekat u Novom Pazaru. I šta mislite, da ću da puzim i da ih molim? Ne pada mi na pamet. Gradićemo 100.000 kvadratnih metara i neka znaju da ćemo graditi na svakoj vakufskoj stopi i baš me briga što me prozivaju – rekao je Zukorlić.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Треба народ са моткама да их сачека И ДА ИХ ПОШАЉЕ КОД ЗУКОРЛИЋА - ПА КАДА ТАМО У НОВОМ ПАЗАРУ СРЕДЕ ЗАКОНСКЕ ОБАВЕЗЕ НЕКА СЕ ВРАТЕ У ЛУЧАНЕ.....

Ovo je sustina - za crkvu se lako nadje "modus" za legalizaciju, ali za muslimanske objekte i njihove vodje koje skiveno prete, nikako ne. Tada mora da se bude "pazljiv i obazriv", pa dokle tog ponizavanja i klecanja pred nasilnicima?

Zakoni "države" Srbije više ne važe na teritoriji Sandzaka...
Za to da možemo zahvaliti Vučiću i Tadiću...

I, šta sad?

Inspektor sitnu knjigu piše da je naredbu sačinio na osnovu satelitskog snimka Geodetskog zavoda iz Beograda, dok Jovan Kovačević, načelnik Opštinske uprave u Lučanima, objašnjava da ovo nije nikakav specijalni napad na pravoslavne hramove u ovom delu stare Srbije.

– Nego je samo jedan korak u postupku priznavanja građevina koje danas još nemaju papire. I to po Zakonu o ozakonjenju svih objekata, ne samo verskih, izgrađenih bez dozvole. Sve opštine u Srbiji obavezne su da popišu nezakonito podignute građevine, i to do 27. novembra. Ako vlasnik nema građevinsku dozvolu inspektor, po rečenom Zakonu, obavezno donosi rešenje o rušenju, ali se to ne sprovodi dok ne bude doneto rešenje o ozakonjenju – kaže za „Politiku” Kovačević, inače rodom upravo iz Viče.

Prevedeno sa pravničkog na srpski: na teren mora da izađe geometar i premeri, drugi stručnjak sastaviće elaborat i onda se traži naknadna dozvola, kako to po Zakonu ide.

Šta na sve kaže verni narod?

U ovoj gori nema mnogo čeljadi, lakše je sresti zverku no iksana. U Gornjem Dupcu bejaše, o jesenjem jutru, otvorena krčma sa ukupno troje članova koji su, čast svakome, sakupili poprilično leta. Ali se ne boje zime jer su ispod šanka, bubnjari za leđima, složili tri metra hrastovine, iscepane na vreme. Pa će je, kad ovde osvoje metarski snegovi, u plehanu furunu ubacivati ko je najbliži.

– Zašto diraju crkvu, meni je potrebna da se pričestim i pomolim Bogu – reče Stanica Jovanović, koja drži ovaj planinski han.

Jedan od dvojice trenutnih gostiju na jutarnjoj kafi, Bogislav Stevanović, ceni da crkve ne bi trebalo dirati a drugi, Stonojle Radović, pripoveda da je u svoje doba radio u Guči kao mlinar, te saopštava posebno mišljenje:

– Pod jedan: država može da sruši tu crkvu, ali samo ako želi da napravi novu i bolju. Drugo: ako hoće neka vaseljena da mi pomogne ja bih se molio povazdan, ali mi baš nešto ne ide od ruke, u mojih 86 godina.

КОЈА СМЕЈУРИЈА ОД ВЛАСТИ ...И... ПРИВРЕМЕНЕ ЗАКОНСКЕ УРЕДБЕ...:huh: ...( Не могу да поверујем ...да ту процедуру - " прописује закон " )

Уместо да се 100 и кусур година стари објекти и верски...признају по неком " аутоматизму "...добијају " статус " ...као да су ...јучер изграђени ...и пролазе ..комплетну процедуру до одобрења ...у којој се лако може десити ( у Оваквој Србији ) да буду... порушени од неке злонамерне или пре-ревносне будале...:roll: ....:aha2:

Koliko vidim crkva brvnara je nova , tako da je u članku verovatno lažu jer je zasigurno nova brvanara sagrađena na mestu stare.
Da su toliko zabrinuti ne bi crkvu slikali sa 50 metara kao da ima ispred žica sa strujom.
Treba malo prbližiti da joj vidimo "stare daske".

Kad vidim crkvu na svakom ćošku dođe mi da povratim , to ova bradata bagra zapišvaa teritoriju i svugde svoj smrad ostavlja , kao da nema dovoljno crkvi i još plus većinom prazne.

Sve džamije i crkve besrpavno podignute treba srušiti.

Kad sam čuo da u Tutinu mestu od desetak hiljada ljudi ma 28 džamija nisam mogao verovati , dok mi neko nije rekao da su sve bespravno sagrađene osim jedne stare.
Ja sam iz vojvođanskog gradića od 35.000 stanovnika i i postoje 2 pravoslavne crkve sa time da ova nova još nije gotova , i zamislite i ova stara je uglavnom prazna.

Ako su sve religije u Srbiji ravnopravne onda imaju pravo svi graditi gde hoće ako to već bespravno rade ovi talibani i ovi pravoslavni rakijaši.

Dakle , ja sutra gradim SVETINJU , ona će biti u parku gde su se igrala deca i to će biti hram posvećen "Milanu Tarotu predsedniku svemira" , i najpoštenijem verskom vođi u istoriji srpskog naroda.
Ako mi neko navede da je ijedan patrijjarh,vladika,hodža,biskup bolji i pošteniji od Milana Tarota ja ću odmah odbaciit tu veru u preći u neku od ovih domaćih pedofilskih.

Back