Otkaz jeste li za ili protivni?

poetessa

Legenda
Poruka
56.288
Ponukana današnjim sledom događaja, koleginica je dala otkaz, pitam se da li je dobro uradila?
U današnje vreme kad u ovoj Srbiji je sve teže naći posao, da li je otkaz pravo rešenje?

da li ste avanturisti, pa da date otkaz pre nego što nađete drugi posao?
Ili ste vi od onih koji prvo nađu drugi posao, pa tek onda daju otkaz?
..
Recite vaš stav...idemo

Ponukana današnjim sledom događaja, koleginica je dala otkaz, pitam se da li je dobro uradila?
U današnje vreme kad u ovoj Srbiji je sve teže naći posao, da li je otkaz pravo rešenje?

..
Recite vaš stav...idemo

Vredan i dobar radnik nikada nije bez posla i njega ce traziti poslodavci ukoliko cuju da trazi posao.

ima i toga, kakv je tvoj stav Snow, šta bi ti uradio?

Mog brata su zvali da radi, nije ni znao da ce kafana poceti sa radom.
Deda njegove devojke se preselio 100km a da nije znao gde ce da spava i odlicno je prosao.

Verovatno bih i ja diplomu u ruke i put pod noge.
Kuca i zemlja ce cekati ako se ne snadjem.

"Budala zivi gde se rodi, pametan gde je bolje" narodna mudrost

..
Recite vaš stav...idemo

losh posao uvek mozhe da se nadje...
kao i slabo placen...
ako nisam zadovoljan poslom, dacu otkaz,
ili ako mislim da vredim vishe...da mogu vishe...
iako bih gledao da imam neku rezervnu varijantu,
ili da bar neko vreme mogu da prezhivim ako ne radim...
mada, za budalu uvek ima posla...:lol:

losh posao uvek mozhe da se nadje...
kao i slabo placen...
ako nisam zadovoljan poslom, dacu otkaz,
ili ako mislim da vredim vishe...da mogu vishe...
iako bih gledao da imam neku rezervnu varijantu,
ili da bar neko vreme mogu da prezhivim ako ne radim...
mada, za budalu uvek ima posla...:lol:
..
znači ipak prvo rezervni plan? :lol:
..
ma ima posla, samo nema para :lol:

- - - - - - - - - -

treba prespavati ponekad
..
čini mi se da treba nekad

..
Recite vaš stav...idemo

Zavisi koji je posao u pitanju ... i kazi nam jos nesto o osobi i slucaju..

Divim se takvim osobama koje imaju granice i znaju da kazu - dosta.

Znam devojku koja je 3x ostajala bez posla, i 3x ga pronalazila...i u drzavnoj i u privatnoj firmi. graficki dizajn je zavrsila.

Ali rec je o kvalitetnoj osobi, sposobnoj, prijatnoj za saradnju ... i sa dosta kontakata u strucu i van nje.

Ako je takva, onda joj se moze. :)

Veliki je rizik... narocito ako je odgovorna i za porodicu ^^

..
Recite vaš stav...idemo

Ja sam dala otkaz u drzavnoj firmi pre dve godine i to mi je najbolji potez u zivotu. Imala sam neke pare koje sam zaradjivala preko svog hobija i proslo je godinu dana dok opet nisam pocela da radim (a nisam bila ni u drzavi), ali i da nisam imala tu varijantu opet bih isto ucinila. Ako je meni muka svako jutro kada ustanem da bih isla na posao, cemu sve?

Ja sam dala otkaz u drzavnoj firmi pre dve godine i to mi je najbolji potez u zivotu. Imala sam neke pare koje sam zaradjivala preko svog hobija i proslo je godinu dana dok opet nisam pocela da radim (a nisam bila ni u drzavi), ali i da nisam imala tu varijantu opet bih isto ucinila. Ako je meni muka svako jutro kada ustanem da bih isla na posao, cemu sve?

Sa ovim se slazem u potpunosti.
Ako je situacija takva da ne mozes da radis ono sto volis ne moras ni ono sto mrzis.
Najsrecniji su oni koji imaju posao koji vole i sa osmehom na licu odlaze na isti.

Vredan i dobar radnik nikada nije bez posla i njega ce traziti poslodavci ukoliko cuju da trazi posao.
Samo u inostranstvu, i to ne baš svuda, ovo za Srbijicu ne važi, sno.... :neutral:
...
a ja se pitam, jel ima u vama toga kad vam nešto dozlogrdi pa donesete ishitrenu odluku?

Da, čekam , sakupljam argumente, itd.., mada čekam i neku varijantu, posle NG, :D oo super bi bilo :)

treba prespavati ponekad

Da, ali ne samo čekati ... :confused:

:klap:

Sreca prati hrabre :hvala:

:klap:

Sreca prati hrabre :hvala:

radi se o privatnoj firmi, nije državna
...
nisam videla kad je to rekla šefici, ali preneto mi je da je ova imala zabezeknut izraz lica, jer je ova ušetala sva srećna i cvrkutavim glasom rekla "Dajem otkaz!"
...
Na šta je ova promucala "Kako to misliš?" :eek: "Momentalni, danas za sutra?"

Koleginica rekla "Da!"
..
Ova je samo izustila "Dođi kod mene u kancelariju posle." :confused:
..
inače radi se o racionalnoj osobi, koja do sada nije imala ishitrine poteze.

A u firmi su neki ljudi dobijali otkaze preko noći, danas za sutra.
..
Ali tako je bilo pre, dok je bilo puno radnika, međutim palačinka se okrenula....i sad je odjedanput ton, dođi da razgovaramo :)

Pa koji joj je motiv da prestane da radi ?
verovatno više faktora

zasićenje i možda vapaj za boljom i neizvesnom budućnošću, samo ne učmala svakodnevnica, njeni razlozi očigledno

- - - - - - - - - -

U mene su svi gledali kao u budalu kada sam rekla da cu dati otkaz "alo drzavna firmaaaaaaaaaaaaa da li si normalnaaaaaaaaaaa"... Vidi, jesam :lol:
..
da otprilike vidim ljudima te poglede u očima??
..
razumem kako su te gledali :lol:

Back