ŽIVOTNA DRAMA GLUMCA Zoran Cvijanović ostao bez krova nad glavom

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
89.409
Jedan od omiljenih srpskih glumaca zbog prevare najboljeg prijatelja i saradnika ostao je bez stana i novca.

- Nema gde da prespava u Beogradu... Ostao je bez svega... U potpunom je rasulu... Nije mogao ni da sanja da će ovako da završi... - kaže izvor „Blica“ upućen u probleme s kojima se glumac susreo.

Naime, omijeni Šojka iz „Sivog doma“, Zoran Cvijanović, ostao je bez prebijene pare zahvaljujući najboljem prijatelju kome je pomogao da započne posao i kome je verovao do poslednjeg dana.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv producenta Milka Josifova zbog sumnje da je prevario Cvijanovića, kao i Nebojšu Vraneša.

Zoran je u vreme svoje najveće popularnosti, početkom 2000, pokrenuo biznis vezan za reciklažu s najboljim prijateljem, inače veoma uspešnim filmskim producentom koji je finansirao neke od ključnih filmova domaće kinematografije.

U ovaj ozbiljan posao Zoran je, s još jednim rođakom, uveo dotičnog producenta. Glumac je zahvaljujući svome radu svuda lako otvarao vrata, zajedno su podizali kredite, kupljene su skupe mašine. Međutim, Cvijanovićev „prijatelj“ imao je drugačije namere o kojima popularni, i očigledno naivni, glumac nije znao ništa.

Producent je, kako stoji u naredbi o sprovođenju istrage u Prvom osnovnom sudu, a do koje je „Blic“ došao, tražio da mu Cvijanović prepiše svoj udeo u zajedničkoj firmi, lažno mu predstavljajući da mu je to potrebno zbog podizanja još jednog kredita. Kredit, međutim, nikada nije podigao, a onda je odbio da vrati Cvijanoviću njegov deo firme.

Sve je postalo još komplikovanije kada je Cvijanović i poslednju ušteđevinu koju je čuvao za ćerkino školovanje dao svom „prijatelju“. Pošto tužbe koje je pokrenuo nisu uspevale, Cvijanović upada u velike finansijske probleme, a poslednja loša vest je stigla ovih dana. Glumac je morao da izađe iz svog stana koji nije uspeo da isplati, iako ga je preduzimač čekao čak dve godine. Dug od 70.000 evra bio je prevelik za preduzimača i Cvijanović se doslovno našao na ulici.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/58...A-Zoran-Cvijanovic-ostao-bez-krova-nad-glavom

Jedan od omiljenih srpskih glumaca zbog prevare najboljeg prijatelja i saradnika ostao je bez stana i novca.

- Nema gde da prespava u Beogradu... Ostao je bez svega... U potpunom je rasulu... Nije mogao ni da sanja da će ovako da završi... - kaže izvor „Blica“ Bla, bla, bla!

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/58...A-Zoran-Cvijanovic-ostao-bez-krova-nad-glavom

Hocemo li tako stalno da slusamo te zalopojke kojekakvih nabedjenih umetnika? Ostao bez para, ostao bez stana. On je sam ulazio u taj svoj biznis, nije on nas zvao da delimo zaradu, sta ima tu da njega sazaljevamo. Je l' to treba u javnosti da se napravi neka akcija da njemu pomazemo? Jos je dao pare, koje je skupljao cerki za skolovanje, koji gad i licemer. Kako ga nije sramota da se tu zali i kuka?! Ne zna da stane iza svoje odluke kakav god bila. Znao je da se podsmeva EU, a sad ga je to stiglo. Beskarakterna masa i kreten. Vec sam na pozoristu komentarisala njegov rad, da ne kazem nerad, pa da se ovde ne ponavljam. Lepo sam tada rekla da je budala i bila sam u pravu, a svi su me napali. Trebalo je da misli svojom glavom, a ne da ulece u koje kakave kredite. Nije tada mogao svako da pokrene biznis sa reciklazom, a on je svoje ime koristio i varao ljude. Tako mu i treba!

Hocemo li tako stalno da slusamo te zalopojke kojekakvih nabedjenih umetnika? Ostao bez para, ostao bez stana. On je sam ulazio u taj svoj biznis, nije on nas zvao da delimo zaradu, sta ima tu da njega sazaljevamo. Je l' to treba u javnosti da se napravi neka akcija da njemu pomazemo? Jos je dao pare, koje je skupljao cerki za skolovanje, koji gad i licemer. Kako ga nije sramota da se tu zali i kuka?! Ne zna da stane iza svoje odluke kakav god bila. Znao je da se podsmeva EU, a sad ga je to stiglo. Beskarakterna masa i kreten. Vec sam na pozoristu komentarisala njegov rad, da ne kazem nerad, pa da se ovde ne ponavljam. Lepo sam tada rekla da je budala i bila sam u pravu, a svi su me napali. Trebalo je da misli svojom glavom, a ne da ulece u koje kakave kredite. Nije tada mogao svako da pokrene biznis sa reciklazom, a on je svoje ime koristio i varao ljude. Tako mu i treba!

Ne razumem tvoj komentar, osim ako ti je konkurencija.
On kao glumac nije uopste los, a po komentarima nije ni priglup glumac, a to da li je naivan i da li je za biznismena, to je druga prica.
Ovde niko i ne trazi milostinju za njega, samo iznose primer sta se desava kad covek danas veruje saradnicima sa kojima je pojeo kilo soli...
A ako ne ostavi traga na papiru...

Da, ispada budaletina jer u Srbiji za skoro svakog mozes reci da ako ga zasvrbi koza, prodace i poznanika i prijatelja.
Ja ne bih, ali dobijao sam po glavi zbog toga i kompenzujes...a i nisam uopste naivan u biznisu, sto naravno znaci sakat u danasnjoj Srbiji.

Sto se tice biznisa sa reciklazom, tu covek ne moze da propadne, apsolutno ne moze...
To sto Cvijanovic nema dobrog advokata i sto ne shvata sta znaci dobar advokat nije retkost u Srbiji.

Iz tvojih natpisa se vidi da ni ti nisi nista bolja, samo si uzdrzana i piskaras po forumu umesto po pravnickim papirima koji imaju tezinu.

Jasno mi je da vecina srba ovako razmislja i jako postuje uspesne i gadne, a prezire one u nevolji i pale na lukavosti, to je neka vrsta evolutivne selekcije.
Tezak je ovde prostor, a teskim su ga ucinili ljudi, inace je najbogatiji u okruzenju celog Balkana....

- - - - - - - - - -

To je samo drama, sekspirovska i zivot ide dalje, nista strasno....
Kakav bi on bio covek da padne zbog ovakve situacije...to bi nalikovalo zeni , a ne ozbiljnom coveku...

To sto Cvijanovic nema dobrog advokata i sto ne shvata sta znaci dobar advokat nije retkost u Srbiji.

Na zalost, Cvijanovic ne moze da uradi apsolutno nista. Svojevoljno je potpisom ustupio svoj vlasnicki udeo u firmi koju je delio sa Milkom Josifovim, koji je ''na rec'' a ne ugovorno se obavezao da ce podici kredit. Usmeni ugovori i dogovori su jako tesko dokazivi na sudu.

Страшно ми је криво да чујем овакве вести. Зоран Цвијановић је мој омиљени глумац још од детињства. Имао сам срећу и да га лично упознам, када смо 1994. купили стан од његових родитеља. Добар човек каквог је ретко пронаћи. Такви добри људи обично и страдају на овако ружан начин. Када бих имао још једну собу овде где сам сада, без размишљања бих му понудио да се усели, али сигуран сам да ће имати код кога, верујем да су глумци солидарни, и неко ће му свакако помоћи, у то не сумњам.

Страшно ми је криво да чујем овакве вести. Зоран Цвијановић је мој омиљени глумац још од детињства. Имао сам срећу и да га лично упознам, када смо 1994. купили стан од његових родитеља. Добар човек каквог је ретко пронаћи. Такви добри људи обично и страдају на овако ружан начин. Када бих имао још једну собу овде где сам сада, без размишљања бих му понудио да се усели, али сигуран сам да ће имати код кога, верујем да су глумци солидарни, и неко ће му свакако помоћи, у то не сумњам.

Pomogao mu je Milorad Mandic- Manda.. tako procitah negde na netu..

Na zalost, Cvijanovic ne moze da uradi apsolutno nista. Svojevoljno je potpisom ustupio svoj vlasnicki udeo u firmi koju je delio sa Milkom Josifovim, koji je ''na rec'' a ne ugovorno se obavezao da ce podici kredit. Usmeni ugovori i dogovori su jako tesko dokazivi na sudu.

najteži poraz je kada te izradi neko kome si verovao
takve osobe, kada procene da im više nisi od koristi, jednostavno te ostave bez i trunke griže savesti - pa taman da im skapavaš pred očima
najteže je proceniti trenutak kada treba nekoga bliskog "preseći" jer ti u stvari sve vreme "znaš" negde u podsvesti da taj neko nije dobar - zapravo vidiš da nije dobar prema drugima, a sa tobom je kao okej
kad tad će te saplesti, a to je jako teško predvideti jer nisi takvog kova
ipak, na kraju, kada te totalno upropasti - shvatiš da je od samog početka taj neko imao dominaciju i da si imao prilike da ga "presečeš" 100 puta, ali nisi to uradio jer si bio slab
............
prošao sam kroz slične situacije i nikoga ne krivim - sam pao, sam ustao
...................
jedna od najgorih ljigavo-agresivnih vrsta su takozvani "stručnjaci za spontani prenos vlasništva"
što si do juče mislio da je tvoje, to je sada pod znakom pitanja
kako? - imaju 1000 načina, ojhoj

sad likujete a svi ste gledali tranziciju

Одгледала сам 5 пута по 2 минута, како бих иначе знала о чему се ради. Али... какве то везе има са темом?
Он није преварен, он је жртва транзиције. У капитализму (за који се борио) опстају само вредни, паметни и способни. Ови други пропадају. Мислим, то је демократска теорија.

Back