U javnom sektoru radi 780.000 ljudi

KianyRiws

Ističe se
Poruka
2.747
U javnom sektoru zaposleno je 781.000 ljudi, izjavio je ministar finansija Lazar Krstić. U poslednja četiri meseca javni sektor u Srbiji prosečno se mesečno uvećavao za 1.800 radnih mesta, naveo je Krstić.

Ministar finansija Srbije Lazar Krstić izjavio je da je u javnom sektoru zaposleno 781.000 ljudi i najavio da će novoosnovana vladina komisija razmatratiti 119 zahteva, mimo internih konkursa, za nova zapošljavanja u državnoj službi."U poslednja četiri meseca javni sektor u Srbiji prosečno se mesečno uvećavao za 1.800 radnih mesta, jer je 3.200 ljudi odlazilo a 5.000 se zapošljavalo, najviše u novembru i decembru", rekao je Krstić u intervjuu agenciji Beta.
On je podsetio da je zakonom ograničeno zapošljavanje u javnom sektoru u 2014. i 2015. godini i da je Vlada Srbije osnovala komisiju koja odlučuje o zahtevima za zapošljavanje novih ljudi. Ograničeno je otvaranje jednog radnog mesta u javnom sektoru na pet ugašenih, izuzimajući posebne situacije.....dalje na http://www.rts.rs/page/stories/sr/s...tić:+U+javnom+sektoru+radi+780.000+ljudi.html

Nema ovde srece sa sistemom koji je ovde u Srbiji naprosto neunistiv.Kada se ovom problemu doda i ovaj http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=05&dd=30&nav_id=613992 pametnom samo preostaje da se pokupi i ode odavde zauvek.

Izgleda da srpskom cirkusu nema kraja.Znao sam da ce tako biti cim je Nikolic mandat dao Dacicu.Dokazanim diletantima opet je dato da vode drzavu i drustvo.Evo,jedna vest koja potvrdjuje nestrucnost i hochstapleraj vlasti ove zemlje:

Vlada otkrila 40.000 ljudi na platnom spisku za koje nije znala
Beograd - Iako je ministar finansija Lazar Krstić u nekoliko navrata govorio o broju zaposlenih u javnim službama, još uvek nije jasno koliko ljudi radi u tom sektoru, a još manje koliko je novih radnih mesta otvoreno na teret budžeta. Nije precizirano ni u kojim delatnostima je došlo do povećanja, da li su ta radna mesta neophodna i koliki su stvarni viškovi.

Ceo tekst: http://www.media1.rs/ekonomija/ekon...00_ljudi_na_platnom_spisku_za_koje_nije_znala

Мени се пар добрих другова запослило у јавна предузеће сад у децембру
Odlicno!!!!Cestitaj im u moje ime.Siguran sam kao nikada pre da ce imati pred sobom jedan bogat radni vek,ispunjen elanom i vecitom zedju za znanjem i da ce na taj nacin krciti sebi put ka visem rangu,te da ce sa odlaskom u penziju jednog dana imati za cime ponosno da se okrenu.Hebo rudare i avanturizam Indijane Dzonsa-drzavni posao u Srbiji=izazov nad izazovima.

Odlicno!!!!Cestitaj im u moje ime.Siguran sam kao nikada pre da ce imati pred sobom jedan bogat radni vek,ispunjen elanom i vecitom zedju za znanjem i da ce na taj nacin krciti sebi put ka visem rangu,te da ce sa odlaskom u penziju jednog dana imati za cime ponosno da se okrenu.Hebo rudare i avanturizam Indijane Dzonsa-drzavni posao u Srbiji=izazov nad izazovima.

овај један се већ жали што нема плату 70 већ 50 хиљада
:worth::worth::worth::worth::worth:

bas ste ocrnili javni sektor, nije bas sve to tako kako pricate. Istina je da ima ljudi koji stetocine ali nisu svi takvi.

sto se tice plata, trebalo bi da se svuda postuje rang lista. Ono sto znam i sto je mene svojevremeno nerviralo jesu agencije gde su plate bile jako visoke zasta za nista.

Pa dobro ,nisu svi iz javnog sektora lezilebovici , evo moj cale na primer rmbaci po 10 sati , jeste da su i tamo gde on radi 90% njih lenstine najgore koje su dosle tu preko stranke ... A najgore je to sto kad bi pustili te iz javnog sektora niz vodu , prvi bi bili ovi koji stvarno rade i koji nisu ni u jednoj stranci :(

Back