kada pomislimo na vampire pa i one emocionalne nejcesce je pomisao da su oni negativni . da se hrane nasim osjecajima ali ajmo navesti drugi primjer . sta ako postoje ljudi ( osobe ... ) koje uzivaju da mi budemo sretni ? da li i takve mozemo podvesti pod emocionalne vampire ili samo pod altruiste ?
Lepo je rekao još čuveni Branislav Nušić, da ima ljudi, koji se više raduju tuđoj nesreći, nego sopstvenoj sreći.
Što se tiče teme...meni su nekada (po) " pili" krv & (po) "jeli" dušu. Nisam nikada mislila, u životu, da će nekome biti duhovna, duševna hrana, moja bol. Suze. Patnja. Tuga. I ono na šta, kao čovek nisam spavala. Da će to nekoga toliko i takvim da čini...srećnim. Drago mi je da sam "usrećila" iste.
A, opet, kroz život imah i ljude, koji su se najdivnije radovali mojoj sreći. I takvi ljudi su mi prijatelji. Takve ljude puštam u svoj život.
Ljudi kojima si važan i bitan, će se radovati tvojoj sreći a tugovati s tobom u tvojim teškim danima. Nikako obrnuto. Barem po meni.
Oni, što se raduju u tvojoj nesreći a podmeću noge u izrazotoj sreći - tih i takvih se treba čuvati. Niste ni svesni - koliko umeju biti opasni. U pravom smislu - te reči.