Albanija -- letovanje

Toni 333

Početnik
Poruka
1
Bio sam vise puta i mogu reci da je mnogo jeftino i ima super mesta xxx..apsolutno ne treba imati predrasude , videcete i sami da je albanija kao svaka druga balkanska zemlja i mogu reci da su ljudi bas ljubazni i kulturni!!

Poslednja izmena od moderatora:
nema veze....oni su bas skroz razliciti od ovih nasih(ne vole se)...pogotovu oni koji zive pokraj mora....

Ovo je tacno ... bila sam , malo obisla , provela skoro 3 nedelje i bila prilicno iznenadjena ljubaznoscu i gostoprimstvom . Trude se da naprave pristojne turisticke centre na moru , svesni da im jos jako puno treba da bi uspeli bar deo ,jos uvek netaknute prirode, da iskoriste .
Okrenuti su Italijanima i zele da idu napred ... sto je za svaku pohvalu .

Bio sam prošlog leta nekoliko dana u Ksamilu, seoceta na nekoliko km od Sarande i baš sa suprotne strane Kasiopija na Krfu.
Jonsko more je takvo kako je, najlepše i to je glavni adut tog dela Albanske obale, koji kao važi za najboljeg. To i relativno jeftine cene hrane, pića i smeštaja su jedini plus po meni.
Sve ostalo je hmm...najjednostavnije rečeno - nesređeno. Puno je prljavštine, đubra, otpada itd. U Ksamilu su plaže sa "uvoznim" istovarenim belim peskom koji je super sve dok se ne zamuti kada grgne raja na kupanje. Ima nekoliko ostrvca na kojih se stiže za par minuta sa čamcem i na kojima ima kafić i restoran sa "grčkim" cenama.
Struje nije bilo nekoliko puta u teku dana, standard za Albaniju. Možda se pa tako meni potrefilo, ali znam da je to problem u Albaniji.
Lokalci su pravoslavci i katolici na jugu Albanije, ljubazni su i gostoprimljivi kako je rekla i Iva. Smeštaj sam plaćao 20 eur dnevno-studio za 4.
Jedini stranci su moji sunarodnici Makedonci.
To je bio moj drugi boravak u Albaniji(prvi je bio u Tirani i Draču pre nekoliko godina) i kako zasad stvari stoje poslednji.
Ipak, Grčka Jonska obala je neuporedljiva.

hm...meni se dopala destinacija za letovanje..jer prosto sebi dadoh odušak u potrošnji.... slažem se da je malo prljavo..ali im opraštam zbog cena i truda..... vrlo su ljubazni i predusretljivi. Treba otići i tamo...a Grci..pa najveći cigani na belom svetu..za te pare bolje u Tursku :zper:

nemam nista protiv teme o albaniji, iako imam podosta protiv te drzave koja otvoreno rastura moju drzavu (ali ko mene pita), ali mi nije normalno da lik preko krstarice trazi bracni par za svingeraj. alo bre!? a nas nekoliko ako pomenemo malo politiku odmah sledi upozorenje. znaci politika ne moze a nemoralni sex moze:roll:
da, sad sam zadovoljan, iako bi moderacija morala da ima vise sluha za ono sto se pise po forumu

temu nisam video dok nije opet dosla na vrh
inace, primetio sam da ljudi cesto traze drustvo za putovanje. ne znam, mozda stvarno traze drustvo a mozda nesto drugo. ali brate, traziti bracni par za putovanje:eek: da mozda nije siroce pa trazi mamu i tatu?:hahaha:
ali ajde, kad se vec tema podigla a ti bila, kazi nesto. kako je u najzaostalijoj zemlji evrope?
moj kolega bio kad se vracao sa krfa i isao za cg preko albanije. kaze nista specijalno. uglavnom beda.

pa procitaj post 7
imam slika al pravih fotografija a nemam skener ... tako da , problem
pa jesu siromasni ... al se trude
Tirana , nema tamo chalmi , bilo i tada kratkih suknjica i normalne garderobe za zene , videla dimije nisam
svako vece cisti se centar grada metlamaaa , sirkovim i to kako treba , voce povrce sve uvoz iz italije , obuca i odeca takodje ali zlj kategorije
za njih fantazija , bunkera na svakom cosku po putevima , more prelepo , priroda divlja ...

svake godine napreduju....al samo priobalni deo i tirana.ostatak je kao i unutrasnjost srbije.
bunkeri se sad redje srecu.....zabuljene i ja nisam videla, oblace se kao i svi mi.
nisu ni oni zadovoljni onime sto se desava kod njih.....ubrzani razvoj zna da bude i los u nekim segmentima.
u svakom slucaju sasvim drugacije i puno bolje nego sto sam mislila.ja sam bila u prolece ove godine

Back