Lude krave

hakim bej

Elita
Poruka
16.476
Na vrhu Bulevara prazna pekara. Nema ljudi ispred, nema unutra. U pola deset ne mirise pecivo bokte!
Pekara otvorena, radnice sa logom na kacketima uzurbano setaju izmedju polupraznih polica.
A u policama jedan jutrosnji burek, nacet, povukao vlagu, ne razaznaje se od cega je. Pored njega po dve-tri kifle od dve-tri vrste.
I otprilike dve sake jucerasnjeg zu-zu peciva.
Udjem i pitam: dobro zene, sto ne pecete pecivo, hocu nesto vruce za dorucak;
a ona mi kaze: pekli bi mi, komsija, ali nema musterija!

Verovatno ni vodu u akvarijumu ne menjaju dok ribice sve ne popiju.

Na vrhu Bulevara prazna pekara. Nema ljudi ispred, nema unutra. U pola deset ne mirise pecivo bokte!
Pekara otvorena, radnice sa logom na kacketima uzurbano setaju izmedju polupraznih polica.
A u policama jedan jutrosnji burek, nacet, povukao vlagu, ne razaznaje se od cega je. Pored njega po dve-tri kifle od dve-tri vrste.
I otprilike dve sake jucerasnjeg zu-zu peciva.
Udjem i pitam: dobro zene, sto ne pecete pecivo, hocu nesto vruce za dorucak;
a ona mi kaze: pekli bi mi, komsija, ali nema musterija!

Verovatno ni vodu u akvarijumu ne menjaju dok ribice sve ne popiju.

Ta pekara nece jos dugo.
Pocetak svakog posla je tezak i rizican. Ne mozes da imas prodavnicu bilo koje vrste bez robe koju bi prodao, nece musterije same da navale od prvog dana cim otvoris prodavnicu.
Ljudi razgovaraju medju sobom, kada cuju da je neka radnja dobro snabdevena otici ce tamo makar iz radoznalosti i mozda nesto kupiti, ako cuju da je poluprazna nece ni otici tamo jer ce pomisliti da je radnja pred zatvaranjem i da nema nicega sto bi njima trebalo.

Nema konkurencije na 500 metara.
500 metara je u Bulevaru jako puno.

Nije njihov problem konkurencija vec neozbiljnost.
Neka prave dobar hleb i ljudi ce poceti da dolaze. Ne odmah ali ce poceti.

Brat se zaposlio u kafani pre otvaranja. U pocetku nisu imali posla dok se nije proculo u mestu da kafana radi i da je odnos cene i kvaliteta najpovoljniji u mestu. Dva meseca kasnije gazde su morali da dupliraju osoblje da bi nastavili uspesno da rade i da ljudi ne cekaju dugo na uslugu.

Najbolji primer za koji znam i gde su vlasnici ozbiljno poceli da rade bez snova da ce se obogatiti preko noci.

Back