EX-YU Lige na jednom mestu

AKON poraza Hajduka od Rijeke 2;4 na Poljudu, došlo je do prave drame na stadionu jer je 50-ak agresivnih navijača splitskog kluba doslovce opkolilo novinarske prostorije vrijeđajući, prijeteći, a tu i tamo bi se razbila i pokoja flaša.

Skupina navijača je za stanje u klubu najviše krivila neke novinare, optužujući ih da su četnici, jugoslaveni, udbaši te plaćenici koji uništavaju Hajduk pišući za Mamićeve novine.

Nekoliko najagresivnijih, njih pet, šest u bijesu je urlalo i nakon što su počeli vikati ''Dajte nam Reića, hoćemo Reića, živite od Hajduka, a serete po njemu'', stigla je i policija.

Međutim, policija, premda je bila na licu mjesta, osim poneke opomene navijačima, nije ništa napravila.

Nakon što su igrači Hajduka izašli iz svlačionice i oni su dobili porciju uvreda.

''Treba vas prebiti'', vikali su im navijači, koji su tražili razgovor s predsjednikom Kosom, a vrijeđali su i upravu kluba.

Kad se ipak malo smirilo, kad je pred stadionom ostalo samo nekoliko navijača, novinari su mogli izaći, no ni tada uvrede nisu prestajale jer i ti preostali navijači tražili su Zdravka Reića, za kojeg nije poznato kamo se sklonio.

Predsjednik Hajduka Ivan Kos izašao je pred navijače i pokušava ih smiriti.

6uJAXXs.jpg

Да ли време да Ријека коначно буде првак.Они су и били прваци једном после распада чини ми се.

Nisu, brutalno su pokradeni protiv Osijeka u zadnjem kolu gde im je trebala pobeda, negde krajem 90tih mislim, poznata "Krecakova zastavica" kojim im je ponisten regularan gol za naslov...

Jedini klub osim Din i Haj je Zagreb koji je osvojio naslov sa Cicom Kranjcarem, sadasnjim trenerom Dinama, imali su tada Olica u momcadi..

Sumnjam, Rijecani su Mamiceve kujice, pa iako sad imaju jak tim, cak i da je sve normalno, Dinamo je bolji, evo Rijeka je sad za smesne novce prodala Bezjaka (igrao za Ludogorec, mozda ga se neko seca) najboljeg strelca lige...

Значи ово је очито саставио неки Ријечанин:):
https://sh.wikipedia.org/wiki/Prva_hrvatska_nogometna_liga
Интересантно да је годину дана раније у Србији тј. Југославији Арканов Обилић на крађу узео титулу.

Па сад не бих рекао да су тако блиски са Динамом.
Шта је било са оним Крамарићем, јел он негде по Енглеској?

Значи ово је очито саставио неки Ријечанин:):
https://sh.wikipedia.org/wiki/Prva_hrvatska_nogometna_liga
Интересантно да је годину дана раније у Србији тј. Југославији Арканов Обилић на крађу узео титулу.

Па сад не бих рекао да су тако блиски са Динамом.
Шта је било са оним Крамарићем, јел он негде по Енглеској?

Ne kontam, pa na linku ti ne pise da je Rijeka bila prvak..

Bliski su itekako, pa vagon igraca je stigao iz Dinama u Rijeku, jedini imaju moc da se pobune protiv HNS mafije ali ne rade to kad je i predsednik Miskovic deo HNS-a..

Mislim da je u Nemackoj, u Hofenhajmu ali ne znam da li je jos na posudbi ili je otkupljen ugovor

Poslednja izmena:
Ne.

Ovo je zadnji pokusaj da se grupa odrzi, jer svrha grupe je tribina...podeljeni su na sto frakcija, podfrakcija, ovoga onoga, nema ih na tribinama, preti im kraj..zato su se na ovo odlucili, borba se nastavlja ali sa tribine.

- - - - - - - - - -

VIDEO Pogledajte ludnicu s Šalate na otvaranju sezone navijačkog Dinama

Kakav je to Psiho bio :hahaha:
Pogledaj ti samo tih pokreta :rotf:

Zavrsena je prva deonica prvenstva u Hrvata i to na faking spektakularan nacin.

Rijeka-Dinamo 5-2

Rijeka je jednostavno ubila, ovakvu igru dugo ali dugo nisam vidio. Prvi gol je pao vec u 17.sekundi igre nakon tragikomicne reakcije Pivarica koji je izbio golmanu loptu iz ruke i savrseno servirao Gavranovicu za prvi pogodak. Drugi gol je zabila novopridoslica Gorgon nakon odlicne asistencije nekadasnjeg igraca Zvezde Vesovica. Vesovic je odigrao jednu fantasticnu utakmicu, bio je jako borben, brz, prava napast za Dinamo. U prvom poluvremenu Dinamo nije imao ni jedan jedini udarac u okvir gola, jos je komotno dva tri gola Rijeka mogla da da.

Za 11.min drugog poluvremena, Rijeka zabija jos dva gola, posebno lijep gol bio je od Gorgona koji zabija drugi gol na utakmici. Dinamo daje utjesni gol Sudanija a vec u sljedecem napadu Vesovic okrunjava svoju odlicnu partiju i zabija 5.pogodak za Rijeku. Pavicic smanjuje na 5-2...

Kranjcar je uradio nesto neverovatno, totalno je promenio sistem igre stavljanjem 3 igraca u odbranu, tako neuigran sistem je i rezultirao onakvim greskama u odbrani kakve dugoo nisam vidio. Nakon 4-0 Sudani i Fernandez su trazili od Kranjcara da nesto uradi. I sta on uradi...jos vise se otvori i primi jos 2 gola. Hvalio sam ga u Salzburgu ali ovo sad je za svaku osudu. Verovatno je njegov put u Dinamu gotov..

Za one koji ne znaju, Dinamo je u proslom kolu izgubio i na Maksimiru i to od Osijeka koji je na ovo cekao 16.godina...
U ovom Dinamu nije problem mladost vec sta se sve urusilo, vise niko ne zna sta da igra, sistem je ocajan, Dinamo nema igru i za to je sve kriv Kranjcar.

Sta se tice Rijeke, sad je pobegla na 4 boda Dinamu ali moze zaliti sta nije veca razlika, jer Rijeka je protiv Intera u gostima imala 1-0 da bi odma u sledecem napadu skrivili penal gde ovi izjednacavaju i utakmica je zavrsila. A u proslom kolu su odigrali jednu jako lepu i dobru utakmicu u Vinkovcima, ponisten im je i cisti gol ali ipak u 90.i nekoj su imali penal kojeg junak danasnje utakmice Gorgon promasuje...razlika je vec sad mogla da bude 8 bodova...

Moze li Rijeka napokon prekinuti dominaciju Dinama? Tesko je reci...sva sudacka organizacija i ceo sistem je i dalje na strani Dinama a Rijeka cesto zna da iznenadi svojim remijima i da sansu Dinamu da se vrati, bas kao prosle sezone. Dinamo nece vecno drzati ova kriza, ima on dobre igrace a navodno se na zimu sprema velika kupovina igraca, Rijeka na to mora dobro da odgovori jer je prosto fascinantno da ima ove rezultate a prodala je mnoge igrace od kojih nekoliko nosioca igre. Prava je steta da su pre prosloga kola prodali napadaca Bezjaka koji je vec do tad bio prvi strelac lige sa 7 golova...Kad pogledate ova imena (ako neko prati znat ce sta su ti igraci znacili) Mocinic, Bezjak, Leskovic, Tomas i jos neki igraci, iako je dobro kupovala, ovaj rezultat je sjajan kao i sama igra i prava steta da nisu izborili grupe EL jer bi imali sta tamo da kazu.

U svakom slucaju, zasad barem jos uvek ne verujem u Rijeku...videt cemo kako ce to dalje ici.

A i Osijek je danas pobedio Splita i sad je na 2.mestu, samo bod iza Rijeka...

Stvarno netipicna situacija u Hrvatskoj..

11c035108eaa4b959cb3805408fd3ea8.png

Osijek - Split 3-0

Kohorta šutila prvih 20. minuta u znak protesta
Navijači Osijek svoje su nezadovoljstvo potezom klupskih čelnika, i njihovim poklanjanjem dresa Osijeka Mamiću, iskazali i na samo utakmici. Iako su im snage sigurnosti zabranile unijeti poruke, glasnim skandiranjem kontra Zdravka Mamića i HNS-a jasno su rekli svoj stav kako neće dopustiti koketiranje s, za njih, personifikacijom svega lošeg u hrvatskom nogometu. Na ironičan su način prikazali i zatvorski "dres" s njegovim prezimenom i tako podsjetili gdje mu je što se njih tiče mjesto.

14344737_862646717170018_2707794299280700578_n.jpg

14316754_212594769154960_5578020078045850967_n.jpg

Lovče, zaboravio si stavit Hajduk - Slaven Belupo 4 - 0.

- - - - - - - - - -

Žao mi je što nisam gledao derbi Rijeka - Dinamo (5-2). Bio sam vani s društvom, ebiga. :( Ne sjećam se kad je netko ovako brutalno zgazio i ispeglao Dinama. Nepepoznatljivi su. Ovo im je treći poraz u nizu i bravo za Cicu što je gospodski dao ostavku. Valjda će netko drugi znati bolje s momčadi koju će imati na raspolagnju. U svakom slučaju, rijetko viđen debakl Modrih.

Lovče, zaboravio si stavit Hajduk - Slaven Belupo 4 - 0.

- - - - - - - - - -

Žao mi je što nisam gledao derbi Rijeka - Dinamo (5-2). Bio sam vani s društvom, ebiga. :( Ne sjećam se kad je netko ovako brutalno zgazio i ispeglao Dinama. Nepepoznatljivi su. Ovo im je treći poraz u nizu i bravo za Cicu što je gospodski dao ostavku. Valjda će netko drugi znati bolje s momčadi koju će imati na raspolagnju. U svakom slučaju, rijetko viđen debakl Modrih.

Da, zaboravio sam, valjda zato jer nisam gledao (jucer su igrali i Partizan i Zvezda) jer sam bio u vecitom derbiju.

Evo recu ti ja kada, i odsada kad imas takve nedoumice, idi na ovu stranicu :mrgreen:

Prije 9 godina je Dinamo izgubio istim rezultatom, gledam sastave, Sifo je i tad igrao :mrgreen:

http://hrnogomet.com/hnl/brojPrimlj...a=5&klub=5&stranica=1&sortBy=2&sortOrder=desc

- - - - - - - - - -

Na ovo sam se kidao :hahaha: Imamo teroristicki napad u New Yorku, Kolindin brat shebao neku plazu, izbori u Rusiji a prelomna vest na Indexu je poraz Dinama :hahaha:

94c45652b7b343838b24551e50fcad2b.png

Back