Bilijar

Dremač

Ističe se
Banovan
Poruka
2.667
Bilijar kao igra zivota, sta mislite o tome
Da li se osecate nekad kao kugla u bilijaru... :zelenko2: z:) primorani ste da stalno udarate u druge kugle z:((z:((z:((z:(( z:(z:(z:(z:(
ili druge kugle udaraju u vas i menjaju vam kurs kretanja, odnosno vi morate da uticete na zivot drugih, ili drugi uticu na vas tok misli, ideja, ciljeva... ne samo fizicki se odbijate, vec i mentalno. Da bi zivot napredovao i imao smisla, potrebna je kretnja, primorani ste da unistavate zivote drugih, da sve konkurente gurnete sa puta i izbacite u rupe van igre, da bi dosli do cilja. Ma koliko god su oni srodne kugle ko i vi, koje samo boja razlikuje, milosti nema.

Morate biti bela kugla, ako ste neka sarena unistice vas i zivot nece imati smisao. Budite bela. ali, sve u svemu vi ste samo prasina na vetru, kugla koja se krece, kad je neko udari. A sama ne moze. Biti bela je naizgled lepo, zanimljivije, no to vam samo daje osecaj lazne kontrole, jer primate najvise udaraca. Nekada coveku dosadi taj bol, stalna kretnja, akcija, i pozeli da nije vise alfa bela kugla i prepusti se beta nivou sarenih, jer sve je isto na kraju u dubljoj sustini, gledano iz ugla kugle.

Fotolia_48522919_XS.jpg

U toj zivotnoj igri uvek kao da mora neko da vas gura, uvek nesto negativno, bolno se desi sto vas tera na kretnju i akciju... nekad vas )ebe bog=stap, nekad druga kugla, gurne u rupu,
idealno bi bilo kad bi mogli sami da se pokrecete i odabirate kugle koje cete da cistite sa stola, da bi dosli do zadnje i pobedili, a nekad retko se crna kugla (ili zuta devetka zavisi od vrste bilijara) namesti slucajno i vas smisao se ostvari brze.

Meni nekad bude zao sto moram da uticem na zivote drugih, da uklonim sve konkurente, da ucinim zlo, prevaru, da im oduzimam vreme i slobodu, kod mene preovladjuje nekakav dobrodusni, religiozni, moralni, empaticni program, dok oni koji su operisni od moralnih pravila, mlate svuda okolo. Ipak u svima nama jednaka je kolicina dobrog i loseg. Kad tad oni jako dobri pretvore se u zveri, a zli u ovcice.

Kljuc u toj igri, ubediti druge da njihova realnost nije dobra, da nisu srecni dok ne prihvate nesto sto im ja nudim, sudar, udarac , to ce im dati trenutno ushicenje zbog kretnje koju su dobili, ali manja ili veca sansa postoji da ce upasti u rupu na kraju. Otici u podzemni svet nistavila. Ali svakako nudim im neizvesnost i promenu, mesta na kojem su, koje je mozda blize ili dalje od rupe.

300px-8_ball_break_time_lapse.jpg

739553816_54823.gif

http://www.oocities.org/siliconvalley/park/3056/rays/pool_system.jpg

Svakako da bilijar moze biti i preslikana astroteoloska arhetipska predstva stvarnosti...

I ovom temom u ovom trenutku ja razmenjujem neku vrstu aktivne energije, ka citaocima, ciljam pod odredjenim uglom u nekoj nadi. Kad neko na forumu zapocne temu, podsvesno zeli da sve ostale konkurente sarene kugle/korisnike izgura sa teme, sve dok ne dodje do crne osmice, tad korisnik dobija partiju, otvarac kada zada i zavrsni post, siguran je znak pobede, sve do nove teme i partije, gde i druge kugle dozive reinkranaciju, gde ce pokusati da opstanu na stolu ili se pojave kao otvaraci bele kugle).

Ja ne znam pod cijom sam komandom u zivotu, da li cu gurati ljude ka pravom smeru, ubaciti im nekakve ideje koje ce ih potom eliminisati iz piramidalne sheme poretka, ili ce mozda oni mene gurnuti, ako nepazljivo izvedem udarac i ne proracunam svoje poteze, sto je vrlo tesko.

Tvrdoglavo podsvesno filozofski tezim potpunoj izolaciji, da bi uvideo da li postoji kretnja bez udara stapa, a kamoli kugle, bez bola. Nekako sve vise sumnjam u to...
Ta zivotna igra bi mozda imala nekakav prijatniji smisao ako bi postojao jedan stap ili onaj ko upravlja njime, onda bi i moglo da se igra bez pravila, i da bude anarhija, svak svakog gura, ali u principu, mnogo cesce postoje dva igraca ( koje su to sile? koje bi neko nazvao bogom i djavolom, rusijom amerikoom, jin jangom) kom gospodaru da se priklonim, pitam li se ja o tome uopste.
Od ta dva jedan ne retko vara, krsi pravila igre, sto tera drugog da uzme stap i krene da se obracuna, a mi kugle cekamo taj stap ko nekog mesiju, da ostvarimo svoj suludi smisao, izbacivanja drugih kugli.

Sta z:shock:, ti braona kuglo.. jos nisi nestao iz teme... no doci ce red i na tebe.

Promenio, izmenio avatar, jer mislim da cu tako imati vise srece, autoriteta na forumu, promenom boje nekakav podsvesni alhemijski efekat moze nastati. Bela boja nosi sa sobom dozu doktorskog, belomagijskog postovanja.
Svakako da svaka promena donosi osvezenje i meni licno avatari koriste kao mandala za meditaciju i filozofsko razmisljanje, cime bi vi ostali mogli da se pozabavite i izfilozofirate ozbiljnije shodno razlicitim mislima koje sam izneo u uvodnom postu...

Lucidnošću se razbija determinizam i uspostavlja novi samo svoj!
Ujedno se tako i osvaja sloboda-krađa od bogova!
Svaki umetnik lucidnošću potkrada bogove...
Dakle:lucidno vam se popišam na bilijarski sto!
Kao Ljuba Tadić i Rade Šerbeđija na dalekovod!:hahaha::hahaha::mrgreen:

Poceli bilijar reklamni baneri da mi iskacu , mogao b tii neku onlajn verziju da isprobas i spoznas smisao zivota. z;) Postoje i igrice za telefon, koje igram cesto zarad antistresnog dejstva.

Dragoljub je imao poentu, u postu koji je misteriozno iscezao. (racunace se kao kuglica koja je doletela sa susednog stola odbila se i produzila dalje z:D )
Lucindom stvarnoscu sve je moguce. :)

U uvodnom postu provlace se dva bitna pitanja,
-da li je moguca kretnja bez dodira, da li motivacija za zivotna dela moze biti bozanski slobodna i harmonicna, pozitivna ili je uvek negativna, tipa bol, strah?
-da li covek mora drugom coveku da nanosi bol da bi zivot imao smisla, ili mogu kuglice da se krecu po stolu bez dodira, u beskonacno, ukoliko sto nije oivicen .. i nema rupa. Moze li svet biti drugaciji, bez pravila, ima li to smisla i ko je taj koji odredjuje pravila sta mi kugle treba da radimo. Da li smo mi, odnosno ja, kugla, ili sam projekcija uma nekog od ta dva bozanstva sa stapovima. Stoga kao kugla nemam kreativna bozanska svojstva.

Postojanje sila ukazuje na činjenicu da su pravila unaprijed određena.

Vlast je vlast i nemaš kud
a mi smo ipak ljudi prosti.

Nagradno pitanje: Či su ovo stihovi? (Nagrada: balonče Nikšićkog! Onog izvoznog, sa dodotakom pichichiaka.) :lol:

Poslednja izmena:
Naravno da su pravila unapred odredjena.
u dimenziji kuglica na stolu
ali kreatori nisu deterministicki odredjeni
usled postavke i udarca umno se projektuju u bilo koju kuglu
uz to sto je nekad gurnu nasumicno nekad proracunato.

ne znam za stihove...

ova bilijar pesma me vise navodi na razmisljanje

Mislim, da Covece ne ljuti se, ima taj potencijal da konkurise bilijaru
:zimag:
hvala za pesmu, nije tajna da je delom moj nik uzet po njoj.
ali ne vidim neku konkretniju vezu sa temom o bilijaru...

Ne vjerujem da se bilo kakva logicna paralela moze izvuci izmedju zivota i bilijara ako uzmemo u obzir cinjenicu da je u covjekovu reakciju kada ga druga osoba skrene sa putanje je ukljuceno mnostvo stvari kao sto su razum i iskustvo isprepleteni emocijama dok posmatrajuci kugle to sve izgleda previse povrsno...

Ne vjerujem da se bilo kakva logicna paralela moze izvuci izmedju zivota i bilijara ako uzmemo u obzir cinjenicu da je u covjekovu reakciju kada ga druga osoba skrene sa putanje je ukljuceno mnostvo stvari kao sto su razum i iskustvo isprepleteni emocijama dok posmatrajuci kugle to sve izgleda previse povrsno...
Ma idi begaj...To s kuglama važi za one koji su ko tocilo...Mi elipsoidasti to radimo "VRRRNG-ZIJUUU!":zblesav:

Nema sta da obrazlazem, stavio sam umetnicki klip u kome je harmonicno sinhronizovano kretanje kugli pod vodjstvom bele kugle.
jer nisam rasplozen za dublju filozofiju danas.

inace te emocije iskustva sto spominjes, nastaju usled udarca, ljudi su u sustini bica kao kugla, vangravitacioni blob etericne strukture na koji se deluje talasnim duzinama zvuka, svetlom, mirisima i na posletku dodirom.

Kada bi se posmatrale sarene kugle kao sira masa ljudi, a bijela kugla kao nametnuti autoritet koji je medju sarenima i dalje takav, onda bismo mozda mogli govoriti o zivotu kao bilijarskom stolu. Ali ako gledamo iz ugla jedne kugle, ljudske individue, niko nam ne moze garantovati da ce njena reakcija na kontankt sa trenutnim pokretacem dogadjaja biti ocekivana i to je stvar koja se kosi sa svim fizickim zakonima bilijara kao igre. Takodje poredjenje boga kao sveprisutne i sveobuhvatne sile sa stapom je apsurd. Zasto bi on imao kontrolu nad samo jednom kuglom i njom bi indirektno pokusavao uticati na ostale? Logicnije je da ovo posmatras u uzem smislu a ne da ides tako siroko...

Back