Vakcinacija dece

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Фајгељ ухапшен, претио Јанковићу смрћу

Новости онлине | 27. фебруар 2016.

Бивши директор Културног центра града др Андреј Фајгељ приведен је због објава на његовом твитер профилу и једног снимка на Јутјубу, сазнаје Радио-телевизија Војводине

Бивши директор Културног центра града др Андреј Фајгељ приведен је данас због објава на његовом твитер профилу и једног снимка на Јутјубу, сазнаје Радио-телевизија Војводине.

lg.php

Претпоставља се да је бивши функционер Треће Србије приведен због снимка на Јутјубу у којем је претио смрћу Заштитнику грађана Саши Јанковићу у вези са његовим ставом о обавезној вакцинацији деце и казни у случају одбијања исте.

Како сазнајемо Фајгељ је наговестио овакав сценарио због његовог противљења насилној вакцинацији деце и кажњавању родитеља, те одузимању деце родитељима који одбију да их вакцинишу.

"Јанковићу, морам нешто да Вам кажем. Па нек долази полиција. Али морам. Ако мени одузмете дете, убићу вас", написао је на свом твитер налогу овај професор на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу и један од оснивача Треће Србије.

Вучић брани Сашу Јанковића од Андреја Фајгеља (!!??)

27. фебруар 2016. НСПМ

Премијер Србије Александар Вучић осудио претње смрћу некадашњег директора Културног центра Нови Сад и бившег активисте Треће Србије Андреја Фајгеља упућене омбудсману Саши Јанковићу преко Твитера.

„Најоштрије осуђујем страшне и примитивне претње које је Фајгељ упутио Заштитнику грађана“, објавио је Вучић на свом Твитер налогу.

Фајгељ је претње Јанковићу упутио због става заштитника да би деца, у случају да родитељи одбију вакцинацију, могла да им буду и одузета.

Текст који је разбеснео Фајгеља објављен је пре два дана на Блицовом сајту. Ако би педијатар, на упит социјалних радника, проценио да је живот неког детета угрожен одбијањем родитеља да га вакцинишу, крајња последица могла би да буде и одузимање детета судском одлуком.
Претња смрћу омбудсману Саши Јанковићу после текста у „Блицу“
„Јанковићу, морам нешто да Вам кажем. Па нек долази полиција. Али морам. Ако мени одузмете дете, убићу вас“, написао је на свом твитер налогу Андреј Фајгељ, професор на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу и један од оснивача „Треће Србије“, упућујући озбиљне претње заштитнику грађана Саши Јанковићу после текста „ШТА САДРЖИ НОВИ ЗАКОН Шест важних питања о вакцинацији“, објављеном у „Блицу“.
(Танјуг)
Хехехе...... како се плаћеници одмах оглашавају и бране један другог.... уместо да ставе прст на чело и добро размисле шта раде и одустану од играња са најснажнијим људским осећањима - осећањем родитељства. Фајгељ је само отворено рекао ОНО ШТО СВАКИ РОДИТЕЉ МИСЛИ...

Kakve veze ima neki Fagelj i Janković sa vakcinacijom?

Не лупетај него читај тему !!!
1. др Андреј Фајгељ ЈЕ ОТАЦ ЧЕТВОРО ДЕЦЕ И ОДГОВОРАН РОДИТЕЉ.
2. Јанковић омбудсман је будалетина КОЈА ОБЈАШЊАВА ПРИМЕНУ ЗАКОНА ФАРМАКОМАФИЈЕ.........

Не лупетај него читај тему !!!
1. др Андреј Фајгељ ЈЕ ОТАЦ ЧЕТВОРО ДЕЦЕ И ОДГОВОРАН РОДИТЕЉ.
2. Јанковић омбудсман је будалетина КОЈА ОБЈАШЊАВА ПРИМЕНУ ЗАКОНА ФАРМАКОМАФИЈЕ.........

Izvinjavam se ali ja obično ne čitam tvoja baljezganja.

Meridian, imaš li objašnjenje zašto su kod nas i u ostalim zemljama koje ne vakcinišu protiv varičele ta bolestii dalje redovna, dok je praktično nema u onim zemljama koje vakcinišu protiv iste?
Ти баш не желиш да схватиш поенту.
Наравно да вакцине смањују број заражених и дају ограничени имунитет. И ја то знам, и ти то знаш. Али оно што ни ти ни ја не знамо је да ли је због те вакцине порастао проценат алергичних за 12%, са дијабетесом за 26%, са мултипл-склерозом за 9%, са аутизмом за 55%, са менингитисом за
35% ...
Поента је да се јасно каже да та вакцина штити ваше дете у 99% случајева и у периоду од 7 година, али зато се повећава вероватноћа дијабетеса и аутизма за 15%.

Шта би ти изабрао?:think:

И мислиш ли да је тако нешто потребно или не?

ti si jedan od deset vakcinisanih koji se zarazio...
od deset nevakcinisanih svi odreda ima da se zaraze..znaci 100 posto..
vidis li razliku..:D
Он је један од 100% вакцинисаних којима ће имунитет проћи за неколико година и опет ће бити угрожени.

Ови невакцинисани што су прележали болест су мирни до краја живота (у 99% случајева).

Видиш ли разлику? :eek:

Za Ja_Došao_Biciklom:
Izvini, ali ovo što si ti okačio nisu dokazi već antivaks propaganda. Ja tebe razumem ali moraš da biraš kome veruješ, a odabrao si loše. Ovaj hrvat Srećko mi nije poznat ali Nestorović je poznat antivaks doktor koji je odličan u svom poslu pulmologije ali je zastranio zbog autističnog sina i za sve krivi vakcine, dajući dijagnoze na daljinu.

O narkolepsiji nakon vakcine za grip pročitaj ovde: Why a pandemic flu shot caused narcolepsy

Nauka je otvorena i greške se priznaju, kao u ovom slučaju, a istinu sigurno nećeš naći na antivaks sajtovima. Što se tiče alergija, MSa i dijabetesa jedini način da se to utvrdi je ozbiljna naučna studija, a dosad su urađene mnoge i nijedna ih nije povezala sa vakcinama.

Poslednja izmena:
Ти баш не желиш да схватиш поенту.
Наравно да вакцине смањују број заражених и дају ограничени имунитет. И ја то знам, и ти то знаш. Али оно што ни ти ни ја не знамо је да ли је због те вакцине порастао проценат алергичних за 12%, са дијабетесом за 26%, са мултипл-склерозом за 9%, са аутизмом за 55%, са менингитисом за
35% ...
Поента је да се јасно каже да та вакцина штити ваше дете у 99% случајева и у периоду од 7 година, али зато се повећава вероватноћа дијабетеса и аутизма за 15%.

Шта би ти изабрао?:think:

И мислиш ли да је тако нешто потребно или не?

on je zatucan misli da ce da umre od zauski rak je za njega sala komika

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena od moderatora:
Kao prvo, hajde da izbacimo trenutno politikanstvo, znaci Fegelja ili kako se zove, uhapsen je jer je javno pretio smrcu, a ne zato sto su mu uzeta deca.
Kada mu neko budeo oduzeo decu zbog toga sto ih nije vakcinisao, prvi potpisujem peticiju da mu vrate decu i puste ga iz zatvora.

Kao drugo, Uzrocnici vecine decijih bolesti su uslovi zivota i prometnost teritorije. Kao sto znamo vecina zemalja gde se ne javljaju neke bolesti imaju daleko veci standard lokalnog stanovnistva i mnogo bolju zdravstvanu zastitu i kontrolu ulaska i izlaska..

Trece ja nisam protiv vakcinisanja dece, ali u sadasnji prilikama u kojima se nalazimo, apsolutno sam protiv. Razloge sam vec naveo, ali mogu i da ih ponovim.

Poslednja izmena:
Recimo, umesto da se nasilno vakcinisu sva deca po Srbiji, lokalne vlasti bi trebalo da preporuce stanovnistvu na teritoriji preko koje prolaze emigranti da se vakcinise protiv kriticnih bolesti sa tog terena, kao da oni idu u podrucje Sirije, Avganistana, Iraka, Turske i da ovo ispostave kao racun Svetskoj zdravstvenoj organizaciji. To bi bio normalan civilizacijski nacin.

Kao prvo, hajde da izbacimo trenutno politikanstvo, znaci Fegelja ili kako se zove, uhapsen je jer je javno pretio smrcu, a ne zato sto su mu uzeta deca.
Kada mu neko budeo oduzeo decu zbog toga sto ih nije vakcinisao, prvi potpisujem peticiju da mu vrate decu i puste ga iz zatvora.

Kao drugo, Uzrocnici vecine decijih bolesti su uslovi zivota i prometnost teritorije. Kao sto znamo vecina zemalja gde se ne javljaju neke bolesti imaju daleko veci standard lokalnog stanovnistva i mnogo bolju zdravstvanu zastitu i kontrolu ulaska i izlaska..

Trece ja nisam protiv vakcinisanja dece, ali u sadasnji prilikama u kojima se nalazimo, apsolutno sam protiv. Razloge sam vec naveo, ali mogu i da ih ponovim.

covek je rekao ono sto svako od nas misli - ubice skota ako dodje da mu oduzima decu zato sto nece da ih vakcinise....da zivi u bilo kojoj normalnoj zemlji ne bi imao potrebe da to kaze jer se to u normalnim zemljama ne radi

Poslednja izmena od moderatora:
Pa, nije to film, pa se igramo zmurke. Ko njemu brani da stiti porodicu? Medjutim, ako nesto javno kazes za to i odgovaras.
Recice da je to rekao u afektu i uslovno, ako mu diraju porodicu i pustice ga, ako nije negde decido rekao "Ubicu te."
Lingvista je i zna da se brani, a ovo je politicarenje u okviru izborne kampanje, usvojice ga neka opoziciona partija.

Ne postoji niti jedan validni naučni dokaz koji govori protiv vakcina. Priče šarlatana nisu dokaz.
Постављао сам радове где се јасно доказује да су болести узроковане вакцинама. Има их колико хоћеш. Постављао сам и колико је пресуда имао Британски или Амерички суд за вакцинацију са све одштетама. (Да, у Америци има специјални суд који само ради на случајевима оболелих од вакцина и одређује одштете. То су милијарде долара у питању. ЧИТАЈТЕ ПРЕТХОДНЕ СТРАНЕ.) Чак и код самих вакцина у нежељеним појавама пише да у неком проценту може доћи до опасних болести. Само што су проценти спорни.
Углавном, пошто вама такви радови нису довољни, нити желите да читате тему од почетка па да прво видите шта је све постављано па онда да серете даље, ево поставићу рад директно од фармацеутске куће са све именима људи који су радили. Пошто сте сви паметни, изволите прочитајте свих 1200 страна, па ћу вам дати материјал за други разред школе.

У питању је рад за ГЛАКСО СМИТ КЛАЈН фармацеутску кућу, где су лепо забележене "нежељене појаве" - видети табеле:
Ево испод само пар исечака, а и помоћи ћу вам мало па ћу вам скренути пажњу на стране: 24,626, 632, 756, 995,1147, 1201, 1206

Signed by Dr. Felix Arellano, the Vice President and Head of Biological Safety and Pharmacovigilance of GlaxoSmithKline Biologicals, the document's introduction states:

This summary bridging report integrates the information presented in the two Combined Diphtheria, Tetanus and Acellular Pertussis, Hepatitis B enhanced Inactivated Poliomyelitis and Haemophilus influenzae type B vaccine (Infanrix™ hexa) periodic safety update reports (PSURs) covering the two year period from 23 October 2009 to 22 October 2011.(1)
v3es02.jpg

2zsu15h.jpg

seoc9u.jpg

2dqj2g0.jpg

- - - - - - - - - -

nije tacno

- - - - - - - - - -

vrati se na tabelu par strana unazad

Ја стварно не знам да ли:

1. Они нас зајебахвају
2. Лењи су да читају претходне стране, већ само бану на тему кад стигну, и серу по нахођењу
3. Тролови су
4. Глупи су

(заокружите тачан одговор);)

@Ja_Dosao_Biciklom

Njima i nisu bitni argumenti nego nacelni stavovi kao sto vidis niko ih nije komentarisao niti razume sta tamo pise.
Jednostavno pokusavaju da to zatrpaju spamom i skretanjem teme na nevazna pitanja,
narocito postavljajuci ista pitanja na koja su vec dobili odgovor.
Ostaje ti da svaki put postavis vec postavljeno, kao sto je i pitanje.

Kada bi analizirali gde i kako je doslo do stetnih posledica tesko da bi dosli do relevantnih podataka, a u analize strucnjaka svako ima pravo da sumnja.
Nesto ipak moze da se izvede kao zakljucak, a to su tvrdili i neki od analiticara, gde god je moguca korupcija bezbednost vakcinisanja dece je ugrozena.
Kao sto znamo Srbija je u vrhu liste zemalja podloznih korupciji i ja bih radije da sam odlucim kome da verujem.

Како је жива опасна у окружењу, сијалицама, топломерима, испарењима, орално - а није директно шприцана у крв детета?
(само чекам да неко помене разлику етил и метил-живе :per: :whistling:)
Izloženost živi pretnja zdravlju širom sveta
Izloženost živi predstavlja pretnju po javno zdravlje širom sveta, pa i u Srbiji, ukazuju zdravstveni stručnjaci Ministarstva zdravlja Srbije i Alijansa za životnu sredinu i zdravlje (HEAL).
Izvor: Tanjug utorak, 20.10.2015. | 14:00

Stručnjaci iz oblasti javnog zdravlja, koji se bave problemom žive, ukazuju na velike probleme koji nastaju kao posledica emisije žive u Srbiji, kao i koje korake treba preduzeti da bi se pratio nivo ugroženosti zdravlja, odnosno na koji način je moguće smanjiti emisiju žive da bi se sačuvalo zdravlje budućih generacija i rešio taj zdravstveni problem.

Dr Vesna Knjeginjić, pomoćnica ministra u Sektoru za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja Srbije, smatra da efikasan program za zdravstvenu prevenciju u Srbiji treba da bude fokusiran i na kontrolisanje, smanjenje i ukidanje emisije žive, saopštila je danas HEAL.

Prema njenim rečima, smanjenje nivoa teških metala, između ostalih i žive, u životnoj sredini dovelo bi do smanjenja rizika za zdravlje ljudi, posebno dece, koja su najugroženija ovom emisijom.

"Znamo da ekspozicija žive izaziva neurološke poremećaje i da umanjuje inteligenciju i zato je važno da se razviju i implementiraju mehanizmi još boljeg kontrolisanja zagađenja da bi se osiguralo smanjenje emisije žive i drugih zagađivača u životnu sredinu", istakla je Knjeginićeva.

Rezultati studije sprovedene u EU pokazuju da se svake godine rodi više od 1,8 miliona novorođenčadi koja su indirektno bila izložena dejstvu metil-žive (MeHg), a vrednosti su iznad granice od 0,58 mikrograma.

Sagorevanje uglja je drugi najveći izvor emisija žive u svetu, pri čemu je sagorevanje uglja u EU glavni izvor emisija žive i čini oko 50 odsto ukupne emisije žive u EU, oko 87,5 tona godišnje, navodi se u saopštenju HEAL-a.

Постављао сам радове где се јасно доказује да су болести узроковане вакцинама. Има их колико хоћеш. Постављао сам и колико је пресуда имао Британски или Амерички суд за вакцинацију са све одштетама. (Да, у Америци има специјални суд који само ради на случајевима оболелих од вакцина и одређује одштете. То су милијарде долара у питању. ЧИТАЈТЕ ПРЕТХОДНЕ СТРАНЕ.) Чак и код самих вакцина у нежељеним појавама пише да у неком проценту може доћи до опасних болести. Само што су проценти спорни.
Углавном, пошто вама такви радови нису довољни, нити желите да читате тему од почетка па да прво видите шта је све постављано па онда да серете даље, ево поставићу рад директно од фармацеутске куће са све именима људи који су радили. Пошто сте сви паметни, изволите прочитајте свих 1200 страна, па ћу вам дати материјал за други разред школе.

Jа стварно не знам да ли:

1. Они нас зајебахвају
2. Лењи су да читају претходне стране, већ само бану на тему кад стигну, и серу по нахођењу
3. Тролови су
4. Глупи су

(заокружите тачан одговор);)

ovo sam se i ja pitala i uvek iznova pisala dok mi nije pukao film ....to rade muad i ova vilaret ciljano ...ovi ostali su glupi mozes im 1000 X objasniti njima nista nije jasno ali zato imaju stav - nisu nista razumeli ni kad su ga naucili napamet a kako ce razumeti sad kad treba da ga promene

Како је жива опасна у окружењу, сијалицама, топломерима, испарењима, орално - а није директно шприцана у крв детета?
(само чекам да неко помене разлику етил и метил-живе :per: :whistling:)

Ovo si lepo postavio kao kontraargument ranijim argumentima protiv vakcinacije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back