Visoka temperatura

Mohombi

Obećava
Poruka
64
Ovako, evo vec dan ipo imam temperaturu koja se krece od 37.7 do 39 stepeni, trenutno sam kod babe i dede u selendri tako da nema sanse da posetim lekara. Masirao sam se alkoholom, stavljao krompir u carape ali ucinak je kratkotrajan, imam febricet koji pijem mozda dva puta dnevno po jednu tabletu ali ne uspevam da snizim temperaturu znacajno. Nocas sam imao najvisu temperaturu od 39, kada sam otisao do kupatila da pijem vode zamalo se nisam stropostao na plocice. Boli me grlo, glava i nos mi je zapusen, drugih tegoba nemam. Imam slab imunitet i visoku temperaturu dobijam par puta godisnje i svaki put kad odem kod lekara prepisu mi febricet i antibiotike na koje sam ja potpuno imun jer sam ih bez prestanka koristio godinu dana zbog neke operacije. Stvarno ne znam sta da pokusam, da se preznojim? Jutros sam se tusirao mlakom vodom i malo mi je bilo bolje ali kratkotrajno. Sta da pokusam? Knjizicu nisam poneo a roditelji su mi 90km daleko. :/
Hvala.. :)

Ovako, evo vec dan ipo imam temperaturu koja se krece od 37.7 do 39 stepeni, trenutno sam kod babe i dede u selendri tako da nema sanse da posetim lekara. Masirao sam se alkoholom, stavljao krompir u carape ali ucinak je kratkotrajan, imam febricet koji pijem mozda dva puta dnevno po jednu tabletu ali ne uspevam da snizim temperaturu znacajno. Nocas sam imao najvisu temperaturu od 39, kada sam otisao do kupatila da pijem vode zamalo se nisam stropostao na plocice. Boli me grlo, glava i nos mi je zapusen, drugih tegoba nemam. Imam slab imunitet i visoku temperaturu dobijam par puta godisnje i svaki put kad odem kod lekara prepisu mi febricet i antibiotike na koje sam ja potpuno imun jer sam ih bez prestanka koristio godinu dana zbog neke operacije. Stvarno ne znam sta da pokusam, da se preznojim? Jutros sam se tusirao mlakom vodom i malo mi je bilo bolje ali kratkotrajno. Sta da pokusam? Knjizicu nisam poneo a roditelji su mi 90km daleko. :/
Hvala.. :)

Zajebana situacija. Utopli se, miruj sto vise, pij sto vise tecnosti i rokaj taj febricet pogotovo pred noc. Pokusaj da oboris temperaturu pre spavanja pa da mirno odmoris.

Hvala na odgovorima, to i radim ali nema bas poboljsanja, smem li da zveknem 2 febriceta? Jedan mi ne spusta ispod 38. Inace krajnik mi je malo otekao ali to mi je uobicajen problem kad imam temperaturu ili kad sam prehladjen. :)

Hvala na odgovorima, to i radim ali nema bas poboljsanja, smem li da zveknem 2 febriceta? Jedan mi ne spusta ispod 38. Inace krajnik mi je malo otekao ali to mi je uobicajen problem kad imam temperaturu ili kad sam prehladjen. :)

Ako ti je otekao krajnik onda uzmi na svakih sat vremena supenu kasiku soka od limuna - pomoci ce . Ili ako mozes tu da nabavis propolis kapi ( mozda ima neki pcelar ili u apoteci) pa u supenu kasiku vode sipaj 10-12 kapi, grgolji malo i progutaj. Posle toga bar sat vremena nemoj nista da pijes ili jedes da propolis deluje lokalno u usnoj duplji i grlu ( ubija preko 100 raznih vrsta bakterija i virusa )

Za temperaturu nemoj da pijes 2 febriceta, mozes piti jedan na 6 sati ili ako je temperatura jako visoka na 4. Sledi uputstvo iz pakovanja.
Pij vise toplih cajeva i supica da se lakse preznojis, kao sto neko gore rece kupus i raso je dobar. Uvij noge peskirom natopljenim pola rakija/pola voda sobne temperature ( ili samo voda) to skida temperaturu.
Caj od zalfije je jako dobar, antibiotik prirodn je

Inace ti sigurno imas temperaturu zato sto si prehladjen i otekli ti krajnici ( tj. pod upalom su) a ne obratno - da kad imas temperaturu i krajnici ti oteceni

Hvala na savetima, probacu sa rasolom I kupusom, nocas mi je spala na 37.5 i kada sam posao u kupatilo zamalo se opet nisam onesvestio, sad mi je opet skocila na 38.8, ne mogu da mrdnem iz kreveta. Popio sam febricet malopre pa cemo videti sta ce biti.

Joj sad citam na guglu ko ima ukocen vrat i glavobolju da je moguce da ima meningitis. Bre usro sam se jer me boli vrat kada rotiram u stranu ali ne toliko strasno. Kao ko imam taj meningitis ne moze da dotakne bradom grudi od bolova, ja ne mogu uopste ali ne boli me uopste. Precrkao sam, temperatura ne pada ispod 38.

Poslednja izmena:
To ce biti tesko izvesti, stanica je 7-8 km daleko a deda ne vozi kola niti moze kolima da se dodje do kuce koliko je put unisten. Sad mi skocila na 39.5.. Samo da ne riknem ovde... Roditeljima nisam ni rekao da imam visoku temperaturu, ionako dolaze prekosutra.. Recite mi jel bolje da pijem koldreks ili febricet? Imam i koldrex.

Shvatas li da je temperatura samo simptom bolesti, a ne bolest sama po sebi? To za ukocen vrat mora da proceni neko strucan, ovako moze biti da uopste nemas tako ukocen vrat nego da si sav isprepadan, ali za slucaj da je nesto ozbiljnije, nece ti mnogo znaciti da li je coldrex ili febricet ili panadol. Nadji nacin da se nacrtas kod lekara i ne kukaj ovde vise.

Bio sam kod lekara i prepisan mi je Ospamox 1 tabletu na 12 sati.

Znate sta me interesuje konkretno, da li je moguce da doktorka nije primetila da su mi krajnici malo uvecani? Ja na sam sebi mogu da vidim da su mi krajnici blago oteceni ali ona je samo rekla "pa da, grlo ti je crveno" nije pomenula krajnike. Mene boli kada gutam ali nisam znao da su tad u pitanju krajnici vec sam mislio da je to zbog grlo. Takodje me boli gore u nosu, izlaz taj do grla, ne znam kako se zove. Nos mi je potpuno zacepljen otkad imam temperaturu i to sam joj rekao. Ovo su koliko vidim antibiotici tako da bi trebalo da uticu na upalu bilo da su krajnici ili grlo.

Hvala na odgovorima i srecan vam badnji dan! :)

Прво што треба знати јесте да је температура начин борбе организма од агресије. А ти је данима снижаваш, уместо да си најпре покушао да издржиш ту борбу.

Bio sam kod lekara i prepisan mi je Ospamox 1 tabletu na 12 sati.

Znate sta me interesuje konkretno, da li je moguce da doktorka nije primetila da su mi krajnici malo uvecani? Ja na sam sebi mogu da vidim da su mi krajnici blago oteceni ali ona je samo rekla "pa da, grlo ti je crveno" nije pomenula krajnike. Mene boli kada gutam ali nisam znao da su tad u pitanju krajnici vec sam mislio da je to zbog grlo. Takodje me boli gore u nosu, izlaz taj do grla, ne znam kako se zove. Nos mi je potpuno zacepljen otkad imam temperaturu i to sam joj rekao. Ovo su koliko vidim antibiotici tako da bi trebalo da uticu na upalu bilo da su krajnici ili grlo.

Hvala na odgovorima i srecan vam badnji dan! :)

Ospamox je asmoksicilin.

- - - - - - - - - -

Прво што треба знати јесте да је температура начин борбе организма од агресије. А ти је данима снижаваш, уместо да си најпре покушао да издржиш ту борбу.

To vredi kod virusa koji pucaju na 38 stepeni dok bakterije neke ne su žive i na 40.

Poslednja izmena od moderatora:
Pa ona izgleda i ocekuje da me izvuce za 2 dana, rekla mi da joj se javim u sredu ako mi ne bude bolje. Imam 38.5, nisam pio nista od tableta osim ovih antibiotika jutros u 10. U domu zdravlja nisu imali toplomer tako da su se uzdali u temperaturu od 38.5 koju sam merio u 6 sati ujutru. Ne znam, ne izgleda dobro, bas sam lose , jos sam i smrsao dva kila za pet dana.

Poslednja izmena:

Back