Pravo filozofsko pitanje

Pod 1 - generalizacija, tj logička greška. Otkud znaš da ga svi (MI) volimo?:zkez:
Shodno tome, pitanje je trebalo da glasi DA LI volimo seks, a tek onda da dođe potpitanje ZAŠTO. :lol:

Ali dobro, možemo zamisliti (hipotetički) da SVI volimo seks. Neki manje, neki više.
Čak i aseksualni ljudi imaju seksualne potrebe, koliko god retke bile. Međutim, njih ova tema ne interesuje, jer i nemaju šta da kažu na njoj.
Odnos prema seksu je pitanje razvijenosti libida.
DakleM, voljenje seksa podrazumeva uživanje ... a uživanje je stanje čulnog, emotivnog ili intelektualnog zadovoljstva. Veoma je pogrešno tu vrstu zadovoljstva nazvati "životinjskom" jer svega par životinjskih vrsta zaista uživa u seksu. Preciznije: seks je za većinu životinja olakšanje koje nastupa nakon perioda (ponekad i bolnog) uzavrelih hormona. Izuzetak su šimpanze i bonobo majmuni, koji imaju seks mimo reproduktivnog ciklusa, i to u raznim varijacijama: grupnjak, hetero, homo, masturbacija, oralni. Pa i tada - kažu naučnici - reč je o genitalnom a ne o erotskom zadovoljenju. (Seksualnost prevazilazi genitalno koje se odnosi na funkciju genitalnih organa.)

Mi smo, na jednom nivou, životinje i nepravedno bi, prema toj životinji u nama, bilo da zanemarimo nagon. A i teško. S druge strane, seks je i igra, koja uključuje maštu i emocije i koja, iako inicirana potrebom, podrazumeva iščekivanje grand finala (katarze :)). Zanimljivo je da je upravo to pražnjenje istovremeno i ispunjenje. Dakle, volimo igru, dodir, iščekivanje, a volimo i da tu igru, dodire i iščekivanje podelimo s nekim. Seks je (ponovno) spajanje razdvojenih polova/arhetipskih "kosmičkih partnera". Kroz haos (strast i igru) težimo celini.
Za Frojda su postojala dva osnovna instinkta: seksualni i instinkt svoga Ja, Eros i Tanatos, instinkt života i instinkt smrti. Za Junga postoji samo jedan, poseban libido, energetska masa u kojoj je seks(ualnost) samo jedna od manifestacija i čije pokretanje podleže izvesnim pravilima, što će reći da se svaka količina energije mora naći i ispoljiti u drugom obliku. Wundt je seks/ualnost definisao kao somatsku motoričnost koja čini izvor prijatnih osećanja; Bataj je otišao korak dalje u svojoj teoriji Erosovih suza ... ali to je već za neku drugu temu.

Prvi razlog je bezvremenost... jer se gubi osecaj za vreme i prostor. To je pre svega misticno iskustvo, cak i za one koji nemaju pojma sta je to ili to ne priznaju... slicno stanje se moze postici i meditacijom... a neko i rece da je svaka meditacija seksualno iskustvo bez seksa. Drugi razlog je taj sto smo u tim trenucima prvi put poptuno prirodni. Treci razlog je gubitak ega. Kada se sve ovo spoji dobija se ekstaza, a ljudi vole seks zbog te ekstaze, koja je urodjena ljudskoj dusi.

Као што волимо добро да се наједемо тако волимо добро и да се најјебемо. Елем, секс се воли због чулног ужитка, јер је лепо, сјајно, бајно. Исто тако волимо кад поједемо прасетине нпр. па нам лепо у устима.

Да секс није леп, не би се ни конзумирао. Последица тога би била да нас нема, зато да би нас било мора да буде леп и да га волемо.

А ово спајање две целине из булшит. То се одвија на неком духовном плану који нема никакве везе са сексом. Можеш да се спајаш са својом лепшом/јачом половином и без секса.

Pod 1 - generalizacija, tj logička greška. Otkud znaš da ga svi (MI) volimo?:zkez:
.

ovo je zanimljivo folozofsko pitanje koje otvara pandorinu kutiju psihe...zasto neko ne bi voleo seks.. ili zasto bi ga voleo..

nacela si intrigantnu temu psiholoskog profila apstinenta... izbor, tradicija ili prinuda?

- - - - - - - - - -

Nigde ja tu ne vidim mnozinu :mrgreen:

.

tebi je zanimljiviiji seks u jednini? :mrgreen:

А ово спајање две целине из булшит. То се одвија на неком духовном плану који нема никакве везе са сексом. Можеш да се спајаш са својом лепшом/јачом половином и без секса.

Ne spajaju se dve celine nego dve polovine cine celinu. Ima veze i sa duhovnim i sa seksom.

Као што волимо добро да се наједемо тако волимо добро и да се најјебемо. Елем, секс се воли због чулног ужитка, јер је лепо, сјајно, бајно. Исто тако волимо кад поједемо прасетине нпр. па нам лепо у устима.

Ako je seks isto sto i krkanje prasetine, onda cu ja rado da ostanem nevin do kraja zivota. :D

(A greh ce da ide na tvoju dusu :mrgreen: )

:aha2:

zato i pitam vas ozbiljne :)
Pošto si neiskusan,čika će da ti objasni,a mogla bi i
neka Čikikita...
(Borka je spomenula,ali nije opisala kako se njen Nanuk oblizivao
posle kad je kresnuo onu pudlu od njene drugarice na Adi kad su se srele u šetnji...:mrgreen:)
Dakle posmatraš džumare kako se prcaju i nagovori komšinicu na sličan,
životinjski sex!
Samo pazi,kad je dereš-nemoj pokušavati da je time ubiješ!
Ja probao i đavola...Ja sve mrtviji,a ona sve življa...:evil:
Zvekneš i bodeš crtu-najmudrije-veruj...(Molim lepo:manikir:)

- - - - - - - - - -

Dobro,naša strana je jasna...
Ali kako to kontaju žemske...
Zamisli ima "dečka"naučnika,iq 160,situiran,fizički ok,sportista uz sve to i ona ga
"prevari" sa seljačinom-rmpalijom -kaže kako ju je otresao,još joj nije dobro!:mrgreen:
E sad...Prirodno bi bilo da i ne pogleda rmpaliju koji je otresa jer je potencijalni genetski materijel
tenkre i seljo doboga...A ovaj vunderkind-prvorazredni gen!
Šta misliti o toj "prirodi" žene? Ima li u toj prirodi skrivene mudrosti ili je to jednostavno,ženska
glupost... Jer šta će joj sin glup ,a jak?Ili takva ćerka?
Ne jednom sam se pitao o toj prirodnoj neodgovornosti...

...
Jer šta će joj sin glup ,a jak?
...

Kako molim ?

Znaš li za tajni rivalitet Nemaca i Rusa ?
Šta smatraju za najvažnije i po tome određuju spoljnu politiku ?

Po nacionalnom dohotku ?
Ne !
Po zaposlenosti ?
Ne !
Po obrazovanju ?
Ne !

Po tome, dragi moj kolega, ko ima najjačeg čoveka na svetu !
Čiji je dizač tegova šampion !!!
To im je najvažnija stvar na svetu !

To je u osnovi svega !

A žene ?
Pa one idu pobedniku, zna se.
Kao i guske, patke, lavice, vrabice, slonice ...
Sve one idu pobedniku.

Back