Konak "Kod dobrog čoveka"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čitam kako eskimski poglavica upozorava stučnjake iz nase da se nebo pomerilo,
a stručnjiaci ne reaguju... a katastrofa preti...

što su bre uobraženi ti stručnjaci...

- - - - - - - - - -

jedna je neophodna zbog ustrojstva Univerzuma
kao i Nevesta

ni za nevestu nije dobro da baza po kafanama...

bar dok se ne uda...

- - - - - - - - - -

a možda se i udala...

Jel se udala? :think:

Ovo sam fotografisao pre neki dan, u Dubrovniku, gde sam proveo letovanje, preciznije na Lapadu, u delu grada koji se zove Montovjerna, nedaleko od hotela Veritas, podignutog još u vreme SFRJ, a nedavno renoviranog...

Ragusa 1.jpg

Radi se o dvorani Jehovinih svedoka u Dubrovniku. Vidite li u gornjem desnom uglu kupaće gaće? :hahaha:

Evo malo detaljnije...

Ragusa 2.jpg

E, sad, zanima me da li su ovo kupaće gaće od starešine ili običnog člana? I da li se vlasnik gaća kupao na maloj ili velikoj plaži iza hotela Veritas?

Samo da dodam još nešto: u blizini se nalazi ženski katolički samostan, čije su članice obučene od glave do pete, dok se Jehovini svedoci kupaju sa tetoviranim robovima po plaži. I ko je po vama bliži bogu? Katoličke časne sestre ili JS gaćonja?

Lijepa je Hrvatska?

Jeste. Obala.

- - - - - - - - - -

ma jeste tema. kako nije

jesi li tamo kupovao kruh ili hleb ?

Kruh i hleb ne kupujem već jako dugo vremena. Vegan sam i jedem samo voće i povrće. A u osnovnoj školi, još početkom 80-tih godina prošlog veka, učio sam srpsko-hrvatski, tako da znam i jezik. A pošto govorimo istim jezikom, no problem...

Kruh i hleb ne kupujem već jako dugo vremena. Vegan sam i jedem samo voće i povrće. A u osnovnoj školi, još početkom 80-tih godina prošlog veka, učio sam srpsko-hrvatski, tako da znam i jezik. A pošto govorimo istim jezikom, no problem...

aj čik tamo potraži 'leba :lol:

a dobro, vegani uvek bolje prolaze u Kroejša, naročito što ne jedu 'leba i paradajz umesto rajčice

kažem, dobro si prošo :)

aj čik tamo potraži 'leba :lol:

a dobro, vegani uvek bolje prolaze u Kroejša, naročito što ne jedu 'leba i paradajz umesto rajčice

kažem, dobro si prošo :)

A zašto bih? Ne tražim leba ni u Srbiji. Ali sam ladno govorio ekavivu i gde god sam rekao da sam iz Srbije ljudi su bili ljubazni prema meni.

Vegani su tražili rajčicu i pomidor. Nikakav problem. Kad kažeš pečurke a oni ne znaju šta je to, onda se ispraviš i kažeš gljive. Šta je problem pobogu?

Nisam dobro prošao, već dobro prolazio, jer sam letovao više puta. Rat se odavno završio i samo budale se svađaju oko toga...

- - - - - - - - - -

Jes lagašna duša kad se olakšaš...
Rimljani su to redovno
primenjivali...Zato su
duhovne knjige pisali
tako,prosto,lepršavo!:mad::D

Jest vala komšija...

Ja veganski njupam janjeći zaporak...mislim na kelerabe...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Ybg,ja sam u pogledu klope još manje licimur mego mantijaši...Ovamo kao poste,a ne jednom su sa mnom mrsili
i pred Uskrs...Ja im to ne uzimam za zlo...Ako se ne prežderavaju,ali popova sa stomakom sve više,a mršavih i nema!
Pajica bio poslednji Mohikanac!
(Od čega li se goje monasi na Svetoj Gori da mi znati...Mora da je od vazduha-tamo je baš hranljiv...:mrgreen:)

Zasto si tako glup i zlonameran

Glup nisam, a zlonameran jesam. Ja kažem da uopšte nisam glup, ti kažeš da sam glup - pa kako ko pravo govorio u moje ime (a šta ti imaš da govoriš bilo šta u moje ili bilo čije ime) - tako mu bog dao pameti i zdravlja. Pošteno?

- - - - - - - - - -

Problem je u tome sto si pisao da si RAW vegan a pecurke se moraju termicki obraditi pre konzumacije.

Kakav problem? To što ti imaš problem ili probleme zadrži za sebe. Ja konzumiram pečurke/gljive po imenu "shii take", potpuno sirove, i to redovno. Ne sušene, ili ne znam kakve, već potpuno sirove. Greota bi bilo termički ih obraditi. Čak i dok nisam bio vegan, i uopšte vegan, pre užasno mnogo vremena, i kada sam ih prvi put kupio, i video da se mogu jesti sirove, seckao sam ih na sitno i potapao u jogurt, jer je to bila jedna od ponuda. Kada sam ostavio sve mlčečne proizvode, pre jako mnogo vremena, jedem ih onako, sirove. Nikada ih nisam termički obrađivao. Ja kažem da nikada u životu n isam termički obrađivao pečurke/gljive "shii take", ti kažeš da sam ih termički obrađivao - pa kako ko pravo govorio u moje ime (a šta ti imaš da govoriš bilo šta u moje ili bilo čije ime) - tako mu bog dao pameti i zdravlja. Pošteno? Ja sam RAW vegan, a ti čovek sa problemom. Štaš kad nisi za boilje.

- - - - - - - - - -

Ja veganski njupam janjeći zaporak...mislim na kelerabe...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Ybg,ja sam u pogledu klope još manje licimur mego mantijaši...Ovamo kao poste,a ne jednom su sa mnom mrsili
i pred Uskrs...Ja im to ne uzimam za zlo...Ako se ne prežderavaju,ali popova sa stomakom sve više,a mršavih i nema!
Pajica bio poslednji Mohikanac!
(Od čega li se goje monasi na Svetoj Gori da mi znati...Mora da je od vazduha-tamo je baš hranljiv...:mrgreen:)

E jbg komšija.

Neka jede šta ko hoće. Nemam ništa protiv. Ali ne dam da niko laže u moje ime. Ojha. Ende.

Kakav problem? To što ti imaš problem ili probleme zadrži za sebe. Ja konzumiram pečurke/gljive po imenu "shii take".

Africki kokos, azijski sitake, spiruline, japanske jabuke... u celofan sa masnom upakovano. Trendi vegan.

Kada se oslobodis mode i dizajna treba da jedes nasu sljivu, nase pecurke, papriku i pasulj, a ne tamo neke sitake i kokose iz Afrike. Kokos nije hrana sa naseg podneblja, paprika je zdravija deset puta od limuna.

Africki kokos, azijski sitake, spiruline, japanske jabuke... u celofan sa masnom upakovano. Trendi vegan.

Kada se oslobodis mode i dizajna treba da jedes nasu sljivu, nase pecurke, papriku i pasulj, a ne tamo neke sitake i kokose iz Afrike. Kokos nije hrana sa naseg podneblja, paprika je zdravija deset puta od limuna.

Ne bre sojin GMO kobasičaru, kupio sam ih u celofanu samo par puta, u marketu, dok sam ih potapao u jogurt. Otkako sam vegan kupujem ih na pijaci, od proizvođača. O, da, jedem i sirove bukovače. Odlične su. Nikada ih neću termički obraditi. Šta je "trendi vegan"? Nikada čuo. Ja sam postao vegan uz sungazing, ali i iz inata onima koji truju ljudsku populaciju emulgatorima i aditivima.

Ne zanima me nikakva moda i dizajn. Nemam pojma o čemu pričaš. Jedem sve pobrojano, osim pasulja, jer se ne može jesti sirov. I ješću kokos do kraja života, bez obzira šta o tome misli i govori GMO sojonja. Ojha. Ende.

P.S. Okani me se više, vidiš da ti se uopšte ne obraćam. Nađi ženu, umesto što lažeš u moje ili ko zna čije ime. Oženjen sam i nisam gej. Adieu.

- - - - - - - - - -

Pojedini vegani iz pomodarstva ugrožavaju zdravlje

http://www.rtcg.me/magazin/zdravlje/129514/vegani-iz-pomodarstva-ugrozavaju-zdravlje.html

“Kada se ljudi okreću veganstvu iz religioznih ili etičkih razloga, znaju kako to treba da se radi. Znaju da nadoknade nedostatak mesa i mlijeka u ishrani, ali to uglavnom nije slučaj s onima koji postaju vegani iz pomodarstva”.

Ne zanimaju me uopšte.

Pojedini GMO sojini kobasičari ugrožavaju svoje zdravlje žderući GMO kobasice od soje...

GMO kobasicar.jpg

Ko jede kobasice, salame, čvarke, slanine, sireve i ostalo smeće od GMO soje? Onaj ko kopira konvencionalnu hranu... i podsvesno žudi za njom. :rida:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back