УВЕЗЕНО 10 000 ТОНА БАЈАТОГ МЕСА !!!

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.177
18/03/2013 - 10:06
Uvezeno 10.000 tona bajatog mesa!
Na trpezama građana Srbije mogu da se nađu svinjetina, piletina i junetina koje su više vremena provele u hladnjači nego u oboru

Tan2013-2-12_17019107_1.jpg

Više od deset milona kilograma smrznutog mesa koje je prošle godine uvezeno u Srbiju završilo je, prema svemu sudeći, u mesnim prerađevinama.

Iako ne žele da preciziraju koji, u Upravi za veterinu tvrde da zamrznutu junetinu, svinjetinu i piletinu uvoze prerađivači, a ne trgovci. S druge strane, prerađivači se kunu da za svoje proizvode koriste samo sveže meso domaćih proizvoda.

U 2012. godini najviše mesa stiglo iz Španije, Italije i Francuske. Od najvećeg dela tog mesa prave se prerađevine, iako postoji sumnja da se deo ovog mesa odmrzava, a potom u mesarama i prodavnicama kupcima nudi kao sveže. Na trpezama građana Srbije tako mogu da se nađu svinjetina, piletina i junetina koje su više vremena provele u hladnjači nego u oboru.

Ministarstvo poljoprivrede krije imena uvoznika smrznutog mesa, a kriju se i oni sami, pa svi proizvođači tvrde da koriste isključivo domaće meso.

- Činjenica je da naše meso nije sveže kao ono u EU. Naime, naš Zakon o robnim rezervama dozvoljava da meso stoji godinu dana, dok je u EU taj rok šest meseci, nakon čega bi trebalo da se pretvori u meso za životinje ili da se spali. Međutim, kada istekne rok, takvo meso se legalno uvozi i prodaje u Srbiji. Ovo meso je znatno jeftinije od svežeg, pa proizvođači na ovaj način ostvaruju ekstraprofit nudeći kupcima prerađevine nižeg kvaliteta po visokoj ceni – izjavio je Goran Papović, predsednik nacionalne organizacije potrošača.
(I. M. / Izvor: Blic)
http://www.telegraf.rs/vesti/598921-uvezeno-10-000-tona-bajatog-mesa

***************************************************************************************************************************

Људииииии...... ОВО ПОСТАЈЕ ОЗБИЉНО.........:sad2::sad2::sad2:

Nije se bacilo ni ono neće ni ovo...
narod nema para pa ako slučajno bude jeftinije u skladu sa klasom i stanjem može i zamrzivač da napunimo
mada vole privatnici da nivelišu cenu... sa onom svetskom za A klasu, to je prosto jače od njih

Pošto A klasa mesa - toliko
A pošto ovo moje evo ovoliko...
A jel ja prodajem meso?
Dakle A cena
Da sam ja srbski privatnik ja bi tako mislio i biznisovao

A ono u rafovima kao pa zdravo?
Do juče bila pečenica koju niko nije kupio a evo sad će da se doradi sa pink slajmom pa će bude čajna kobaja
sa novim rokom trajanja

ali tako vi je to sa gradski život, još se seljaci nisu navikli
neće poljoprivredu a oćedu zdravo?

- - - - - - - - - -

Ali zato McDonalds EVREGREEN HIT za dokazivanje statusa u Srbiji
U Americi inače imaju besplatnu Coca-Colu, sedi pa toči kolko oćeš... to ovi naši slepci ne daju...
... pitam se zašto... nemojte samo da je zbog zloupotrebu od Cigani, ko da su oni najgori u Srbiji

Nije se bacilo ni ono neće ni ovo...
narod nema para pa ako slučajno bude jeftinije u skladu sa klasom i stanjem može i zamrzivač da napunimo
mada vole privatnici da nivelišu cenu... sa onom svetskom za A klasu, to je prosto jače od njih

Pošto A klasa mesa - toliko
A pošto ovo moje evo ovoliko...
A jel ja prodajem meso?
Dakle A cena
Da sam ja srbski privatnik ja bi tako mislio i biznisovao

Pa da ....

Dugujem repku !

И ево најзад епилога ОДАКЛЕ КОД НАС ОДЈЕДНОМ АФЛАТОКСИН У МЛЕКУ И У СТОЧНОЈ ХРАНИ:

Афлатоксини у млеку због Пионировог (PIONEER)кукурузног семена чији увоз је дозволила ДС

20

Еколошки покрет из Новог Сада износи чињенице да је за појаву високе концентрације афлатоксина у млеку главни узрок хибридно кукурузно семе компаније Пионир увезено из САД за време владавине ДС.
Еколошки покрет истиче да је целокупно препуцавање покрајинских и републичких органа било на нивоу политикантског обрачуна између истоветних интересних група, а да се ниједна страна није огласила о суштини и узроцима проблема.

Појава плесни Aspergilus flavus на кукурузу је била присутна сваке године од како се увози семе компаније Пионир(Pioneer) којим је данас Србија преплављена због дампинг-цене и веће цене при откупу од домаћих хибрида. На афлатоксин нико није раније указивао, јер су увозници Пионировог семена били чланови ДС, истиче Еколошки покрет.

ДС за политичку борбу користи тровање које је сама иницирала

Када је дошло до смене власти, ДС је одлучила да злоупотреби наводну бригу о здрављу најмлађих, па је указала на оно што је годинама знала и дозвољавала. У наводну истинитост забринутости за здравље најмлађих ишло им је на руку неспретно подизање концентрације афлатоксина у млеку за десет пута, колико је дозвољено и у САД, земљи порекла семена где се такође масовно гаји семе ове биоинжењерске компаније, али не и у Европи где практично нема Пионировог семена, али ни афлатоксина у млеку, наводи Еколошки покрет.
Покрајинска власт је тиме искористила тровање деце које је заправо иницирала странка на власти у Војводини увозом овог семена као адут у борби против републичке власти.

Пионирово(Pioneer) семе зе брже загади плеснима

Пионирово семе се брже загади наведеном гљивицом и садржи више афлатоксина од домаћих хибрида зато што је опна зрна Пионировог кукуруза тања у односу на домаће хибриде, а тиме и подложнија зарази овом гљивицом када временски услови погодују. Да је наведена тврдња о дебљини опне зрна кукуруза тачна, сведочи чињеница што је откупна цена Пионировог кукуруза већа од домаћих хибридних сорти иако су квалитетније, зато што су због тање опне трошкови сушења Пионировог кукуруза мањи, истиче Еколошки покрет. Нажалост, поведени разликом у цени набавног семена и већом откупном ценом Пионировог семена, и пољопривредници су посредно допринели тровању становништва у Србији, невесни трагедије коју изазивају, јер им нико до сада то није објаснио. Ипак, ове године је суша спасила становништво Србије од масовног тровања, јер је Пионирово семе слабије поднело сушу и мање је родило. Ипак, и то је било довољно због површина засејаних парцела да се премаши законом дозвољена концентрација афлатоксина у млеку.

Забранити увоз Пионировог(Pioneer) семена
Еколошки покрет сматра да Министарство пољопривреде овог пута мора да реагује јединим могућим потезом, да иницира на Влади Србије доношење Уредбе о забрани увоза Пионировог семена кукуруза у циљу заштите живота и здравља становништва Србије. Уколико Влада Србије одбије да донесе наведену Уредбу, постаће саучесник у спровођењу геноцида над сопственим народом са свом последичном одговорношћу које подразумева именовано дело, упозорава Еколошки покрет.
На крају, без обзира на став Владе и ресорног министарства, Еколошки покрет је позвао пољопривреднике да буду свеснији од Владе и да не купују и не сеју увозно семе, јер су домаћи хибриди бољи чак и од семена највећих биоинжењерских компанија на свету, прошла година је то недвосмислено доказала чак и под условима равних елементарној непогоди.

Ma ne hvalimo meso, nego pricamo sta mu fali

Не хвали му ништа,и ово са месом није ништа ново,одувек су велике месне индустрије у бившој Југи(Неопланта,Гавриловић..) смрзавали месо на -55,-60 и тако га складиштили по 10,15 година,после се одмрзне и иде у даљу производњу.Е сад питање је какав је квалитет меса био пре смрзавања?!

Не хвали му ништа,и ово са месом није ништа ново,одувек су велике месне индустрије у бившој Југи(Неопланта,Гавриловић..) смрзавали месо на -55,-60 и тако га складиштили по 10,15 година,после се одмрзне и иде у даљу производњу.Е сад питање је какав је квалитет меса био пре смрзавања?!

To je meso bilo cisto i zdravo, mozemo da ga falimo i zalimo sto nam sad hvali.

Back