TO JE PATRIJARH

Али ево одговора на речи Патријарха СПЦ - вероватно на опште одушевљење жутих бандита, издајника и лопужа:

Poruka Irineju Dačić patrijarhu: Ne Evropi neće vratiti oteto Kosovo
Politika, 13:50, 25.11.2012.
Autor: Agencija FoNet

Sadašnja vlast neće predati Kosovo, niti izdati zemlju, ali Srbija nije u situaciji da drži Kosovo, jer je već oteto
Ne propustite... Srpski patrijarh: Ako nas neće u EU, živećemo kao i pre 500 godina

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je sigurno da sadašnja vlast neće predati Kosovo, niti izdati zemlju, ali da Srbija sad nije u situaciji da drži Kosovo, pa ne da da ga otmu, jer je ono već oteto.

Dačić je, komentarišući poziv patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja da vlast "zahvali Evropskoj uniji (EU) na članstvu ako treba da se odrekne Kosova", istakao da Srbija može da kaže da neće u EU, ali da joj ni tada Kosovo neće biti vraćeno.

Ово је више него поразна и бедна изјава Премијера СРбије.....
:sad2:
Ако је ВЕЋ ОТЕТО - ЗАШТО ТРАЖЕ ДА ГА ПРИЗНАМО.... срам да га буде !!!!!!!!!!!

Дачић је уцењен. Мора све да ради што му се нареди.
Видиш ли да су му се подочњаци спустили до колена?
Жалосно је што у овом народу не постоји критична маса која би се бавила политичарима.

Naprosto i ocito je hrvatski. Pisi na srpskom jer samo tako mogu tvoji nepismeni obozavaoci da te razumeju.
Uostalom i ja prezirem ljude koji ne poznaju svoj maternji jezik.

Хрватски језик постоји?
Чак и загребачки лингвисти кажу да говоре српско-хрватски језик.
А ти би и језик да им даш.

Права си хрватска патриоткиња, нема шта. Идеш чак даље и од званичне политике Загреба.

Хрватски језик постоји?
Чак и загребачки лингвисти кажу да говоре српско-хрватски језик.
А ти би и језик да им даш.

Права си хрватска патриоткиња, нема шта. Идеш чак даље и од званичне политике Загреба.

A jel,pa ti kao lekar znas bolje od mene kako se Hrvati izjasnjavaju glede jezika?
Nego nisam primetila da ti pises naocit i ocito?:hahaha:

Naprosto i ocito je hrvatski. Pisi na srpskom jer samo tako mogu tvoji nepismeni obozavaoci da te razumeju.
Uostalom i ja prezirem ljude koji ne poznaju svoj maternji jezik.

Hrvatski ne postoji, to je srpski jezik koji je neznatno izmenjen, pitaj Vuka i Dositeja ako meni ne veruješ.
PS ja sam zakleta Grobarka sa juga!!!! Srbija! Tri prsta!

A jel,pa ti kao lekar znas bolje od mene kako se Hrvati izjasnjavaju glede jezika?
Nego nisam primetila da ti pises naocit i ocito?:hahaha:

Наравно да знам како се Хрвати изјашњавају, у Крајини ми је дедовина .
Тешко ви из источне Србије можете те ствари да знате боље од нас. Осим ако се баш не бавите тиме, а ти се не бавиш.

'Ајде, ниси приметила?
Како би и приметила. ;)

Уз дужно поштовање али зар патријарху није јасно оно што је јасно већини грађана Србије,а то је да је за Европску Унију питање статуса јужне српске покрајине решено.Чак је на њиховом званичном сајту Косово*,уз Албанију и Босну и Херцеговину,наведено као потенцијална чланица,док је на њиховој карти Европе,Србија,као држава кандидат,приказана без своје јужне покрајине.
Протежирање теза које почињу са "ако"-Ako nas EU ne želi s Kosovom, hvala na pozivu, nastavićemo da živimo teško i mukotrpno,само одражава непознавање политичке ситуације онога ко на њој инсистира,што је продукт илузорног постулата да ће Србија одустати од европског пута ако од ње буде затражено да се одрекне дела своје територије.
Нема потребе да ико од Србије конкретно тражи да одустане од Косова и Метохије,јер Европа је већ довела Србију у ситуацију да се према својој покрајини опходи као према суседној држави.Чак и преговори на које је Србија пристала,а који се воде између Београда и Приштине,не претресају питање статуса покрајине.

Poslednja izmena:
poznavao sm pokojnog protu vuckovica. on je bio skolski drug nasem patrijarhu, i prijatelj. nema tu dovodjenja u pitanje je li prtrijath ili nije srbin. nas covek, postovan i uzoran. milsim da mu polozaj ogranicava da ne moze sve da kaze odmah i prostim jezikom, ali kad kaze to je fundament

To je trebalo reći jasno i glasno.

Ja podržavam Patrijarhov stav.

Podržavam i ja Patrijarhov stav u dijelu u kojom ističe da Kosovo pripada Srbiji, ali nije mi jasno zbog čega Srbi imaju različite kriterije kada se radi o tuđim "svetim zemljama"?

"Patrijarh srpski Irinej rekao je danas da Srbija poštuje Evropu i da želi da bude sa njom, ali ne po cenu da se odriče svoje svete zemlje."

Back