Policijski krvavi pir se nastavlja- brutalno pretučen nedužan mladić

Tanhojzer

Ističe se
Poruka
2.081
Policajci u civilu pretukli su Marka Pjanovića (22) iz Beograda i nekoliko njegovih drugova u diskoteci “Stars” u nedelju posle ponoći, kada su upali u ovaj klub, tragajući za huliganom Urošem Mišićem. Sa teškim povredama glave i leđa Marka su policajci prebacili u Urgentni centar, a on je posle ukazane pomoći pušten na kućno lečenje.

-"Te večeri sam izašao u klub sa prijateljima. Bilo je oko jedan posle ponoći, a kada je policija upala, bio sam u toaletu. Uletela su dvojica krupnih momaka u majicama sa pancir prslucima. Odmah su izvadili značke i povikali: Policija, pretres, ruke uza zid!" – priča Pjanović. "Jedan od njih me je povukao za noge i svom silinom sam pao licem na pod. Od udarca sam izgubio svest i ničeg se više ne sećam. Probudio sam se u lokvi krvi. Neko me je polivao vodom. Ne mogu da verujem šta su mi uradili! Ne znam da li su me udarali dok sam ležao bez svesti, ali lice mi je unakaženo, a imam i povrede po leđima."

http://www.telegraf.rs/vesti/564216-policajci-jurili-misica-pa-brutalno-prebili-neduzne-mladice

Dakle, policijska tiranija se nastavlja u punom stilu nakon nekoliko meseci pauze. Hoće li neko već jednom zauzdati psihopate koje haraju gradom i tuku koga stignu, samo zato što im se može i jer nose uniformu?! Ovo nije prvi put da se dešava. Imali smo i slučaj prethodne godine kada su pojedine "psihopate u plavom" tukli momke u kladionici i jednu devojku.

Pre 2 godine je jedan policijac čak bio i nagrađen ordenom samo zato što je na demonstracijama protiv gej parade šutirao i pendrečio dečka koji je ležao bespomoćan na zemlji.

Da se ne govori o slučajevima koji se ne prijavljuju i koji ne dobijaju prostora u medijima.

Takođe, mi smo jedina zemlja u kojoj policajci ne razdužuju oružje kada se vraćaju kući, već se šetkaju naoružani po ulicama i gradskom prevozu. Srbija očigledno nije pravna država već divlji zapad.

A pitam se i da li prilikom prijavljivanja za posao policajca postoji neki psiho test?

Poslednja izmena:
ja ne znam ko razduzuje oruzje za koje je zaduzen?
iz istog neko moze da izvrsi ubistvo, a onda da bude optuzen onaj ko je sa njim zaduzen..
koliko znam, kod nas nikad policija nije posle zavrsenog radnog vremena razduzivala oruzje..
ne branim, ali ni ne verujem napisanom..
ok, upali u tolalet..
ok, gurnuli ga jace na zid, pa je pao i udario glavom o plocice i izgubio svest..
ne verujem da je posle toga batinan..
ili se tip qrcio, pa dobio reakciju na ponasanje..
ili je zaista momak motoricki ostecen, pa pada cim se uplasi..ali kad oadne, onda se unakazi..

uh sto mi je muka od ovakvih senzencionalistickih natpisa po novinama..

e da, da su teze fizicke povrede, bio bi zadrzan, a ne bi posle obrade bio pusten na kucno lecenje.

Ovde deca jos nisu naucila sta je policija i koja im je funkcija.

Zavisi o čijoj policiji pričamo - nemačkoj ili srpskoj?
Naime, ni ja nisam do dana današnjeg shvatio šta je tačno posao srpske policije a više nikad neću imati 22 godine?
Šta štite, u čemu posreduju, šta generišu...

Pozivam se na izjavu srpskog ministra policije Ivice Dačića:
"Srpska policija mora još mnogo toga da uradi na poboljšanju poštovanja ljudskih prava"
i to u dvadesetjednom veku?
Ljudi lete na mesec a mi analiziramo šta su ljudska prava i kako da se živi?

Sa jedne strane u medijima imamo pojedince iz policije koji žrtvuju svoj život da bi spasili nekog
Onda imamo slučajeve samoubistava policajaca jer su konstatntno pod presijom šefa čijem klanu ne pripadaju
pa rastrzani izmedju profesionalnog, egzistencijalnog i konstantnog mobinga na poslu izvrše samoubistvo kad nekome naude.

A imamo i ove oko kojih je tema - klasične bandite u uniformi, neiživljene, maltretirane u detinjstvu iz smrdljivih rupčaga u kojima su odrastali pre dolaska u Beograd, iskompleksirani jer su svesni da su go curac i odyebani od komšiluka ali i od sopstvene familije u najčešćem slučaju, Čak i da imaju nešto žensko pri sebi obično je maltretiraju odnosno bave se nasiljem u porodici.

Poslednja izmena:
Mene zanima kome se predaje tužba protiv kršenja ljudskih prava od nečasnih pojedinaca iz policije bez obzira po čijoj su volji?
Pretpostavljam da će država namerno zataškavati i odbijati tužbe kao neosnovane samo da ne bi platila narodu.
Koja je sledeća instanca?
Strazbur?
Razlog?
Fašističko delovanje državnih organa - policija sudi i presudjuje a sud samo aminuje

Pročitajte definiciju fašizma a pročitajte deklaraciju o ljudskim pravima.
A sad pročitajte "Proces" Franca Kafke ponovo

Zavisi o čijoj policiji pričamo - nemačkoj ili srpskoj?
Naime, ni ja nisam do dana današnjeg shvatio šta je tačno posao srpske policije a više nikad neću imati 22 godine?
Šta štite, u čemu posreduju, šta generišu...

Pozivam se na izjavu srpskog ministra policije Ivice Dačića:
"Srpska policija mora još mnogo toga da uradi na poboljšanju poštovanja ljudskih prava"
i to u dvadesetjednom veku?
Ljudi lete na mesec a mi analiziramo šta su ljudska prava i kako da se živi?

Sa jedne strane u medijima imamo pojedince iz policije koji žrtvuju svoj život da bi spasili nekog
Onda imamo slučajeve samoubistava policajaca jer su konstatntno pod presijom šefa čijem klanu ne pripadaju
pa rastrzani izmedju profesionalnog, egzistencijalnog i konstantnog mobinga na poslu izvrše samoubistvo kad nekome naude.

A imamo i ove oko kojih je tema - klasične bandite u uniformi, neiživljene, maltretirane u detinjstvu iz smrdljivih rupčaga u kojima su odrastali pre dolaska u Beograd, iskompleksirani jer su svesni da su go curac i odyebani od komšiluka ali i od sopstvene familije u najčešćem slučaju, Čak i da imaju nešto žensko pri sebi obično je maltretiraju odnosno bave se nasiljem u porodici.

To o cemu pricas nije do policije vec do drustva u sirem smislu. Kada se promeni drustvo promenice se i policija. A takve pojave koje su navedene desavale su se ranije bice ih i ubuduce. Treba biti svestan da se neke stvari nece promeniti.

To o cemu pricas nije do policije vec do drustva u sirem smislu. Kada se promeni drustvo promenice se i policija. A takve pojave koje su navedene desavale su se ranije bice ih i ubuduce. Treba biti svestan da se neke stvari nece promeniti.

Nije do policije ali je do judstva koje se zapošljava u policiji?
Zvuči logično, kao državni odgovor za eventualnu tužbu protiv umobolnog tretmana gradjana.

Koji su kriterijumi za zapošljavanje takvog ljudstva koji čini policiju ali to nije policija?
Pazi to si sam rekao ... :kafa:

Nije do policije ali je do judstva koje se zapošljava u policiji?
Zvuči logično, kao državni odgovor za eventualnu tužbu protiv umobolnog tretmana gradjana.

Koji su kriterijumi za zapošljavanje takvog ljudstva koji čini policiju ali to nije policija?
Pazi to si sam rekao ... :kafa:

Znam coveka koji se 70-ih prijavio za policiju. Jedno od pitanja na testu bilo je "Da li volite prolece?" On stavio "da" i nije prosao. Nadam se da razumes. Policija je takva, istoj su potrebni ljudi razlicite mentalne strukture, od pametnih do manje pametnih. Zrtvovace nekad i nekog svog ako se proceni da je tako pametnije, sve u interesu odrzavanja sistema.

Ne razumem to - umobolni tretman gradjana... mene nikad nisu dirali.

iz istog neko moze da izvrsi ubistvo, a onda da bude optuzen onaj ko je sa njim zaduzen..
koliko znam, kod nas nikad policija nije posle zavrsenog radnog vremena razduzivala oruzje..
ok, upali u tolalet..
ok, gurnuli ga jace na zid, pa je pao i udario glavom o plocice i izgubio svest..
ili je zaista momak motoricki ostecen, pa pada cim se uplasi..ali kad oadne, onda se unakazi..

e da, da su teze fizicke povrede, bio bi zadrzan, a ne bi posle obrade bio pusten na kucno lecenje.

Ma šta kažeš... eto da mi nisi rekla za ovo i da me nisi prosvetlila ja ne bih prokužio o čemu se tu radi. A da se ovo desilo nekom panduru sada bi se već proglasio dan žaloisti, sve vesti bi brujale o ugroženosti policijaca i nastala bi opšta pometnja. Ali kada oni isprebijaju nekog klinca, a sve kako bi istresli svoje frustracije i komlekse, oonda nikom ništa. Dešava se jbg... nego nešto mnogo često i to vidi slučaja. glavna lovina su već godinama i godinama navijači iliti kako se to danas popularno kaže "huligani"... oni su najveća opasnost po državnu bezbednost, jel da?

Kako da ne razdužuje pištolj... jok nek se šetka naoružan do ziba ulicom, a zna se vrlo dobro kakvih sve likova ima. Kući nek preti sa tim pištoljem ženi i deci, baš kao što je često i slučaj.

Ti ne veruješ da je batinan, dakle ti ne veruješ. Ali ko tebe bre uopšte pita šta ti veruješ. Video sam na naslovnoj strani Blica njegovu sliku... dečko je unakažen po licu.

Pa šta i da se kurčio? Možda je bio u pripitom stanju i nije znao šta radi? Zašto se i oni nisu verbalno kurčili, a ako se ovaj dečko kurčio verovatno je bilo verbalno, nego da ga isprebijaju dok ga ne bace u nesvest? Čak i da ih je napao fizički oni ne smeju ovako da reaguju jer se to u krivičnom pravu zove prekoračenje nužne odbrane, a takođe i prekoračenje službenih ovlašćenja. Ali dobro, po tebi je ispao još i plašljivac koji se verovatno sam okliznuo... da nije možda na koru od banane?

U pitanju su vrlo vrlo psihopatski tipovi, naravno ne svi jer i u policiji ima časnih i poštenih ljudi. Ko su ovakvi likovi... da rasvetlimo sa psihološke strane. Pa verovatno su kao klinci bili maltretirani u školi, vuku neki kompleks niže vrednosti, po pravilu su veoma glupi i nepismeni, nemaju nikakve unutrašnje duhovne moći, a ne mogu da dođu ni do one prave spoljašnje, formalne moći, te se zato prijavljuju tamo gde ima makar mala količina vlasti koju obezbeđuje plava uniforma. i tako ti pustiš ove likove na ulicu, i oni sa sve opremom istresaju svoje komplekse... na kome? Ne na onima koji obrću hiljade i hiljade, koji voze bembare i imaju svoje klubove, već na navijačima, klincima i sitnim dilerima. I ovo će se nastaviti u nedogled sve dok neko takvim manijacima ne stane na put... ili da se proteraju sa radnog mesta jer su očigledno psihički nekvlafikovani za tako ozbiljan i odgovoran posao ili da žrtve počnu da same uzimaju pravdu u svoje ruke. Ili da već jednom vlast uvede neki red i zakon.

Ako ovakvi likovi vole brutalnost, tuču, maltertiranje, neka idu u boksere, nek treniraju džiu džicu, karate, ultimate fight, nek sparinguju, ili nek odu u kriminalce, nek budu bodigard nekom glumcu, fudbaleru, pevaču, a ne da budu licemeri, da glume neke dobre momke, zaklanjaju se iza uniforme, a moraju da glume "dobre" jer verovatno nemaju muda da pređu na drugu stranu jer znaju da ih tamo ipak ne štiti zakon.

Stvarno se svašta ovde može pročitati... da čoveku dođe da uleti u monitor majke mi.

Poslednja izmena od moderatora:
Ovde deca jos nisu naucila sta je policija i koja im je funkcija.

Koja im je funkcija? Vidi se da si laik za pravo, pa je sasvim normalno da ne znaš koja im je funkcija. Policija može samo da sprovodi lice lišeno slobode istražnom sudiji, da preduzimja operativne radnje, pretresanje stana i lica po naredbi sudija, ali pri tom ne smeju da povrede intimnost i lično dostojanstvo pretresanog lica, dakle zabranjeno je maltretiranje i batinanje, mogu da saslušavaju osumnjičenog i da ga zadrže do 48 h nakon čega ga puštaju na slobodu. U svim slučajevima je zakonom zabranjeno iznuđivanje iskaza i tortura.

Inače, u uređenim zemljama kao npr. u Americi, bi se posle ovakvih incidenata sprovela unutrašnja kontrola, hapsi policajca i zadržava ga u pritvoru dok se ne okonča istraga i dok se ne utvrdi da li je dotičnio kriv. AKo je kriv pokreće se postupak a on dobija pedalu sa posla.

Koliko imaš godina? Kad si zadnji put izlazio u grad, u neku diskoteku? Jel znaš kako se bahato ponaša interventna policija... poput šerifa na divljem zapadu. Pre nekoliko godina su navijača Rada pretukli a zatim ga uboli u butinu, pa ga izbacili poput kera na lokalnom groblju :eek:. ALOOOOOOOOO????? Ja verujem da kada oni kreću u raciju ili na utakmicu, kreću sa mislima: "U ala ću danas nekom da se naebem keve" i tako oni samo čekaju povoljnu priliku i najmanju sitnicu, pa makar to bio i mrk i nezgodan pogled, da bi ti prebrojali koske.

U jednoj godini se podnese preko nekoliko hiljada prijava zbog maltretiranja i prebijanja i nikom ništa. Ti likovi su i dalje na svojim radnbim mestima. I to je tebi normalno funkcionisanje?

Poslednja izmena od moderatora:
ok, upali u tolalet..

Što neće da te privedu iz čista mira i to ne u policijsku stanicu, već u neku buvaru, pa da ti samo jedan preti da vidiš šta je istina, a ne da laprdaš tu po internetu.

Što neće da te privedu iz čista mira i to ne u policijsku stanicu, već u neku buvaru, pa da ti samo jedan preti da vidiš šta je istina, a ne da laprdaš tu po internetu.

pa nece verovatno zato sto se ponasam normalno za razliku od momka kojeg dizete u zvezde
kao sto dizali i malog krimosa koji je posle pustanja na ulicu odmah trazio zrtvu za fajt
jaka ste mi mooda svi vi ovde koji lajete iz svog mracnog coska i spominjete neka ljudska prava
ponasaj se normalno, pa ces kao svi ostali normalni mladici i devojke i da prodjes raciju
ako se ponasas kao mangup, tako ces i da budes tretiran

vi bre umesto da se brinete i bunite sto se droga prodaje na svakom cosku, sto nije dostupna samo onom ko se opire, sto vase dete, brat, sestra, majka moze da strada na ulici ni kriva ni duzna..
zbog obesnih dilera sa kojima ta ista policija ne moze da izadje na kraj jer nam je korumpirano sudstvo i jer ono sto ovi momci pohapse na ulici, do jutra bude pusteno iz pritvora i opet na istom mestu prodaju drogu!
vi umesto da se bunite zbog toga, vi ste ko p..prasnuli zbog pripitog momka koji nije naucio kako treba da se ponasa kad neko hoce da ga legitimise
boze svasta!

Omladino, stvari su očigledne
ali izgleda da nekome treba dodatna nastava iz života ?

Kada buldožer ide - skloni se !

Primetili ste da
u hirurge idu oni koji vole da seckaju ljudsko meso ?
U političare oni koji vole vlast ?
U nastavnike iskompleksirani štreberi ?
U brak latentni homići ?
U policajce nasilnici ?

Da ne nabrajam dalje, dobro ste primetili !
Tako je svet ustrojen.

Ponavljam
kada ide buldožer - skloni se !
Mada, i ne moraš - ako si jači od buldožderka.

U protivnom
nemoj da mi se žališ, jer verujem da si želeo gaženje !

Mlad čovek mora da proba, eh, to je to.
Ispričaću moje naravoučenije
tj. lekciju o poštovanju policije.

Imao sam 14 godina
završavao osmi razred.
Maturu smo slavili u školskom holu.

Negde oko 20 časova sam izašao napolje sa drugaricom
šetali smo kroz naselje i pevali.
Muško - ženska kombinacija
nikakav alkohol,
sigurno nismo divljali.
Onako, muvali se.

Sretnemo policijski par
nikada ih pre ni posle toga u našem kraju nije bilo.

- Šta je, šta se derete ?!
- Jel' treba da platimo globu ?
Fljas šamar !

Pošto sam se izmakao, nju je razvalio.
I danas mnogo godina kasnije
znam da je policajac tada preterao.

Mogao bih ovde da iznesem i njegovo ime i stanicu,
ali neću.

Nije štos da njega posramim lično,
već da svi policajci koji ovo čitaju
razmisle pre nego što primene silu.

pa nece verovatno zato sto se ponasam normalno za razliku od momka kojeg dizete u zvezde
kao sto dizali i malog krimosa koji je posle pustanja na ulicu odmah trazio zrtvu za fajt
jaka ste mi mooda svi vi ovde koji lajete iz svog mracnog coska i spominjete neka ljudska prava
ponasaj se normalno, pa ces kao svi ostali normalni mladici i devojke i da prodjes raciju
ako se ponasas kao mangup, tako ces i da budes tretiran

Ma ko koga diže u zvezde... o čemu bre ti više pričaš? Nemoj više da mi skačeš po živcima, jer očigledno si došla na temu da provociraš.
Tema nije Uroš Mišić, već psihopatija pojedinih pandurskih pizdi. Što se tiče Uroša, dečko je osuđen na pet i po godina, ležao je od 2007. god. i sad je izašao po zakonu o amnestiji. Sve po propisu. A jel to razlog da mu postavljaju zasede po Beogradu i da ga jure non stop? Njemu će izgleda bolje biti da je ostao u zatvoru nego što je izašao jer će mu napraviti pakao od života.

I ja stvarno ne znam ko ovde kuka? Pa vidi da ti iskreno kažem, ja na čitavu ovu stvar gledam kao na svojevrsnu "igru". Biraš na koju ćeš stranu. S jedne strane su "dobri momci" odn. policajci, s druge strane su "loši momci" odn. krimosi, huligani itd., a u sredini se nalaze advokati, koji se prilagođavaju situaciji, pa mogu biti dobri ili loši, u zavisnosti od svojih afiniteta i za koga hoće da rade . Ovi prvi moraju da poštuju svoje zakone, svoje kodekse... oni su izabrali da štite red i mir, da čuvaju zakon; ovi drugi su rešili da idu protiv zakona, opredelili su se za duh suprostavljanja zakonu... ovi treći, advokati su samo poznavaoci zakona i pronalaze rupe i njemu i traže način da izigraju zakon kako bi dobili slučaj. Svako igra po svojim pravilima.

Stvar je ovde što se pojedini policajci kriju iza uloge "dobrih" momaka kako bi pod plaštom čuvanja reda i zakona pokušali da budu kao ovi drugi, ali im to i ne polazi za rukom, jer im je duša pizdina. I pri tom krše te svoje kodekse, kao i zakone koje bi trebalo da štite. Kakvi su oni čuvari zakona kada protivno zakonu tuku pre saslušanja? Kakvi su oni čuvari reda kada na derbiju pre nekoliko godina ošamare maloletnika zato što ih je "opasno, mangupski pogledao", a kada je grupa mladića jurnula na tog žandara koji je ošamario klinca, onda oni vade pištolje i prete pucanjem gumenim mecima. I to je tebi mangupski?

I naravno da mangup mora da bude spreman na sve... ako je već krenuo na stadion ili ulicu on mora da bude svestan rizika i toga da će se sukobljavati sa policijom, i nije muški da kuka kada dobije batine već bi trebalo da ih istrpi. On zadaje udarce drugima, zato mora i da ih trpi.
A ako dođe do granice da više ne može da trpi nek se osveti ili nek napusti ulicu i posveti se drugim stvarima. Ali stvar je ovde u tome što panduri i ne igraju mangupsku igru, već podlu i kukavičku. Šmeker nikada ne udara na slabijeg od sebe. Šmeker udara na ravnog ili na jačeg od sebe, a šta radi pandurski šljam... on ne sme da udari na jačeg od sebe, na nekog mafijaša, nego udara na klinca.

Kažeš "ako se ponašaš kao mangup, onda ćeš tako i da budeš tretiran"- pa da li je po tebi mangupsi da policajci od preko 25 i 30 godina se kale i uče na maloletnicima. Kako neko može da bude mangup kada tuče kao pomahnitao nekog ko je mlađi preko 10 godina od njega, a to se kod nas redovno događa. Ovo što se desilo sinoć, dešava se svakog vikenda širom Srbije već godinama unazad. I ajde ponovo pročitaj šta si napisala i razmisli o svom ovom stavu. Meni se iskreno povraća od njega. Opet ponavljam, ovakve i slične batine dobijaju i mlađi (14 do 16 god.) i stariji maloletnici (16 do 18 god.). I gde se tu po tebi nalazi podjednako tretiranje?

vi bre umesto da se brinete i bunite sto se droga prodaje na svakom cosku, sto nije dostupna samo onom ko se opire, sto vase dete, brat, sestra, majka moze da strada na ulici ni kriva ni duzna..
zbog obesnih dilera sa kojima ta ista policija ne moze da izadje na kraj jer nam je korumpirano sudstvo i jer ono sto ovi momci pohapse na ulici, do jutra bude pusteno iz pritvora i opet na istom mestu prodaju drogu!

Naravno da je to problem. Ali znaš kako, ni narko dilera ne bi bilo kada ne bi bilo slabića koji postaju zavisni od te droge. To me podseća kao na one priče kako je prostitucija loša, kako su prostitutke ovo ono, a pri tom niko ne spominje njihove mušterije. Taj zanat se ne može ukinuti jer postoji potražnja... ne bi bilo prostitutki kada ne bi bilo mušterija. Isto tako, ne bi bilo narko dilera kada ne bi bilo narkomana. Okej, osoba X neće da prodaje drogu, ali će zato umesto njega to činiti osoba Y. To se ne može sprečiti, jer će uvek biti onih pametnijih kojima nije teško da se malo obogate na račun glupih i slabih. Samim suzbijanjem narko dilera se ne rešava problem narkomanije. Problem je mnogo mnogo dublji no što se može zamisliti.

Uostalom, panduri su glavni i najkurpniji dileri. Pa šta ti misliš, gde ide zaplenjena roba... da je ne prerađuju možda u prašak za pecivo ili je bacaju na otpad :roll:... mnogo si mi ti naivna. Ne, nego je vraćaju na ulicu, ali ovog puta nju prodaju panduri.

vi umesto da se bunite zbog toga, vi ste ko p..prasnuli zbog pripitog momka koji nije naucio kako treba da se ponasa kad neko hoce da ga legitimise
boze svasta!

Gde piše da je bio pripit? Dečko uopšte nije bio pripit i bio je trezan. To sam ja spomenuo hipotetički- šta ukoliko je bio pijan? Ja verujem da on nije ni stigao da se predstavi, jer se panduri vode principom "prvo bij pa onda pitaj".

Poslednja izmena:
Barabe u uniformi su redovna pojava cak sta vise mislim da su to zapravo uniformisani kriminalci koje mi placamo.

Pravo je svetogrđe porediti kriminalce sa pojedinim pandurima. Ne branim kriminalce, ali razlika je nepremostiva. Ovi prvi imaju muda budu ono što jesu i što hoće, ne kriju se, dok pojedini panduri svoj kukavičluk kriju iza plave uniforme, a kada je skinu onda su go kuurac i može da ih šiba kako ko stigne.

Da bi bio kriminalac ili huligan ili mangup bilo koje vrste moraš da imaš nekog šmeka, dok je za pandura potrebno da budeš iskomplekiran i nasilan, ali nasilan ne prema jačem već prema slabijem.

Jel treba da spominjem što su neki policajci pre dve godine u bg ispalili metak u slepoočnicu nevinom čoveku koji je prošao na crveno svetlo?!

Poslednja izmena:
svetogrđe, metak, ! ALOOOOOOOOO?????, psihopate, naoružan do ziba, preti, pištoljem, batinan, kurčio? kurčili, kurčio, nesvest, isprebijaju, psihopatski, maltretirani, kompleks, glupi, nepismeni, komplekse, manijacima, žrtve, brutalnost, tuču, maltertiranje,laik, "U ala ću danas nekom da se naebem keve", Ti likovi, Nemoj više da mi skačeš po živcima, loši, kriju, duša pizdina, krš, tuku, išamaraju, "opasno gledao", jurnula, meci, mangupski, podlu, šljam, udari, mafija, povraća, ponavljam, batine, droge, prostitutke ovo, otpad, naivna, pripit,lovina, dan žaloisti, brujale, ugroženosti, pometnja, opasnost, došla na temu da provociraš, krvi, psihopatija, pandurskih pizdi, osuđen, jure, zatvor.

Stvarno se svašta ovde može pročitati... da čoveku , da uleti u monitor majke mi. Na koga misliš? Nije mi najjasnije.

:neutral:

Uostalom, panduri su glavni i najkurpniji dileri. Pa šta ti misliš, gde ide zaplenjena roba... da je ne prerađuju možda u prašak za pecivo ili je bacaju na otpad :roll:... mnogo si mi ti naivna. Ne, nego je vraćaju na ulicu, ali ovog puta nju prodaju panduri.

Tako je...Umesto toplog obroka i regresa, svakog meseca nam dele zaplenjenu drogu koju prodajemo na ulici.

Pravo je svetogrđe porediti kriminalce sa pojedinim pandurima. Ne branim kriminalce, ali razlika je nepremostiva. Ovi prvi imaju muda budu ono što jesu i što hoće, ne kriju se, dok pojedini panduri svoj kukavičluk kriju iza plave uniforme, a kada je skinu onda su go kuurac i može da ih šiba kako ko stigne.

Da bi bio kriminalac ili huligan ili mangup bilo koje vrste moraš da imaš nekog šmeka, dok je za pandura potrebno da budeš iskomplekiran i nasilan, ali nasilan ne prema jačem već prema slabijem.

Jel treba da spominjem što su neki policajci pre dve godine u bg ispalili metak u slepoočnicu nevinom čoveku koji je prošao na crveno svetlo?!

a ti si impresioniran ulicnim huliganima, pa im stajes u zastitu?
da ne navodim i tvoj gornji post koji veze sa mozgom nema..
sta radi maloletno lice od 14 ili 16 godina van kuce po klubovima u ponoc?
sigurno ne piju mleko i ne jedu plazmu!
ako si baja, pa si drzak, onda istrpi batine! ili nauci kako da se obracas sluzbenom licu.kad je racija u pitanju, to je vanredna situacija..ne ulazi se u klub sa ``dobro vece, molim vas pripremite vae licne karte na pregled`` nego se brzom akcijom pretrazuje objekat i identifikuje trazeno lice za koje postoji u vecini slucajeva sumnja da je i naoruzano i agresivno..
a ti bi sta, da u takvoj akciji predstavnici zakona ulaze kao ..ickice i da mole gradjanstvo da se ljubazno identifikuju..
kazi ti meni, ako je policija banula tako drsko, a malisa koji je oplavljen je tako stradao ni kriv ni duzan, a u uz to je bio i jako fin, miran i kulturan, zasto je ``stradao`` samo on, a ne i oni pored njega?
zasto je brutalna interventna svoju strogocu pokazala samo na jednoj nevinoj dusici, a ne i na jos nekom od prisutnih?

mnogo si bre naivan i zadojen mitom o lokalnim barabama..
svoje impresije ussmeravas ka negativnom i huliganaima, a grozis se onih koji stite zakon

zivim u normalnom, mirnom kraju gde su porodicne kuce..puno male i velike dece..
proslog leta nismo mogli da se izborimo sa dilerima droge kojih do sada nije bilo jer nije okruzenje takvo..a onda su shvatli da im je zgodno da drogu valjaju na parkingu pored sumice..
prvo su krenuli nocu, a onda se osilili i bez problema prodavali u podne..
na ocigled celog komsiluka
malo im bilo i to, pa su u sumici gde postoji klupa kao u parku odnosili sve sto je potrebno i usluzno drogirali klince..deca koju su odvodili pa vracali iz sume nisu znala za sebe..
zvali smo policiju..dolazili, hapsili ih, pa se ovi ponovo vracali odmah sutradan na isto to mesto..
bila sam prisutna toliko puta kad je interventna imala akciju..da li su primenjivali silu? jesu, kad se momak opirao hapsenju i kad su morrali da ga jure po sumi.
jeste dobio batine, ali toje malo za ono sto je on drugima uradio prodajuci im drogu..
i od tih batina se jeste i upsao i usrao, pa su mimci iz interventne zamolili da im doneseo doalet papir kako bi se mali kriminalac upristojio pre nego sto ga spakuju u dzip..

momci rade sa olosem..kao sto hirurzi imaju posla sa teskim bolestima..
da bi se spaslo ono sto je bitno, nekog mora i da zaboli..
posao im je takav, ne mogu da budu nezni..

opet ti kazem, incident bi bio da je interventna upala u klub i prebila sve koji su se tamo zatekli, a ovako - malisa sa modricom je naucio lekciju i sada zna da kad je racija izvadi lepo svoju lk i pokaze bez pravljenja scene.

Poslednja izmena:
Tanhojzere, pec pec, ha ?

Beži čoveče iz tog luzerskog fazona,
jako naivno razmišljaš o policiji i njihovim metodama.

Oni rade sve
kako bi ti se ogadilo neprilagođeno ponašanje.
( ne traži u njima oca, svog heroja !)

Postoji mogućnost da udarajući glavom o zid
i probiješ taj zid.

Ali otkriću ti tajnu:
Iza tog zida je još jači zid .. !

Može da buide ali ne mora da znači. Donekle se time logički možda može objasniti zašto su maloletnici glavna lovina, ali zar ti zaista misliš da je panduru dok bije na umu to da klinca izvede na pravi put. Pa naravno da nije...

Uostalom, ova tvoja poruka može da nas odvede u jednom filozofskom pravcu- šta je to uopšte prilagođeno a šta neprilagođeno ponašanje.. Sve što se kobajagi tretita kao prilagođeno jednako je sa svim što je neprilagođeno i postalo je moguće samo pomoću sredstava za neprilagođeno ponašanje. Time se gubi razlika i stavlja se znak jednakosti između jednog i drugog.

A šta ako ovaj klinac koji je dobio batine sutradan iste takve batine i mučenje sprovede na nekom drugom dečku... taj drugi dečko će na trećem, treći na četvrtom i tako se stvara jedan začarani krug. Neće on možda namerno isto tako mučiti drugog, ali nešto nesvesno će proraditi.

Predlažem ti da odeš do Vaspitno Popravnog Doma za maloletnike u Kruševcu, to je najveći i jedini VPD u Srbiji, pa možda ti i bude jasno zašto 90 % maloletnika iz doma izađe gori i problematičniji nego što su bili.

- - - - - - - - - -

Moram priznati da si me pošteno nasmejao. Ai kao i po običaju vadiš iz konteksta i spinuješ.

Back