Kako promeniti default ikone foldera u Windows -u 7?

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
Dosao sam na ideju da fajl shell32.dll koji se nalazi u C/Windows/System32 na Windows 7 zamenim sa tim istim fajlom (copy-paste) koji je iskopiran iz Windows XP operativnog sistema.

Fajl shell32.dll zapravo sadrzi ikonice tj kakve ce vam default ikonice stavljati windows......

Da li mogu da ovako prosto zamenim samo copy-paste i da li necu nesto "pokvariti" ili moram da butam i podesavam u registry bazi (regedit) ?

Jos bi bolje bilo da postoji neki program u kome bih mogao da nekako otvorim shell32.dll fajl sa windows sedmice i onda samo izbrisem onaj fajl .ico za default zuti folder a ubacim .ico default zuti folder sa windows xp-a, i onda takav shell32.dll fajl sacuvam i stavim u windows 7 i ONA IMAM NEKU MESAVINU IKONICA WINDOWS XP-A I WINDOWS 7????

Mislim, lepo zvuci, to je moja ideja u teoriji ali da li moze to da se tako lako uradi u praksi?

Ako ti uspe - javi i pohvali se.
Moja jedina zamerka i manjakovost 7-ce prema XP-u jeste upravo iskošeni oblik ikonica. Mislim da promena nije moguća ali ako ti uspe - kapa dole.

I mene druze ubija u pojam taj oblik ikonica posebno zutog default foldera........

Ne seme da probam i eksperimentisem, zato i pitam, da mi neko potvrdi sa sigurnoscu da se to nesto mzoe uraditi.

Mislim ono, 2013-a je godina, jos malo pa cemo napraviti masinu za teleport a ne moze kao da smisle da se izmeni glupi. ico fajl, kako da nije....

Kako me nerviraju ti idiotski programeri koji zamrze nesto i onda samo zato sto oni to ne vole i mrze, odluce u IME SVIH LJUDI NA SVETU da se to nesto nece koristiti i da mora biti trajno izbaceno..... Zasto jednostavno nisu ostavili izbor starih xp ikonica + ove nove iz W7 pa svako nek bira sta ce mu biti za default.

I mene druze ubija u pojam taj oblik ikonica posebno zutog default foldera........
Kako me nerviraju ti idiotski programeri koji zamrze nesto i onda samo zato sto oni to ne vole i mrze, odluce u IME SVIH LJUDI NA SVETU da se to nesto nece koristiti i da mora biti trajno izbaceno..... Zasto jednostavno nisu ostavili izbor starih xp ikonica + ove nove iz W7 pa svako nek bira sta ce mu biti za default.

Shvatam, ali nemam reči utehe :sad2:

Vama, ako dobro shvatam, trebaju ikonice: folder, recycle bin i ostale standardne ikonice u windows-u 7 budu kao u XP?

MA samo da folder bude kao u XP-u a ne kao u 7ici poluotvorena fascikla iz koje vire slike......

Recycle bin se lako izmeni, ako i ostale ikone, ali fora je namestiti da kada svaki put kliknes desni taster misa i odaberes opciju new folder, da izadje ikonica ona zuta kao u XP-u a ne kao u 7.ici

Ja trenutno po nekim uputstvima menjam tzv fajl imageres.dll sa mojim modifikovanim u kojem sam uz pomoc programa ICO FX i REsource Hacker promenio samo taj zuti folder koji se nalazi pod tackama 3, 4,5, 6 i 162 (ko razume shvatice sta ovo znaci)

Ostale ikonice mi nisu problem (za sada) i ne smetaju mi.

A vidim postavio si linkove za resource hacker... Da, bas njega koristim i sve sam odradio ali pri copy paste promeni fajla imageres.dll sa mojim modovanim imageres.dll prijavljuje mi "error 0x800704c8"

I to sam uradio taking ownership, znaci imam dozvolu da brisem sistemske fajlove.....

Posto nije hteo copy and replace zbog ovog errora 0x800704c8, prvo sam izbrisao original imageres.dll a potom samo kopirao moj modovan PAZNJA - treba kopirati ne samo u system32 folderu vec i u SYSWOW64 folderu isto za sve one koji koriste 64-bitnu verziju sedmice. Znaci fajl imageres.dll iskopirati na oba mesta......

I jos mi ostalo da obrisem nesto sto nazivaju ICONS CACHE iz command prompt-a da bi se kao prihvatila promena, i da se restartuje komp, pa javljam sta je bilo.

Ako ima neku ideju i brzi put neka javi

Ni ikone u XP-u pa ni one u W7 nisu nešto bog zna šta pa ti preporučujem - BOLJE REŠENJE :D

NAPRAVI IH SAM :D uz pomoć programa " Any To Icon Pro " koji je PROFESIONALNI ALAT za njihovo kreiranje u svum upotrebljivim rezolucijama ( 24 i 32bit ) ;)

Program je trijal > 30dana x 5 ikona = 150 ikona, i to VRHUNSKIH IKONA :ok: što će ti biti - SASVIM DOVOLJNO :D:lol:

Download > http://dw.com.com/redir?edId=3&site...338.html?spi=5e704bcca0948a48fcc61e538a6a9d66

Ni ikone u XP-u pa ni one u W7 nisu nešto bog zna šta pa ti preporučujem - BOLJE REŠENJE :D

NAPRAVI IH SAM :D uz pomoć programa " Any To Icon Pro " koji je PROFESIONALNI ALAT za njihovo kreiranje u svum upotrebljivim rezolucijama ( 24 i 32bit ) ;)

Program je trijal > 30dana x 5 ikona = 150 ikona, i to VRHUNSKIH IKONA :ok: što će ti biti - SASVIM DOVOLJNO :D:lol:

Download > http://dw.com.com/redir?edId=3&site...338.html?spi=5e704bcca0948a48fcc61e538a6a9d66

Ne razumes, ne treba meni da promenim neke ikone, niti sve, ja samoz elimd a izmenim default zutu fasciklu iz windows 7-e koja se po defaultu otvara svaki put kada uradis desni klik pa opcija new folder.

Ovo ti nije za promenu "nagiba" folder ikone

Kako to mislis da se menja nagib folder ikone? Kojim tacno linkom? Ja zelim da folder izgleda kao na XP-u pod opcijom "thumbnail view " i onda da na poledjini foldera se vide 4 prve mini slike koje su unutar foldera, ili pak ja kada izaberem posebnu sliku koja ce biti na poledjini foldera (pogodno za mp3 albume) i onda dobijes nesto kao CD cover folder ;)

Ne volim kada neko dodje na ovako kompleksnu temu i samo iznabaca neke linkove bez ikakvog objasnjenja i kao time je odgovorio na temu. Link nije dovoljan, mora se jos puno iskucati sta i kako raditi, koraci itd....

Poslednja izmena:
NEJASNO SE IZRAŽAVAŠ

Tek sada sam ukapirao da te ne interesuju ikone nego izgled foldera :think:

NEŠTO OVAKO ;)

thwiev.png

Na XP-u je to samo tako dostupno, a na Visti i 7 to su izgleda zaebali glupi ameri :aha2:

NEJASNO SE IZRAŽAVAŠ

Tek sada sam ukapirao da te ne interesuju ikone nego izgled foldera :think:

NEŠTO OVAKO ;)

thwiev.png

Na XP-u je to samo tako dostupno, a na Visti i 7 to su izgleda zaebali glupi ameri :aha2:

E bravo, bas to mi treba !

Zelim tako da se vide folderi kada odaberem opciju large u sedmici odn thumbnail view u XP-u

A u glupoj sedmici to izgleda ovako:

Pogledajte prilog 277444

Poslednja izmena:
Kako to mislis da se menja nagib folder ikone? Kojim tacno linkom? Ja zelim da folder izgleda kao na XP-u pod opcijom "thumbnail view " i onda da na poledjini foldera se vide 4 prve mini slike koje su unutar foldera, ili pak ja kada izaberem posebnu sliku koja ce biti na poledjini foldera (pogodno za mp3 albume) i onda dobijes nesto kao CD cover folder ;)

Pa u nagibu je i razlika između XP i WIN7 ikonice. Ja stavljam naslovne strane a kad se tako radi, razlika je u "iskošenju".
Prekopao sam ceo net da nađem rešenje ali ga nije bilo , barem tada pre godinu ili dve. Možda se sad pojavilo nešto, ili barem neka korisna alternativa za WIN Explorer , pa iako sumnjam - obradovalo bi me da nađeš.
Srećna pretraga

To će verovatno da vrate u nekom sledećem WIN sistemu. Sad ih "prave" na svakih godinu dana ( verujem da samo prerađuju 7-cu i Vistu) a ne bi me čudilo da navuku kupce na npr Win 10 samo zbog pristojnih ( ala XP ) ikonica.

Poslednja izmena:
Pa u nagibu je i razlika između XP i WIN7 ikonice. Ja stavljam naslovne strane a kad se tako radi, razlika je u "iskošenju".
Prekopao sam ceo net da nađem rešenje ali ga nije bilo , barem tada pre godinu ili dve. Možda se sad pojavilo nešto, ili barem neka korisna alternativa za WIN Explorer , pa iako sumnjam - obradovalo bi me da nađeš.
Srećna pretraga

To će verovatno da vrate u nekom sledećem WIN sistemu. Sad ih "prave" na svakih godinu dana ( verujem da samo prerađuju 7-cu i Vistu) a ne bi me čudilo da navuku kupce na npr Win 10 samo zbog pristojnih ( ala XP ) ikonica.

Slusaj sa sam vec sada uspeo nesto da uradim......Naravno dobio sam sada neku "mutagenu kombinaciju foldera odn ikonica" i jos ne mogu da ustanovim zakonitosti zasto je to tako , ALI USPEO SAM , USPEO SAM DA NESTO IZMENIM, NEKI DEFAULT....

Ako zelis mogu da napisem sve korake koje sam radio i koje programe koristio........E sad novi problem koji imam je taj da je sve ok, stari XP folderi se vide, ali kada se odabere opcija large u 7 sto bi trebalod a je ekvivalent THUMBNAIL VIEW u XP-u, ikonica se ne promeni iz male u onu veliku zutu, nego i dalje ostane mala zuta fasciklica kao iz list view a izlete po 2-3 slike iskosene preko te zute ikonice.....Ahahhha i jedno i drugo......

Znas kako izgleda grozno, nekako kao da i dalje imas zuti iskoseni default folder iz koga vire slike (jer su npr sliek fajlovi koji se nalaze u folderu tom) samo sto se ne vidi taj zuti folder, nestao je, a vide se samo sikosene slike :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

E sad ne nzam da li je to sto mozda taj zavrsni XP-ov default zuti folder niej bio velicine 256x256 nego je 90 puta nesto, ap zbog toga se ne pojavljuje ili ko zna cega, ali otkud pravo slikama da izlaze iskosene grrrrrrr

Moram jos da cackam i da trazim resenja.....Mogu da ti ispisem tacne korake sta sam radio, u principu nema sta da zabrljas, samo sacuvas originalne fajlove negde system32.dll i imageres.dll

U principu njih sam i menjao, te fajlove, tj menjao sam samo imageres.dll a system32.dll nisam ( ko zna mzoda je i to trebalo) .Menjao sam ih tako sto sam programom resource hacker zamenio default zuti folder iz 7, i kada te pita cime ti hoces da ga zamenis ja sam kliknuo na fajl system32.dll iz XP-a koji sam prekopirao sa fleskom na win7 negde na D particiji i kada je program otvorio system32.dll sa ponudjenim svim ikonicama ja sam izabrao zuti folder sa XP-a.

Probaj i ti ovo da radis, pa da razmenjuejmo iskustva, pa ko god prvi uradi sve lepo do kraja.... hehe ko zna, mzoda budemo prvi na svetu koji cemo to da odradimo i tako se proslavimo, jer puno sam guglao i nigde bas nema eksplicitnih resenja , nego sam skupljao delove informacija i ja pravio neki manual moj rucni u wordu.

:cool:

Ljudi, i prosto ne mogu da verujem da ovo nema nigde na internetu......Taman mislim da sam nasao, kad neki noob objasnjava kako promeniti ikonicu nekog tamo bilo kog foldera.....Pa to je prosto...Ali kako promeniti default postavke da svaki put kada desnim klikom izaberes opciju new folder, izadje folder zuti obliak i izgleda kao zi XP-a a kada u prozoru sedmice izaberes opciju large icons da izgleda ovako :

Pogledajte prilog 277447

Kao sto rece Trimurti......Bas to mi je cilj.

Je l mogu bar neki od vas da mi sugerisu kako da ukucam pitanej na googlu, jer znate kako kazu - AKo ne zna Bog, pitaj Gugl, ili izguglaj mi to i to, ili to ne postoji. Da li ej moguce da nesto nema na guglu?

Kako da postavim pitanej na guglu, je l vidite da i ovde na maternjem jeziku pola od vas me nije razumelo sta zelim, jer materija je takva da nerazumno postavljam pitanja.....

Sta da ukucavam, ja sam pokusavao nesto tipa "How to change default new folder on windows 7 to be like folder in windows XP" ali sto duzu recenicu napisete manje rezultata izlazi, a sto kracu i neodredjenu recenciu napisete gugl vam izbacuje milion sajtov ai onda trazite iglu u plastu sena.

U principu najvise mi je pomoglo sledece sa neke web adrese:

To Change the Default Folder Icon to a Custom Icon
1. Open your resource hacker, Click on file > open ; it will open an window naming "open file continuing resource ...." make it sure that the location of look in box is System 32 . Type the filename "imageres.dll" , click the open button .

2. Click on the plus sign in front of "Icon Group" .

3. Now change 3, 4, 5, and 6 respectively with the Custom Icons . (The process is the same as described in Icons - Change Using Resource Hacker ; from step 9 to step 13; repeat steps for each number) {Change both 3 and 4 with the same open folder icon, 5 with the back side icon , and 6 with the front side icon}

4. Scroll down to 162, and change it (using the same process, with the icon having some stuff in it) .

Note
During Steps 3 and 4 , if you get a dialog saying "out of system resources", dont worry . Click OK and proceed . As all the resolutions (13 resolution layers are usually required there for system icons; for all the alternative locations) are not found, such a dialog pops up . It wont resist our customization.

5. Now File > Save As . In the "Save File As" window, set the save location to Desktop, give the filename "imageres.dll" and save .

So your custom imageres.dll file is ready . Now it is to apply .

6. Take Ownership of the original imageres.dll file, have a manual backup of it , and place the modded one to C:\Windows\System32 , choose Copy and Replace, if prompted . Otherwise, you may use System File Replacer to do the replacement .

Information
For a 32 bit system, manual work for changing system resources is completed here, but if you are using a 64 bit system , you are to do the same for the imageres.dll situated in SysWoW64, too (as suggested byBongo)

So your custom folder icon set is done . Now make it workable .

7. To make the icons take effect , rebuild the icon cache, and delete the thumbnail cache.

8. Restart your Computer . After restarting, you may have another Disk Cleanup, to make the changes perfectly. If the thumbnail Cache is not deleted and Icon Cache is not Rebuilt, no change will take effect at all.

E bravo, bas to mi treba !

Zelim tako da se vide folderi kada odaberem opciju large u sedmici odn thumbnail view u XP-u

A u glupoj sedmici to izgleda ovako:

Pogledajte prilog 277444

Čak i ako uspeš u onome što planiraš " thumbnail view " foldera na destopu nije omogućen ni na XP-u - SAMO U OKVIRU EXPLORER-a :aha2:

I JA VOLIM DA MI JE SVE UREDNO :aha2:

Zato sam koristio taj program " Any To Icon Pro " i po izgledu karakteristične slike fajla u nekom folderu pravio ikonu koju sam potom integrisao u - IZGLED FOLDERA NA DESKTOPU :per:

Kao na primer >
iconsri.png

Čak i ako uspeš u onome što planiraš " thumbnail view " foldera na destopu nije omogućen ni na XP-u - SAMO U OKVIRU EXPLORER-a :aha2:

I JA VOLIM DA MI JE SVE UREDNO :aha2:

Zato sam koristio taj program " Any To Icon Pro " i po izgledu karakteristične slike fajla u nekom folderu pravio ikonu koju sam potom integrisao u - IZGLED FOLDERA NA DESKTOPU :per:

Kao na primer >
iconsri.png

Nema veze za desktop, i mislio sam u okviru explorera samo.

Inaceevo sta sam uspeo> Onu zutu kockicu tj "XP yellow default thumbnail view" ikonu sam sam ekstrakovao iz XP-ovog shell32.dll, zatim sam je editovao da bude 256x256 (jer tako pise u tutorijalu da mora ta rezolucija) i pomocu Reg editora sam napravio folder Shell Icons i unutra onaj fajl 3 i nadjem adresu to tog mog novog fajla i kao ovaj lik sa YT klipa sto sam ostavio ZAVRSIM POSAO.

ZNACI USPEO SAM, I MOGUCE JE PROMENITI DEFAULT IKONU, I SADA UVEK KADA IDEM DESNI KLIK MISA I NEW FOLDER IZABEREM, IZLAZI FOLDER SA MOJOM IKONICOM TJ XP-OVA ZUTA IKONICA THUMBNAIL VIEW IZGLEDA.

ALI,

PROBLEM NASTAJE KADA U SEDMICI POKUSAS DA PROMENIS "Change your view" opciju pregleda foldera i ako stavis bilo sta iznad SMALL ICONS, FOLDERI U KOJIMA SE NPR NALAZE SLIKE TJ ONI KOJI NISU PRAZNI, SE AUTOMATSKI MENJAJU U NEKI FOLDER KOJI IZGLEDA KAO DA JE SASTAVLJEN OD PRVIH 2-3 ISKOSENIH SLIKA KOJE SE NALAZE UNUTAR FOLDERA GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

A cim smanjis Change your view opciju na bilo koju opciju ispod opcije "small icons" (znaci moze list, details, tiles, content) folderi se vracaju u normalno stanej i svi su isti i poprimaju izgled onog mog foldera.

jedino se prazni folderi ne menjaju i uvek ostaju isti.

Tako da , sad treba naci opciju kako da se iskljuci da se na large view ne prikazuje sadrzaj foldera u vidu iskosenih slika koje strce.....Mozda i ima ova opcija i mislim da treba odstiklirati opciju "always show icons, never thumbnails" u VIEW tabu koji se nalazi u FOLDER OPTIONS meniju, ali na taj nacin necu pak mociu da vidim thumbnaile slicica, nego tek kad kliknes na JPG fajl i program ti otvori fajl mozes videti o kojoj slici se radi. Znaci i to izbezumljuje i trosi vreme.....

E ja sad hocu da ostanu thumbnaili JPG fajlova, da se vidi koja je to slicica, a ovamo da se vidi samo zuti folder u kojem ima slika, ali da one ne strce ukoso u prikazu ikonica.

hehe, nadam se da si me razumeo sta sam sve ispricao.

JESAM - Ali za sada to nije izvodivo iz windowsa sem sa nekim programima za korekciju desktopa ili wiev-a :(

Ali Vista, 7-ica i 8-ica - JOŠ SU U SERVISIRANJU - i stizat će apdejti i zakrpe kao što je stizalo za XP :aha2:

Daj boze onda da naprave zakrpu za ove foldere i njihove prikaze i da nisu vise slike iskosene, mislim sve neka ostane isto, samo neka dodaju i opcije iz XP-a , jer mnogo se ljudi zali na to.

A i odavno je izasla sedmica, zasto do sad nisu napravili nesto tako...Ako trebam da cekam 3 godine na to....... MA, ne bih ni koristio ovaj 7, nego kada se koristi XP, ne vidi ti XP svih 8gb rama...

Back