USB flash write protected error

benitez

Primećen član
Poruka
556
Formatiram USB flash kopiram na njega par failova i onda kada sam hteo jos nekoliko pocne da mi izlazi USB is write protected i nista ne mogu da uradim ni da ga formatiram ni da dodam nesto na njega. On je vidljiv kao i njegov sadrzaj koji mogu da kopiram na komp ali posle ni njega ne mogu da izbrisem. Kako da resim problem ?

flash_thumb.jpg

Prilikom formatiranja ispisuje da postoji error a na kraju kad izadje 100% kazeda je USB formatiran ali nista se nije desilo, sve sto je bilo na njemu stoji a opet ista prica sta god da uradim kaze write protected error

Nakon instalacije tog programa, kada ubaciš fleš memoriju i probaš da pokreneš operaciju koja ti je blokirana - ako se Unlocker SAM NE AKTIVIRA > onda je 100% HARDVERSKI PROBLEM :aha2:

Nista se ne desava ovo mi ne moze pomoci. Ne razumem kako je HARDVERSKI PROBLEM kad se USB FLASH ucita, vidim njgov sadrzaj cak mogu da prokrenem instalaciju programcica koji se nalaze na njemu poput cclinera

Nista se ne desava ovo mi ne moze pomoci. Ne razumem kako je HARDVERSKI PROBLEM kad se USB FLASH ucita, vidim njgov sadrzaj cak mogu da prokrenem instalaciju programcica koji se nalaze na njemu poput cclinera

NE MOŽEŠ zbog > http://forum.krstarica.com/showthre...cted-error?p=25044757&viewfull=1#post25044757

Često formatiranje fleš memomrije drastično skraćuje njen radni vek. Pri formatiranju korišćenjem napona ( 12V ) resetuju se memorijske ćelije i tada može doći do oštećenja, odnosno sagorevanja neke memorijske ćelije ( kao bad klusteri na HDD-u ) - i to je fizičko oštećenje kod koga NEMA POPRAVKE :( ( gomila spaljenih nano trazistira i dioda )
Kod korišćenja komandi CUT i DELETE napon resetovanja ćelija je 5V, a sa novim upisom briše se elektrunska informacija predhodnog podatka :aha2: ( i komanda PASTE radi na 5V )

Ima još ako si zainteresovan :think:

NE MOŽEŠ zbog > http://forum.krstarica.com/showthre...cted-error?p=25044757&viewfull=1#post25044757

Često formatiranje fleš memomrije drastično skraćuje njen radni vek. Pri formatiranju korišćenjem napona ( 12V ) resetuju se memorijske ćelije i tada može doći do oštećenja, odnosno sagorevanja neke memorijske ćelije ( kao bad klusteri na HDD-u ) - i to je fizičko oštećenje kod koga NEMA POPRAVKE :( ( gomila spaljenih nano trazistira i dioda )
Kod korišćenja komandi CUT i DELETE napon resetovanja ćelija je 5V, a sa novim upisom briše se elektrunska informacija predhodnog podatka :aha2: ( i komanda PASTE radi na 5V )
Ima još ako si zainteresovan :think:

Razumem ja sta ti hoces da kazes ali disk je citljiv i fajlovi i programi na njemu su upotrebljivi samo ne mogu da ih kopiram niti da na njega kopiram bilo sta. Imao sam USB DISK koji zasija kad ga ubacis u komp i jednosavno nije vidljiv i kontam da je to kraj ali ovo daje znake zivota

Razumem ja sta ti hoces da kazes ali disk je citljiv i fajlovi i programi na njemu su upotrebljivi samo ne mogu da ih kopiram niti da na njega kopiram bilo sta. Imao sam USB DISK koji zasija kad ga ubacis u komp i jednosavno nije vidljiv i kontam da je to kraj ali ovo daje znake zivota

Misliš - NEUPOTREBLJIVI jer ne možeš da ih učitaš ( copy ) i ne možeš ništa da upišeš ( paste ) :aha2:

Samo možeš da ih GLEDAŠ :(

Pisao sam tehnickoj podrsci Verbatima i oni su mi poslali ovaj odgovor. Posto se ne snalazim u DOSu molio bih nekoga da mi kaze sta tacno treba da kucam gde da pravim razmak, da li kucam znakove jednakosti?
Disk mi je vidljiv kao disk H a ime mu je DS 1860 USB.

Hvala

In order to fix your issue, we would suggest to open a Command Prompt or PowerShell window by clicking on Start/Search (Run for XP) and type in "cmd". Press Enter and type DISKPART at the prompt and press ENTER

Below are the step by step commands that will need to be used:

DISKPART> list disk
DISKPART> select disk (id) (example disk 1, disk 2, etc.)
DISKPART> online disk (if the disk is not online)
DISKPART> attributes disk clear readonly
DISKPART> clean
DISKPART> convert mbr (or gpt)
DISKPART> create partition primary
DISKPART> select part 1
DISKPART> active (if this is the boot partition)
DISKPART> format fs=ntfs label=(name) quick
DISKPART> assign letter (letter) (example A:, D:, etc.)
DISKPART> list volume

PLEASE KEEP IN MIND THAT THIS WILL ERASE EVERY PREVIOUSLY STORED DATA.

Back