brod tone.. nevina deca i ocevi napred, zene i majke na dno.

Vrlo logicno i pravedno.po cemu bi zene uzivale neku zastitu ili bi imale stare privilegije kad se i same zalazu za ravnopravnost koja se izopacila u teror.
Proklamovana nacela ravnopravnosti su najobicnija farsa jer zene ne uzimaju pusku u ruke kad treba braniti otadzbinu.Ne oru njive ne kopaju rudu ne grade puteve mostove niti kuce zidaju.Uglavnom ne poseduju nista od imovine a sad jos ne zele ni decu da radjaju pa po kom osnovu onda smatraju da su vrednije i potrebne i da ih treba sacuvati.Paraziti su dakle a za parazite zna se sta je resenje.

Te zenske fore sa kukumakanjem kod mene ne prolaze a gledam gde god mogu da ih ispotkacujem za to busanje i trabunjanje.
Kad se ne tako davno kod nas na poslu neka snajka ( radnik na neodredjeno) pozalila da zivi tesko jer ima troje dece iz dva braka pa je jos i " majka samohrana" i da bi po tom osnovu trebala da ima neku prednost kad se bude vecalo za najpogodnijeg kandidata....Skresao sam joj u pola tog njenog tugaljivog traktata da nije samohrana posto dobija alimentaciju a i da mi nismo u obavezi da izdrzavamo njenu decu .Ukoliko niste sposobni da izdrzavate decu zasto ste ih koleginice radjali.Dobila je nervni slom i osula je salvu uvreda na moj racun sto mi je bas prijalo jer sam znao da direktor sve slusa i da ce joj zbog tog nastupa uslediti sut karta.

Poslednja izmena:
Ma da je ona valjala ne bi nju sutnuli muzevi.Zmijurina podla samo nesto prosi i hoce mimo reda.Kad je popusila za posao onda se pokazala u pravom svetlu koje je meni bilo poznato posle par dana.Najtragicnije su bile koleginice koje su je sazaljevale i koje su posle cule svakojake gadosti od te iste koja ih ja sve odreda iznapusavala.Posle sam i dupe pomerao od zezanja na racun te njihove druzbenice.

Ma da je ona valjala ne bi nju sutnuli muzevi.Zmijurina podla samo nesto prosi i hoce mimo reda.Kad je popusila za posao onda se pokazala u pravom svetlu koje je meni bilo poznato posle par dana.Najtragicnije su bile koleginice koje su je sazaljevale i koje su posle cule svakojake gadosti od te iste koja ih ja sve odreda iznapusavala.Posle sam i dupe pomerao od zezanja na racun te njihove druzbenice.

ta njihova solidarnost je samo maska, mrze se one samo tako, chak i kad se ljubakaju i drze za ruke.

nazad na temu, taj muskarac... sve sto je ikad hteo je da zastiti svoju nejach, ne moze on da gleda da mu se njegova lepa zena davi, nedopustivo je to, pre ce on da umre iako nema nikakve logike tu. ona ne moze sama, preudace se i to je to. a on moze sam, bez daljnjeg, sa svojim naslednicima, itekako da moze. nikakav problem.
vrlo, vrlo plemenito, takvi su nam instinkti, geni, da sacuvamo slabe, nase najmilije.
problem nastaje kad pocne zena da to zluopotrebljava. nema niceg nizeg. i glej nas opet, dopustamo im bukvalno sve, da nam oduzmu decu, da nam uzmu posao za koje nisu kvalifikovane, da nam komanduju iako ne znaju gde se nalaze..
bojim se da smo mi krivi, da ih nismo naucili da postuju ono sto im dajemo, a dajemo im sve, i zrtvujemo se da nam sacuvaju decu.
nismo ih dobro istrenirali

Al ne razumem sto vas pogadja kako se drugi ponasaju...?! Ako ne mozete da uvedete red u svoj zivot i napravite nesto kako volite, zbog cega ove frustracije i i neko nipodastavanje izbora drugih. MIslim generalizovanje stvari kao "zene" i onda krecu akrobacije ludila i freak show.

Ljudi kao ljudi postoje budale, ovakvi-onakvi, dobri i tako dalje. To sto se jedna osoba ponasa ovako ili onako ne znaci da je sad to pravilo. Imate budala medju svim ljudima ,muskim ili zenskim. Zene se uglavnom ponasaju kao sluts, muskarci kao debili i to je to. Svi hoce da budu deo necega i da se ovajde o nesto to je ljudska priroda.

Poenta je da nista nije konacno i da je sve relativno... I taj 8. Mart, ne znam sta je tolika frka oko toga, u normalnim drustvima se i ne primecuje, jer se svaki dan radi na pozitivi i kulturi, uvazavanju... Dan kao svadan kao dn je u ki dan sto je dan necega iz postovanja, a ti kako to shvatis je do tebe licno. Ja recimo nikad ne "slavim" i ne cestitam, jer mi je to primitivno kad se svi zanose time u bilok kom smislu, ali dan kao dan je u redu.

Poslednja izmena:
To spašavanje sa broda je samo realna stvar. Žene i deca niti su sposobni, niti su jaki, a još manje im u kritičnim situacijama radi mozak, jer se prirodno ukipe.

Muški su u kritičnim situacijama i pokretniji i agilniji i kao pravi zaštitnici porodice tako i treba da delaju.

Apsolutno opravdavam bitnost muškarca u porodici i društvu i potpuno se slažem da je danas u mnogim okolnostima, kako društvenim, a pogotovo u medijskim okvirima on skrajnut. No prilika za odmazdu je nerealna. Doduše, nije ni potrebna. Osveta nije odlika jakih ljudi. Po tome su Srbi bili uvek iznad drugih naroda po moralu. I da, još i ovo: Srbi su nekada u istoriji bili poznati kao narod baziran na veoma složnim porodicama u kojima se znalo ko je ko i u kojima se poštovala uloga supružnika.

To spašavanje sa broda je samo realna stvar. Žene i deca niti su sposobni, niti su jaki, a još manje im u kritičnim situacijama radi mozak, jer se prirodno ukipe.

Muški su u kritičnim situacijama i pokretniji i agilniji i kao pravi zaštitnici porodice tako i treba da delaju.

Apsolutno opravdavam bitnost muškarca u porodici i društvu i potpuno se slažem da je danas u mnogim okolnostima, kako društvenim, a pogotovo u medijskim okvirima on skrajnut. No prilika za odmazdu je nerealna. Doduše, nije ni potrebna. Osveta nije odlika jakih ljudi. Po tome su Srbi bili uvek iznad drugih naroda po moralu. I da, još i ovo: Srbi su nekada u istoriji bili poznati kao narod baziran na veoma složnim porodicama u kojima se znalo ko je ko i u kojima se poštovala uloga supružnika.

Зато је и морало то да се уништи, јер је Србија била јака док су људи били здрави у глави и духу и док смо имали јаке, велике и сложне породице, како се то нарушило и ми смо као народ почели да пропадамо. А ево докле смо стигли.. Што онај каже како да живимо у хармонији једни са другима кад нам и у кући хаос влада, и у 4 зида се кидамо као керови? Е то је то.

Зато је и морало то да се уништи, јер је Србија била јака док су људи били здрави у глави и духу и док смо имали јаке, велике и сложне породице, како се то нарушило и ми смо као народ почели да пропадамо. А ево докле смо стигли.. Што онај каже како да живимо у хармонији једни са другима кад нам и у кући хаос влада, и у 4 зида се кидамо као керови? Е то је то.

Tačno. Jaka i složna porodica pre svega, pa tek onda ostalo.

http://riznicasrpska.net/knjizevnost/index.php?topic=597.0
citaj citaj i skupljaj mudrosti!
.................
Žensku stranu lasno prevariti:
Lako skoči, ka' da se pomami,
Ona nađe jedan komat sablje,
Zavi komat u vezeni jagluk,
Da joj bilu ruku ne obrani,
Pa obleće i otud i otud,
Čuva glavu Turčin-Vlah-Alije;
A ošinu gospodara svoga,
Gospodara Strahinića bana,
Povrh glave po čekrk-čelenci
I po njeg'vu bijelu kauku,;
Pres'ječe mu zlatali čelenku,
I pres'ječe bijela kauka,
Malo rani glavu na junaku,
Poli krvca niz junačko lice,
Šćaše zalit' oči obadvije.
Prepade se Strahiniću bane,
Ðe pogibe ludo i bezumno,
A nešto se bane domislio,
Viknu bane iz bijela grla
Nekakoga hrta Karamana,
Što je hrče na lov naučio,
Viknu bane i opet priviknu,
Skoči hrče i odmah dotrča,
Te banovu ljubu dovatilo;
Al' je ženska strana strašivica,
Strašivica svak od paščadi,
Baci komad u zelenu travu,
Ljuto vrisnu, daleko se čuje,
Žuta hrta za uši podbila,
Te se šnjime kolje niz planinu,
.............itd.

Kad bolje razmislim, nisam bas siguran da li se treba ponizno vratiti tradicionalnim vrijednostima...

iskonska.jpg

Timothy Taylor, The Prehistory of Sex, Fourth Estate, London, 1996, p. 174.

http://riznicasrpska.net/knjizevnost/index.php?topic=597.0
citaj citaj i skupljaj mudrosti!
.................
Žensku stranu lasno prevariti:
Lako skoči, ka' da se pomami,
Ona nađe jedan komat sablje,
Zavi komat u vezeni jagluk,
Da joj bilu ruku ne obrani,
Pa obleće i otud i otud,
Čuva glavu Turčin-Vlah-Alije;
A ošinu gospodara svoga,
Gospodara Strahinića bana,
Povrh glave po čekrk-čelenci
I po njeg'vu bijelu kauku,;
Pres'ječe mu zlatali čelenku,
I pres'ječe bijela kauka,
Malo rani glavu na junaku,
Poli krvca niz junačko lice,
Šćaše zalit' oči obadvije.
Prepade se Strahiniću bane,
Ðe pogibe ludo i bezumno,
A nešto se bane domislio,
Viknu bane iz bijela grla
Nekakoga hrta Karamana,
Što je hrče na lov naučio,
Viknu bane i opet priviknu,
Skoči hrče i odmah dotrča,
Te banovu ljubu dovatilo;
Al' je ženska strana strašivica,
Strašivica svak od paščadi,
Baci komad u zelenu travu,
Ljuto vrisnu, daleko se čuje,
Žuta hrta za uši podbila,
Te se šnjime kolje niz planinu,
.............itd.

Zene samo u dve situacije misle na boga kad prelaze zaledjeno brvno i kad ih juri besan pas.:hahaha:

Back