DEMOKRATSKA DOSTIGNUĆA U SRBIJI: CIGARETE, ALKOHOL, DROGA I PROSTITUCIJA

dejan624

Domaćin
Poruka
4.505
Tokom prethodne dve decenije provedene u krizi, posebno danas kada je 800.000 ljudi bez posla, Srbija je postala zemlja u kojoj je porok postao pravi biznis. Sve se slabije hranimo, odevamo, sve je niži životni standard. Istovremeno su neslavni rekorderi u Evropi i u svetu po poročnim navikama od kojih žive razni karteli, ali i država preko PDV.
Srbija je na prvom mestu u svetu od anketirane 71 države, sa 2.861 popušenom cigaretom godišnje po osobi. Odmah iza Srbije su Bugarska (2.822) i Grčka (2.795). Više od 2.000 cigareta po stanovniku potroši se i u Ukrajini, Bosni i Hercegovini i Belorusiji.

Srbija konzumira nekavalitetan duvan iako imao dve strane-domaće kompanije „Filip Moris“ i BAT.Srbija puši „krdžu” i troši veliki novac.Iza ovog unosnog posla stoje razni centri moći u Srbiji i regionu.

Drugi veliki porok za Srbiju je alkohol.Prema podacima odrasli stanovnik Srbije u proseku popije oko 11 litara alkohola godišnje. Svetski prosek je oko šest litara, tako da Srbija zauzima visoko četvrto mesto po potrošnji alkohola u Evropi, saopštila je Zajednica klubova lečenih alkoholičara.

Procena je da između 10 i 15 odsto punoletnog stanovništva čine alkoholičari, kao i da je muškaraca tri puta više od žena. Alkoholičara ima sve više u politici, ali i u državnim organima. Istovremeno je zavladala prava „epidemija“ korišćenja narkotika svih oblika.

Procenjuje se, da u Srbiji ima 170.000 uživaoca droge, a da se šestodsto korisnika droge leči od zavisnosti. Oko osam odsto šesnaestogodišnjaka je u toku života probalo drogu. Nije ni čudo zašto je droga na svakom koraku svima dostupna.
Zato se brine moćna narko-mafija u Srbiji i na Balkanu koja pravi velike profite od trgovine i proizvodnje opijata. Uz drogu, duvan i alkohol, prava je pošast kockanje, igre na sreću, kladionice.

Ova opasna bolest zavisnosti već je u svoje kandže uhvatla više od 500.000 ljudi svih uzrasta i profesija.Korist od kocke i igre na sreću ima mafija i država. Svaki peti srednjoškolac svakodnevno posećuje sportske kladionice, a isti problem se sve češće javlja i u nižim razredima osnovnih škola.

Uz drogu, buja „zaraza“ prostitucije. Srbija je bitna karika jednog od pet glavnih svetskih lanaca za tranzit prostitutki i belog roblja ka zapadnoj Evropi, a žene iz afričkih i azijskih zemalja i Istočne Evrope ovde se zadržavaju izvesno vreme.

Kada se sve poveže jasno je da je Srbija ušla u zonu „sumraka” poroka i svih trendova koji prate države u krizi i tranziciji i sa nestabilnim ekonomijama i slabim i korumpiranim strukturama države i vlasti.

Dok se troše milijarde evera na sve poroke u Srbiji, dotle prosečan stanovnik Srbije godišnje potroši četiri puta manje mleka i mlečnih prerađevina, a upola manje mesa nego građanin Evropske unije.

U Srbiji se godišnje pojede 105 kilograma hleba po stanovniku, što je najveća potrošnja ove namirnice u Evropi.

Pored toga što se jede hrana koja ima manju hranljivu vrednost, u Srbiji generalno opada potrošnja hrane. Zato i nije čudo što se u Srbiji može da primeni krilatica „hleba i igara”.
http://www.vestinet.rs/info/demokratska-dostignuca-u-srbiji-cigarete-alkohol-droga-i-prostitucija

1) Tihi je bio u pravu - duvanjenjem ovog rezanog duvana aj što me 30 dana životnog zadovoljstva košta samo 1800 dinara (duvan i filteri)
nego bre nije frka ni kad nemam duvan. Kad se setim samo dok sam gulio Pall Mall crveni pa ostao kratak sa lovom - to bolovi u mišićima počeli, Ciganu iz usta da izvadiš kolika frka bila... A ovo sad - em milina em ne smrdi em ne irtira nepce onom industrijskom hemijom pa da pališ sledeću em jeftino
a i mož se ostavi bez problema

2) Drogu nisam korsitio ni dok je Sloba punio sef

3) Alkohol mož samo dunja, dobra šljiva što se čuva samo za podmićivanje u opštinu i ona kninska

4) Što se prostitucije tiče - uštedu sam rešio Desankom, virtuelno sam uštedeo 138.700 evra
i to da sam svaki dan plaćao nekoj po 20 da mi ga fafne
E sad da vidim šta da kupim za te pare :D

e stvvarno je katastrofa kad procitas da srbi puse 3000 cigareta godisnje u proseku a nemaju leba da jedu pojedini

Ovde je krilatica , da jedem necu al da pusim moram.

Nisu mi jasni ljudi

A ni u Grckoj a da ne pricam u Nemackoj ili Rusiji skoro nikog ne mozes da sretnes da pusi.

Srbin voli da duguje - državi, prijateljima i kumu
Srbi mora da plati makar leba ne jeo - benzin, mobilni i internet
poslednja dve mu odmah isključe a ovo prvo svi vide da ga nema

mleko ne pijemo zbog aflatoskina,

meso ne jedemo jer ni proizvodjači ne stavljaju meso u mesne preradjevine,
recimo Matijevićevu viršlu neće ni pregladnela ulična mačka, traži da joj baciš nešto drugo
a kad se izedu one EU WUDI viršle dva dana budeš sit

Što se leba tiče može se uštedi tako što se kupi džambo kesica kokica pa posoliš žestoko
Tako se 'rane Beogradjani koji dodjoše u Beograd jer na selu nije fensi
mislim mora se na nečemu prištedi ako misliš i sutra da praviš osmice automobilom oko zgrade da svi vide

Poslednja izmena:
Naspram ovog stanja kako sa standardom tako i sa državom
ono kod Tita je bio raj na zemlji

R-A-J---N.A---Z-E-M-LJ-I

a ne ova pandursko-politikantsko-budžetska hajdučija u nedogled
mislim, bilo bi unedogled da MMF nije rekao da nema više nameru da finansira
ove što im malo postojeća nezaslužena plata pa lapaju preko iste kad god može

Poslednja izmena:
1) Tihi je bio u pravu - duvanjenjem ovog rezanog duvana aj što me 30 dana životnog zadovoljstva košta samo 1800 dinara (duvan i filteri)
nego bre nije frka ni kad nemam duvan. Kad se setim samo dok sam gulio Pall Mall crveni pa ostao kratak sa lovom - to bolovi u mišićima počeli, Ciganu iz usta da izvadiš kolika frka bila... A ovo sad - em milina em ne smrdi em ne irtira nepce onom industrijskom hemijom pa da pališ sledeću em jeftino

3) Alkohol mož samo dunja, dobra šljiva što se čuva samo za podmićivanje u opštinu i ona kninska

4) Što se prostitucije tiče - uštedu sam rešio Desankom, virtuelno sam uštedeo 138.700 evra

odlicno sto si se resio duvana

A i ovaj deo za desanku ti je mnogo dobar . Dosad si ustedeo ko zna koliko z:D

Svako moze da se navuce na nesto ali moras biti mentalno bolestan da godinama radis nesto sto ti steti zdravlju.

Zasto je narkoman zavisnik, a pusac nije, pa je normalno da svi usisavaju dim u pluca, a zagrazaju se na one sto smrcu, bodu se, gutaju tablete itd. - mada i to sve manje.

#1 u Svetu ejjjjjj :eek: .... eto i na pismeno ima uverenje o mentalnom defektu jednog naroda. wow

...sta kazu jos, #4 alkosi u Evropi, a i nova meka prostitucije - sto se reklamira kao "najbolji provod u Evropi ima BG" ... :dash:

Za tu drzavu i taj narod bi i serijat bio spas. :thumbdown:

Svako moze da se navuce na nesto ali moras biti mentalno bolestan da godinama radis nesto sto ti steti zdravlju.

Zasto je narkoman zavisnik, a pusac nije, pa je normalno da svi usisavaju dim u pluca, a zagrazaju se na one sto smrcu, bodu se, gutaju tablete itd. - mada i to sve manje.

#1 u Svetu ejjjjjj :eek: .... eto i na pismeno ima uverenje o mentalnom defektu jednog naroda. wow

...sta kazu jos, #4 alkosi u Evropi, a i nova meka prostitucije - sto se reklamira kao "najbolji provod u Evropi ima BG" ... :dash:

Za tu drzavu i taj narod bi i serijat bio spas. :thumbdown:
E ****** sad . :lol:
Šta sad posle 15 godina da izadjem iz kuće za vikend da popijem koka kolu ili zovu . :(
Pa da ubijem u ponedeljak nekog , verovatno nevinog .

E ****** sad . :lol:
Šta sad posle 15 godina da izadjem iz kuće za vikend da popijem koka kolu ili zovu . :(
Pa da ubijem u ponedeljak nekog , verovatno nevinog .

Nisam ja nista rek'o, samo poredim nesto nad cim se mnogi opisani zgrazavaju, a na kraju bi im verovatno bilo i zdravije i bolje da zavuku nego da popuse i popiju. :mrgreen:

Zesci mi je "turn off" kad vidim ribu da pusi, jos ako loce - mislim da vise postujem onu u crvenom distriktu sto "samo radi pos'o". :)

Kakane zore, bude me iz sna, fabricka jutra, dim iz dimnjaka!

Zdravstvujte tovarisi!

Pusenje zakonom zabraniti i svakog ko povuce dim spaliti na trgu.

Prostituciju dozvoliti ali zabraniti kontracepciju i abortuse- time bi se povecao natalitet i redovi nase gloriozne vojske popunili bi se.

Ko popije casicu alkohola, da se udavi na trgu.

Da se ukine kablovska TV jer odatle dolaze satanitsticke poruke Keri Bredso zenama da ne radjaju.

Da se ukinu kompjuteri osim sajtovi o upotrebi oruzja.

Onda bi Srbi morali da se seksaju, a to je zdravo za srce i pravi nove ratnike, radnike, seljake, i pripadnike inteligencije.

S tim na umu, zdravstvujte tovarisi!

I gde su ti tih 138.700 evra?

- - - - - - - - - -

Пороци су баш супер :heart:

Ocigleno ih nemas.

Back