Srpska delegacija putuje u Rusiju: Velika očekivanja Moskve

Bole__Ser
Srpska delegacija putuje u Rusiju: Velika očekivanja Moskve [/URL]
Premijer, devet ministara i privrednici otpočinju trodnevnu posetu RF. Srpska delegacija imaće sastanke sa predstavnicima najvećih kompanija

PRIVREDNA saradnja - od energetike do industrije i poljoprivrede, ali i podrška Rusije Srbiji na spoljnopolitičkom planu biće centralne teme razgovora koji će se u Moskvi voditi naredna tri dana između delegacija dveju zemalja. Srpsku predvodi premijer Aleksandar Vučić, koji će se najpre sastati sa kolegom Dmitrijem Medvedovom i članovima njegove vlade, a potom i sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. U planu je i niz susreta sa predstavnicima ruskih kompanija.

Prema rečima ruskog ambasadora Aleksandra Čepurina, Moskva mnogo očekuje od posete:
- Želja je da se odnosi podignu na viši nivo, što uključuje proboj u ekonomskoj saradnji i nastavak podrške Srbiji u Unesku. Vučić će najviše vremena provesti sa premijerom Medvedevom. Prvog dana zajedno će biti četiri časa. Poseta traje tri dana, što se događa veoma retko.

Ruski diplomata najavio je sastanke srpske delegacije sa najvećim ruskim kompanijama - "Lukoilom", "Gaspromom", "RŽD" i "Gaspromnjeftom".

Premijer Vučić najavio je da će biti potpisani mnogi sporazumi i rešene mnoge nedoumice:
- Zahvalni smo Rusiji na podršci u SB UN, u Unesku i svim organizacijama, gde su nam pomagali da odbranimo i sačuvamo naš integritet i našu državnu celovitost

Srpska vlada napraviće "desant" na Moskvu, jer će doputovati devet ministara, čak ni u sovjetsko vreme, pa ni kasnije, u rusku prestonicu nije stiglo odjednom toliko članova naše vlade.

BIZNIS
U MOSKVU odlazi i delegacija srpskih privrednika koja će učestvovati na skupu Poslovnog saveta za saradnju Srbije i Rusije. Poslednjih godina taj savet suštinski nije ništa radio, pa je zanimljivo videti hoće li uspeti njegova "reanimacija".

izvor: Večernje novosti
.
.

Вучић је отишао у Москву зато што је морао да оде јер се Путинов позив не одбија, а не зато што је желео. Међутим, његова права улога је у томе да глуми блискост са Русима, а да у ствари ни под којим условима не допусти да се Србија на прави и функционалан начин придружи Русима или уђе у неки врсту савеза са њима. "ЕУропа нема алтернативу" најбољи је начин на који ће нас држати послушим робовима који никада неће бити примљени у ЕУ (за 15 година "придруживања" нисмо успели да отворимо ни једно једино поглавље!), а да истовремено буду сигурни да се ни на који начин Србија неће приближити Русији. Уосталом они држе власт у Србији помоћу окупационог режима кога су инсталирали 2000-те, a у коме Вучић и Николић представљају њихове најновије марионете.

Vučić u Moskvi: Moramo da se menjamo, ja još nemam ni smartfon
I. J. M, Tanjug, RTS | 28. 10. 2015. - 07:39h izmena vesti 12:00h | Foto: Vlada Republike Srbije | Komentara: 398

Premijer Srbije Aleksandar Vučić održao je govor jutros na forumu "Otvorene inovacije", zajedno sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim. Vučić nastavlja danas višednevnu posetu Moskvi nizom aktivnosti, a posetu završava, kako je planirano, u četvrtak, 29. oktobra, susretom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vučić govori na otvaranju međunarodnog foruma "Otvorene inovacije"

- Činjenica koju ste ovde izneli, da će sledećih 20 godina biti više promena nego u poslednjih sto me plaši. Još nisam kupio ni smartfon. A znam da mi moramo da idemo u skladu sa novim tehnologijama, i što pre moramo da ih inkorporiramo u naš sistem. Radićemo na sveukupnoj edukaciji našeg stanovništva. Menjaćemo naš obrazovni sistem i naš pristup prema nauci - rekao je Vučić na na međunarodnom forumu inovativnog razvoja "Otvorene inovacije" u Moskvi.

Vučić se u obraćanju prisutnima na forumu zahvalio što je Srbiji pružena čast da se obrati na ovom skupu. Kako je rekao, on dolazi iz zemlje koja je imala Teslu i Pupina, a koji su promenili svetske tokove.

Medvedev je na forumu rekao da nema alternative tehnološkim inovacijama.

- Da li država treba da se meša u inovativne tehnologije? U Rusiji se promene dešavaju, kao i u drugim državama. Država treba da da podršku u infrastrukturnim sistemima, a ostalim stvarima treba da se bave biznismeni - poručio je Medvedev.

Posle ovog foruma sledi niz bilateralnih sastanaka.
Medvedev govori na skupu

U četvrtak 29. oktobra, planirano je da se premijer Vučić sastane sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Premijer je, otvarajući jučerašnji Poslovni forum predstavnika više stotina srpskih i ruskih kompanija, podsetio da je Srbija jedna od retkih zemalja koja nije uvela ekonomske sankcije Rusiji i poručio da će to ostati politika vlade Srbije, koja neće menjati politički i ekonomski odnos prema toj zemlji.
On je istakao da je susret privrednika dve zemlje pokazatelj velike zainteresovanosti Srbije i Ruske Federacije za razvoj međusobne ekonomske saradnje.
Kako je istakao to je odlična mogućnost da se preduzetnici upoznaju s poslovnim mogućnostima u obe zemlje.
U razgovoru sa ruskim premijerom Vučić je ponovio da je Srbija dokazala svoj prijateljski odnos prema Rusiji, ne uvodeći joj sankcije, i da će nastaviti da joj bude prijatelj, ali na "racionalnim osnovama".

Prvog dana posete potvrđeno je da će naša zemlja isplatiti dugove za gas. Potpisivanjem osam bilateralnih dokumenata dokazani su dobri odnosi i veliki planovi, zaključak je jučerašnjeg sastanka Vučića i Medvedeva. Medvedev je najavio da Rusija menja svoju ekonomsku politiku prema Evropi, a da u Srbiji vidi tradicionalnog prijatelja.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/6...Moramo-da-se-menjamo-ja-jos-nemam-ni-smartfon

:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:

I. J. M, Tanjug, RTS | 28. 10. 2015. - 07:39h izmena vesti 12:00h | Foto: Vlada Republike Srbije | Komentara: 398

Premijer Srbije Aleksandar Vučić održao je govor jutros na forumu "Otvorene inovacije", zajedno sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim. Vučić nastavlja danas višednevnu posetu Moskvi nizom aktivnosti, a posetu završava, kako je planirano, u četvrtak, 29. oktobra, susretom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vučić govori na otvaranju međunarodnog foruma "Otvorene inovacije"

- Činjenica koju ste ovde izneli, da će sledećih 20 godina biti više promena nego u poslednjih sto me plaši. Još nisam kupio ni smartfon. A znam da mi moramo da idemo u skladu sa novim tehnologijama, i što pre moramo da ih inkorporiramo u naš sistem. Radićemo na sveukupnoj edukaciji našeg stanovništva. Menjaćemo naš obrazovni sistem i naš pristup prema nauci - rekao je Vučić na na međunarodnom forumu inovativnog razvoja "Otvorene inovacije" u Moskvi.

Vučić se u obraćanju prisutnima na forumu zahvalio što je Srbiji pružena čast da se obrati na ovom skupu. Kako je rekao, on dolazi iz zemlje koja je imala Teslu i Pupina, a koji su promenili svetske tokove.

Medvedev je na forumu rekao da nema alternative tehnološkim inovacijama.

- Da li država treba da se meša u inovativne tehnologije? U Rusiji se promene dešavaju, kao i u drugim državama. Država treba da da podršku u infrastrukturnim sistemima, a ostalim stvarima treba da se bave biznismeni - poručio je Medvedev.

Posle ovog foruma sledi niz bilateralnih sastanaka.
Medvedev govori na skupu

U četvrtak 29. oktobra, planirano je da se premijer Vučić sastane sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Premijer je, otvarajući jučerašnji Poslovni forum predstavnika više stotina srpskih i ruskih kompanija, podsetio da je Srbija jedna od retkih zemalja koja nije uvela ekonomske sankcije Rusiji i poručio da će to ostati politika vlade Srbije, koja neće menjati politički i ekonomski odnos prema toj zemlji.
On je istakao da je susret privrednika dve zemlje pokazatelj velike zainteresovanosti Srbije i Ruske Federacije za razvoj međusobne ekonomske saradnje.
Kako je istakao to je odlična mogućnost da se preduzetnici upoznaju s poslovnim mogućnostima u obe zemlje.
U razgovoru sa ruskim premijerom Vučić je ponovio da je Srbija dokazala svoj prijateljski odnos prema Rusiji, ne uvodeći joj sankcije, i da će nastaviti da joj bude prijatelj, ali na "racionalnim osnovama".

Prvog dana posete potvrđeno je da će naša zemlja isplatiti dugove za gas. Potpisivanjem osam bilateralnih dokumenata dokazani su dobri odnosi i veliki planovi, zaključak je jučerašnjeg sastanka Vučića i Medvedeva. Medvedev je najavio da Rusija menja svoju ekonomsku politiku prema Evropi, a da u Srbiji vidi tradicionalnog prijatelja.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/6...Moramo-da-se-menjamo-ja-jos-nemam-ni-smartfon

:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:
hahahahahaha

onaj koji je smanjio platu prosvetarima, koji ih je po pitanju plate sveo u rang sa čistačima ulica bi da nam opismenjava decu
kakav licemer sunce ti jebbem
dalje nisam čitao, nemam snage jer su skupi monitori

- - - - - - - - - -

nemam ni ja Vučiću smart fon, tj. imam ga ali kao da ga nemam jer ga koristim kao obični telefon jer nemam para da uplatim za neki od paketa jer si mi ti Vučiću smanjio platu

Нисам ја битан, али немам обичај да бодем прстом у вного...
сада сам "морао".
:rumenko:

Значи отишао је у Москву, у Русију, једину наду Србији и рекао:
"Ја немам смарт-чуртон, фон, морам да га купим."

Браво свим гласачима еСеНеС-а, гласајте и даље!
Браво свим ЕУСА фантомима!
...

Руси га нису одмах шутнули у педу, већ га упутили на Медведова.

Идиот без преседана, а пратња му из "опозиције" "ради" на Криму...

:guza: Форца Вучић!

Нисам ја битан, али немам обичај да бодем прстом у вного...
сада сам "морао".
:rumenko:

Значи отишао је у Москву, у Русију, једину наду Србији и рекао:
"Ја немам смарт-чуртон, фон, морам да га купим."

Браво свим гласачима еСеНеС-а, гласајте и даље!
Браво свим ЕУСА фантомима!
...

Руси га нису одмах шутнули у педу, већ га упутили на Медведова.

Идиот без преседана, а пратња му из "опозиције" "ради" на Криму...

:guza: Форца Вучић!
Pa zna da je Medvedev veliki fan smart tehonologije i rahmetli Dzobsa pa se ponadao AV da ce mu dati jedan za fraj ako isprica svoju tuznu pricu .

...

E gospodaru,
i ja sam prvi nabavio tek prošle nedelje ( za 400 dinara ).

Stariji je model, a i sumnjivog porekla,
pa ga još ne koristim !

Isto srannje k'o i ova moja stara Nokijica.
Možda imam takav utisak zato što interneta nisam željan,
a telefon k'o telefon, tako da ...

Back