Ekonomisti mese u pekari, profesori spremaju stanove!

KianyRiws

Ističe se
Poruka
2.747
Čekanje i potraga za poslom iscrpljuje, gubi se stprljenje i nada, pa se bira odlazak iz zemlje ili se radi bilo šta, samo da se pregrmi mesec.Mnogo je problema koji prtiskaju Srbiju, a svakako je među najvećima i najteže rešivima velika nezaposlenost, koja opterećuje one koji ne rade, ali i buduće generacije.Broj nezaposlenih već godinama se značajno ne menja i kreće se između 700.000 i 800.000, a ako je bilo i na kraju prošle godine kada je na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bilo oko 770.000 nezaposlenih, od kojih je u Vojvodini oko 200.000 ljudi, piše novosadski “Dnevnik”.Ove brojke jasno upućuju da se u Srbiji do posla vreoma teško dolazi, a da je briga kako ga sačuvati sve veća. Takođe, zbog velikog broja nezaposlenih, sve teže se živi i svakog meseca sve teža krpi kraj s krajem, da je novca sve manje, a troškovi rastu. Uz to, čekanje i potraga za poslom iscrpljuje, gubi se stprljenje i nada, pa se bira odlazak iz zemlje ili se donosi odluka da se radi bilo šta, ne mora ni u struci, samo da se zaradi i pregrmi mesec..Tako se stiže do velikog apsurda, menjaju se uloge, doktori postaju recimo prodavci, zidari pekari, medicinske sestre kasirke, trgovci kuvaju, ekonomisti dadiljaju… odoše u nepovrat godine uloženog rada, truda, znanja pa i novca.A moguće posledice opominju – jer zgrade umesto zidara gradi neko drugi, a kad temelj nije plod znanja već moranja kad-tad zgrada će se nakriviti, a možda i srušiti.

Mislim da je ovo dobar text,a gde je dobar text tu onda ide i prigodna pesmica.

Spas u oživljavanju malih pogona i zanatskih delatnosti
Autor: Vesela Laloš

Dileme nema - privatizacija u Srbiji opustošila je privredu, a građane drastično osiromašila, i sve se praktično završilo na prvobitnoj akumulaciji kapitala. Epilog je - uništena privreda čija je efektivnost na nivou od 60 odsto u odnosu na onu iz 1989. godine, dok je nezaposlenost poprimila alarmantne razmere. U Subotici je stvarno nezaposleno oko 22.000 građana, iako je prema zvaničnim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, njihov broj gotovo 50 odsto manji. - See more at: http://www.danas.rs/dodaci/biznis/s...i.27.html?news_id=276783#sthash.Nb8wkOaS.dpuf

Nije zavrsio za mornaricu ili za kosmonauta pa da ne moze da nadje posao.Ekonomski je cenjen fakultet,jedan od najacih u zemlji,ali u danasnje vreme tesko je i s njime da se zaposlis (ako se ponasas naivno kao matorci pre tri'es godina,ali tad i takvi nekvareni naivci su mogli naci posao)

ne trazi posao "ekonomski fakultet" vec covek koji je od "a do sh" ekonomista(ili nije?), sto bi znacilo sposoban da napravi posao, da ni od cega stvori nesto, covek koji ima ideju da legalno ne propadne, a ni na jednom fakultetu se ne uci kako doci do ideje, za to nema teoretskog recepta, jer da je tako, ne bi sad visile gomile nesposobnih sa zavrsenim fakultetima

- - - - - - - - - -

to sto imas fakultet ne znaci ti nista, jeste neophodnost ali i nedovoljnost(kao i visok IQ)

Ne razumem sto ste se toliko dohvatili ekonomiste...poenta teksta nije u tome uopste.

велике дипломе немож ни себе д издржавају ал би да воде земљу.
економисти који размишшљају кроз твој потпис ни немају памет.
дипломе су производ гузице, дипломирани дудуци на јасл(иц)ама.

Poslednja izmena:
Uostalom kad jedan ekonomista uđe i opaše pekarsku kecelju, tad postaje pekar koji ili ume da radi ili ide nazad na biro .

Da ne bi bilo da se vezujemo za ekonomiste, Poznajem dosta električara, bravara, konobara, koji su odlični mesari.

Nisi ono što ti diploma kaže, nego si ono što umeš i ono što radiš.

Lično sam se školovao za sasvim drugačije zanimanje od onog koje čitav radni vek radim

Mogu ja sa svojom diplomom recimo bogoslovije da se slikam ako nemam kome da popujem i za to budem plaćen. Tad postajem čovek sa diplomom ali ne i pop.

Slično tome čovek sa diplomom medicinskog fakulteta koji ne leči ljude deset godina nakon završetka školovanja nije lekar, ali ga to ne sprečava da bude uspešan ugostitelj ako se posveti tom poslu iako nije završio ugostiteljske škole..

Nije nesreća što ljudi koji su se školovali ne rade u struci. Nesreća je što ne rade uopšte čekajući posao za koji su u međuvremenu izgubili potrebno znanje i sposobnosti.

Mislim da život ne čeka i da ljudi moraju da sebi pomognu onako kako to okolnosti nalažu.

Nekad to zahteva promenu boravišta , a nekad promenu zanimanja.

Biće sasvim dobar hleb koji je umesio ekonomista koji se pridržava pekarskih pravila, a neće se srušiti zgrada koju je zidao pekar ako se pridržava pravila koje nalaže građevinska struka.

Ekonmista ima minimum milion dok zidara ne mozes da nadjes kako treba.
Genijalmo:zcepanje:
Malo je off , ali jeste tako.

Pre desetak godina ja kupim 4 slike ( ono, ulje, platno) na ostrvu Bali ( kao neka cuvena slikarska skola njihovog naivnog slikarstva) i donesem ta platna u Nemacku, odemkod nekog sto uramljuje slike i on mi trazi 800 DM za cetiri slike koje sam ja platila 100 dolara. Ja tu prvo poludim pa kazem kolko sam platila slike, a covek meni mrtav ladan kaze da na svetu ima 100.000 x vise slikara od uramljivaca slika:zcepanje:

Back