poroci ?

najgori muski porok je ...

• alkohol .

• droga .

• cigarete .

• kocka .

• ljubavnice .

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Moji izbori su moja (ne)sreća.

Nikome droga ne pada s neba, sam je uzima i nalazi....
Razumevanje zavisi od iskustva, pa je smisao/besmisao - kao i iskustvo - nesto krajnje licno/nedolicno.

:)
Zato i ne krijem, od onih kojima moze da koristi. A, mnogima moze...

Vesto sam zataskala samo od deteta i mojih. On je jos mali da se opterecuje time. A podeliti sa ljudima kojima je najvise stalo do mene moze izazvati jos vecu stetu. Promeniti ne mogu, mogu se samo oni bezgranicno nervirati, a time niko ne dobija. Ja sam izgurala, zasto i njih povredjivati?

Sto se suda i osude tice...
To i jeste taj teret. Kako god da postupis, od prekih pogleda ne mozes pobeci. Ako odes u pocetku, kukavica si, ostavljas na cedilu. Ako ostanes, mazohista si. Vazno mi je da sam ja zapoceto izgurala i svoje, sopstvenim izborom dobijeno, ali i sticajem okolnosti, progutala.
Kada roditelji ne priznaju problem svoga deteta i traze krivce u drugima, a on se sve vise ukopava, meni je kukavicki delovalo otici. Imala sam potrebu da ga vidim na nogama, bez podocnjaka i sa starom kilazom, pa da kazem :cao: Neko moze da protumaci ovako ili onako, ali moj san je u tom smislu miran. Uradila sam sve sto je bilo u mojoj moci da otac moga sina ostane ziv. I na svoju stetu. Ako je i malo pameti kod njega ostalo, red je da on ukljuci sada svoju savest;)

Dosta patetike... Da se vratimo na ljubavnice:)
Da budem iskren, bez svoje ljubavnice se vec par godina nigde nisam makao, tako da ce meni zanimljivije biti ako se vratimo na "patetiku".
(Zasluzujes moj osmeh, mada ti ga ovde necu uputiti.)

Da, naravno, prvi kljuc je pravljenje razlike izmedju smisla i svrhe. Ta dva pojma obicno se koriste kao da su zamenljivi, ali mislim da si ti jasno ukazala na razliku izmedju njih.
Postavila si sebi krajnji zadatak koji bi trebalo ostvariti, ostvarila si ga. To je svrha, to je ono sto vecina Zemljana od jutra do sutra - kako volite da kazete - pokusava da postigne.
Smisao se odnosi na vase tekuce shvatanje zivota.
Smisao je u nacinu na koji se stvari odvijaju, a ne nuzno u konacnom rezultatu, ali ti to jako dobro znas, duso velika. :heart:

Zasto neki ljudi nikada nece (neki nece hteti a drugi nece moci) razumeti, ma koliko se trudila da im objasnis svoje postupke? Zato sto si sela u restoran. :)
Da, draga moja, sedis sa odredjenim tipovima u restoranu i proucavate jelovnik.
Kakva je svrha jelovnika? Da vam pomogne da odaberete sta cete jesti.
Kakav je smisao jelovnika? Da vam ponudi informacije o izborima koji vam stoje na raspolaganju.
Ako se nalazite u nekom restoranu u Francuskoj, a ljudi sa kojima si nisu Linda i ne razumeju ni rec francuskog,
onda "tvoj" jelovnik za njih nece imati nikakvog smisla, i pored toga sto im je poznata njegova svrha.

Isto vazi i kada sedeci u kolima, nas dvoje u mrkloj noci pokusavamo da pronadjemo put na mapi.
Smisao mape nam je poznat, da predstavi teritoriju. Svrha mape je da nas odvede kuda smo posli.
Ali, to je vec neka druga prica, nastavicu je neki d(r)ugi put...

Poslednja izmena:
Razumevanje zavisi od iskustva, pa je smisao/besmisao - kao i iskustvo - nesto krajnje licno/nedolicno.

Da budem iskren, bez svoje ljubavnice se vec par godina nigde nisam makao, tako da ce meni zanimljivije biti ako se vratimo na "patetiku". (Zasluzujes moj osmeh, mada ti ga ovde necu uputiti.)

Da, naravno, prvi kljuc je pravljenje razlike izmedju smisla i svrhe. Ta dva pojma obicno se koriste kao da su zamenljivi, ali mislim da si ti jasno ukazala na razliku izmedju njih.
Postavila si sebi krajnji zadatak koji bi trebalo ostvariti, ostvarila si ga. To je svrha, to je ono sto vecina Zemljana od jutra do sutra - kako volite da kazete - pokusava da postigne.
Smisao je u nacinu na koji se stvari odvijaju, a ne nuzno u konacnom rezultatu, ali ti to jako dobro znas, duso velika. :heart:

Zasto neki ljudi nikada nece (neki nece hteti a drugi nece moci) razumeti, ma koliko se trudila da im objasnis svoje postupke? Zato sto si sela u restoran. :)
Kakav je smisao jelovnika? Da vam ponudi informacije o izborima koji vam stoje na raspolaganju.
Ako se nalazite u nekom restoranu u Francuskoj, a ljudi sa kojima si nisu Linda i ne razumeju ni rec francuskog,
onda "tvoj" jelovnik za njih nece imati nikakvog smisla, i pored toga sto im je poznata njegova svrha.

Isto vazi i kada sedeci u kolima, nas dvoje u mrkloj noci pokusavamo da pronadjemo put na mapi.
Smisao mape nam je poznat, da predstavi teritoriju. Svrha mape je da nas odvede kuda smo posli.

zashto si tako okrutan, pa svi zele osmijeh i toplu ljudsku rijec! :sad2:

ma dorbo mrzim bilo kakve generalizacije
meni nista nije porok, sto ne ugrozava zivot
dakle, ako neko pije povremeno i umereno, alkohol mu nije porok
'ako igra nedlejno kladionicu, ni kockanje nije porok
ako pusi maru povremeno, ni to nije porok
ali ako bilo kojom aktivnoscu ugrozava sve ostale aktivnosti u svom zivotu..e onda to jeste porok...
tako nekako.

i hranom, i kojecime
misim, sam zivot je neizleciva bolest sa smrtnim ishodom..:)

- - - - - - - - - -

ps.nisam nikotinski ovisnik, ne govorim o sebi.

Da budem iskren, bez svoje ljubavnice se vec par godina nigde nisam makao, tako da ce meni zanimljivije biti ako se vratimo na "patetiku".
(Zasluzujes moj osmeh, mada ti ga ovde necu uputiti.)

:aha:
Bilo bi lepo... :)

Back