Kolibri

hakim bej

Elita
Poruka
16.476
Kada kolibri pronadje cvet, ma koliko cvet bio otrovan, on nece otrovati kolibrija.
Mnogi misle da kolibri dovoljno pazljivo jezikom i kljunom izbegava otrov, i vesto uzima samo nektar.

Ja volim da mislim da cvet stiti kolibrija.

Kada jednom napravis takav izbor,
kada odlucis da poverujes da cvet stiti kolibrija,
to ce se stvarno desiti.

Znaces tada ko si, zasto si i kada si.

Kada kolibri pronadje cvet, ma koliko cvet bio otrovan, on nece otrovati kolibrija.
Mnogi misle da kolibri dovoljno pazljivo jezikom i kljunom izbegava otrov, i vesto uzima samo nektar.

to ce se stvarno desiti.

… prolupao.

:)
Pa i to je znanje vredno pomena.
Kad skroz izgorim mozak, mogu u politicare.

hakala hakala ponekad te ic ne razumem
Sta mislis kako je tek meni? :)

....................................................

Govorim o pravljenju izbora u zivotu.
Ima li covek pravo da izabere po svom srcu?
Da ne prati zakone?
Da bude otrovan cvet, a da ne ubije?
....................................................

Ako se nikada niste zapitali, mozda ste kolibri a ne cvet.

Poslednja izmena:
:)
Pa i to je znanje vredno pomena.
Kad skroz izgorim mozak, mogu u politicare.

Sta mislis kako je tek meni? :)

Govorim o pravljenju izbora u zivotu.
Ima li covek pravo da izabere po svom srcu?
Da ne prati zakone?
Da bude otrovan cvet, a da ne ubije?

Како то замишљаш? Као да човек буде неокупан месецима, али да не смрди другима. Или да човек буде манијак и психопата, али да не повређује.

to ce se stvarno desiti.

да би универзум опстао не сме се будали дати власт.
пошто само будала жели власт...
лавиринти су неопходни.

Мислим да није до цвета већ до колибрија. Цвет је и даље отрован, али колибри је тај који га за себе чини неотровним.
Као овај мој смрдљиви човек. Он ће свим људима да смрди, али некоме неће. Тај неко можда верује да човек неокупан поред њега не смрди, већ мирише. Цвет је за све и увек отрован, али колибри верује да није. То је оно Исусово: ''Ако имате вере ко зрно горушичино, рећићете овој планини да се баци у море и она ће се бацати''.
Цвет једино не би био отрован за колибрија ако би допустио само да га колибри користи без последица. Може и тако да се схвати, ако вид везе цвета и колибрија, док су остали уљези. Ето тако схватам ту твоју причу.

Da, upravo tako.
Trazenje nove prirode, nove uloge, nove svrhe.
Novog zivota.

Ljudi se menjaju na gore. Zasto ne bi mogli na bolje?

I da li se ikada zaista menjaju?

mislis da li ikada povecavaju svoj kapacitet?
promena moze biti konstantan ali uvek u okviru kapaciteta..ili one pune case..da bi sipao jos kad je puna moras da odspes

- - - - - - - - - -

Мислим да није до цвета већ до колибрија. Цвет је и даље отрован, али колибри је тај који га за себе чини неотровним.
Као овај мој смрдљиви човек. Он ће свим људима да смрди, али некоме неће. Тај неко можда верује да човек неокупан поред њега не смрди, већ мирише. Цвет је за све и увек отрован, али колибри верује да није. То је оно Исусово: ''Ако имате вере ко зрно горушичино, рећићете овој планини да се баци у море и она ће се бацати''.
Цвет једино не би био отрован за колибрија ако би допустио само да га колибри користи без последица. Може и тако да се схвати, ако вид везе цвета и колибрија, док су остали уљези. Ето тако схватам ту твоју причу.
simbioza u prirodi

to ce se stvarno desiti.

Pošto su nespretni i glupi kolibri geknuli od otrova pre nego što su dostigli polnu zrelost, ono što je ostalo su ptice sa urođenim instinktom pažljive konzumacije otrovnog cveta.
Tako da je moj prvi poriv bio da ti kažem da grešiš, ali kad sam malo razmislio - ko sam ja da sprečavam evoluciju da radi svoj posao, i zašto bih?

simbioza u prirodi

Можда. Мада не знам за те случајеве колибрија и отровног цвета. Вероватно се колибри разликује од осталих, он није инсект, већ птица, па зато не може да се отрује јер има неки одбрамбени механизам.
Мислим да се овде више ради о неком духовном смислу, а не о буквалном разлогу зашто се колибри не упокоји приликом сркања. Ваљда је то смисао теме, пошто хаким беј спомиње људе и веру и шта већ.

Najvise spominje izbor.
Zasto kolibri ima izbor da uzme sok i zaobidje otrov?
Ima li cvet taj isti izbor, da ne dozvoli kolibriju da se otruje?

Ima li covek izbor?

Sve ih je isti tvorac stvorio. Od istog su stvoreni. Po svom liku ih je stvorio. Imaju 99% isti dnk.
Ako tvorac ima izbor, mogu li i oni koji su po njegovom liku napravljeni da biraju?

Moze li cvet, ako to pozeli, da odluci da ne otruje kolibrija?

Kolika je snaga zelje? Moze li jedna takva, naizgled nedostizna zelja, da promeni coveka na bolje?
Ako otrovan cvet poveruje da moze da ne ubije, nece vise ubijati.
Ako covek poveruje da moze da ne ubije, nece vise ubijati.

Poslednja izmena:
Можда. Мада не знам за те случајеве колибрија и отровног цвета. Вероватно се колибри разликује од осталих, он није инсект, већ птица, па зато не може да се отрује јер има неки одбрамбени механизам.
Мислим да се овде више ради о неком духовном смислу, а не о буквалном разлогу зашто се колибри не упокоји приликом сркања. Ваљда је то смисао теме, пошто хаким беј спомиње људе и веру и шта већ.

Oboje trebaju jedan drugoga..kolibri treba sokove cveta za hranu cvet treba oprasivanje zarad razmnozavanja
odnos zasnovan na neophodnosti a ne na neshvatljivosti ljudskih osecanja..ili prevrtljivih zenskih pojmova vere I nade

hm.
nikad nisam videla kolibrija uzivo
a nemam pojma koje je cvece otrovno, a koje ne.
valjda je za coveka svako otrovno, cim ne jede ne ni jedno?:think:
a sta je pitanje?:D
:heart:

Najvise spominje izbor.
Ima li cvet taj isti izbor, da skloni otrov od kolibrija?

Ima li covek izbor?

Sve ih je isti tvorac stvorio. Od istog su stvoreni. Po svom liku ih je stvorio. Imaju 99% isti dnk.
Ako tvorac ima izbor, mogu li i oni koji su po njegovom liku napravljeni?

Колибри жели да се нахрани, а не отрује, па ће његов избор, вероватно нагонски, бити сок, а не отров.
Цвет можда не жели да отрује колибрија зато што хоће да га овај опраши. То је ово доле што је написао Мартиал.

Мада ово не мора бити тачно што каже. Зашто пчела не може да опраши отровни цвет, већ само колибри? Пре бих рекао да колибри као сложенији организам, има имунитет на отров и не смета му.

Људи свакако имају избор, слободу избора. Ако ми неко понуди пепси и кока колу, могу да бирам шта ћу. То је слобода избора. Он не би постојао када би ми неко ставио пиштољ на главу и рекао: Узми пепси, не кока колу!, мада и тад може постојати избор а то је узећу кока колу, али ћу добити метак у главу.

Oboje trebaju jedan drugoga..kolibri treba sokove cveta za hranu cvet treba oprasivanje zarad razmnozavanja
odnos zasnovan na neophodnosti a ne na neshvatljivosti ljudskih osecanja..ili prevrtljivih zenskih pojmova vere I nade

А шта са овима ''женским'' појмовима вере и наде? Они испадају лоши зато што су женски, а не мушки? Тиме испада да су жене нека нижа бића од мушкараца зато што верују и надају се?

Poslednja izmena:
Najvise spominje izbor.

Ima li covek izbor?

Ako tvorac ima izbor, mogu li i oni koji su po njegovom liku napravljeni da biraju?

ovde sam prestao da čitam

А шта са овима ''женским'' појмовима вере и наде? Они испадају лоши зато што су женски, а не мушки? Тиме испада да су жене нека нижа бића од мушкараца зато што верују и надају се?

zato sto su imenice zenskog roda ..ta vera ..ta nada..i ta sreca..
a prevrtljive zato sto se ponasaju na zenski nacin..tj pomazu ti onda kad ti ne trebaju izdaju te onda kad ti najvise trebaju

Najvise spominje izbor.

Ima li covek izbor?

Moze li cvet, ako to pozeli, da odluci da ne otruje kolibrija?

Kolika je snaga zelje? Moze li jedna takva, naizgled nedostizna zelja, da promeni coveka na bolje?
Ako otrovan cvet poveruje da moze da ne ubije, nece vise ubijati.
Ako covek poveruje da moze da ne ubije, nece vise ubijati.

Cvet i kolibri odavno su poželeli, dogovorili se i sklopili sporazum,
a evolucija im je to dozvolila.
Zato kolibri ima tako dugačak i tako tanušan kljun,kao igla,
a cvet je podesio svoj oblik i postao dugačka i uzana truba,
pristupačna samo kolibriju koji lebdi i usisava nektar.
Svako od njih dobio je ono što mu treba, a niko nije stradao.

I čovek uvek ima izbor - ako tako odluči.

Kao u bajci "Lepotica i zver".
I najopasniji i najstrašniji lik, ako na njega naiđe Dobrota i Ljubav,
može da se preobrazi.
Ili je tako samo u bajci?

Ne, svaka bajka sušta je istina, za sva vremena.

Back