Izgradnja 100.000 stambenih objekata-rata 120 evra

dualcore

Ističe se
Banovan
Poruka
2.855
"Da ne pričam o mladim ljudima. I računica je čista - ako izgrade 100.000 stambenih objekata to vam je oko 10 miliona kvadrata, pošto oni ne grade stanove manje od 80 kvadrata. Rok za plaćanje bio bi 20-30 godina, sa bankarskom kamatom sa sve euriborom od 3,1-3,2 odsto, što znači da nemate nikakvo učešće. U tom slučaju rata za stan od 80 kvadrata ispada od 120 do 130 evra na mesečnom nivou, što je manje od rentiranja", navodi Vučić, uz napomenu da je ideja da takvo rešnje ne bude samo za Beograd već i za druge gradove."

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...djaci-sledece-skolske-godine-u-klupama-od-730

Ajde ko je stručniji(mada mislim da od ovoga i one što koristi njegove fore i foliranja pa obilazi prazno gradilište dok duguju putarima lovu,nema stručnijih),da mi objasni na koju foru to misli?

Ako je ovo izvodljivo,niko više neće biti podstanar,ovaj će i tita da nadmaši u stanogradnji...kako vreme ide sa svim ovim lupetanjima,sve se mislim kako će lik da tresne sa ..o ledinu jednog dana,100 puta gore nego milošević i demokrate.

Pa hoce da napune bankama kase jos vise! Ja duboko verujem da za te pare ce graditi stanove pod Avalom, na Strazevici, u Besnom foku i slicnim mestima, sa najjeftinijim laminatom umesto parketa i kojekako jeftinim materijalima, pa ces za 3 godine imati prokisnuo krov, budj i vlagu, PVC koji se ljusti, otpadnuta vrata, odvaljene slavine... naravno, verujem da ce za to moci da prepolove komunalne takse, takse za prikljucak na grejanje, struju vodu itd i bice im opet isplativo, pa se pitam sto i za stanove u regularnoj gradnji ne prepolove te iste takse

Meni samo nije jasno, kakav je u stvari plan za Beograd?
Da li gradimo Beograd na vodi ili jeftine stanove.
Ta dva projekta su u stvari konkurencija jedan drugome.
Ako gradiš luksuzno naselje sa cenama od 2000E/m2 -3000E/m2, po kojoj ćeš
logici 7-10 km dalje da naplaćuješ 350e/m2:dash:

plan je da nema plana,bajke za decu-koliko će onda da košta tu građevinsku firmu m2,100e?

pa to od bambusa ako budu pravili zgradu,može da prođe

U SRBIJI odmah mogu da se grade kvalitetni i jeftini stanovi za oko 400 do 500 evra po kvadratu. Sama gradnja kvadrata stana, uključujući i izradu projekta, moguća je za 270 do 380 evra. Tome treba dodati još oko 110 evra po kvadratu za infrastrukturno opremanje lokacije priključci na vodovodnu, kanalizacionu, elektro mrežu i saobraćajnice.

Ako se besplatno dodeli zemljište i ukinu ili smanje takse, naknade, saglasnosti, cena kvadrata u prigradskim zonama ne bi smela da premaši 500 evra, računica je Građevinsko-industrijske komore Srbije.

Dakle, potpuno je realna najava premijera Aleksandra Vučića da će građani imati mogućnost da kupe stanove od 80 kvadrata, a da im mesečna rata ne prelazi 130 evra.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...tml:490874-Kvadrat-stana-moguc-ispod-500-evra

prvo potvrde da nije moguće,jer ne može m2 ispod 500 e,da bi posle momentalno demantovali sebe tvrdeći da je moguća rata od 130 evra;

dakle,tvrde da nije moguća rata ispod 170 evra a znajući ove neće ni od toga biti ništa

Arabtek“ je, ističe Rodić, gradio i stanove u Egiptu, ali to nije za poređenje, jer su standardi kod nas i njih različiti. Tamo je, ipak, takvo područje gde se ne traži energetska efikasnost kao kod nas, i njihova radna snaga je daleko jeftinija nego kod nas.

pa ako nisu za poređenje,šta je bitno što je tamo firma radila stanove?

Vučić je dodao i da bi ti stanovi bili građeni na periferijama velikih gradova u Srbiji: Beogradu, Nišu, Kraljevu, Kruševcu, Novom, Sadu, Zrenjaninu, Kikindi...

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/463616/Kako-do-stana-za-120-evra-mesecno

u kikindi?u toj mrtvaji,znam lično dobro kako je u kikindi,tamo nemaju ni za 50 e ratu i kako lusje kaže dobiće kredit onaj ko je zaposlen u državnoj firmi...koje su to državne firme opstale u kikindi?

da ne pričamo i za druge gradove

Poslednja izmena:
Joj odmah da te razuverim, banke za stambeni kredit sve ljude traze gomile papira, ne samo one u privatnim firmama. Problem je sto u privatnoj firmi si prijavljen na minimalac, a ostalo imas u kesu, pa te zato banke drndaju jer nemas dokaz koliko u stvari mesecno primas, dok u drzavnoj firmi si prijavljen na punu cifru, i tako ne prave problem oko obracuna rate za kredit. To je jedina razlika, a inace sve koji podizu kredit banke pitaju i za broj gaca i koliko obroka dnevno pojedes.
Ja mislim da oni zele na dalekoj periferiji beograda i po predgradjima vecih gradova u Srbiji da grade, na manjoj parceli solitere, jer solitere vise niko ne zida. I hoce da to bude jeftina gradnja, dakle beton beton beton, jeftini materijali, kratkorocnog kvaliteta, kao sto rekoh snj plocice, koje ce otpadati posle godinu dve, najjeftiniji laminati umesto parketa, lose instalacije...

Evo gde ce se stanovi po tim povoljnim cenama nalaziti

45783013.jpg

Pa hoce da napune bankama kase jos vise! Ja duboko verujem da za te pare ce graditi stanove pod Avalom, na Strazevici, u Besnom foku i slicnim mestima, sa najjeftinijim laminatom umesto parketa i kojekako jeftinim materijalima, pa ces za 3 godine imati prokisnuo krov, budj i vlagu, PVC koji se ljusti, otpadnuta vrata, odvaljene slavine... naravno, verujem da ce za to moci da prepolove komunalne takse, takse za prikljucak na grejanje, struju vodu itd i bice im opet isplativo, pa se pitam sto i za stanove u regularnoj gradnji ne prepolove te iste takse

Hahahaaaa al ce zato ti stanovi biti delux za Cigane koji pristizu iz cele evrope u desetinama hiljada ,a na osnovu sporazuma o re-admisiji koji je potpisao Beograd....srecno blejogradjani uzivajte u novim komsijama , uvek sam znao da ste multi-kulti.... :super:

Prva mera - subvencionisani krediti preko banaka, odnosno najpovoljniji mogući krediti za privatni sektor, prema rečima Vučića, treba da omoguće da država praktično delimično pomogne privredu i smanji potrošnju.

"Banke će dati milijardu i dvesta miliona evra subvencionisanih kredita. Dakle najpovoljnijih mogućih kredita koji će ići privatnom sektoru u Srbiji. Da bismo to nadomestili bankama, jer će to biti krediti po najmanjim mogućim kamatnim stopama, država će podstaći banke sa 60 miliona evra. To će biti izvanredna injekcija posebno za likvidnost naše privrede", uveren je premijer.

Od te injekcije ima d' izumremo.
Majkumu, samo po bankarima je lek za likvidnost da uzmeš novi kredit :dash:
Ne daj bože da se smanje porezi i doprinosi na zarade ili pdv ili porez na dobit, da se vrati oslobođenje za ulaganja i čak da se proširi, pa da se proizvodnja pokrene. Ako kupiš osnovna sredstva jer želiš da proširiš delatnost (a moraš ih platiti preko računa i to da budu nova, što znači da ih je neka druga firma napravila), znači da si taj novac stvorio prihodom. E, taj potrošen novac naravno da nije rashod, već ulaganje, i samim tim što nije rashod ostaje u bilansu kao dobit. Dakle, em, si uložio, em si sam rizikovao da povećaš firmu, em si kažnjen jer na to treba da platiš 15% poreza na dobit. Na kraju krajeva, ako se investicija pokaže kao neisplativa, uvek možeš da prodaš osnovna sredstva i da vratiš deo ulaganja. Ostatak minusa je tvoj rizik poslovanja, ali nikome ne duguješ ništa. Ako uzmeš kredit, njega je povoljno, ukoliko ugovor dozvoljava, a često ne dozvoljava jer štiti bankarske interese, vratiti u prvoj polovini kreditnog roka, i prodaš osnovna sredstva, i dalje ti ostaje kredit, tj. druga polovina kredita za koju sigurno prodajna vrednost osnovnog sredstva ne može biti dovoljna.
Da ne pričam o tome ko može dobiti kredit i kakve se sve pretrage vode kad aplicirate za njih. Banke su čudo.

Back