Marginalizacija nacionalizma u Srbiji

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Konbacno je pocelo: Vlada Srbije na celu sa Nikolicem, Dacice, Vucicem i patrijarhom su krenuli u krstaski pohod protiv prevelikog i bolesnog srpskog nacionalizma koji je donosio veliku stetu drzavi.

Ako to nije mogao bivsi predsednik Tadic - Nikolic moze jer je cetnicki vojvoda. :roll:

Poslednjim izjavama patrijarha u vezi Kosova nacionalisti su potpuno zbunjeni i osamuceni.

I poslednji bedem im se rusi.

Pa jos i Josipovic im staje na ranu u Beogradu!

Vise namaju na koga da se oslone: niko od napolje ih nece, od komsija jos manje, crkva im okrece ledja, a u narodu su svaki dan sve smesniji.

Sad ne znaju ni koga treba da napadaju!

Neki i za patrijarha kazu da je izdajnik! :hahaha:

Raspamecivanje bolesnog srpskog nacionalizma u punom sjaju! :ok:

Српски национализам од распада СФРЈ и верског рата 90тих до дана данашњег је остао оличен у мање или више истим ликовима - бившем Шешељевом генсеку Александру Вучићу, четничком војводи Томиславу Николићу, бившем Милошевићевом портпаролу Иви Дачићу, у аркановом "тигру" Драгану Марковићу Палми. ТО је српски национализам данас, а све остало су маргиналне групе националистичког андерграунда које које не могу ни да пређу цензус ако их неко од горе наведених не повуче не прими у колаицију. Тим маргиналцима тачка окупљања и исходиште деловања данас је "прајд", а не Косово и Меохија; сада прете да ће да прекину "зомби" шетњу поводом Фестивала српског филма фантастике ( http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/snp-nasi-drzava-da-zabrani-zombi-setnju/33856 ) а на којој би се скупљали прилози за (мислим) породилиште. Ето то су "теме" које обрађују андерграунд десничари и српски националисти уместо да демонстрирају СВАКИ ДАН против предаје Косова и Метохије од стране српског националистичког мејнстрима & криминализованог српског клера, да СВАКИ ДАН демонстрирају улицама Београда против структирне корупције, организованог криминала, "мера штедње". А наравно да је "зомби" шетња далеко атрактивнија за српски националистички андерграунд јер поменуте теме и не смеју да дирају иначе ништа парице од СНС, ништа поклоњена радна места (један плакат против њихових газда и одмах нога у д.), ништа гостовања на тв код Владе Ђукановића, и што је чак најважније када је тај српски националистички андерграунд у питању - нема жмурења полиције на диловање дроге по стадионима, нема ослобађајућих пресуда и условних казни због тешких кривичних дела, итд.

Српско национално биће је више од 50 година било сузбијано.

Наравно да се сада мало разуларило, али то је последица дугогодишњег убијања у појам.

Зашто би само наш национализам био болестан, а шипарски, хрватски и сви остали нису?

И по чему је то само наш национализам за осуду?

Јер је великосрпски?

Него какав да буде да би био по укусу околине?

- - - - - - - - - -

Е, да.

Национализам немојте поистовећивати са Шешељем и Николићем, они нису националисти - они су политичари.

Српско национално биће је више од 50 година било сузбијано.

Наравно да се сада мало разуларило, али то је последица дугогодишњег убијања у појам.

Зашто би само наш национализам био болестан, а шипарски, хрватски и сви остали нису?

И по чему је то само наш национализам за осуду?

Јер је великосрпски?

Него какав да буде да би био по укусу околине?

СВАКИ национализам данас нема никакве везе са националним романтизмом 19. века када су се народи ослобађали империјалних стега и када су се десиле Националне револуције. Данас је национализам, сваки па и српски национализам , заправо само ОГОЉЕНИ шовинизам који има све елементе тешке социјалне психопатологије.
Национализам се мора друштвено изоловати, а за то је потребан напор целог друштва од интелектуалне елите до полиције.

СВАКИ национализам данас нема никакве везе са националним романтизмом 19. века када су се народи ослобађали империјалних стега и када су се десиле Националне револуције. Данас је национализам, сваки па и српски национализам , заправо само ОГОЉЕНИ шовинизам који има све елементе тешке социјалне психопатологије.
Национализам се мора друштвено изоловати, а за то је потребан напор целог друштва од интелектуалне елите до полиције.

Да, да и опет забранити по кафанама Ој, војводо Синђелићу и остале одвратне српске песме које провоцирају мањине у кафанама.

Полиција опет да збије своје редове и да умлати све што је српско на сами помен.

Да, да и опет забранити по кафанама Ој, војводо Синђелићу и остале одвратне српске песме које провоцирају мањине у кафанама.

Полиција опет да збије своје редове и да умлати све што је српско на сами помен.

A zar treba provocirati manjine pesmama po kafanama (ili bilo gde?)

Ne verujem da bi se manjine provocirale ako bi Srbi navijali kulturno za Djokovica u kafani, iako je Srbin.

srbi su propali kao nacija jos 1.12.1918-te...tad su zrtvovali trecinu nacije u ratu da bi ostatak utopili u utopijskoj drzavi koju je zeleo srpski kralj zajedno sa gubitnicima rata...u I sr.su poslednji put srbi bili pravi srbi..posle toga kralj je sve ucinio da postanu JUGOSLOVENI...a ujdurme u toku i posle II sr.su jos poznatije...

АХАХАХАХА па национализам не спада у спорт и културу, већ у политику.

Национализам је моје лично осећање.

Не дозвољавам да ме, зато што сам националиста, неко упоређује са њима.

А ја нисам политичар.

Не, као што никада није била забрањена песма Ој Војводо Синђелићу, тако ни Тамо далеко, нити Марш на Дрину. Никада родољубиве песме нису биле забрањене. "Зле комуњаре" су снимиле ратни спектакл "Марш на Дрину", а о Војводи Синђелићу учило се у школама као део наставног програма из историје наше земље.
Биле су забрањене четничке песме због четничке издаје и служења наци-фашистичком окупатору у Другом светском рату и злочина попут клања српске деце у селу Вранићу на 30км од Теразија. У СР Хрватској су биле забрањене усташке песме, у СР Словенији белогардејске, итд. - беше много издајника и њихових песама.
Међутим, певање песама се више не може забранити; но, ТО И НИЈЕ ОНО НАЈБИТНИЈЕ.

Оно што је битно је да се сасвим прекину дотоци новца десничарским и националистичким групама односно да се њихове криминалне делатности попут диловања дроге, трговине оружјем и организовања ланаца проституције већ једном најоштрије санкционишу.

Poslednja izmena:
A zar treba provocirati manjine pesmama po kafanama (ili bilo gde?)

Ne verujem da bi se manjine provocirale ako bi Srbi navijali kulturno za Djokovica u kafani, iako je Srbin.

Ако певам српску песму у кафани, то је зато што је волим, не зато да бих некога провоцирала.

Ко се осећа испровоцираним, нека изађе напоље.

Јер ја српску песму певам у Србији.

- - - - - - - - - -

Не, као што никада није била забрањена песме Ој Војводо Синђелићу, као ни Тамо далеко, нити Марш на Дрину.
Биле су забрањене четничке песме због четничке издаје и служења наци-фашистичком окупатору у Другом светском рату и злочина попут клања српске деце попут масакра у селу Вранићу на 30км од Теразија.
Међутим, певање песама се више не може забранити. но, ТО И НИЈЕ ОНО НАЈБИТНИЈЕ.
Оно што је битно је да се сасвим прекину дотоци новца десничарским и националистичким групама као и да се њихове криминалне делатности попут диловања дроге, трговине оружјем и организовања ланаца проституције већ једном најоштрије санксионишу.

Молим?

Па, моје вршњаке су избацивали и водили на информативан разговор због те песме 80-их.

Званично можда нису биле забрањене, али је привођен свако ко их пева.

Ако певам српску песму у кафани, то је зато што је волим, не зато да бих некога провоцирала.

Ко се осећа испровоцираним, нека изађе напоље.

Јер ја српску песму певам у Србији.

Da li tako mislis i za Tompsona kada peva hrvatsku pesmu u Hrvatskoj ?

Da Srbi samo treba da izadju napolje?

Не, као што никада није била забрањена песме Ој Војводо Синђелићу, као ни Тамо далеко, нити Марш на Дрину.
Биле су забрањене четничке песме због четничке издаје и служења наци-фашистичком окупатору у Другом светском рату и злочина попут клања српске деце попут масакра у селу Вранићу на 30км од Теразија. У СР Хрватској су биле забрањене усташке песме итд. - беше много издајника.
Оно што је битно је да се сасвим прекину дотоци новца десничарским и националистичким групама као и да се њихове криминалне делатности попут диловања дроге, трговине оружјем и организовања ланаца проституције већ једном најоштрије санксионишу.

Због криминалаца који се баве продајом дроге, а декларишу се као српски националисти, и мене треба да буде срамота?

Значи, по теби, ако сам националиста, ја сам и криминалац?

Молим?

Па, моје вршњаке су избацивали и водили на информативан разговор због те песме 80-их.

Званично можда нису биле забрањене, али је привођен свако ко их пева.

Apsolutna neistina.

NIKADA nisu privodili nikoga u Srbiji zbog pesme "Oj vojvodo Sindjelicu"

To je samo bio MIT.
:rtfm:

Apsolutna neistina.

NIKADA nisu privodili nikoga u Srbiji zbog pesme "Oj vojvodo Sindjelicu"

To je samo bio MIT.
:rtfm:

Е, Блајби, ја знам да ти тугујеш за Југом, али дозволићеш да приметим да смо живели у истој држави.

У Србији ЈЕСУ приводили због тих песама, биле су забрањене и на свадбама.

Тек кад су се братске републике одвојиле, могао си да их певаш.

Али, ти си до тада већ био у сенци банана.

Биле су забрањене четничке песме због четничке издаје и служења наци-фашистичком окупатору у Другом светском рату и злочина попут клања српске деце попут масакра у селу Вранићу на 30км од Теразија. У СР Хрватској су биле забрањене усташке песме итд. - беше много издајника.

nije tacno...kao pitomac vojne skole jednom prilikom sam od kuce odneo pesmaricu narodnih pesama svog rodjaka koji je imao orkestar...pozajmio sam je 2-3-ci pitomaca...posle nekoliko dana sam bio pozvan kod glavnog bezbednjaka u rajlovcu/tada je rajlovac bio u rangu divizije/ posle ko zna koliko vremena provedenog u razgovoru sa njim gde sam mogao utvrditi gradivo iz bezbednosti o nacinu saslusanja sistemom levka--ko zna sta to znaci...dosli smo do sustine----PESME U PESMARICI---OJ VOJVODO SINDJELICU....
na osnovu te pesme i pretnje da sam nacionalista---pokusao je da me zavrbuje da radim za njih pod pretnjom da cu biti izbacen sa skolovanja...posle odlucnog odgovora NE....vise niko i nikad nije pokusao da me vrbuje tokom cele moje karijere...

Back