ROVINJ 2015 - Cene, iskustva...?

Branko_S

Početnik
Poruka
1
Ove godine nas dvoje putujemo u Rovinj. To bi bilo početkom avgusta. Što se tiče smeštaja, bio bi to neki studio apartmančić (još tražimo idealno rešenje). Idemo autobusom, pa info o kolima nije važan. Bili smo u Puli, pa poređenje sa njom može pomoći.

- Ono što me konkretno zanima su cene nekih osnovnih stvari - hrana, piće, kafići, plaže.

- Sledeća stvar su lokacije plaža - ima li ih, gde su i kako se stiže iz grada? Ima li autobusa (u Puli smo koristili direktan autobus do Verudele npr.)

- Naravno, interesuje me i kulturni sadržaj, atrakcije, objekti koje valja posetiti.



Hvala unapred! :cool:
 
Vidim nitko nije odgovorio..mozda je sad kasno, ali valjda ce nekome vec dobro doci.
Upravo sam se vratila iz Rovinja. Mene Rovinj svaki puta iznova odusevljavlja svojom ljepotom i zanimljivoscu. Znaci ono sto moras vidjeti i dobro istraziti je stari grad koji je zapravo nekad bio.otok, a tako je i gradjen i naseljavan. Ima hrpu ulicica sa zanimljivim radnjama, restoranima, kaficima...na vrhu je crkva Sv. Eufemije, zastitnice Rovinja. Postoje mnige zanimljive legende vezane za ovu talijansku mucenicu cije je mrtvo tijelo doplutalo do obale Rovinja. Ugl...mislim da Rovinj uz Dubrovnik ima najlijepsi stari grad. Dolje je riva sa hrpetinom kafica, restorana, slasticarna...s druge strane pijaca i standovi, a sredistem donjeg dijela grada obavezna je Carrera. Uz Grisiju, ulica kroz koju dozivljavas Rovinj. Grad ima puno galerija i sakrivenih znamenitosti. Srednjevjekovnih gradjevina na svakom koraku. Trenutno je u Rovinju Picassova izlozba...ima se kako provesti vrijeme. Minus je sto nema nocnog zivota. Do 1-2 grad gotovo zamre. Ima ta Boa i jos nekj cocktail barovi u starom gradu na stijenama (prekrasno nesto), i to radi cca do 1..cijene...ah cijene :D..paprene..skuplje od Budve. Ima koktela za 15 eura..al oni obicni..kava na rivi ima i za 22kn...naravno, nadje se i normalnih cijena.
Sto se smjestaja tice, toga ima, ali Rovinj je super ako ides autom. Koliko sam upratila, nema buseva za plazu, ima taxi ali booooolesno skup. Plaza se prostire duz cijele obale..povinje od grada, od hotela Monte Mulini..jedan od najlyksuznijih na Jadrany. Iza njega je Lone. Spavanje 700 eura :D. Tu je uredjena nova grafska plaza al je i za goste hotela..komplet 2 lezaljke i suncobran 60 eura po danu...ima mjesta i za obicne smrtnike..ali nema hlada..pa ili plati ili hajmo mi dalje :D..suma jr duz cijele obale do kampa Polari, prije kampa je poznati Villas..bungalovi, sad je preuredjen ima super bazen..more je tako tako..meni se ne svidja. Mozes obalom hodati dok ne nadjes idealno mjesto..a ima zaista lijepih uvalica, plaza..i kafica..ugl. hodas dok ne ugledas.
Smjestaja ima, Rovinj nije bas mali..ima apartmana dalje od centra..autom je najbolje..ne znam puno o tome jer ja imam kuma tamo pa ne trazim nit placam smjestaj...ugl. pteporucila bi ga svima..jest skup, luksuzan, al moze podnjeti prosjecan dzep. Eh da, lijepo je i posjetiti Crveni otok i Sv. Katarinu. Ima brodova koji voze svaki dan..tamo je lijepo za kupanje, ima kafica i restorana...

Nadam se da je bilo zanimljivih i korisnih informacija

Eh da..naredni vikend je Rovinjska noc, to je ludnica! Nastupa Zeljko Joksimovic
 

Back
Top