28. maj - Dan masturbacije

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Ovo je jedan od retkih praznika koji poštujem jer je u skladu sa mojim zalaganjem za prava samotnjačke manjine koju prosocijalna većina diskriminiše i zlostavlja....

Tog dana se obeležava pravo na masturbaciju, koja je ranije bila zabranjena i oštro kritikovana.... a deca vaspitavana tako da osećaju krivicu kada to čine...

I danas je masturbacija prilično nisko tretirana kao nešto out i za paćenike, dok je seks udvoje kao in i cool

http://en.wikipedia.org/wiki/National_Masturbation_Day

Neki od benefita - stress management, healthier pelvic muscles, secretion of endorphins, decrease in chances of prostatitis among men, decrease in candidiasis among women, cardiovascular exercise and safe sex.

Kako vi gledate na to što se masturbacija tretira kao nešto out a seks udvoje in, kad je osećaj orgazma isti?

cenim masturbaciju posebno zbog zdravlja i učenja samo sda se pitam
koje čulo ustvari zadovoljavamo masturbacijom
s obzirom da se seksom zadovoljavaju mehanička čula prvenstveno dodira, kod masturbacije taj nivo dodira znatno smanjen
al dobro bolje išta nego ništa

- - - - - - - - - -

Нисам приметила да се на мастурбацију гледа као на нешто аут, ипак је то приватна ствар и не треба о томе да се прича.

a seks je javna stvar
pa zato trubimo ovde o njemu u 3.125.000 postova?

stress management, healthier pelvic muscles, secretion of endorphins, decrease in chances of prostatitis among men, decrease in candidiasis among women, cardiovascular exercise and safe sex
Oće sve to i od sexa udvoje, ako ne preteruješ i ne izmotavaš se. Sem safe sexa, masturbacija je pražnjenje, a ne sex odnos.
Kako vi gledate na to što se masturbacija tretira kao nešto out a seks udvoje in, kad je osećaj orgazma isti?
A da probaš prvo taj sex udvoje, pre nego što vako pitaš?

Eto uvek naucim nesto novo. :)

Elem, masturbacija prvo niti je losa, videli smo i zdravstvene prednosti, e sada ne znam za posledice ili zavisnost od masturbacije i kako masturbacija utice na nas pogled suprotnog pola, i sl. moralisanja.
Opet dobra je i zbog seksualnog upoznavanja samog sebe, otkrivanja sta nam prija a sta ne.

Ja se slazem sa uvodnim postom da se masturbacija vidi kao nesto za "pacenike, jadnike, perverznjake koji ne mogu da nadju devojku". Problem je u tome sto drustvo jednostavno vidi muskarce kao seks masine, koji moraju da zadovoljavaju svoje nagone obicno sa nekom devojkom.
Seks je in, sto ga vise imas, vise vredis, po nekom ne znam ni ja cijem sistemu vrednosti, tj. ne samo seks, vec seksipil, veze, romantika.

Zanimljivo je da muskarac koji masturbira i nema devojku se vidi kao jadnik, beta muzjak, dok devojka koja masturbira se vidi kao seksualno oslobodjena pa cak i pozeljna.

ali šta je prethodilo tom ejakuliranju po licu - tvojih završnih desetak poteza rukom....
ne može žensko da te zna bolje od tebe samog.... to nadopunjavanje između šake i polnog organa, umreženost neuronskih centara i neprekidni feedback....
partner je tu samo kao psihička slika, ali sve što nam je potrebno za orgazam daje nam sopstveno telo....
dakle, odbacimo mit da seks pruža ko zna šta dok masturbacija ne vredi ni pišljiva boba... čak mislim da je masturbacija korak napred, ona je nešto kao apstraktna umetnost, iskorak iz realizma, ne zavisiš od konkretnog tuđeg mesa ispred, možeš u jednoj virtuelnoj formi doći do istog ishoda....

Poslednja izmena:
Ovo je jedan od retkih praznika koji poštujem jer je u skladu sa mojim zalaganjem za prava samotnjačke manjine koju prosocijalna većina diskriminiše i zlostavlja....

Tog dana se obeležava pravo na masturbaciju, koja je ranije bila zabranjena i oštro kritikovana.... a deca vaspitavana tako da osećaju krivicu kada to čine...

I danas je masturbacija prilično nisko tretirana kao nešto out i za paćenike, dok je seks udvoje kao in i cool

Neki od benefita - stress management, healthier pelvic muscles, secretion of endorphins, decrease in chances of prostatitis among men, decrease in candidiasis among women, cardiovascular exercise and safe sex.

Jednako je važna i ima svoj šmek i kad imamo i kad nemamo partnera, tako da je meni često 28. maj...:p
Baš me briga kako ko gleda na to.Ako znamo da uživamo sa sobom znamo i sa partnerom.

ali šta je prethodilo tom ejakuliranju po licu - tvojih završnih desetak poteza rukom....
ne može žensko da te zna bolje od tebe samog.... to nadopunjavanje između šake i polnog organa, umreženost neuronskih centara i neprekidni feedback....
partner je tu samo kao psihička slika, ali sve što nam je potrebno za orgazam daje nam sopstveno telo....
dakle, odbacimo mit da seks pruža ko zna šta dok masturbacija ne vredi ni pišljiva boba... čak mislim da je masturbacija korak napred, ona je nešto kao apstraktna umetnost, iskorak iz realizma, ne zavisiš od konkretnog tuđeg mesa ispred, možeš u jednoj virtuelnoj formi doći do istog ishoda....

Sto bi rekao jedan moj prijatelj, dramski umetnik, bolje je drkati nego biti u losoj vezi.

Znaš zašto se ljudi zaljubljuju? Da bi se kompletirali. Izraz "celivati" upućuje na celinu. Još je Platon u "Gozbi" rekao da je ljubav težnja ka onom čega nemamo. Masturbacija pruža užitak i ima svoje prednosti. Ali ti ona daje ono što već imaš. Ona je poput samootkrivanja, verovatno dobra, ali nije sve. Seks nije golo trenje... Greše svi koju polnu ljubav svode na neku banalnost. Eros je snaga koja održava čitav život planete... Nešto uzvišeno.

ali šta je poenta te celovitosti, šta ja time dobijam? vrsta poentira, to je jasno....
prvo se moram truditi oko neke, sve su to nepotrebni stresovi i ulaganje energije, vremena i novca, onda sam čin seksa, očekivanja, moraš da misliš da i partnerki bude lepo i odgovoran si za to...
dok, s druge strane, imamo masturbaciju, lagani potezi rukom, bez neke presije, nađeš fetiš koji te pali i u kojem učestvuju ribe daleko ispred lige koja je tebi dostižna....

mišljenja sam da se trebamo distancirati od ljudi i okrenuti samotnjaštvu, to je neka budućnost, evolucija ide u pravcu smanjivanja izloženosti pojedinca neposrednoj okolini

A sto mislis, kad imas tako lose misljenje o seksu u 2, da probas seks u 3, ti i 2 cure?
Ja se nikad ne bi trudio da i ona uziva :confused: Ali mi seks nista ne znaci ako i ona ne uziva. Trazio bi joj da mi pusi, da mi lize muda, da mi se nabija i jase ga ovako i onako, da joj ga stavim medju sise pa da ih ona pritisne oko njega i gura napred nazad, da joj svrsim na facu i da to proguta, i jos ponesto. Dje je tu trud?

Poslednja izmena:

Masturbacija nije out kada je "takva situacija"...ako se neko opredeli za takav zivot nemam nista protiv - njegova stvar...

Onaj ko nije doziveo takvo pravo zadovoljstvo moze da kaze da je isto... jer ne da nije isto, nego je nesto skroz drugacije.

Ne slavim taj praznik, niti me interesuje tako nesto da proslavljam :)

Back