Plate profesorima u skolama, gde pogledati?

Plate u osnovnom i srednjem obrazovanju odredjuje ministarstvo prosvete. Zavise od strucne spreme i radnog mesta. Konkretno za pun fond časova (20 nedeljno u nastavi) za radno mesto za koje se trazi visoko obrazovanje, plata se kreće približno od 45-52.000 i zavisi od radnog staza.

Razredno starestinstvo se toliko malo placa a toliko obaveza, da ne treba ni pominjati. Za radna mesta koja zahtevaju visu skolu (prakticna nastava i sl.) plata je desetak hiljada manja. Nepotpun fond casova povlaci srazmerno nizu platu, sto se tice predskoliskih ustanova one su na budzetima opstina, pa i tu ima razlike u platama.

Ne znam kako mozes da ides od skole do skole i proveravas, osim ako ne proveravas suprugu, sestru ili ne znam koga, ali, dosad takav slucaj nije zabelezen da neko ide od skole do skole i proverava plate...

Nije lako zavrsiti veruj mi , a predavanje je licna stvar , svaki nastavnik (ili profesor) je drugaciji :D

- - - - - - - - - -

Pouka ove teme - nema leba od profesorstva :lol:

Cuj nije lako. Ja sam na ETF-u, skoro bi trebalo da zavrsim. I hoces da kazes da je ELEKTROTEHNIKA i LIKOVNO isto. Naravno da je LIKOVNO lako zavrsiti, jos ako si talentovan za slikarstvo... Ovako je obicno biflacenje.

ne znam odakle vam to, jer poznajem mladu devojku . pocela da radi prvi put i ima platu ukupno 50 000 i nije razredni staresina... mislim da je to razlicito svuda... od oprtine i od skole..

- - - - - - - - - -

takodje znam ljude koji predaju u stucnim skolama i primaju oko 55 000 platu

PA I TREBA NIJE TO LIKOVNO, VEC STRUCNA MATERIJA!

Poslednja izmena od moderatora:
Godinama i godinama predajes iste stvari , pises planove i programe , ako si razredni resavas razne probleme, smaras se na roditeljskim sastancima , nikad ne bih bio profesor za ovu Srbsku platu :lol:

Ama bre poenta cele price da ja sad onu zbirku iz matematike imam u malom prstu. Sad sam listao nesto zbirku za gimnazije trebala mi neka matematika tu i tamo :P, i ono uopste nije tesko. Ni predavati ni znati da bi se predavalo BRE.

Cuj nije lako. Ja sam na ETF-u, skoro bi trebalo da zavrsim. I hoces da kazes da je ELEKTROTEHNIKA i LIKOVNO isto. Naravno da je LIKOVNO lako zavrsiti, jos ako si talentovan za slikarstvo... Ovako je obicno biflacenje.

PA I TREBA NIJE TO LIKOVNO, VEC STRUCNA MATERIJA!

Mda... Sto ti ne zavrsis likovnu akademiju, pride... Kada je lako. A, da - treba talenat. Pa rad i td.

Moguce da je tebi tezak ETF? Ja znam ljude kojima je ETF bio lak... Sta li je onda u pitanju? :think:

- - - - - - - - - -

Ama bre poenta cele price da ja sad onu zbirku iz matematike imam u malom prstu. Sad sam listao nesto zbirku za gimnazije trebala mi neka matematika tu i tamo :P, i ono uopste nije tesko. Ni predavati ni znati da bi se predavalo BRE.

Lol - ti bas nisi bistar. To sto znas da resavas zadatke ne znaci da znas i sustinu, niti da je preneses... Slican ti je rezon, kao kada cujem one sa visom elektrotehnickom da ETF-ci veze nemaju, da su u poslu nule, ali da su zato ONI...

Poslednja izmena od moderatora:

Back