PUTIN PRED NOVINARIMA: Čak 1.400 novinara danas propitkuje predsednika Rusije

drdoktor

Elita
Banovan
Poruka
23.062
PUTIN PRED NOVINARIMA: Čak 1.400 novinara danas propitkuje predsednika Rusije

PLANETA 10:00, 17.12.2015. 0
Velika tradicionalna konferencija za novinare, koju Vladimir Putin već 11. put drži u decembru, upravo je počela u Centru za međunarodnu trgovinu u Moskvi

Ovogodišnja konferencija potukla je jedan rekord i pre nego što je počela: čak 1.392 novinara nalazi se u sali i ima pravo da postavi pitanje.

Pratite konferenciju za novinare uživo ovde:

Putin je konferenciju počeo anegdotom, odgovarajući novinaru Komsomoljskaje pravde, koji je imao čast prvi da postavi pitanje, na pitanje o nizu problema u ruskoj privredi.

"Vrhunac krize je prošao", rekao je predsednik Rusije i dodao da se spoljni dug Ruske Federacije spustio na 13 odsto. Takođe je kazao da ne isključuje korigovanje budžeta za 2016. godinu, a osvrnuo se i na pad cene nafte kao otežavajuće okolnosti.

"Polazili smo od cene od 50 dolara za barel a ona je pala na 36", rekao je.

Videće se da li će Putin oboriti rekord iz 2008, kada je 4 sata i 40 minuta odgovarao na čak 106 novinarskih pitanja. Prošle godine konferencija je trajala 3 sata i 10 minuta, tokom kojih je odgovorio na 53 pitanja.

Akreditovani novinari već danima smišljaju kako da privuku pažnju ruskom predsedniku kako bi mu postavili pitanje, pa nei nose transparente, drugi upadljivu odeću, treći plišane igračke i slično.

Što se tiče tema, u centru pažnje svakao će biti međunarodna politika, pre svega borba protiv terorizma i odnosi s Turskom i Zapadom, zatim ekonomija i, konačno, domaća pitanja.

..........................................
:ok::klap:

Ovo je demokratija.

Kad je predsednik prošli put dolazio kod nas,zadrzao se ni jedan ceo dan,svega nekoliko sati.Razumem,obaveze i to.ali mogao bi da izdvoji nekoliko dana,i da poseti ne samo Beograd nego i druga veća mesta,da razgovara i sa našim novinarama i običnim građanima.

Da ga malo propitaju nasi novinari(americki placenici) i recimo Natasa Kandic isl

Што се Асада тиче, став Русије се не мења- само сиријски народ има право да одлучи ко ће да руководи њиховом државом.

«Неки верују да је нама потребно база у Сирији. Ја тако не мислим. Шта ће нам? Да би све држали под контролом? А због чега све држати под контролом? Ако буде потребно да тамо неког пребацимо, пребацићемо!»
Што се тиче операције у Сирији, вршиће се авијациони удари и подржавати офанзивна дејства сиријске армије док сиријска армија те операције спроводи.

На питање новинара из Украјине: «У контексту ваше изјаве да у Донбасу нема руских војних кадрова, ја бих Вам пренео поздраве од капетана Јерофејев и наредника Александрова. Хоћете ли да их замените Сенцовим, Савченком и другима? И друго питање. Шта очекивати од Минских договора у наредној години?»

Никада нисмо говорили да у Украјини нема људи који решавају војна питања, али то не значи да се тамо налазе регуларне јединице Русије. Регуларних руских трупа тамо нема. Приметите разлику. Следеће. Поменули сте два или три човека у замену, а онда дугачак списак оних са којима их треба заменити. Размена заробљеника између Кијева и Донбаса треба да буде по формули «сви за све» а не селективно.

Нисмо заинтересовани за заоштравање сукоба у Украјини, напротив, заинтересовани смо да буде решен што пре.
О Минским споразумима: Ми желимо да они буду спроведени, али погледајте шта је у њима написано. И Кијев треба да уради свој део посла. Неопходно је било да се измени Устав и усклади са Донбасом. Да ли сте то урадили? Закон о специјалном статусу су усвојили. Али како? По закону је усвојен члан који каже да ће бити примењен након избора. То је манипулација. Ако желимо да решимо тај проблем, хајде да престанемо тако да радимо.

«Интерфакс»: Санкције, нафтна појефтинила, криза. Русија има довољно ресурса за све ово? За војне операцијаме, повећање војног присуства. Сетио сам се изреке: «Рат је лако покренути, али тешко завршити.»
Ми рат нисмо почели. Ми спроводимо одвојене операције користећи ВКС, систем ваздушне одбране, обавештајне службе. То није озбиљан терет буџету. Део средстава која смо планирали за војне вежбе, ми смо преусмерили на операције у Сирији. Ви разумете да смо спровели велике вежбе «Центар», «Восток-2015». Хиљаде људи су укључени у ово. Ми смо само део ових средстава пренели на операције у Сирији. Дуго можемо тако да радимо без наношења штете нашем буџету.

Москва спремна да унапреди односе са Грузијом и укине визни режим са Грузијом.
Именовање Михаила Сакашвилија на место гувернера Одеске области у Украјини је шамар украјинском народу.

Државна власт ће посветити већу пажњу људима у мањим регијама РФ.

Руске власти настављају приватизацију великих државних компанија, укључујући Росњефт и Аерофлот. РФ приликом приватизације великих компанија неће изгубити контролне пакете.
Русија је спремна и хоће да сарађује са САД. После састанка са Керијем, Москва је решила да подржи позицију САД које су спремне да заједнички решавају међународна питања.

U hrvatskom to postoji, verovatno je naslov preuzet iz nekih hrvatskih izvora.

Kardinal Bozanić: Oni koji žele vladati trebaju neprestano propitkivati svoju savjest.
U srpskom se ni glagol trebati ne menja, a i ne postoji nikakvo propitkivanje.

Па то.

Не знају ни српски а мисле да знају нешто о Путину или чему већ.

На питање новинара какав ће однос Москве бити са новим председником САД, Путин је одговорио да ће сарађивати са сваким председником кога сам амерички народ изабере.

Покренута је и тема допинга на спортским догађајима… Путин је рекао да одговорност за допинг треба да буде појединачна. Тражиће се од спорстских званичника да се отворено боре против допинга у свим међународним структурама.
На похвалу новинарке да је у доброј спортској форми, руски председник је одговорио: «Без допинга, нагласићу».

На питање новинара какав ће однос Москве бити са новим председником САД, Путин је одговорио да ће сарађивати са сваким председником кога сам амерички народ изабере.

Покренута је и тема допинга на спортским догађајима… Путин је рекао да одговорност за допинг треба да буде појединачна. Тражиће се од спорстских званичника да се отворено боре против допинга у свим међународним структурама.
На похвалу новинарке да је у доброј спортској форми, руски председник је одговорио: «Без допинга, нагласићу».

Ljudi moji koja je ovo intelektualna provokacija , prc i podjebancija Putina za tzv.čmaričku demokr., ljucka prava i slobode.

A, ko je taj G-din Siva eminencija koji bi mogao da utiče na izbor A.precednika? m?

Kakav provokativni Prrcccc .... :rotf: ... ode u tri lepe sudbina izuzetnosti

- - - - - - - - - -

to ti je kao kada dodjes na predivnu livadu sa prelepim cvecem, a ti samo vidis da se pos.rala ptica.

Good picture ...

:) SVA PITANJA I SVI PUTINOVI ODGOVORI IZ MINUTA U MINUT NA SRPSKOM:

http://rs.sputniknews.com/rusija/20151217/1101853601/Putin-Rusija-novinari.html

- - - - - - - - - -

:D
12:01
Путин у доброј спорткој форми, без допинга.

На похвалу новинарке да је у доброј спортској форми, руски председник је одговорио: "Без допинга, подвлачим".

- - - - - - - - - -

10:41
Путин о С-400 у Сирији: Ако је раније турска авијација нарушавла ваздушни простор, нека сад полети.

„Мислили су да ћемо ми отуда да побегнемо! Не, Русија није таква земља. Ми смо повећали своје присуство, број борбене авијације је повећан. Тамо није било руских система ПВО - сада је тамо С-400. Ако је раније тамо Турска летела и стално нарушавала ваздушни простор Сирије, нека сад полети“, рекао је Путин.

12:21
Путинове кћерке се не баве ни политиком нити бизнисом.

12:20
Путин не жели да говори чиме се баве његове кћерке из безбедносних разлога. Међутим, руски председник је рекао да оне живе у Русији и да се нису школовале у иностранству. Обе говоре по три светска језика.

- - - - - - - - - -

12:40
Путин о Турском току: „Од нас то не зависи. Европска комисија треба да нам да писмене гаранције“.

12:31
Путин позвао директоре државних компанија да шаљу више личних прихода у добротворне сврхе.

Od kud to da se predsedniku jedne od namocnijih drzava sveta postavlja pitanje o dopingu?
Da li je neko Obamu pitao kada su silni sportisti bili suspendovani ( oduzete raznorazne zaltne medalje) zbog dopinga?
Toga ima samo u diktaturama i totalitarizmu. Justicija bi trebalo tu da radi, a ne da se predsednik izjasnjava i brani nekakvu
stoku koja se dopinguje.

:lol::lol: Pa on se zeki...

12:41
„Јужни ток“ је био смишљен ради помоћи Бугарској, али га она није хтела.

- - - - - - - - - -

Od kud to da se predsedniku jedne od namocnijih drzava sveta postavlja pitanje o dopingu?
Da li je neko Obamu pitao kada su silni sportisti bili suspendovani ( oduzete raznorazne zaltne medalje) zbog dopinga?
Toga ima samo u diktaturama i totalitarizmu. Justicija bi trebalo tu da radi, a ne da se predsednik izjasnjava i brani nekakvu
stoku koja se dopinguje.

:D Demokratija na delu.

12:45
Русија спремна да сарађује са Украјином по питању транзита гаса у Европу.

- - - - - - - - - -

12:47
Путин о авиосаобраћају са Египтом: Ограничења нису везана за неповерење према египатском руководству, већ за безбедност руских грађана.

- - - - - - - - - -

1101860847.jpg

Back