EKSTREMNO DOBAR TRENING ZA ABDOMEN

cobi63

Aktivan član
Poruka
1.393
Kada je reč o trbušnjacima, prvo da postavimo pitanje zašto bi se trening za ovu mišićnu grupu razlikovao od drugih? Nema razloga. Upravo zato vam nudimo jedan jak, intenzivan trening za razvijanje abdomena.


Puna ekstenzija i kontrakcija:


Na stranu priča o genetici i ishrani, jedan od razloga zašto veliki broj vežbača nema zavidan stomak jeste zato što ga nikad nisu ni valjano trenirali.


Hajde sada na kratko da vidimo koji mišići spadaju u ovu grupu. To su: eksterni oblikusi, rektus abdominus i interni oblikusi i čine pojas od rebara pa sve do karlice.


Verovatno ste ovo ranije čuli, ali možda previđate da su mišići abdomena zaduženi za puno istezanje kičme, od pune ekstenzije, tj. istezanja, pa do jakog savijanja, tj. kontrakcije.


Ustanite i počnite sa savijanjem leđa unazad, kako biste videli do koje granice vam telo može ići. Ubrzo ćete osetiti zatezanje trbušnih mišića. o ovome vam upravo govorimo.


Primećujete li koji intenzitet istezanja osećate? Dok radite trbušnjake na ravnoj podlozi, klupi ili podu, pokret vežbe skraćujete za skoro 50%, pa stoga skraćujete sebi i mogućnost razvijanja i jačanja ovih mišića. Ovo je jedna od najčešćih greški – loš odabir vežbi.



izvor:tnation.com​
 

Back
Top