Dinkić: Najveći izvoz u istoriji

Kako da nema,sve sami istorijski rezultati a drzava u buli. Taj Fiat na koji se poziva, 90%svog izvoza pokriva uvozom automobilskih delova. Oslobodjen pdv-a i na uvoz i na izvoz, po projekcijama nece ostvariti dobit jos godinama, automobili kad izadju iz Srbije i prodaju se pare ostaju ko zna gde.
Tako da su to sve samohvalisanja i spinovi, bez pravog uporista u realnosti.
Kada smo toliko izvezli koliko smo dobri od toga, koja je tacno korist za drzavu,?
 
Nezavisno koliki je Mladja indijanac. Ajde ne lupaj oko fiata, zamolio bih te, jer decko nemas pojma o cemu pricas, a pametovao bi.
Znaci Fiat vecinu komponenti proizvodi upravo u krugu fabrike, to su takozvani kooperanti, i imas ih vec dosta u krugu fabrike u Kragujevcu. Znaci na danasnji dan, preko 70% svih delova i komponenti koje se ugradjuju u Fiat, poticu iz Srbije. Znaci cista industrija. Izvoz je zaista porastao toliko, i jeste najveci, ali je i dalje suvise mali, ali ovo je dobar rezultat.
Inace mi kao drzava od rasta izvoza imamo mnogo mnogo toga. Prvo, najvaznije, smanjuje se spoljnotrgovinski deficit u budzetu, i onda imamo vise para na raspolaganju, zato sto pokrivenost uvoza izvozom raste, a to je najbitnije za neku drzavu. Trenutno zbog Fiata i drugih vecih investicija, pokrivenost izvoza je dostigla 70%, sto je odlicno! Znaci bez lupetanja, nemas pojma, cutis, ne pametujes.
 
Najveci izvoz je napravila ova vlada kada je u Briselu potpisala bezuslovni izvoz dela teritorije.

Izvezli smo znacajan deo teritorije predaka, ukljucujuci infrastrukturu, ljude, imovinu, istoriju i buducnost.

Za taj najveci izvoz u istoriji smo dobili ribu i svinju.
Za koga je - mnogo je.
 

Back
Top