Meni se to trenutno desava.
Sta to po tebi kao verniku treba da znaci i kakvo je to stanje?
U zrelo doba čovek prolazi kroz mnoge situacije, iskušenja, i mnoge situcije ostaju nerešene zahvaljujući isključivo drugima, ili nekim situacijama koje nisu bile u skladu sa mnogim drugim događajima, te su "ostavljene sastrane", za neko drugo vreme, neki drugi period.
To ti dođe isto kao procesor za računar, koji vrši obradu podataka po prioritetu, a ostavlja neke podatke za kasnije.
Od mnogih situacija i tempa života kojim živimo, sa abnormalnim pritiskom raznih faktora koji nam trpaju preterano mnogo informacija, od kojih se zamara svaki deo našeg organizma, pogotovo mozak. i posle određenog vremena, organizam se premori, i potrebno mu je vreme da se oporavi, povrati.
Takođe, situcije koje nisu po rasporedu i skladu na duhovnom planu, koje nisu "obrađene" Hristovom Naukom u momentu zarad spasenja tela i duše, odložena su za ono vreme kada se Duh Sveti posveti po rasporedu situacije na zemlji, Nožijom Promisli, gde se određene ličnosti iz prošlog vremena našle u problemu, a bile su učesnici događaja iz tog vremena koji nisu bili rešeni iz ko zna kojih razloga, a dotiću i nas.
Znaći, došli smo do trenutka kada smo spremni da rešavamo nerešena pitanja pojedinaca koja su vezana i za nas, koji takođe čine deo Sabornosti Hristove Crkve, i po kojem smo mi ti koji možemo pomoći i drugima i sebi.
Ovde imamo konkretnu Hristovu nauku "Bez mene nemožete ništa činiti", a kako smo mi lakat jedno drugom, znaći povezani smo raznim vezama na Putevima Gospodnjim, sprovodimo Božiju Promisao na spasenje sviju nas, jer Isus Hrist je dao sebe za grehe nas sviju, za čovečanstvo, i time mi, ojačani Duhom i usmereni da činimo ono što što je u skadu sa verom, sprovodimo/učestvujemo svesno ili nesvesno na spasavanju grešnika, na spasavanju nas samih od greha svojstvenih čoveku. Opominjemo se na svoje postupke koje smo nekada činili, i ispravljamo sve što je bilo pogrešno...
Najviše je ovde u ovakvoj situaciji prioritet kod situacija gde nas je neko povredio, ko je dotako našu dušu, ono najvrednije u nama, ljubav, Ljubav Hristovu, dotakao Duha u našoj duši, te se osobe ili neki drugi elementi koji su bili nosioci tadašnjih događaja sada nalaze direktno na liniji rešavanja situacija koje i nemaju veze s prošlošću, već svojim prisustvom i postupcima ispravljaju sebe pomažući nama oko rešavanja nama nastalih provlema, situacija, otkupljući sebe pred Bogom zbog svog greha prema nama, prema Bogu, svojim dobrim delima koja mogu biti svakojaka...