Propast Srbije: U "proEU" Srbiji gorivo skuplje nego pod sankcijama

Да да чека нас диван живот у ЕУ.

Ne čeka nas EU uopšte a i da uđemo ne bi bilo nimalo slatko. Naprotiv bilo bi toliko gadno da bi gadnije bilo samo u Ruskoj federaciji.

Ja sam za neutralnost ako je moguće :) ako ne, neka nas okupiraju i zvanično umesto što trenutno i EU i Rusija isto to rade ali u rukavicama.

Ne čeka nas EU uopšte a i da uđemo ne bi bilo nimalo slatko. Naprotiv bilo bi toliko gadno da bi gadnije bilo samo u Ruskoj federaciji.

Ja sam za neutralnost ako je moguće :) ako ne, neka nas okupiraju i zvanično umesto što trenutno i EU i Rusija isto to rade ali u rukavicama.

Био сам саркастичан.

A bogami se i guralo :)
U vreme 90-ih smo bili ne samo bogatija nego i ekološki svesnija država ...gurali smo vozila a otpad držali samo na strogo određenim lokacijama, u Skupštini naprimer :D
Jaoj Hajlender bilo, ne ponovilo se. Kad se setim tih redova na granici, onih bednih ljudi sa plasticnim flasama po ulicama, raskrsnicama, pomislim da samo vise nikada ne bude tako,
a benzin neka kupuje ko ima para. Ljudi su i zaboravili da hodaju. sednu u auto da odu do trafike za cigarete.

Jaoj Hajlender bilo, ne ponovilo se. Kad se setim tih redova na granici, onih bednih ljudi sa plasticnim flasama po ulicama, raskrsnicama, pomislim da samo vise nikada ne bude tako,
a benzin neka kupuje ko ima para. Ljudi su i zaboravili da hodaju. sednu u auto da odu do trafike za cigarete.

sad je jos gore. Tada smo imali pare ali zbog sankcija zapada nismo imali dovoljno robe.

Danas robe ima koliko hoces - ali narod nema zute banke u dzepu.

sad je jos gore. Tada smo imali pare ali zbog sankcija zapada nismo imali dovoljno robe.

Danas robe ima koliko hoces - ali narod nema zute banke u dzepu.

Tada je još bilo štekova sa arbajtovanja po Nemačkama, Iracima, Libijama itd ( ne računajući basnoslovnih 5DEM mesečne plate :D ).
Odavno se to potrošilo, a danas je bolje nego u paklu 90-ih ali i dalje dobro samo za emigriranje.

Nemačka stopira ulazak Srbije u EU do 2043. zbog Boška Buhe?

buha-300x225.jpg

BERLIN, 27. februar 2011. (Njuz) – Nemačka bi mogla da stopira ulazak Srbije u Evropsku uniju do 2043. godine, zbog navodnih ratnih zločina narodnog heroja Boška Buhe (1926-1943), piše nemački „Bild“.

Buha je, naime, osumnjičen da je u Mačvi, 1941. godine ubio u bunkeru, pored četiri nemačka vojnika za vezu, i dva nemačka novinara, Hansa Guteberga i Rudolfa Hajnca, koji su došli u tadašnju Jugoslaviju da intervjuišu vojnike koji su danima bili u štrajku zbog smanjenja produženog vikenda. Pored smrti novinara, Buha bi mogao biti optužen i za ubistvo četiri vojnika koji su u trenutku smrti bili u štrajku, tako da su se zvanično vodili kao civili.

- Nemačka obavestajna služba BND ima dokaze da je Boško Buha živ i da se krije na planini Bukulja u Srbiji – rekao je nemački obaveštajni izvor. Prema njegovim rečima BND je presrela email poruku, koja je bila poslata sa Bukulje u Libiju, u kojoj je bio kompletan algoritam izbacivanja bombe iz ruke. Spekulacije zašto je email poslat baš u Libiju, Bild komentariše tesnim vezama KPJ i Gadafija.

- Kompletan algoritam Boška Buhe, niko do sada nije znao. Učili smo u vojnim akademijama delove, mnogi su pokušavali da kopiraju ali nisu uspeli. Mnogi ovi pokušaji završili su se tragično. Samo je pravi Boško Buha znao ceo sistem izbačaja, a to smo i pronašli u ovom emailu. Sumnjamo da je Komunistička partija znala za ovaj zločin i da je iscenirala smrt njihovog člana i pod drugim imenom ga poslala na Bukulju - nastavio je izvor iz nemačke službe.

Zbog ovog događaja, oglasila se i nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je poručila da Srbija treba da nastavi demokratski proces kojim je krenula i, ako se pretpostavke obaveštajne službe pokažu kao tačne, mora Nemačkoj da isporuči Boška Buhu.

- Ukoliko Srbija ne pronađe i ne isporuči Buhu, po nemačkom Zakonu o životu osumnjičenih za ratne zločine, Član 13, stav 284, gleda se najduži zabeleženi vek čoveka u Nemačkoj i po njemu se određuje koliko teoretski moze da živi begunac. Ako se zna da je najstariji Nemac imao 117 godina, a Boško Buha je rođen 1926. godine, po nemačkom zakonu on bi zvanično bio proglašen mrtvim 2043. godine, nakon čega Nemačka više neće imati prava da traži izručenje.

Kako Njuz nezvanično saznaje, do gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa kasno sinoć je stigao dopis, u kojem Vlada Nemačke od njega traži da promeni ime dečijeg pozorišta „Boško Buha“, jer je, kako se navodi, pogrešno da deca odlaze u instituciju nazvanu po jednom ratnom zločincu.

Aleksandar Topalov

http://www.njuz.net/nemacka-stopira-ulazak-srbije-u-eu-do-2043-zbog-boska-buhe/

:hahaha::hahaha::hahaha:

2 marke = 20 evra,realno.

Sa 10 evra ne mozes da kupis cigare,sok i dopunu,kakve crne kese.

ja sam na postpejdu i deru me..misli narod naivno da su svi pozivi u mrezi besplatni odnosno 1000 min. u mrezi se ne odbija od minuta ka svim mrezama-netačno

a pre 20 godina sam imao fixni,žični,bez indetifikacije..i mogao sam da nekoga zahebavam a i on mene..sada toga nema:(

ja sam na postpejdu i deru me..misli narod naivno da su svi pozivi u mrezi besplatni odnosno 1000 min. u mrezi se ne odbija od minuta ka svim mrezama-netačno

a pre 20 godina sam imao fixni,žični,bez indetifikacije..i mogao sam da nekoga zahebavam a i on mene..sada toga nema:(

Ne mozes vise ko covek ni da nazoves mup i pitas da li je to zooloski vrt:(

Poslednja izmena:
Secam se dobro za vreme sankcija benzin kod onih preprodavaca na ulici kostao je 2 marke do 2.5 marke , to je znaci ekvivalent 1 do 1.25 evra

A danas u "proEU" Srbiji benzin 1.4 evra , dizel isto tako odprilike a plin 0.7 evra

U "antiEU" Rusiji, benzin 0.78 evra , dizel 0.8 evra a TNG/plin neverovatnih 0.13 do 0.17 evro centi.

Kada bi smo bili deo Rusije , u Srbiji bi gorivo kostalo isto toliko.

A ovako kako smo krenuli prema EU ima sa cenama da prestignemo i Grcku i Nemacku.

Tako je to kad neki retosi hoce EU a nece u integracije sa Rusijom.

Imaju cene skuplje nego u Francuskoj a plate manje nego na Zanzibaru.

Rusija kao i svaka druga sila radi ono sto njoj odgovara. Nece oni nama nista dati ako se to njima ne isplati... A kada bi se smanjili porezi i akcize na gorivo otisli bi u trenutni bankrot posto Srbija nema drugi izvor prihoda da taj manjak pokrije.

Secam se dobro za vreme sankcija benzin kod onih preprodavaca na ulici kostao je 2 marke do 2.5 marke , to je znaci ekvivalent 1 do 1.25 evra

A danas u "proEU" Srbiji benzin 1.4 evra , dizel isto tako odprilike a plin 0.7 evra

U "antiEU" Rusiji, benzin 0.78 evra , dizel 0.8 evra a TNG/plin neverovatnih 0.13 do 0.17 evro centi.

Kada bi smo bili deo Rusije , u Srbiji bi gorivo kostalo isto toliko.

A ovako kako smo krenuli prema EU ima sa cenama da prestignemo i Grcku i Nemacku.

Tako je to kad neki retosi hoce EU a nece u integracije sa Rusijom.

Imaju cene skuplje nego u Francuskoj a plate manje nego na Zanzibaru.

Ах, да је само гориво у питању - СВЕ ЈЕ НАОПАКО... погледај ову свињарују увозничког лобија:
Na patike smo potrošili 43 miliona €!
Autor: Aleksandra Medaković | 06.05.2013 - 09:48:00h | Komentara: 4

Samo u prošloj godini, građani Srbije su u prodavnicama kupili skoro 900.000 pari patika, i to onih koje su na tržište ušle legalnim putem, a grubom računicom dolazi se do toga da su za to dali najmanje 43.478.400 evra, ukoliko uzmemo da je prosečna cena brendirane sportske obuće oko 50 evra. Od tog broja, 210.579 pari je stiglo iz Grčke, više od 174.000 iz Kine i isto toliko iz Slovenije, objavio je portal “meta. rs”.

472138-02.jpg

Veći deo patika uvezenih iz istočnoazijskih zemalja nije original | Foto: Petar Marković

Darko Stojčević, načelnik odeljenja za zaštitu intelektualne svojine, ističe da prosečan kupac u Srbiji teško može da ustanovi da li kupuje originalne patike ili falsifikat.

Uništeno 20.000 lažnjaka

Stojčević dodaje da se u Srbiji na godišnjem nivou uništi oko 20.000 pari patika različitih brendova.
- Prošle godine bilo je ukupno 15 uništenja krivotvorene robe. Ukupno je uništeno 206.749 komada različite robe, a u taj broj je uračunato i oko 20.000 pari patika. One se uništavaju posebnim mašinama i seku se potpuno kako bi bile potpuno neupotrebljive - navodi Stojčević.

- Naši carinici se obučavaju da znaju da prepoznaju krivotvorenu robu. Po carinskom zakonu, u obavezi su da kontrolišu robu za koju posumnjaju da je krivotvorena. Najčešće sumnju pobuđuju dokumentacija i vrsta proizvoda, odakle roba stiže i put kojim se doprema.
Primera radi, sve što je iz zapadne Evrope, a stiže iz Bugarske, sumnjivo je. Kada službenik posumnja da nešto nije u redu, prelazi se na fizički pregled robe i ambalaže - navodi Stojčević. Portal navodi da najveći deo sportske obuće koja se pravi u Kini ili drugim istočnoazijskim zemljama predstavlja faktički original falsifikata.

472155-03.jpg

Srbija je prošle godine uvezla skoro 900.000 pari patika, ali veliki broj građana umesto originala kući donese original falsifikata
| Foto: Petar Marković

Naime, multinacionalne kompanije u ovim zemljama zakupljuju fabrike u kojima se proizvodi određeni kontingent obuće. U isto vreme, dok se proizvodi za tu stranu kompaniju, nekvalifikovani radnici u trećoj smeni proizvode patike koje se kasnije plasiraju direktno na tržište, mimo kompanije sa kojom je fabrika sklopila ugovor.

Zbog toga se u Srbiji sve češće mogu pronaći upravo ovi „originali falsifikata“ patika, čije su cene dva do tri puta manje nego onih u legalnoj prodaji. Međutim, kako za portal tvrdi jedan od većih snabdevača tržišta ovakvim patikama, čak i velike prodavnice sportske opreme dobar deo svog asortimana popunjavaju ovakvim patikama, dok se kroz knjige provlači samo ono što se mora.

Iz Kine stiglo više od 174.000 pari patika |

Etiketa se carini posebno

Jedan od načina kako mešetari pokušavaju da uvezu patike koje su krivotvorene jeste da se u jednom kontingentu uveze obuća koja nema logo niti oznaku da se radi o nekom poznatom proizvođaču, a da se na drugoj carinarnici uvoze posebno nalepnice i etikete.
- To je ujedno i jedan od načina na koji se Carini onemogućava da radi svoj deo posla, odnosno da se pokrene postupak utvrđivanja originalnosti robe, jer bez adekvatnih oznaka nismo u mogućnosti da zatražimo da vlasnik žiga, odnosno brenda, dođe da utvrdi da li je reč o njegovoj robi ili o falsifikatu. Međutim, tek u sudskom postupku se utvrđuje da li je nešto krivotvoreno ili ne. Na uvozniku je da plati i skladištenje privremeno oduzete robe, ali i njeno eventualno uništavanje - objašnjava naš sagovornik.

Трагично - али ИСТИНИТО!!!!!!!!

Back