Pipaci

ma znam
iha ima mnogo gorih nacina da nahvatas stomacno oboljenje od ispipanog hleba
sve ja to znam
al tema jer pipan hleb pa eto posvecujemo tome vreme :lol:

Moram priznati da ti je opservacija o pipanju para, nosa i jos kojecega od strane prodavaca na mestu. :lol: Gledam nekog matorca, otvorio kiosk i on je i vlasnik, i pekar, i prodavac, multifunkcionalan lik, valja lebac, peciva, pite, sendvice, mekike, hamburgere, sve sto vole mladi, i izasao napolje da zapali cigaru (posteno), al 'ebi ga jednom rukom se naslonio na saobracajni znak na cosku, a drugu ruku zavukao ispod kecelje i drapa se po belom mesu (onaj deo izmedju dupeta i ledja). :lol:

ma to su bile bakterije koje su ionako kruzile po porodici :lol:

to je drugo :)

a celofan. pa pazi.. mene je oduvek zanimalo zasto mislimo da su one plasticne case ciste :)

Da, domacini mozda ali gosti npr.?

bold: Ili npr, u kaficu, ko garantuje da je casa savrseno oprana?

Da se razuemmo, ne zagovaram ja "prljavstinu" ( :lol: ) samo hocu da kazem da ne mozemo sve proveriti, a ni ne treba. ;)

ma to su bile bakterije koje su ionako kruzile po porodici :lol:

to je drugo :)

a celofan. pa pazi.. mene je oduvek zanimalo zasto mislimo da su one plasticne case ciste :)

- - - - - - - - - -

ali sta je potrebno uopste proveravati?

to je sve hleb koji je napravljen u istom trenutku,
donesen u istom trenutku i susio se u prodavnici isto..svaki je identican.

Pa ne znam, ti postavljas to pitanje. :lol:

Verovatno iz razloga sto su razne vrste hleba postavljene jedne pored drugih, ili navika od ranije, ko zna....?

bold: Ili npr, u kaficu, ko garantuje da je casa savrseno oprana?

to nikad nije dobro oprano..imam drugaricu koja je dok je studirala radila u kaficu..bolje da ti ne pricam sta mi je pricala :)

i da.. onaj limun sto se stavlja u coca colu..retko u kom kaficu se drzi u vodi..obicno je neoprane kore :lol:

to nikad nije dobro oprano..imam drugaricu koja je dok je studirala radila u kaficu..bolje da ti ne pricam sta mi je pricala :)

i da.. onaj limun sto se stavlja u coca colu..retko u kom kaficu se drzi u vodi..obicno je neoprane kore :lol:

Ili kafa u kafani....:lol:....ko zna da li je sveze skuvana ili je samo dodato necijem talogu jos malo.:lol:

u grckoj je pre mislim dve godine izbila velika afera u luksuznim restoranima.

provaljeno je da nepojedenu hranu daju drugim gostima.

i onda su novinari napravili istrazivanje.. sa skrivenom kamerom je jedan novinar otisao i porucio jelo (recimo cufte) i ostavio je jednu ali je u nju zabo cackalicu unutar mesa da se ne vidi... iza njega dolazi drugi sa skrivenom kamerom i porucuje isto jelo i kad su mu doneli jelo u jednoj cufti se nalazila cackalica :)

ne znma...ja i kada kupim hleb kupim onaj u celofanu i en mislim ko ga je sve pipao i gde se sve vukao.

- - - - - - - - - -

kolko kasnite za zapadom, ovde hleb u pekari nije dospupan kupcu, cak i prodavaci moraju rukavice da nose kad ti ga daju

a inace su zapakovani u kesama

sto se tice teme, pa ne vidim razlog svezeg gleba da ga pipam

da...ovde kod mene ima jedna pekara u kojoj koriste rukavice kada hvataju pecivo.

u grckoj je pre mislim dve godine izbila velika afera u luksuznim restoranima.

provaljeno je da nepojedenu hranu daju drugim gostima.

i onda su novinari napravili istrazivanje.. sa skrivenom kamerom je jedan novinar otisao i porucio jelo (recimo cufte) i ostavio je jednu ali je u nju zabo cackalicu unutar mesa da se ne vidi... iza njega dolazi drugi sa skrivenom kamerom i porucuje isto jelo i kad su mu doneli jelo u jednoj cufti se nalazila cackalica :)

Cim je luksuzan, znaj da se neces najesti a pritom ces dobiti i cackalicu, ali na pogresnom mestu. :lol:

Valjda da procistis zube od tudjih klica i bakterija. :lol:

Ukratko, nema pravila i bas zato se ne treba obazirati na sve, naravno, onaj ko je po zakonu duzan da ispostuje sanitarne propise, on treba to i da ispostuje, razume se.

uglavnom kupujem u veru
i jednom na kasi u maslinkama sa refuza vidim bubu
sokiram se naravno, buba se sakrije u maslinku, i nude oni meni da vratim...
vratim ja samo to jedno pakovanje, gledaju me kao budalu
a meni bvz sto su sve te maslinke isto skladistene u nekim fazama
i sigurno su i sve m. u teglama, koje od tada uzimam, bile bubovane
ja sada vise jedem maslinke sveze na moru, tamosnje bube mi ne smetaju :malav:

a lebac samo tonus

Kad bi video pekarku u rukavicama pomislio bi da su stigli vanzemaljci. :malav: Koja perverzija covece, nije to za Balkan, ne, ne... :lol:

Oni su po zakonu duzni da ispotuju sanitarne propise.

Kao sto je i svaka prodavnica duzna da ima papir ili kesu pored police na kojoj stoji hleb....ali to ponekad nije slucaj i odatle to "pipanje". Ali dobro, to su ipak izuzeci i sve su redji.

Sad ste svi pomislili ne znam sta ovaj perverznjak otvara kao temu a radi se o hlebu nasem neophodnom :)

Dakle.. sta mislite o cuvenoj profesiji u nasem narodu..pipaci hleba...

Pre neki dan sam bas gledao par iskusnih pipaca kako su vestim pokretima palca i kaziprsta tacno odredili izdasnost testa i tvrdocu korice i nasli idealan primerak za sebe, naravno bez papira jer je papir pipacu kao prezervativ hebacu :D
On i mljackači su mi u istoj kategoriji. Metak u vugla.

Dok gomila bakuta i ostale raje koja pazaruje po marketima ne opipa i premesi svaki komad leba nema on tu karakteristicnu aromu, pravi ukus, pravi smek lebac dobija tek kada je ispipan vestim prstima citave armije kupaca. :malav:

Nemojte se paliti kako svakodnevno peru rafove u kojima lebac stoji, a verujte da tokom noci po njima setaju impozantni primerci pacovcina, znaci obrni okreni pipkanje je bezazleno. Ko je jos dobio koleru od opipanog leba, niko. Pa i zene nam pipaju ko zna kakvi dziberi, pa nas eto zivih i zdravih. :malav:

sto dovodi do novog pitanja..zasto se na neupakovane ne utiskuje u proizvodnji rok upotrebe..pa se lepo zapece i stoji datum kao one raspukline sa prednje strane :)

da li je protivazkonito prodavati hleb bez roka upotrebe? :think:

:mrgreen:

U svakom slucaju nista ti nece biti ni da mu je prosao rok upotrebe. A posto posle drugog dana sa istim omanjeg konja mozes ubiti bez problema ne vidim potrebu utiskivanja bilo cega bilo gde.

Volim da pipnem,šta cu to je jače od mene:rumenko: e sad trazim kesu za pipanje ako je u pekari...srecom u marketima su upakovani u kese, tako da mogu do mile volje da ispipam svaki:mrgreen:

Back