Proglašenje pobednika na proznu temu ~ Bajka

lanavi

Aktivan član
Poruka
1.908
Dragi takmičari i glasači, dobili smo novog pobednika našeg proznog takmičenja čija je tema bila veoma inventivna i maštovita.

Na osnovu prebrojanih glasova, i ukupno 19 osvojenih poena, prvo mesto zauzima priča br. 1 pod nazivom "Tolkina", čiji je autor Coco Bill. Bravo!

Drugo mesto i osvojenih 16 poena pripalo je priči br. 3 "Ubogi korpusija" koju je napisao Coffin Annal. Cestitke!

Na trećem mestu se nalaze dve priče, koje su dobile po 14 poena, a to su priča pod rednim br. 2 " Znamenje petla" autora Džek svih zanata, i priča pod rednim br. 5 "Čika Perina kutija" autora Janka Kepeca. Moj naklon i Vama!

Sa 6 osvojenih poena na četvrtom mestu je priča br. 4 autora Fjodora.

Na petom mestu je "tropoenska" lepa "Novogodišnja priča" autorke Kamenite.

Želim da čestitam svim učesnicima, zahvalim svim glasačima i sugerišem da naredna tema takodje bude podjednako motivišuća.

Uz dodatak ovoj objavi, imam i obaveštenje da je Dragoljub69 poslao svoju priču ali da ona nije ušla u takmičenje i otišla na glasanje, s obzirom da je najpre otišla Borcu za zaštitu životinja koja je do sada vodila prozna takmičenja, ali ne ovog puta, a potom i meni. Tako je jedan potencijalni a i realni glasač dospeo u situaciju da unapred zna ime jednog od autora. To je ujedno razlog da se ubuduće malo više obrati pažnja na to kakve su trenutne propozicije takmičenja i da SVI budemo MNOGO skoncentrisaniji. Hvala na trudu Dragoljube, a kako ostali čitaoci ne bi ostali uskraceni, tvoja priča će biti ovde postavljena kako bi je i drugi videli.

P R O K O P I U S

Neki veliki crni terenac mu na semaforu stao uz bok i zasvirao! Pogledao je, a ono u terencu Proka kloša i pokazuje mu da parkira desno...
Bože,pomislio je,tog Proku nisam godinama video,a i šta on s tim...tim Mercedesom,terencem,otkud to on u takvom vozilu...
Prikočio je odmah iza semafora ukraj desne trake,pored parkiranih automobila,a Proka odmah iza njega...
-Otkud si ti iskrsao,drtino jedna matora...zagrlili su se stari pecaroši tapšući se po leđima...
-Došao da vas malo obiđem,da vas prebrojim i da popijem koje pivo s vama...
-Ma gde si se pogubio,sunce ti Petrovo...Odjednom si samo ispario s Dunavca i niko mi nije znao reči kud si to odjezdio...Već sam mislio da te neka mafija pokupila...
-Ko bi mene onakvog,pa i ovakvog...
Sad ga je Drago malo bolje pogledao,mada mu je namah neobićno delovao...Isti onaj Proka,samo u novom lovačkom odelu za razliku od Proke u izlizanom i iznošenom zelenom...Osim toga,nestalo je onih
dubokih bora dunavskih i preplanulog tena...Ovo je bio skoro mlađi neki,bar svežiji,Proka...Prokopius,setio se punog imena prijatelja s kojim se prvi put sreo na onom ugovoru za zauzeće dela šume za postavljanje privremenog objekta koji je on drugaru nosio u šumsku direkciju...
-Hajmo Drago negde na kafu,pivo,nešto da se ispričamo...Predložio mu Proka...
-Hajd sa mnom u firmu samo da im ostavim neke papire pa ćemo negde...Ti smisli gde bi...Znaš,
mogli bismo u ono Sokače iza Socijalnog-to mi odmah tu...
-Ok,vozim za tobom...
U Sokačetu je Drago čuo jednu sasvim neočekivanu storiju...
Naime,jednog prepodneva ,doneo poštar pismo nekog advokata iz Slovenije s oznakom "hitno"
u kom ga poziva da se pojavi za dva dana u Ravnama povodom smrti njegovog strica...
Proka ,zatečen ovim pozivom,prvo je promislio i ispoprisećao se poslednjih susreta sa stricem...
Stari mora da je umro u devedesetim godinama,ali je imao sina u Americi,tako da Proka nije računao na neko nasledstvo...Ipak,broj telefona advokata je bio u pismu i Proka je kupivši dopunu od dvesto dinara,nazvao tog zastupnika...Ispostavilo se da se sin odrekao nasledstva u njegovu korist jer mu je sve
to bilo sitno i nepotrebno,a Proku je zapamtio iz dečijih dana kad ga je ovaj vodio na Savinju,a i u
Maribor u zoo vrt...
Nije imao kud,skupio je para koliko jer imao,pozajmio u par birtija još ponešto,tako da je imao i za put,a i za par dana boravka u Sloveniji,mada Proki koji je živeo poluklošarski to i nije bio problem koji ne bi
znao "premostiti" da je i bez dinara i evra krenuo...
Elem ,u Sloveniji ,kod tog advokata se ispostavilo da to uopšte nije neko sitno nasledstvo,a i ta sića od para mu nije ni trebala jer ga je čekala povelika kuća s domaćicom i poveliko imanje na periferiji grada
gde se stric preselio pre nekoliko godina...U sudu su sve završili za manje od mesec dana,sve do prevoda imanja na njega,pri čemu nije bilo nekih problema jer je Proka imao i Grčki pasoš...
-U početku se nisam dobro snašao-sve mi bilo nekako i strano,a i nikog poznatog tek ta domaćica,Elza,
mlađa od mene desetak godina koja je i stricu vodila domaćinstvo...Da nje nije bilo,odmah bih ja to sve rasprodao,ali ,nekako po inerciji sam se prihvatio da nastavim tamo gde je stric stao...Naime,stric je
prodavši firmu sa štamparijom i kupio to imanje i rešio da napravi ribnjak na zemljištu iza kuće...Sve mi je to Elza ispričala i ja sam samo nastavio da punim već iskopan ribnjak cisternama koje su dovozile vodu sa Savinje...Učlanio sam se i u njihovu ribolovnu družinu i krenuo s poribljavanjem...
Šta da ti kažem...Najzaslužnija je Elza koja je osmislila predivan eksterijer ribnjaka...Osmislila je ona
štošta još i sa mnom...Naime,počeli smo živeti u bračnoj zajednici-probudila je u meni drugu mladost...
Morao sam malo i na zatezanje,pa fitnes,organska hrana,dosta ribe i šta da ti kažem-evo ti rezultata...
-A šta ti kaže ta tvoja...Elza je l...Klimnuo je glavom...Mislim,to što nosiš tu lovačku uniformu koju ne skidaš?
-Ma nije to nikakakav problem...
-A neki drugi problemi?
-Vidiš Drago...Najviše zbog toga sam i došao pod izgovorom da obiđem prijatelje i društvo ribolovaca...
Naime,mislim da me Elza počela varati...A i ja sam naleteo na jednu još mlađu od nje i...pravo da ti kažem-izgleda sam se zaljubio preko ušiju...
-Daj Proko,ne zajebavaj! U tim godinama?
-Kojim godinama? Ljutnuo se Proka.
-Pa ,koliko imaš? pedeset pet,pedeset sedam?
-Osam...Nisu to Drago neke godine! U Sloveniji se žene i udaju i u sedamdesetim-šta im fali...
-Samo sredina i krajevi-ako se ja pitam...Mene kad bi ona moja ostavila-nema šanse da se ponovo ženim!
-Ti i ne moraš kad ih ko petao držiš sve oko sebe...Nasmejao se Proka preteći mu prstom.
-To je drugo Proko,ja samo tako flertujem sa ženskima-to nije ništa ozbiljno...Nego Proko-
dovedi ti tu mladicu ovde na Dunavac,pa ako se ne predomisli -znači da te voli...
-E moj Drago-nemam ja iluzija te vrste-zaljubljena je ona u imetak više nego u mene,ali meni to i ne
smeta-neka je...
-I ne bi više klošario? Iskoristio je Drago zastoj u razgovoru dok je konobar menjao prazne punim flašama...
-Da znaš da sam pomišljao...Ponekad mi se sve ono tamo...Sve bih ostavio i vratio bih se u onu moju
kućicu na Dunavcu...Da mogu sve da preselim ovamo i da spojim...
-Ti bi onda Proko živeo kao u bajci!
-Ja i sad imam osećaj da živim u toj bajci...

Poslednja izmena:
Hvala svima kojima se svidela Tolkina i koji su je pocastili svojim poenima.

Vec ranije sam rekao Borki kako mnogi forumski pisci imaju neku zivotinju u svom avataru, a neki i u svom niku, pa bi tema mogla biti o tome.
Dakle, sledeca tema je o zivotinjama. Nadam se da ce price biti lepe i mastovite kao i do sad.
Ja imam dve životnje...
A Marlon i Koja po jednu,pretpostavljam,o kojoj bi pisali hvalospeve!:zstidljivko::hahaha::rotf::rotf:Zezam se -kao i uvek...
A inače Tolkinu sam raspoznao po metaforićnosti priče...Samo još Borka zaodene poneku priču blizu takvih "odela"...
Ali,pazi kad sam siguran da to radite po inerciji-te metaforične priče su vaš normalan paralelni svet...
Moj paralelni je na reci...Uglavnom...

Ja imam dve životnje...
A Marlon i Koja po jednu,pretpostavljam,o kojoj bi pisali hvalospeve!:zstidljivko::hahaha::rotf::rotf:Zezam se -kao i uvek...
A inače Tolkinu sam raspoznao po metaforićnosti priče...Samo još Borka zaodene poneku priču blizu takvih "odela"...
Ali,pazi kad sam siguran da to radite po inerciji-te metaforične priče su vaš normalan paralelni svet...
Moj paralelni je na reci...Uglavnom...

Kad je Borka zadala temu, pitao sam se zašto baš bajka.
Onda sam se setio da je ona nedavno otvorila temu sa osvrtom na kritiku na Tolkinovo delo i shvatio da je to razlog za proznu temu "Bajka".

To mi je dalo ideju o "svi smo mi Tolikini" i trebalo je samo tu ideju ukonponovati u neku bajkovitu priču.
Tako je nastala Tolkina.

Čestitam, Coco. z:)
Čestitam i ostalim učesnicima.
NIsam folirala kada sam rekla da su sve priče bile odlične.

Naravno, neskromno sam se prepoznala u Tolkini.:zcepanje:

- - - - - - - - - -

Kad je Borka zadala temu, pitao sam se zašto baš bajka.
Onda sam se setio da je ona nedavno otvorila temu sa osvrtom na kritiku na Tolkinovo delo i shvatio da je to razlog za proznu temu "Bajka".

To mi je dalo ideju o "svi smo mi Tolikini" i trebalo je samo tu ideju ukonponovati u neku bajkovitu priču.
Tako je nastala Tolkina.

Zapravo i nisam ljubitelj Tolkina.
Ali jesam ljubitelj bajki, i to Grimovih i Andersenovih, kojima volim da se igram.
Kao što se moglo videti, moja priča "Crveni šeširić" je verzija bajke "Crvenkapa".
U stvari, volim da ruiniram bajke i pretvorim ih u običan, ne-bajkoviti svet :zelenko3:, a, s druge strane, neke naizgled banalne stvari volim da pretvorim u bajke.

Sa blagim zakašnjenjem čestitam pobedniku i žalim što nisam glasao. Imao sam opravdan razlog, poslat sam na prinudni odmor, celih pet dana, u Bananlend. Ni kriv ni dužan, ali to sada nije bitno.

Ipak, video sam neke gluposti ovde, spominjali su se Janko Kepec i esteer kao klon nalozi. Vrlo dobro, odlično urađeno! Naime, Janka kepeca poznajem lično, moj je dobar prijatelj sa kojim povremeno pijem u kafani a i radimo zajedno neke projekte. Poznaje ga i Borkinja, ali nije htela da se izjasi o tome. Sa pravom smatra da se nema kome šta pravdati.Razlog ovog mog pisanje je što sumnjam da će Janko Kepec više učestvovati ovde. Ionako mi je trebalo dosta vremena da ga nagovorim (kao što je Borkinja mene nagovarala) da se priključi ovome; cenim da je cilj svakog pdf-a što više aktivnih članova, ali avaj, nekome to nije u interesu.

Dakle, poznajem čoveka, nije klon nalog, a ovim tužiteljima poručujem kada već iznose optužbe, da ih potkrepe dokazima. Ili se izvinu. Naravno, prvo je nemoguće, a drugo je jako teško. Preteško za neke dušice.
Za nik esteer nisam siguran, ali ne verujem da se radi o klon nalogu.

Ako će se učešće novih nikova prozivati, ovo gubi svaki smisao.

Ponovo čestitke autoru prvoplasirane priče!

Forumaši, izdignite se iznad nepotrebnih sumnji i optužbi. Mislim da treba uživati u napisanom i ne baviti se nepotrebnim stvarima (osim ako nije u pitanju osnovna sumnja za koje postoje dokazi).

Novi prozni konkurs biće pokrenut sutra i aktiviraće ga Borka (obratite pažnju na ovu informaciju), a sa "pesničenjem" čemo krenuti večeras pa molim da se zauzmu startne pozicije.

Forumaši, izdignite se iznad nepotrebnih sumnji i optužbi. Mislim da treba uživati u napisanom i ne baviti se nepotrebnim stvarima (osim ako nije u pitanju osnovna sumnja za koje postoje dokazi).

Novi prozni konkurs biće pokrenut sutra i aktiviraće ga Borka (obratite pažnju na ovu informaciju), a sa "pesničenjem" čemo krenuti večeras pa molim da se zauzmu startne pozicije.

Jedva čekam hehe :D

k l o n

Iza sedam mora
iza sedam gora
sakrio se klon

Iza ovog teksta
iza ovih slova
sakrio se ****

Šta će biti draga
kad otkriju sve
da je to baš on?

Sigurno će reči