Dijeli se djedovina

gost 224104

Elita
Poruka
20.630
Dakle djedovina se dijeli dva strica , brat od strica i rodjeni brat . lepo se sve podijelilo uz kafu i sve je mirno i kako je Bog naredijo , proshlo .

Sve zhenske se odrekli svog dijela u ime svojih bratja tako i ja :)

Da li bi se vi odrekli svog dijela ?

i jos ako imas decu, pa sta ako se tvoja deca ne prezivaju kao deda, imaju pravo na nasledstvo. to je proseravanje odreci se jer uzimas muzevljevo prezime, jer kao ti unuci (tvoja deca) vise ne pripadaju porodici.

Meni je brat opremijo podkrovlje u svaka doba mogu da odem da se odmorim ....

ja ipak na to ne bih racunala. ne bih se osecala udobno kada bih bila samo gost, koji navodno moze u svako doba da gostuje. ne znas sta nosi buducnost. ne zracim i en mracim, ali ne treba verovati puno ljudima, pa ni bratu. osim toga ti mozda sada i mozes, ali kada ne bude tebe i brata, jer svi umiremo, otkud znas kakvi ce biti odnosi medju vasom decom. uskracujes njima, a ne samo sebi.

ja ipak na to ne bih racunala. ne bih se osecala udobno kada bih bila samo gost, koji navodno moze u svako doba da gostuje. ne znas sta nosi buducnost. ne zracim i en mracim, ali ne treba verovati puno ljudima, pa ni bratu. osim toga ti mozda sada i mozes, ali kada ne bude tebe i brata, jer svi umiremo, otkud znas kakvi ce biti odnosi medju vasom decom. uskracujes njima, a ne samo sebi.

Pa umro mi je i deda 1965 :) ostavijo je sedmero djece koji se pozhenishe i djecu stekoshe i svi imadoshe gde dotji i biti koliko hotje kroz generacije .

Dakle djedovina se dijeli dva strica , brat od strica i rodjeni brat . lepo se sve podijelilo uz kafu i sve je mirno i kako je Bog naredijo , proshlo .

Pa danas se kuce na selu prodaju u bescenje tako da bih.
Poenta je naci nekog ako hoce da zivi u toj kuci i pravo da ti kazem s obzirom koliko malo kuce na selima vrede, pa mogao bih i da poklonim nekoj daljoj rodbini ili cak nekoj izbegoj porodici sa Kosova hipoteticki govoreci.

Pa danas se kuce na selu prodaju u bescenje tako da bih.
Poenta je naci nekog ako hoce da zivi u toj kuci i pravo da ti kazem s obzirom koliko malo kuce na selima vrede, pa mogao bih i da poklonim nekoj daljoj rodbini ili cak nekoj izbegoj porodici sa Kosova hipoteticki govoreci.

ove kutje vrede :) napravilo se i novih a stara kutja je od kamena i odrzhava se iz ljubavi prema dedi :) kojeg nismo ni upoznali :)

ove kutje vrede :) napravilo se i novih a stara kutja je od kamena i odrzhava se iz ljubavi prema dedi :) kojeg nismo ni upoznali :)

OK, ali se ti vodis logikom da ne bi to prodavala zbog ljubavi prema dedi i porodici, ali ne koristis, ne zivis tu, pa ti fakticki i ne vredi, zar ne?
Da zivis u Hercegovini, a ne u Dojcland nikad se ne bi odrekla toga, zar ne? A u Germaniji su dosta bolji uslovi za zivot nego Srbiji i Bosni, pa se ne brines ni malo.:)

Mozda i bih da ne zivim tu.
Veca je verovatnoca da ce se moja braca odreci zemlje u moju korist jer ne planiraju da je obradjuju a ne znaju ni cim ni kako.

Back