Osnovna, jedina jedinica građe materijalnog: šupljina sa 3 trouglaste strane. Atom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

egz:dia..vit

Obećava
Banovan
Poruka
81
OVO JE (SAMO) HIPOTEZA, ALI VRIJEDNA PAŽNJE. NIHILIZAM MATERIJALNOG POVEZUJE SA SMISLOM TAKO DA MU DAJE POSTOJANJE KROZ SMISAO
Najjednostavniji, pa i u programiranju, trodimenzionalni oblik je šupljina koju grade tri spojena trougla. A-B-C sa B-D-C i sa D-A-C, gdje je C dno rupe. Zašto to ne bi bio "atom"?
Descartes-ova Res extensa, materijalni svijet, građen, da bi bio složen, mora biti od najjednostavijeg, jer duša (res cogitans) ima najbržu i najjaču moć pomjeranja i uticaja u res extensa[SUP]{*fusnota ispod teksta*}[/SUP] ako su njegovi elementi što više jednostavni. A pošto hemija kaže da se atomi razlikuju, i to najjednostavnije može da se razlikuje, a evo i kako: po dužinama stranica tih šupljina od 3▲ (trougla). Oćete molekul? evo vam ga: šupljine u šupljinama. zamislite da presavijete novčanicu, što znači da je u sredini trouglasta šupljina, između dvije polovine, te da je stavite u horizontalom položaju dok je ta njena šupljina u vertikalnu rupu novčanika. Tu postoji spoj šupljina, slično kao molekul iz moje hipoteze.
Zašto da mislimo da je svijet građen od solidnih (punih) stvari, a ne šupljina? Zato što smo neobjektivni pa puno smatramo stvarnijim od šupljina? Izvinite na nužnoj nepristojnosti u svrhu efektivnijeg objašnjenja vjerovatnosti ovoga: zar ne želimo svi neku od šupljina žene, recimo usnu, ili "stidno usnu", ili njedarnu, i zar one nisu srećne što ih imaju?
{*fusnota*}: Descartes je mislio da duša (res cogitans) upravlja dijelom res extensa nama pridodatog (našeg tijela) putem jedne žlijezde negdje u sredini mozga, na vrhu moždanih šupljina ispunjenih tečnošću. Knjiga "DMT - The spirit molecule" koja se može besplatno skinuti u PDF formatu, koja je skoro objavljena i koja je stekla veliku popularnost, govori u prilog njegovoj zamisli, a i samo to što je epifiza vrlo specifična, vjerovatno najviše od svih specifičnih djelova tijela (i mozga). Ima dvije specifičnosti: to što je jedini neparan organ mozga, i što ima sopstvenu krvnu barijeru; ima je i mozak, da ne bi sve ušlo u njega što se nalazi u krvi, ali to što epifiza ima svoju znači da ne može sve iz krvi mozga da uđe u nju. Njene funkcije su zaista samo u mašti poznate današnjoj nauci: proizvodi melatonin, za koji se smatra da uspavljuje, ali melatonin ne uspavljuje svakoga, a to znači da se ona ne može proglasiti dijelom moždanog sistema za spavanje. Melatonin daje koži crnju pigmentaciju, preko noći, što znači da je koža sposobna da upije više toplote od, recimo, zapaljenog kandila u mračnoj prostoriji ili vatre, nego što bi to bila preko dana sposobna. Njen jako zaštićeni od udaraca u glavu položaj, kao i položaj sa koga može da luči u tečnost moždanih šupljina koje već imaju tečnost, dao je tom filozofu ideju da duša pomjera tu žlijezdu te njeni pokreti talasaju moždanu tečnost u komorama (šupljinama, "ventrikulima") i time upravljaju onim što upravlja tijelom - mozgom. DMT (dimetiltriptamin) je vjerovatno najjača halucinogena supstanca koja je danas poznata, a organizam je proizvodi i sam, a u gore pomenutoj knjizi dr. spec. Strassman-a, psihijatra, postoji teorija da, pošto je utvrđeno da epifiza ima sve što je potrebno za izgranju DMT molekula, sve od tih atoma i molekul Serotonina koji se prebacuje u DMT ako mu se dodaju samo dva atoma, ona najvjerovatnije i jeste to što čuveni filozof tvrdi: organ kojim duša upravlja mozgom, ali u njegoj teoriji:ona to vrši kontrolisanom proizvodnjom većih ili manjih količina DMTa, kao duhovnog molekula, i drugih nepoznatih stvari koje upravljaju tijelom, jer je u Američkim zakonom dozvoljenim ispitivanjima sa i.v. aplikacijom značajnih doza zakonom zabranjene supstance, sa izuzetkom zabrane u tom eksperimentu čak i "ludačkih" doza (predoziranje nemoguće, tako piše) postigao i to da ispitanica ima time izazvane pokrete utrobe i vagine koji su joj prijali, kao i povećanje toplote te oblasti. Indijci crtaju na čelu crvenu tačku približno obima epifize tačno u visini epifize, i centru čela, a ona je u centru (medijalnom dijelu sagitalne ose) mozga, još od vremena prije nastanka nauka o anatomiji mozga.

Poslednja izmena:
Loš copy/paste :aha2:
Ako misliš da ovo nije moje, nego plagijat, onda imaš ubjeđenja koja su suprotna stvarnosti, ili za koja nemaš dokaz da nisu, a to se zovu deluzije. A ako misliš da je vjerovatno plagijat, ali nisi sigurna, onda nemaš hrabrosti, jer da je imaš rekla bi zašto to misliš, i zašto nisi sigurna. A sada će doći slika koja će dokazati da imaš deluziju, osim u slučaju da je ovo drugo sa plašljivošću. A možda i F22.0 psihijatrijsku dijagnoz, opravdanu. (Deluzioni poremećaj.)

Poslednja izmena:
Kiki_GNR Evo ti dokaz da imaš deluziju, a to je psihički poremećaj, jer nemaš dokaz da je ovo plagijat:
Pogledajte prilog 342278
dodaću u ovom postu još jedan moj crtež da ti dokažem još više, pošto je ovo nedovoljno, sačekaj.

Prilog ne postoji. Ako ste kliknuli na ispravan link, molimo vas da obavestite administratora
Dakle, imas li dokaz za tvoju tvrdnju ili i ti patis od deluzije?

Prilog ne postoji. Ako ste kliknuli na ispravan link, molimo vas da obavestite administratora
Kiki_GNR Evo ti dokaz da imaš deluziju, a to je psihički poremećaj kada ono u što si sigurna nema veze sa stvarnošću, ili ne možeš da znaš ima li, jer nešto sa mojim potpisom ne može biti plagijat, a ni nacrtano sad ovako brzo: (na dnu prve slike piše "egz:dia..vit"). Ovo ti pišem samo da te iznerviram, ali i da ti dokažem da nisam plagijator.
CMPoWPB.jpg

VbrC885.png

Prilozi

• CMPoWPB.jpg
    CMPoWPB.jpg
    100,5 KB · Pregleda: 0
Pogledaj gornji post sa dokaznim materijalom, pa reci pošteno što ispoljavaš nepoštovanje kad ništa nisam slagao ili zlo učinio. To je krajnje jadno od tebe, znaš... a i smiješan si mi u smislu koji ne znači da si duhovit nego suprotno.

Pogledaj gornji post sa dokaznim materijalom, pa reci pošteno što ispoljavaš nepoštovanje kad ništa nisam slagao ili zlo učinio. To je krajnje jadno od tebe, znaš... a i smiješan si mi u smislu koji ne znači da si duhovit nego suprotno.

Ako ja nacrtam par gluposti na papiru i postavim ovde, oce li to biti dokaz da sam ja napisao taj tekst ?

Ako ja nacrtam par gluposti na papiru i postavim ovde, oce li to biti dokaz da sam ja napisao taj tekst ?
Ako je istom hemijskom napisan tvoj nik na tom tekstu, oće, valjda si dovoljno pametan da shvatiš da onda oće. Vidi donji desni ugao slike, piše li možda egz dia vit? Ma to sam ja vidio nečiji crtež i uzeo mu potpis za svoj nik samo zbog tog crteža? Možda. A možda ću curama sa foruma kojima se budem udvarao reći kako sam slagao da sviram gitaru (vidi mi avatar), ali da je to bilo iz dobre namjere, pošto sam jadnik... onda kada mi traže da im sviram preko sjakpa, ili kad se začude zašto im ne tražim da me odslušaju preko skajpa.

Ali ja se kunem u sebe da si ti, u slučaju da misliš da nisam originator nego plagijatr, prema samom sebi lažov, koji se lažima udvara svojoj fantaziji da gitarista ne može biti i metafizičar, jer bi takvi bili privlačni ženskama više nego onakvi kao ti, bar na neki način sigurno više privlačni, ako ne više privlačni sveukupno, ono bar na neki način više privlačni, i to onaj koji ne možeš da podneseš. Zato svi takvi kao ti mrzite ovog čovjeka, i kažete: laže da je komponovao, pisao i svirao ovo, pošto ste svi čuli da je na odsjeku filozofije ostvario na fakultetu gdje se uči i: sociologija, psihologija, pedagogija i književnost, titulu: đak godine fakulteta. Mada ste to vjerovatno izbrisali iz svijesti, ili proglasili neistinom issceniranom od komunističke partije.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back