Da li Srbija ima sanse da pripada razvijenom delu Evrope, kao sto su recimo Holandija, Nemacka, Svedska, Austrija, Svajcarska..
Da li ce Srbija ikada biti u rangu tih zemalja, i ako hoce, kada i zasto?
hahaha, kada narod bude glasao za mene, bice Srbija kao Svajcarska. ali posto ja nisam u politici, to se nece nikad desiti.
1)da bi srbija bila uspesna moraju ljudi da glasaju za coveka iz naroda a ne za karijeriste koji su na prljav nacin uspeli u nekoj stranci. takvi gledaju svoj dzep a ne narod.
2)da bi srbija bila kao swiss, mora da ima bankarski sistem kao swiss. to znaci da treba da imamo bar jednu drzavnu banku koja moze da otvara tajne racune i da prihvata lovu od diktatora, mafijasa, itd. onda mi okrecemo tu lovu i uzimamo profit. monako ima 100 milijardi evra u svojoj banci a UBS iz svajcarske ima 1500 milijardi franaka (trilion i po), credit suisse ima 1000 milijardi franaka, pa i da zarade samo 1% neto profit godisnje, njima je super. onda plate porez drzavi i drzava lepo profitira. dakle, kada nase drzavna banka sa tajnim racunima ima bar 100 milijardi evra za obrt, neka napravi i 1% profit, ta milijarda bi otisla u budzet i ne bi morali da zajmimo pare. ako privatne banke dobiju pravo to da rade onda u budzet ide samo porez na dobiti, verovatno 10% od tog jednog procenta neto profita, zato je bolje da imamo drzavnu banku sa tajnim racunima i 100% profita ide u budzet.
3)da bi narod dobio plateznu moc a ne samo da dodje neka milijarda u budzet, mora se dozvoliti ljudima da prodaju 30kg marihuane po porodici, prodaja se moze dozvoliti samo licima sa stranim drzavljanstvom, evropljani bi navalili da kupuju na veliko, 2000 evra za kg a tamo prodaju 6000 evra za kg i krajnji kupci dobijaju 1gram za 10 evra, tako bi svaka porodica u srbiji imala sanse da zaradi do 60 000 evra godisnje. i samo godinu dana da zakon bude na znazi, dao si ljudima sansu da kupe nov stan (u manjem gradu, bgd je skup), da kupe nov auto i da imaju lovu za sopstveni biznis, time bi se resila i nezaposlenost. to je jedini nacin da srbi za godinu dana, dodju do toga da imaju kupovnu moc i da ne razmisljaju kako ce da plate racun za struju.
od morala nema hleba, luksemburg, holandija i ostali, svi imaju super zivot zbog bankarskog sistema i prodaje marihuane. nemci masovno idu na canabis turizam u holandiju.
kad bi narod imao 60 000 evra godisnje po porodici, ekonomija bi zaista procvetala, sve bi se prodavalo, sve bi se kupovalo, ne bi ljudima nista falilo.
ali to se nece nikad desiti jer su politicari zatucani, i samo zaduzuju srbiju kod svetskih banaka. sve dok zavisimo ekonomski od drugih, mi smo banana drzava. skacemo i sedamo kako drugima treba i na kraju cemo rasprodati srbiju kao sto grci rasprodaju svoju zemlju. kad srbija bude ekonomski jaka, niti cemo da zajmimo niti ce da budu u prilici da nam postavljaju uslove i da nas dovedu tamo gde su doveli grke.
ako zajebemo moral, srbija se moze oporaviti za samo godinu dana a narod bi zaista imao pune dzepove love. interes (stomak) naroda je bitniji od morala i filozofije.