Maraton

petar_z

Iskusan
Poruka
5.282
Spremam se za sutrasni maraton. Drug trci po prvi put ceo maraton. Praticu ga na bicikli i snimati. Ocekujte slike i mozda neki video.

Oprema sa kojom ce biti snimano
M67DyFE.jpg

Poslednja izmena:
Ovo je GoPro, ne treba ga drzati rukom...
Ne znam koji ce ti **** ovaj drugi aparat kada gopro moze i slikati...

Malo cu kombinovati. Prodjem malo ispred pa uhvatim koju fotku. Sto se tice slika mnogo je bolji ovaj Canon. A po meni pravi i bolji video + ima jak zum. Problem je i sto drug nece zavrsiti trku ispod 3.5 sata a baterija na GoPro moze oko 2.5

Malo cu kombinovati. Prodjem malo ispred pa uhvatim koju fotku. Sto se tice slika mnogo je bolji ovaj Canon. A po meni pravi i bolji video + ima jak zum. Problem je i sto drug nece zavrsiti trku ispod 3.5 sata a baterija na GoPro moze oko 2.5

Nastoj da mu što više fataš glavu.
Tako se sporije prazni....

A, punjenje možeš da vršiš na onim solarnim usputnim punktovima.
Policijske motorole ne bi ti bile od neke posebne koristi.....

Брате, 2,5 сата да гледаш некога како трчи, па то је досадно таман да је Абебе Бикила.

Брате, 2,5 сата да гледаш некога како трчи, па то је досадно таман да је Абебе Бикила.

3.5:) Drug mi je a ja u celom drustvu jedini redovno vozim biciklu. Mora da se zabelezi. Do sada je 6-7x trcao polumaraton a ovo ce verovatno biti prvi i poslednji pokusaj da istrci maraton.

Priblizava se 30ti kilometar. Agonija pocinje.
35y6H46.jpg

Agonija posle 30og kilometra. Istrcao je zadnjih 10km tj preko sat vremena sa grcevima u nogama.
HfjA4Kf.jpg

Na kraju medalja oko vrata i suze radosnice.
GGOLeTg.jpg

Malo vise od 80kg. 4h 15-20m. Nije se lepo sprmio ove godine. Kada je pre trcao 3-4 godine polumaraton imao je ispod 75kg. Trebao je tada da trci maraton. Generalno on nije dugoprugas, Vise je u fazonu boks, tegovi... Ove godine je doktorirao(zavrsio je DIF) pa ajde i maraton. Nije on vise ni mlad ovo mu je bila mozda zadnja sansa.

- - - - - - - - - -

Bice jos koji video kada izmontiramo snimke.

Onda nije visok, ako ima samo 80 kg s ovakvim rukama :)
Nije ni mator. Trce ljudi i u 60 maraton, mnogi postizu najbolje rezultate u 50-im. Za maraton je potrebno mnogo iskustva i godine treniranja, da bi se postigao neki rezultat. Za prvi maraton i njegovu konstituciju, dobro je vreme, a covek je i rekreativac. Maraton nije 2 polumaratona, vec 4.

Danas sam bila zadivljena sa kakvim sve fizičkim problemima ljudi trče 42 km i prolaze kroz cilj, kakva volja.

Ponela me je ta enegija, ili trčim sledeće godine polumaraton ili vozim bajs sa njima kao ti.
Hoću i ja da plačem na cilju jer sam pobedila sebe :p

Poslednja izmena:
Onda nije visok, ako ima samo 80 kg s ovakvim rukama :)
Nije ni mator. Trce ljudi i u 60 maraton, mnogi postizu najbolje rezultate u 50-im. Za maraton je potrebno mnogo iskustva i godine treniranja, da bi se postigao neki rezultat. Za prvi maraton i njegovu konstituciju, dobro je vreme, a covek je i rekreativac. Maraton nije 2 polumaratona, vec 4.

Nije visok, mozda malo preko 175. Kao sto rekoh on jednostavno nije dugoprugas, pogotovo nije maratonac. Dodususe ako se dobro secam trcao je polumaraton ispod 1.5 sata ali ja tada bio mnogo bolje spremljen. I u pravu si da maraton nije polumaraton x2. Maraton dovodi organizam do same granice koju moze da izdrzi.

Poslednja izmena:
Danas sam bila zadivljena sa kakvim sve fizičkim problemima ljudi trče 42 km i prolaze kroz cilj, kakva volja.

Ponela me je ta enegija, ili trčim sledeće godine polumaraton ili vozim bajs sa njima kao ti.
Hoću i ja da plačem na cilju jer sam pobedila sebe :p

Bila je ideja da vozim biciklu i snimam druga i jos jednog lika kojeg on poznaje. Ispostavilo se sticajem okolnosto da mozda ne bi ni zavrsio trku da nisam posao. Kada ga je uhvatila kriza na 30km prvo je popio limunadu zasecerenu dekstrozom koju sam poneo za sebe. Onda sam mu na brzinu kupio jos Aqua viva restart da malo nadoknadi minerale.

Bila je ideja da vozim biciklu i snimam druga i jos jednog lika kojeg on poznaje. Ispostavilo se sticajem okolnosto da mozda ne bi ni zavrsio trku da nisam posao. Kada ga je uhvatila kriza na 30km prvo je popio limunadu zasecerenu dekstrozom koju sam poneo za sebe. Onda sam mu na brzinu kupio jos Aqua viva restart da malo nadoknadi minerale.

: ))) Psihološka podrška je možda najvažnija.
Više njih koji su danas trčali a koje znam su bili u istoj situaciji tačno oko tog 30 km, potpuni kolaps i grčevi u nogama, jedva su uspeli da završe.
Svi su se žalili na isto, valjda ima neka fora da se ti grčevi smanje na najmanju moguću meru?

: ))) Psihološka podrška je možda najvažnija.
Više njih koji su danas trčali a koje znam su bili u istoj situaciji tačno oko tog 30 km, potpuni kolaps i grčevi u nogama, jedva su uspeli da završe.
Svi su se žalili na isto, valjda ima neka fora da se ti grčevi smanje na najmanju moguću meru?

Mislim da je problem u gubitku minerala tj elektrolita koji se gube znojenjem. Drug je znao za taj problem na 30om kilometru. To je izgleda neka granica kada organizam istrosi rezerve. Razni isotonici imaju u sebi pored ugljenih hidrata i minerale. Kada vozim biciklu u limunadu koju zasladim dekstrozom ubacim i malo soli.

Voleo bih da znam sta imaju vrhunski maratonci u napitcima koje oni piju. Na maratonu svaki ima svoju flasicu koja ga ceka na izdvojenom stolu.

Poslednja izmena:
Mislim da je problem u gubitku minerala tj elektrolita koji se gube znojenjem. Drug je znao za taj problem na 30om kilometru. To je izgleda neka granica kada organizam istrosi rezerve. Razni isotonici imaju u sebi pored ugljenih hidrata i minerale. Kada vozim biciklu u limunadu koju zasladim dekstrozom ubacim i malo soli.

Voleo bih da znam sta imaju vrhunski maratonci u napitcima koje oni piju. Na maratonu svaki ima svoju flasicu koja ga ceka na izdvojenom stolu.
Možda magnezijum može da pomogne, on je dobar za grčeve inače ali koliko je moguće brzo nadoknaditi tokom same trke ne znam, možda i nije moguće.
Zavisi od samog tela, vrhunski su zato vrhunski.
Danas baš gledam one Kenijce, sama konsistucija im je drugačija, nisu visoki ali imaju duže noge u odnosu na ostale i neke izduženije mišiće, baš su nekako drugačiji od ostalih, ili to moje amatersko oko tako percipira.

Sledeće godine idemo mi da trčimo Petre, pusti bajs. :p

Možda magnezijum može da pomogne, on je dobar za grčeve inače ali koliko je moguće brzo nadoknaditi tokom same trke ne znam, možda i nije moguće.
Zavisi od samog tela, vrhunski su zato vrhunski.
Danas baš gledam one Kenijce, sama konsistucija im je drugačija, nisu visoki ali imaju duže noge u odnosu na ostale i neke izduženije mišiće, baš su nekako drugačiji od ostalih, ili to moje amatersko oko tako percipira.

Sledeće godine idemo mi da trčimo Petre, pusti bajs. :p

Hmmm :think:

Mislim da mi ne bio bio problem da istrcim polumaraton ako bi se potrudio da se malo spremim. Mene nesto drugo brine. Vozim biciklu pa obicno dokraja sezone izgubim dosta na tezini. Prosle sam godine poceo sezonu sa 78-79 zavrsio sezonu sa 72kg a visok sam 185. I dugo mi treba da to nadoknadim nisam bas jesan. Do sada sam jedva nagurao 80. Kada bih isao na polumaraton usao bih u sezonu sa malom tezinom.

Pozdrav za sve.
I ja bi za mesec dana trebao da ucestvujem u maratonu kao i sprint trcanju. Zanima me koliko treba ishranu da promenim? Citao sam na raznim mestima da se preporucuje raznovrsna hrana, vec sam poceo da pijem iskljucivo vocne sokove, duvan nikad nisam koristio, alkohol u malim kolicinama, sada sam i to izbacio. Gazirane sokove, slatkise naravno.
Koji vocni sok i neku drugu namirnicu bi ste mi preporucili za zdraviji i jaci organizam, ono, nesto eksplozivno ako tako nesto postoji :)
pozz

Poslednja izmena:
Pozdrav za sve.
I ja bi za mesec dana trebao da ucestvujem u maratonu kao i sprint trcanju. Zanima me koliko treba ishranu da promenim? Citao sam na raznim mestima da se preporucuje raznovrsna hrana, vec sam poceo da pijem iskljucivo vocne sokove, duvan nikad nisam koristio, alkohol u malim kolicinama, sada sam i to izbacio. Gazirane sokove, slatkise naravno.
Koji vocni sok i neku drugu namirnicu bi ste mi preporucili za zdraviji i jaci organizam, ono, nesto eksplozivno ako tako nesto postoji :)
pozz

A ti bi hteo da se spremis za mesec dana?

Back