emocionalni vampiri .

ravana2

Domaćin
Banovan
Poruka
4.865
kada pomislimo na vampire pa i one emocionalne nejcesce je pomisao da su oni negativni . da se hrane nasim osjecajima ali ajmo navesti drugi primjer . sta ako postoje ljudi ( osobe ... ) koje uzivaju da mi budemo sretni ? da li i takve mozemo podvesti pod emocionalne vampire ili samo pod altruiste ?:whistling:

kada pomislimo na vampire pa i one emocionalne nejcesce je pomisao da su oni negativni . da se hrane nasim osjecajima ali ajmo navesti drugi primjer . sta ako postoje ljudi ( osobe ... ) koje uzivaju da mi budemo sretni ? da li i takve mozemo podvesti pod emocionalne vampire ili samo pod altruiste ?:whistling:

Lepo je rekao još čuveni Branislav Nušić, da ima ljudi, koji se više raduju tuđoj nesreći, nego sopstvenoj sreći. :mrgreen:

Što se tiče teme...meni su nekada (po) " pili" krv & (po) "jeli" dušu. Nisam nikada mislila, u životu, da će nekome biti duhovna, duševna hrana, moja bol. Suze. Patnja. Tuga. I ono na šta, kao čovek nisam spavala. Da će to nekoga toliko i takvim da čini...srećnim. Drago mi je da sam "usrećila" iste.

A, opet, kroz život imah i ljude, koji su se najdivnije radovali mojoj sreći. I takvi ljudi su mi prijatelji. Takve ljude puštam u svoj život.

Ljudi kojima si važan i bitan, će se radovati tvojoj sreći a tugovati s tobom u tvojim teškim danima. Nikako obrnuto. Barem po meni.

Oni, što se raduju u tvojoj nesreći a podmeću noge u izrazotoj sreći - tih i takvih se treba čuvati. Niste ni svesni - koliko umeju biti opasni. U pravom smislu - te reči.

:hvala:

to su mazohisti.
ili djubretari svoje neciste savesti.
ili karmicki duznici.
ili zemaljci koji hoce andjeoska krila preko reda.
a mozda i ulizicari.

kako onda objasnjavate one koji uzivaju u tudoj sreci vise nego u svojoj ?
Smatram ih ljudima velikog srca... i kao takvi su uvek dobrodošli. Pri tome verujem da znam proceniti ko se iskreno raduje mojoj sreći.

Ako nekog emocionalno iscrpljuje to što mu se prijatelj obradovao onda ta osoba ima psihičkih problema.... (slabo socijalno povezivanje sa ljudima)

Vampiri su ti osobe bez emocija - znači nema iskrenog radovanja a ima punuuuno dobre glume... To su najčešće osobe koje puno pričaju , puno se hvale, puno zamišljaju i u sve se petljaju,, samo se njima dešavaju super stvari dok ti za njih nisi bitan već samo kao puki slušalac njihovih putešestvija
Sav njihov život se sveo na pričanje o izuzetnom životu.
Posle pola sata sa njima osjetiš potonulost, spava ti se, boli te glava i sl.
Dugo godina sam bila talac emocionalnog vampira i znam šta to znači.. a ona toga nije bila ni svesna...

Back