Trcanje i zatezanje

BuenaVista

Obećava
Poruka
61
Redovno trcim oko 5 meseci, Prva dva, tri meseca sam trcala po pola sata, nesto malo preko toga a vremenom sam popravljala kondiciju pa sad bez problema trcim sat, pa i dva :) E sad..smrsala sam a to nisam zelela,.bez bilo kakve dijete..Cak stavise, posle trcanja sam jela malo vise toliko da nadomestim izgubljene kalorije jer sam samo htela da se zatgnem, da budem u formi i eventualno smanjim malo malo salceta na stomaku..Ne svidja mi se ova tezina jer sam malko izgubila obline koje volim, i zelela bih malo da se "popravim", al onako ravnomerno, bez sala i to..a da pri tome i dalje budem zategnuta i nastavim sa trcanjem, jer to zaista volim..Ima li ko od vas neki savet..:) Sta treba da jedem i da li treba mozda da predjem na neke vezbe? Hvala ;)

Redovno trcim oko 5 meseci, Prva dva, tri meseca sam trcala po pola sata, nesto malo preko toga a vremenom sam popravljala kondiciju pa sad bez problema trcim sat, pa i dva :) E sad..smrsala sam a to nisam zelela,.bez bilo kakve dijete..Cak stavise, posle trcanja sam jela malo vise toliko da nadomestim izgubljene kalorije jer sam samo htela da se zatgnem, da budem u formi i eventualno smanjim malo malo salceta na stomaku..Ne svidja mi se ova tezina jer sam malko izgubila obline koje volim, i zelela bih malo da se "popravim", al onako ravnomerno, bez sala i to..a da pri tome i dalje budem zategnuta i nastavim sa trcanjem, jer to zaista volim..Ima li ko od vas neki savet..:) Sta treba da jedem i da li treba mozda da predjem na neke vezbe? Hvala ;)

To je ono sto ja pricam, ali nema kome..... Imati manji broj an vagi ne znaci automatski da cete biti i manje masni..... Svi jure neki magiacn broj na vagi, i uopste ih nije briga sta su izgubili, kakvo tkivo...I bas ih briga i sta i koliko jedu. Kazu "E treniram, jos sad trebam i da se tripujem sta jedem" , a ustvari to je ono najvaznije.

Tako da uopste nije vazno da li je neko smrsao, ako i dalje izgleda masno, nezategnuto, mekano, odvratno.....

Idi u teretanu i vezbaj sa sto vecim tezinama, mora se raditi tezak trening, i jedi proteinsku hranu i to trcanje smanji maksimalno na 40 minutai ili jos krace, moze sprint dobro ti rekose.

Trcanje preko 45min je potpuno nepotrebno. I dovoljno je jednom nedeljno u kombinaciji sa nekim drugim oblikom vezbanja.

Sad se opet razmisljam - Ti hoces da smanjis salo ali da ne smanjis "obline" . Ha ha. Pa to je kontradikcija.....Sta mislis zasto muskarci nemaju "obline", cak i oni koji iamju puno sala....Obline su zenska karakteristika pomocu koje se salo nakuplja na posebnim mestima na telu kod zene dok kod muskarca ne (drugacija mesta).

A i taj termin "zategnutost" koji koriste zene vec je smarajuc, povraca mi se od njega.... Misici se ne mogu zategnuti i olabaviti tj telo.... Dokle god covek ima salo i visak vode u sebi on ce biti "nezategnut" i mekan....Kada salo nestane i ostane suv misic i koza, tek onda je to nesto tvrdje, stabilnije, cvrsce na dodir. Ko ima vecu tezinu pa puno smrsa , nema salo, ali mu i dalje ostane ona rasirena koza, to tesko da ce se skupiti , potrebno je puuuno godina....

Jedino sto mozes uraditi po ovom pitanju je tezak rad sa tezinama u teretani (a ne samo one smesne glupe vezbe sa bucicama od 1kg i izlezavanja po strunjacama) i ishrana redukovana UH (secerima) i trans mastima (junk food npr) a bogata proteinima....

Na ovaj nacin ces moci "oblinu" da odrzavas u istom obliku s tim sto ce se promeniti njen kvalitet - misic koji je ispod sala ce se malo povecati a salo iznad ce se malo stanjiti, tako da ce vizuleni efekat obline biti isti, a ti ces imati manji % sala u telu i celulita, sto je veoma bitno. Zene ne trebaju da brinu da li ce se nabildovati ili da li ce im se misici videti kao muskarcima - jer odmah da ti kazem nece se videti, zene nemaju testosteron u takvoj koncentraciji kao muskarci pa prema tome nikada nece to postignuti (jedino ako uzimaju androgeno anabolicke steroide).

Ok, Ok, skonatala..Thanks

- - - - - - - - - -

A jos jedno pitanjce, da li umesto teretane mogu na aerobik?

Ne. Nikako.

Ni teretanu nisam predlozio da bi radila kardio-aerobne aktivnosti tj da vozis bicikl, trcis na traci, preskaces vijacu ili lezis na strunjaci i kao nesto se istezes i radis vezbe sa svojom tezinom.....To je isto sto i trcanje, tj isti tip treninga - AEROBNI.

Tebi pored tog treninga treba ANAEROBNI TRENING - tj trening sa tegovima i spravama koje imaju opterecenje, i to ne da radis cisto reda radi, nego bas da se potrudis da radis, i da gledas da napredujes u tezinama.

Ta kombinacija + aerobni trening + odgovarajuca ishrana je ono sto tebi treba i sto trazis, nikako drugacije ne moze da se dobije, jer jednostavno to je nauka.

i počni da razmišljaš nekako ovako:
-ti trčiš , vežbaš, to znači da si zdrava, da (nadam se) nemaš veće životne probleme, i da si generalno zadovoljna sobom jer oni drugi uglavnom tavore u lošem raspoloženju i ne bave se rekreacijom
-taj neki procenat, ili centimetar više ili manje o kojem razmišljaš kako da dodaš ili oduzmeš, to je dokaz da u stvari živiš srećan život, jer da je drugačije verovatno ne bi o tome razmišljala
-"zategnuto telo" je pojam kojim devojke često opisuju kada je koža zategnuta to jest ravna i sjajna na delovima tela gde se kod nekih devojaka vidi celulit , to znači da su smanjile količinu celulita do te mere da se ne vidi, a to se postiže pravilnom ishranom uz pravilno rekreiranje.

Uh dosta komentara, tesko ih je citati sve.
Prvo aerobikom ne mozes zameniti teretanu :) Drugo, gubljenjem na tezini gubis i jedan deo oblina.... jednostavno veci deo grudi je sastavljen od masnog tkiva... tako da ce se one nuzno smanjiti :) ili :( Ali gledano sa aspekta estetike bolje manje grudi a da je sve ostalo zategnuto i tip top nego obrnuto. Elem, ubaci teretanicu, svedi trcanje na razuman obim, nema svrhe da trcis dnevno po par sati... iskoriguj ishranu i videces rezultate jako brzo. Takodje nikako nemoj trcati sa tegovima oko nogu.... veliki rizik mali dobitak :) Pozzzz

Back