Nikako da uzmem nesto od Margaret Atvud, mada ima nekoliko njenih knjiga koje bih procitala. U stvari tako su popularne i deluju interesantno po opisima, a sasvim je moguce da nisu nesto posebno kao sto je i Bi primetila, cesto je samo dobra reklama u pitanju.
Citala sam pre neku godinu
"U kuhinji", meni to nije bas neki triler, vise onako opis nekog imigrantskog zivota i kao neki krimi zaplet a nista specijalno.
E sad da se ppohvalim da sam procitala divnu decju knjigu, preporucujem decacima od desetak godina
"Alabama Moon", Watt Key. Prica je o decaku koji sa ocem zivi u sumi, hrane se onim sto ulove, sumskim plodovima i posadjenim povrcem, a jedini kontakt sa ljudima je odlazak u prodavnicu gde prodaju krzna ulovljenih zivotinja i kupuju neke namirnice i ostale potrepstine. Kad otac umre pocinju nevolje za malog Moon-a posto vlast pokusava da ga smesti u dom za nezbrinutu decu a on naravno zeli da pobegne i ode na Aljasku (otac mu je to savetovao pred smrt, navodno na Aljasci ima mnogo ljudi koji tako zive u divljini, odbacili su civilizaciju i protiv vlasti su). I td itd, simpaticna knjiga.
Uzela sam da citam
"Generation X", Douglas Coupland, tj skoro sam pri kraju, malo mi je nezgodan format knjige ali je inace Ok knjiga. Desava se pred 2000 godinu, znaci nije tako davno

mada mi je utisak kao da se radi o nekim sedamdesetim, ne znam zasto. Generacija X je posle babi bumers, znaci rodjeni pocetkom sezdesetih do osamdesetih. Uglavnom troje prijatelja zive u bungalovima u Kaliforniji u nekom mestu nadomak pustinje, nista se posebno ne desava ali je zanimljivo - pricaju price uvece, pojavljuju se jos neki likovi (prijatelji, braca, roditelji, poslodavci itd), oni su (ovo troje i neki od prijatelja) izgubili ambicije i imaju neke lose placene poslove ali i slobode da zive nekako opusteno (bar meni tako deluje), nisu u grcu da zarade, ne izgube posao, kupe nekretninu i sl.