Zemlja

veroslav_gatineau-newborn-photographer_newborn-baby-cream-wrap-bowl-blue-eyes.jpg

Mislim da se ne rađamo kao "tabula rasa", već kao izrasci ogromnog bezvremenog znanja, baš kao i životinje, biljke, kamenje...

Tada, u nerazvijenom umeću prenošenja, najbliže smo riznici.

Kasnije nas uče i učimo sami, i kvare nas, truju, zatrpavaju nepotrebnim glupostima...

Ali veza nikad ne nestaje.

Može da potone duboko, navuče drugo ruho, nosi maske, koristi druge ljude i situacije za svoje ispoljavanje...

Ili jednostavno nosi nas na svojoj ruci kao lutkicu u pozorištu.

Sve je sveto, čak i kad mi to ne vidimo i ne znamo.

Mi možemo nestati, ono nikada... :heart:

To "Ono" za mene je Život.

Ništa nije tako sveto kao Život, nema veće svetinje.
Ne mogu znati čiji je to poklon i kakva je veza, samo znam
da nam Život daje priliku da pokažemo ko smo i kakvi smo.
Ali ljudi nisu sveci i nema opravdanja što često nisu ni ljudi.
Mi prolazimo i odlazimo.
Život ostaje i traje.

Mogu samo da žalim što nisam kamen. :)

Svi cemo biti, i svi smo bili. I sada licimo na slucajno razbacano kamenje koje ima svest o vremenu.
I Zemlja jeste kamen, ali je to ne cini manje zivom ni manje plodnom. Kamen koji je naucio da voli, i to je jedino sto radi.
Ucimo od Zemlje.

Покажите ми прстом на срећу и на радост
и Ја ћу вам је донети на ову несрећну Земљу када одрастем и постанем бесмртан

images

Али, ако је Срећа афирмативно искуство прекида коначности, онда би мој Циљ био да рашчистим стазу како би се указало на најкраћи пут према стварном животу, који се, кад се проживљава, одражава у осећају неупоредиве среће.

Немојте ме упропастити, немојте ме васпитавати, немојте ме учити и образовати

Јер моја срећа и срећа моје генерације, постаће и општа срећа, срећа целе планете

images

Мммм.... како добро мирише та Срећа, то још нисам пробао...можда је то прамордијални облик стварне истине
...истине наше стварности, нашег света, јединог који конвергира ка метафизици .... Њаммм

Чујте, мислим да проблем у верујућем данашњем Свету је тај да димензија логике јесте саботирана, јер је подвргнута илогичној димензији комуникације, некохерентној, која нам одмах пружа оно што се назива спектаклом без сећања ...

shutterstock_132600665_0.jpg

Ејј,..Хмм... склањајте се Ви маторци , што сте одрасли неодговорно те се провукли кроз промену парадигме као ку.рве кроз тријумфалну капију ...
.... сада причам са паметним тек рођеним људима .... Чибе...

Такође, обратити пажњу на овај несвет који нам нуде конформом, јер није прикладан за оно универзално, јер је истинска материјална форма његове универзалности монетарна апстракција. У новцу пребива једини ефективни карактер онога што циркулише и универзално се размењује. Довољно је рећи једног дана нашег колективног ума, како је таква "срећа" резервисана за предетерминиране групе и конкурентне појединце који су је спремни бранити као наслеђену привилегију од маса које у њој нимало не учествују.

Poslednja izmena:
woolen-cap-baby.jpg

Другари, ја сам са вама....

Мислим да Ризик није спојив са овим (не)верујућим светом, јер понеки имају средства, још мање воље, а ретки снаге за препуштање своје егзистенције случају , а да тај случај и било који случај буде посматран као срећан. Ради се о свету у којем влада потреба за огромним трудом и уложеном енергијом у прорачун сигурности, системи су утемељени на унапред пројектованим потребама свету тржишта, и како премда циљано према безбедности и сталном запослењу тј. приходовању, ипак се показује као несигурно, али константа парадигме данас јесте лажни осећај среће конзумеризма. Ради се о сумњивој безбедности, а осим тога, ко то данас стално неће да зна како је стварна срећа неизрачунљива?
1012-newborn-baby-photographer.jpg
Тек сам се родио, још очи нисам отворио и прогледао и зато још нисам презаштићени кретенчић конзумерашког и декадентног система и генератора свих несрећа, зависти и похлепа...... жеља за револуцијом живљења у срећи и радости, уколико одрастемо као бебе и будемо је темељили на превазилажењу духа супротно револту, логици, универзалности и ризику, у стварном и старом несвету сусрешћемо се са 4 главне препреке: владавину робе, владавину комуникације, монетарну универзалност, и продуктивну и техничку специјализацију, а све су везане калкулацијом личне безбедности и претераног страха, тј. свет са мало духовности, радости и среће . Те препреке своде идеју стварног живота, радости и среће на уобразиљу која се назива конзумеристичко задовољство.

Конзумеризам мора бити елиминисан из наших колевки - духовна револуција је револуција среће и радости

cute-baby-photo-27.jpg

Зззз.......зев......ззз.зз.ззззз....​

Poslednja izmena:
Slatki mali anđeli, mali proroci nekog novog Sveta
u kome će vladati razumevanje, ravnopravnost, solidarnost,
a zadovoljstvo, harmonija i sreća biće jedino agregatno stanje ljudskog roda?

Šteta što će da odrastu i postanu isti kao mi, a možda i gori.

Sve svetske revolucije počinjale su sa istim parolama, a završavale na poznat način.
Giljotina mi prva pada na pamet.

A evolucija uma kasni... nikada da stigne. :)

Da li kasni evolucija uma ili naprotiv prednjači?

Čini mi se da je um prerazvijen i šeta se uzvišenim svemirskim platoima.

Ostali delovi čoveka kaskaju daleko za njim, dok se mnogima rep još vuče u praistoriji.

Ili je taj rep jedino što nas još spaja sa sakralnim? :heart:

Svetinja je bolji izraz, vise je svetski.

Nista ja tu ne bih menjao. Put kojim se prodje do svesti

sa sobom nosi temelje. Preskakanja su nacin da se vrtimo u krug,

pa umesto pravoliniski prelaz u visu svest sve to radimo kruznim putanjama.

Razlog je prikupljanje izgubljenih dusa.

Poslednja izmena:
Da li kasni evolucija uma ili naprotiv prednjači?

Čini mi se da je um prerazvijen i šeta se uzvišenim svemirskim platoima.

Ostali delovi čoveka kaskaju daleko za njim, dok se mnogima rep još vuče u praistoriji.

Ili je taj rep jedino što nas još spaja sa sakralnim? :heart:

Um je samo radoznalac koji skuplja znanje, mukotrpno, zrno po zrno.
Ali sve što je do sada smislio Um, iskoristio je Neum da napravi haos.
Još je daleko Um od mudrosti.
Možda jednom, kada pronađe način da obuzda svog bezumnog brata?

I sada, dok Um istražuje po svemirskim stazama,
za petama mu je Neum i kuje ko zna kakve podle planove.

Srećom, duša je još uvek tu, ne posustaje,
uvek gladna lepote, ljubavi i sklada.
Kako bi bilo dobro da je besmrtna. :)

To sam Vam nekoliko puta objasnio da je inteligencija bez duhovnosti demonska.

Takođe, za običnog neumnog čoveka teško mu je razumeti da postoji više ljudskih vrsta, te ljudske vrste se klasifikuju drugačije u odnosu na rase.

Ta klasifikacija je antropološki nadrasna.

Poslednja izmena:
Takva inteligencija postaje lukava, a ubrzo oruđe za dosezanje svih ciljeva, makijavelistička, otuđena i na kraju dijabolička i demonska !

Da.

Gledala sam jednog takvog skoro 45 godina dok nije nedavno preminuo...

Ne znam da li je gore bilo dok je ostvarivao velike "uspehe" ili se urušavao sam u sebe kao arogantna kula što se mrvi u prah...

Šta je ostalo u meni za njim? Osećaj promašenosti, opustošenosti, besmisla, praznine iste sad kakva je bila i kad je bio tu.

I otrovni trag da se vuče po zemlji ko zna još koliko...

Zato mi ne mutite vode u kojima duh počiva.

Duša mi je umorna. Svežina joj je ta, nedotaknuta, potrebna. :heart:

Danas je praznik koji sluzi da nas podseti da postoji bog, I da mu se uvek mozemo direktno obratiti.

Ali Nebo koje se otvara nije iznad nas, to je oduvek otvoreno,
Otvara se ono beskrajno Nebo u nama.
Veliko nebo je unutra, jer se velike stvari cuvaju u malim stvarima.

Књига која објашњава типове и методе психопата и карактеристике жена које их воле, несвесно, па и свесно.

women_who_love_psychopaths.jpg

~~
Они Метафизичари који називају органским порталима, психопате сматрају поквареним или дефектним органским порталима. Све су то људи који нису кренули путем преображаја, интроспексције, преиспитивања и учења. Колико смо се у стању суочити са злом у нама и у другима? Колико смо у стању истине поднети и видети?Људи без душе описују се као особе које савршено опонашају људску личност, но остављају утисак сваком пажљивом посматрачу да нешто фали и да је дефектно.

"Суптилно рефлексне машине које перфектно опонашају људску личност."

Je li moguće da se biće s dušom može tako ponašati?

George Ivanovich Gurdjieff , čovjek koji je iza sebe ostavio mnoga djela iznimne vrijednosti.
Slavni metafizičar George Ivanovich Gurdjieff (1873.-1949.) je početkom XX vijeka napisao:
Značajan postotak ljudi koje svakodnevno srećemo na ulici su potpuno prazni iznutra kao da su već mrtvi. Sretni smo što ne znamo i ne možemo vidjeti koji ljudi su takvi. Kada bi znali koliki je broj ljudi među nama u stvari mrtvo i da takvi upravljaju našim životima, poludjeli bi od strave.“

Наравно да је овај опис повезан са клиничким случајевима психопата, то јест онима који су пали у руке закона, јер им је њихов програм о самоконтроли, одвраћања због могућности казне престао функционисати па су се дали ухвати.

Већина људи без душе или у крајњем случају органских портала неће кршити закон, у ствари биће стуб друштва, имаће послове, кућу, породицу, хобије, наћи ћемо их свуда око нас на свим нивоима хијерархијске лествице, но још једном морам поновити њих неће интересовати ствари које интересују људе с душом који су кренули на пут интелигентне духовности, већ само лукаве интелигенције. С друге стране органски портали ће и те како извлачити енергију из оних који имају потенцијал развоја душе, те ће их свесно одвлачити од тражења духовних истина које су с временом постале корумпиране или добро скривене.

Зашто је данас услед свих демократија, људских права и слобода, забрањено убијати покварене људске органске портале ?

Зашто то више није хумано?

zle-oc48di-psihopat.jpg

Да ли ће у геноцидном рату који траје више од 2 века, помешаних неколико људских врста доћи до истребљења духовних људи од стране психопата ?

Poslednja izmena:
Danas je praznik koji sluzi da nas podseti da postoji bog, I da mu se uvek mozemo direktno obratiti.

Ali Nebo koje se otvara nije iznad nas, to je oduvek otvoreno,
Otvara se ono beskrajno Nebo u nama.
Veliko nebo je unutra, jer se velike stvari cuvaju u malim stvarima.

Ne samo na Bogojavljenje, kucam i kucaću svakoga dana na ta moja vratanca.
Možda se jednom otvori beskrajno nebo u meni?
Ili će se pre otvoriti nebeska kapija,
tamo gore?

Ali, neka.

On već kuca, pa kucaću i ja. :)

Neki kažu da Bob Dilan nije zaslužio Nobelovu nagradu
za književnost.
A neki - da Nobelova nagrada ne zaslužuje njega.
Neki drugi bi mu dodelili Nobelovu nagradu za mir, umesto
dobitnika koji nisu prestajali da vode i izazivaju nove ratove.

Kada pogledaš ove lepotice kako marširaju paradnim korakom,
sa naperenim oružjem,
ponadaš se da je to samo neka baletska koreografija

Ili da je u pitanju nova ratna strategija i taktika.
Koja sila pred ovakvom lepotom neće smesta
kapitulirati?

Ali...samo se ti nadaj. :)

Зашто је данас услед свих демократија, људских права и слобода, забрањено убијати покварене људске органске портале ?

Зашто то више није хумано?
Ubijanje prati ljudski rod već 2 miliona god.

Ne verujem da neka karakteristika ponašanja može toliko dugo da opstane i javlja se u svim kulturama i oblicima društva a da nije odraz najdublje prirode i instikta ljudskog bića.

Da li je dobro ili zlo zavisi od toga kako, zašto, koga i koliko...

Jedan ubica biva satanizovan, a drugi slavljen kao heroj...

Kod gornjeg pitanja najveći je problem ko bi sa sigurnošću utvrdio da je jedan ljudski portal pokvaren, a drugi ne...

I kako znati da se pokvaren neće možda vremenom popraviti, a bivši ispravan pokvariti?

Videla sam oba primera u životu, mada mnogo više onih drugih... :heart:

Zivot je raskrsnica dobra i zla. Radjamo se na toj raskrsnici.
Neko odatle krene putem ljubavi, neko putem pravde.
Ljubav i pravda se, nazalost ili naizgled, medjusobno iskljucuju.
To je vecna prica o Tamnom Vilajetu.
Ipak, ja vise volim Zlatni Vilajet.
100_0735.jpg
Ziveli!

Prilozi

• zlatni3.jpg
    zlatni3.jpg
    58,1 KB · Pregleda: 7

Back