ČEKALA PREGLED ŠEST SATI I UMRLA, satima se gušila u čekaonici!

Тихи

Starosedelac
Poruka
185.057
ČEKALA PREGLED ŠEST SATI I UMRLA: Snežana se satima gušila u čekaonici!

sava-ivasku-deliblato-pancevo-snezana-supruga-opsta-bolnica-cekanje-foto-1469220204-954799.jpg

Moja supruga Snežana (63) satima se gušila i povraćala u čekaonici Opšte bolnice u Pančevu, ali nikoga nije bilo briga, kaže kroz suze Savo Ivašku iz Deliblata

Moja supruga je umrla od plućnog infarkta u bolnici prepunoj lekara, jer se više od šest sati niko nije smilovao da je pregleda iako je bila hitan slučaj!

Ovo je kroz suze rekao Sava Ivašku iz Deliblata kod Pančeva, čija je supruga Snežana (63) preminula u sredu u Opštoj bolnici u Pančevu čekajući na pregled interniste.

Molio da je prime

- Satima je povraćala i gušila se u čekaonici, ali nikoga nije bilo briga. Moja supruga je bila borac, imala je želju za životom, ali ni ona nije mogla da izdrži ovoliki nemar lekara! Izgubio sam druga, ostao sam sam. Sin Dušan (20) izgubio je majku. Međutim, najviše boli činjenica da do toga nije moralo da dođe. Ona bi danas bila sa nama da su je lekari pregledali i ukazali joj pomoć na vreme! - ističe Sava.

U sredu ujutro Snežana se požalila da ne može da diše i da ima jaka gušenja. Bila je bleda, a nakon nekoliko koraka bi se umorila i morala da sedne. Sava joj je pomogao da stigne do Doma zdravlja u Deliblatu, gde su joj dali uput za odeljenje pulmologije u Opštoj bolnici u Pančevu.
- Vratili smo se kući. Snežana je legla u krevet i rekla: „Ne mogu da idem u bolnicu. Lepo mi je u mom krevetu. Osećam se jako loše, kao da sam na samrti.“ Naterao sam je. U bolnicu smo stigli oko 10.30. Urađen joj je rendgen i rečeno nam je da sačekamo pregled kod lekara interniste - kaže Sava.

sava-ivasku-deliblato-pancevo-snezana-supruga-opsta-bolnica-cekanje-foto-1469220186-954797.jpg

Ističe da su čekali unedogled i da je Snežani bilo sve lošije.
- Molio sam da je prime, ali rekli su mi da mora da sačeka. U međuvremenu, pored nas su prolazili lekari i medicinske sestre i videli su koliko joj je loše. Nikoga nije bilo briga. Zaustavila se samo jedna sestra, koja ju je pitala: „Gospođo, šta vam je? Sad ću da zovem pomoć.“ Kad se vratila, rekla je da je doktorka na odeljenju i da će sići tek u 16 časova - objašnjava ogorčeno Sava.

Plaši se zataškavanja

Međutim, nije došla ni tada. Snežana je primljena tek oko 17.30 sati. „Njoj su usta pocrnela, umreće!“, rekla je doktorka i pozvala kolege. Počeli su da je reanimiraju, malo se povratila.
- „Znaš li za sebe?“, pitao sam je. Gledala me je uplašeno i rekla: „Znam.“ Rekli su mi da izađem. Petnaestak minuta kasnije doktorka koja me ju je primila izrazila mi je saučešće. Rečeno mi je da je u pitanju plućna embolija. Pozlilo joj je ponovo i njeno srce nije izdržalo. Bila je jaka, toliko sati se borila sama, bez terapije. Da je primljena ranije, bila bi živa! - kroz suze je rekao Sava, koji se plaši da bolnica pokušava da zataška ovaj slučaj, jer prilikom preuzimanja tela nije dobio nikakvu dokumentaciju o njenoj bolesti, a nije urađena ni obdukcija.

Opšta bolnica u Pančevu
KOMISIJA UTVRĐUJE OKOLNOSTI

Dr Nebojša Tasić, v. d. direktora Opšte bolnice u Pančevu, kaže da je, nakon što je od Kurira saznao za ovaj slučaj, odmah formirao komisiju koja će ispitati šta se tačno desilo:
- Rezultati istrage koju sprovodi petočlana komisija biće poznati početkom sledeće nedelje. U ovom trenutku, budući da nisu poznate sve okolnosti, ne mogu da komentarišem ovaj slučaj.

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/c...a-se-satima-gusila-u-cekaonici-clanak-2365755

Tako je to kad je ministar zdravlja "DOKTOR SMRT" Zlatibor Loncar....

Javasluk, raspad, korupcija, propast....

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

SRČANI BOLESNIK UMRO U ČEKAONICI: Lekari ga nisu ga pregledali tri i po sata!

dragica-krstic-dragan-krstic-1459716448-878719.jpg

Dragutin Krstić, srčani bolesnik, hitno je primljen u KC Kragujevac. Supruga je bezuspešno preklinjala da mu kardiolog ukaže pomoć, ali je posle predugog čekanja preminuo na stolici

BEOGRAD - Da su mu na vreme ukazali pomoć, on bi meni danas bio živ. Njihovom greškom mi je čovek umro na stolici u čekaonici.

Ovako počinje svoju tragičnu priču Dragica Krstić (65) iz Batočine, čiji je suprug Dragutin Krstić (72) preminuo 25. februara u Kliničkom centru Kragujevac nakon što je tri i po sata čekao na pregled.

Imao gušenja

Dragutin je tog dana imao jak kašalj i gušenja. Porodica ga je odvela u ambulantu u Batočini, odakle je hitno sanitetom poslat u Kragujevac. Njegova supruga Dragica ogorčena je na medicinsko osoblje, koje nije ukazalo adekvatnu pomoć njenom pokojnom mužu.
- U Kragujevcu je hitno primljen na grudno odeljenje oko podneva. Doktorka ga je pregledala i pogledala dokumentaciju. Zaključila je da su gušenja i problemi srčane prirode i uputila nas je na kardiologiju Urgentnog centra. Tu mu je urađen EKG i rečeno nam je da izađemo ispred i da čekamo. Njemu je bilo sve gore, gušio se i kašljao. Nijedan kardiolog nije bio tu da mu ukaže pomoć. Posle sat vremena neizvesnosti, otišla sam do sestre da je pitam kada će Dragutina neko da pregleda. Ona mi je odbrusila da čekamo i da pitamo doktora kad dođe - priseća se Krstićeva.

U čekaonici je njen suprug bio najhitniji slučaj, ali pomoći nije bilo nigde.
- Celo telo mu je pomodrelo, videlo se da je bio mnogo loše. Umro je njihovom greškom! - ponavlja ogorčeno Dragica.

Počeo da se koči

U Kliničkom centru Kragujevac tvrde da je Krstiću pravovremeno predložen operativni zahvat, koji je on odbio. Takođe, oni navode da je vreme smrti 21.34. Međutim, porodica ove navode negira i tvrdi da je vreme smrti 20.30, kao i to da tog dana niko nije spominjao operaciju.
- On bi danas bio živ da ga je neko tada pregledao. Čekali smo tri i po sata, pojeo je jednu kiflu, popio malo vode, uspeo je da ode i do toaleta. Kad se vratio oko 20.30, seo je na stolicu, ispružio noge, počeo da se koči i preminuo. Zvali smo sestre, oni su kao odradili reanimaciju, ali ja se pitam reanimaciju čega. Mrtvog čoveka?! - kroz suze priča supruga.

Kako Krstićeva kaže, novca da se sudi s njima nema, ali želi da im ovo bude opomena za dalje, da se ovako nešto ne bi ponovilo.
- Moj suprug je bio srčani bolesnik i čekao je na operaciju na Dedinju, ali ja tvrdim da ga je kardiolog pregledao, ne bi došlo do smrti i on bi meni danas bio živ. Samo su nam ponavljali: „Čekajte, čekajte“ i eto štasmo dočekali.

Bratanica Marina
UŽASNO JE TO ŠTO SU URADILI

Marina Spasić (45), bratanica pokojnog Krstića, pita zašto je pored toliko lekara, on ostao uskraćen za pomoć.
- Da li je moguće da bez obzira na hitnost uputa, na lošu kliničku sliku, bez obzira na obimnu medicinsku dokumentaciju koju je doneo sa sobom, bez obzira na molbe članova porodice da ga lekar što hitnije primi i pregleda, njega niko nije pregledao! Umro je na stolici u čekaonici, posle tri i po sata čekanja! U čekaonici Urgentnog centra - naglašava Spasićeva.
Klinički centar
BILO HITNIJIH PACIJENATA

U Kliničkom centru Kragujevac navode da je nakon pregleda u Urgentnom centru dežurni internista tražio konsultativni pregled kardiologa radi korekcije terapije.
- Dok je čekao konsultativni pregled kardiologa, D. K. je bio pod opservacijom medicinskog osoblja budući da je hronično teško oboljenje srčanih zalistaka stanje u kom su iznenadne komplikacije i naprasna smrt vrlo česti. Dežurni specijalista kardiologije na Klinici za kardiologiju planirao je da uradi konsultaciju što pre. U isto vreme, na Klinici za kardiologiju bilo je nekoliko pacijenata sa višim stepenom hitnosti i u teškom zdravstvenom stanju, kojima je bila neophodna stalna stručna pomoć i lekar kardiolog je bio zauzet tim pacijentima.

=================

Ovakvih slucajeva ima koliko hocete sirom Srbije. Neka nam Gospod Bog pomogne, jer ocito da ova vlast Vuciceva niti moze niti hoce....

I dok Vucic juri Pokemone po Briselu , i gleda kojeg zapadnog ambasadora kako da zadovolji narod mu bukvalno umire po bolnicama zbog javasluka i neorganizacije medicinske nege i lecenja, sto je licno njegov posao i sto on sa svojim ministrima treba da resi.

Ovakvih slucajeva ima koliko hocete sirom Srbije. Neka nam Gospod Bog pomogne, jer ocito da ova vlast Vuciceva niti moze niti hoce....

I dok Vucic juri Pokemone po Briselu , i gleda kojeg zapadnog ambasadora kako da zadovolji narod mu bukvalno umire po bolnicama zbog javasluka i neorganizacije medicinske nege i lecenja, sto je licno njegov posao i sto on sa svojim ministrima treba da resi.

Pa polako ne moze on bas svuda da stigne....
Jos je u fazi trazenja gresaka prethodnih vlasti,valjda ce poceti da radi svoj posao pre isteka drugog mandata.
A sta ce njemu zdravstvo?Placacemo i izdrzavati neke tamo strance koji su visili po zatvorima,(i ne verujem da su oni nevini sedeli tu i toliko,ali to je druga prica)?placacemo im skolu jezika,psihologe...itd.A nas narod ce da umire..

.

Dr Nebojša Tasić, v. d. direktora Opšte bolnice u Pančevu, kaže da je, nakon što je od Kurira saznao za ovaj slučaj, odmah formirao komisiju koja će ispitati šta se tačno desilo:

Какав је то директор болнице који из новина сазнаје да му је пацијент умро у чекаоници !?

Vučić kaže da su za smrt krivi sami pacijenti, a ne lekari koje je njegova partija pažljivo probrala iz sopstvenih redova....
Da su pacijenti džogirali 100 kilometara tri puta dnevno i jeli po 5 miligrama hrane i mazali se uljem od mošnica divljeg aligatora nebi bili u situaciji da budu srčani bolesnici i da traže lekarsku pomoć...

ČEKALA PREGLED ŠEST SATI I UMRLA: Snežana se satima gušila u čekaonici

=================

Наши људи још увек не схватају да су ИЗМИШЉЕНА БОЛЕСТ(ФАРМАЦИЈА) КАО И СМРТ НАЈУНОСНИЈИ ПОСЛОВИ ТРЕНУТНО У СРБИЈИ.
Погледај само домаће тв-канале... видећеш да већина свакодневно сатима и сатима емитује емисије у којима некакви лекари ПРОМОВИШУ СВОЈЕ ПРИВАТНЕ ОРДИНАЦИЈЕ и БОЛНИЦЕ У КОЈИМА И НАЈЗДРАВИЈЕГ ЧОВЕКА ПРЕТВАРАЈУ У ТЕШКОГ БОЛЕСНИКА ДА БИ НЕШТО ЗАРАДИЛИ... свакодневно ти "лекари" који су погазили Хипократову заклетву измишљају и сервирају људима у свест и подсвест најстрашније болештине ЗБОГ КОЈИХ МОРАЈУ ОДМАХ И ХИТНО ЊИМА ДА СЕ ОБРАТЕ..... наравно, ту су са њима И ТРГОВЦИ ОРГАНИМА као И ПОГРЕБНЕ ФИРМЕ ........ јесте морбидно и црно - али на жалост јесте и истинито.......
Када гледаш њихове емисије можеш да "научиш" да ако си само мало гласније прднуо - да је са тобом готово ако се одмах њима не обратиш и не продаш све што имаш ДА БИ ЊИХ НАГРАДИО ЗА "ТРУД"...

Али, да не грешим душу....... ИМА ЛЕКАРА ЧИЈА ИМЕНА И ПРЕЗИМЕНА ТРЕБА СВУДА ХВАЛИТИ И ОБЈАВЉИВАТИ КАО СТРУЧНЕ и ХУМАНЕ ЉУДЕ КОЈИ СЕ ОЗБИЉНО БАВЕ СВОЈОМ ПРОФЕСИЈОМ, али они су на жалост ПРАВА РЕТКОСТ........

п.с.
А са друге стране, ако имаш Министра здравља КОГА ЈАВНО ЊЕГОВЕ КОЛЕГЕ ЗОВУ "ДОКТОР СМРТ" ја на ту вест остајем нем...... остајем без текста и схватам ДА ЈЕ ПРОИЗВОДЊА БОЛЕСТИ И СМРТИ ГЛАВНИ ПОСАО ВЛАДЕ СРБИЈЕ.

Poslednja izmena:
Какав је то директор болнице који из новина сазнаје да му је пацијент умро у чекаоници !?
Pzi , to nije njegov posao.

Ti imas i glavnog lekara, sefa odeljenja i slicne pozicije.

Direktor bolnice ni ne mora da bude lekar nego moze i ekonomista jer treba da radi DIREKTORSKI posao.

...........................................

Sto se teme tice trenutno u ProSerbiji vlada takva situacija da vlada manjak lekara i specijalista dok u isto vreme ima solidan broj na birou.

Kod mene u bolnici je puna bolnica svaki dan, a u domovima zdravlja ima po 20-30 penzionera od otvaranja do zatvaranja.

Kada je onaj blesavi Boris Tadić doveo Finca da mu operiše koleno, a Tomica Milosavljević nije smeo da se operiše kod domaćih kasapina, tu je sve rečeno. O zdravstvu u Srbiji, a da bude u pozitivnom smislu, može se govoriti o retkim svetlim primerima. Tu nisu plate u pitanju, već sam mentalitet ljudi koji obavljaju te poslove, a sve to što nema pravednih kazni za ovakve zločince u medicini

Pzi , to nije njegov posao.

Ti imas i glavnog lekara, sefa odeljenja i slicne pozicije.

Direktor bolnice ni ne mora da bude lekar nego moze i ekonomista jer treba da radi DIREKTORSKI posao.

...........................................

Sto se teme tice trenutno u ProSerbiji vlada takva situacija da vlada manjak lekara i specijalista dok u isto vreme ima solidan broj na birou.

Kod mene u bolnici je puna bolnica svaki dan, a u domovima zdravlja ima po 20-30 penzionera od otvaranja do zatvaranja.
Није посао директора да зна да је болесник умро у његовој установи због тога што његови запослени нису хтели да му пруже неодложну помоћ?

Ваљда си мислио на главну сестру?:lol:

Цениш да директор, др Небојша Тасић није лекар?

Није посао директора да зна да је болесник умро у његовој установи због тога што његови запослени нису хтели да му пруже неодложну помоћ?

Ваљда си мислио на главну сестру?:lol:

Цениш да директор, др Небојша Тасић није лекар?
Cenim da jeste al da ne bi trebao lekar da bude na poziciji direktora.

- - - - - - - - - -

pobuna u doktorskim redovima, hoce americke plate da rade
Sadasnja plata je smesna za posao koji se radi.

Svi drece kad naidju na budalu ili kad usled nekog razloga budu zanemareni.

Treba im povecati platu, opsta praksa bar od 80.000 da krece pa navise, za 8 casovno bakcanje sa penzionerima u 80% slucajeva.

Americki doktori rade mnogo vise ali imaju za ovdasnje pojmove nezamislive zarade, kucaj ,,america doctor average salary`` i videces o cemu pricam.

Cenim da jeste al da ne bi trebao lekar da bude na poziciji direktora.

- - - - - - - - - -

Sadasnja plata je smesna za posao koji se radi.

Svi drece kad naidju na budalu ili kad usled nekog razloga budu zanemareni.

Treba im povecati platu, opsta praksa bar od 80.000 da krece pa navise, za 8 casovno bakcanje sa penzionerima u 80% slucajeva.

Americki doktori rade mnogo vise ali imaju za ovdasnje pojmove nezamislive zarade, kucaj ,,america doctor average salary`` i videces o cemu pricam.

Šta misliš, kada bi naši lekari zdravstva Srbije imali veću platu, koliko bi se u % smanjila korupcija i povećala agilnost na poslu tih istih lekara?

Šta misliš, kada bi naši lekari zdravstva Srbije imali veću platu, koliko bi se u % smanjila korupcija i povećala agilnost na poslu tih istih lekara?
Povecala bi se motivacija ako nista drugo.

A deo dobrih lekara ne bi rekao ,,Je*bo sve`` i zapalio u Nemacku.

Inace iz mog grada ide preko 100 osoblja iz bolnice u Nemacku do nove godine.
A to je sve osoblje sa najmanje 5 godina iskustva.

Ponavljam jos jednom, vlada nerealna situacija, ima premalo doktora na 1000 ljudi a ima ih nezaposlenih na birou.
Specijalizacije se dele na kasicicu pa nema ni specijalista koliko bi trebalo.

Gospoda pojedina se zale kako hitna pomoc dolazi posle sat vremena, dok u isto vreme ima samo jedan dezuran tim.
Raja ne bi cekala da ima na primer 3 spremna tima:think:

Drzava nam je ko jugo od 20 i kusur godina, ne znas odakle bi krenuo popravku ako i ima smisla popravljati.....

Back