Žig zveri

Nisam gledao ceo film, ali je sigurno da živimo poslednja vremena. Mnoge stvari iz Otkrovenja se ispunjavaju na naše oči, između ostalog i to o žigu, koji će svako morati da nosi u ruci, ali i to da će zemlju preplaviti neverni, skeptični i mlaki.

Poslednji bedem pred naletom američkog Levijatana, biće savez slovenskih pravoslavnih država (među kojima je i naša Srbija) i Grčke, na čijem će čelu stajati sveta Rusija.

Preporučujem ti interesantnu studiju sa proročkim primesama Vladimira Solovjova - "Kratka povest o antihristu".

O knjizi:

Пред смрт, руски философ Владимир Соловјов (1853-1900) је написао књигу "Три разговора" у којој се налази и "Кратка повест о антихристу". Ово дело је испуњено Соловјовљевим пророчким прозрењима о будућности света: предвидео је, наиме, велики успон ислама који ће освојити независну државност и заратити са Западом; наслутио је да ће Јапан, захваљујући својој етици и западној техници, постати светска сила; знао је да ће Јевреји добити независну државу - Израел, баш на територијама данашњим. Када се све то деси, након многобројних потреса, свет ће се ујединити у универзалну државу на чијем ће челу стајати лажни месија и миротворац - антихрист. Његове предсмртне слутње, о којима говори кнез Трубецкој, такође су указивале на то да се историја ближи свом крају, и да је на реду "сумрак Запада".

http://www.scribd.com/doc/37628806/Владимир-Соловјов-Кратка-повест-о-антихристу

Poslednja izmena:
Nisam gledao ceo film, ali je sigurno da živimo poslednja vremena. Mnoge stvari iz Otkrovenja se ispunjavaju na naše oči, između ostalog i to o žigu, koji će svako morati da nosi u ruci, ali i to da će zemlju preplaviti neverni, skeptični i mlaki.

Poslednji bedem pred naletom američkog Levijatana, biće savez slovenskih pravoslavnih država (među kojima je i naša Srbija) i Grčke, na čijem će čelu stajati sveta Rusija.

Preporučujem ti interesantnu studiju sa proročkim primesama Vladimira Solovjova - "Kratka povest o antihristu".

O knjizi:

Пред смрт, руски философ Владимир Соловјов (1853-1900) је написао књигу "Три разговора" у којој се налази и "Кратка повест о антихристу". Ово дело је испуњено Соловјовљевим пророчким прозрењима о будућности света: предвидео је, наиме, велики успон ислама који ће освојити независну државност и заратити са Западом; наслутио је да ће Јапан, захваљујући својој етици и западној техници, постати светска сила; знао је да ће Јевреји добити независну државу - Израел, баш на територијама данашњим. Када се све то деси, након многобројних потреса, свет ће се ујединити у универзалну државу на чијем ће челу стајати лажни месија и миротворац - антихрист. Његове предсмртне слутње, о којима говори кнез Трубецкој, такође су указивале на то да се историја ближи свом крају, и да је на реду "сумрак Запада".

http://www.scribd.com/doc/37628806/Владимир-Соловјов-Кратка-повест-о-антихристу

Ček to je knjiga smisao života ?

Pa zar niko od vas nije citao nijednu kritiku hriscanstva? Od toga se moze napraviti citava komedija!
Drugi kojima je bilo dosadno su povadili sve smijesne scene iz novog zavjeta i objavili ih, a najsmjesnija je ova:

Nietzsche:
"I reče im: zaista vam kažem: imaju neki među ovima što stoje ovdje koji neće okusiti smrti dok ne vide carstvo Božije da dođe u sili" (Marko 9,1) — Dobro slaga, lav ...

"zaista, kažem vam, neki od ovdje nazočnih neće okusiti smrti dok ne vide sina čovječjega gdje dolazi sa svojim kraljevstvom."
matej 16: 27-28
" zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve to ne zbude. " matej 24:30-34
"još im govoraše: "zaista, kažem vam, neki od ovdje nazočnih neće okusiti smrti dok ne vide da je kraljevstvo božje došlo u sili."

" Doæi æe, doista, Sin Èovjeèji u slavi Oca svoga s anðelima svojim i
tada æe naplatiti svakomu po djelima njegovim." (28) "Zaista, kaŸem vam,
neki od ovdje nazoènih neæe okusiti smrti dok ne vide Sina Èovjeèjega gdje
dolazi sa svojim kraljevstvom."
Po Mateju 16, 27-28

Zadnje Isusove rijeèi u Bibliji u zadnjim njenim retcima:
"Da, dolazim ubrzo!"

Krist ponavlja da generacija koja je tada bila Ÿiva neæe umrijeti dok se
njegov ponovni dolazak ne ostvari. Apostolima i prvim kr¹æanima nije bilo na
kraj pameti da bi morali èekati barem dvije tisuæe godina (2000) na njegov
dolazak.

"Svi æe vas zamrziti zbog imena moga. Ali tko ustraje do svr¹etka, bit æe
spa¹en." (23) "Kad vas stanu progoniti u jednom gradu, bjeŸite u drugi.
Zaista, kaŸem vam, neæete obiæi gradova izraelskih prije nego ¹to doðe Sin
Èovjeèji."
Po Mateju 10,22-23
U ono vrijeme nije bilo mnogo izraelskih gradova. Onaj koji bi bjeŸao od
jednog do drugog grada, ne bi trebao 2000 godina da ih sve obiðe, niti bi
tako dugo Ÿivio. Krist je rekao da æe se vratiti prije nego ¹to bjegunac
moŸe proæi kroz sve izraelske gradove.

"Zaista, kaŸem vam, sve æe to doæi na ovaj nara¹taj !"
Isus iziðe iz Hrama (Jeruzalemskog). Putom mu pristupi¹e uèenici pokazujuæi
mu hramsko zdanje. (2) A on im reèe: "Ne vidite li sve ovo? Zaista, kaŸem
vam, ne, neæe se ovdje ostaviti ni kamen na kamenu nerazvaljen."
"©tovi¹e, kaŸem vam: Odsada æete gledati Sina Èovjeèjega gdje sjedi zdesna
Sile i dolazi na oblacima nebeskim."

"Reci nam kada æe to biti i koji æe biti znak tvojega Dolaska i svr¹etka
svijeta?"

Ovdje definitivno vidimo da Isus povezuje ru¹enje Jeruzalemskog Hrama sa
svojim Dolaskom. Rimljani su do temelja razorili taj Hram 70. god. n. ere,
dakle zaista unutar jednog nara¹taja (generacije). Dolazak Sina na oblacima
æe se zbiti na Sudnji dan - skori svr¹etak svijeta.

" Evo otajstvo vam kazujem: svi dodu¹e neæemo usnuti, ali svi æemo se
izmijeniti. (52) Odjednom, u tren oka, na posljednju trublju - jer zatrubit
æe - i mrtvi æe uskrsnuti neraspadljivi i mi æemo se izmijeniti. "

[Ova ideja se nalazi u romanu Zli Dusi Dostojevskog u kojem Kirilov razvija ideju samoubistva u nadi da ce kad se ubije njegovo tijelo transformisati. I prije nego sto je sebi prosvirao glavu vikao je "SAD! SAD! SAD!" lol]

Tekst govori sam za sebe. Pavao je svoje slu¹atelje tje¹io da æe usnuli (tj.
nedavno umrli) uskrsnuti zajedno s onima meðu njima, koji su jo¹ uvijek Ÿivi
tj. nisu jo¹ usnuli. Tako su Ÿivjeli i umrli u laŸnoj nadi Kristovog
dolaska.

... (ima koliko hoces, ne da mi se citati)

http://hr.soc.religija.narkive.com/hbrPY030/kristologija

"Ne znate li da će sveti suditi svijetu? Kad ćete dakle vi svijetu suditi: nijeste li vrijedni suditi manjijem stvarima?" (Pavle, Prva poslanica Korinćanima 6,2) — Nažalost, nije li to samo govor jednog stanovnika ludnice... Reč po reč, taj užasni varalica nastavlja: "Ne znate li da ćemo mi anđelima suditi, a kamoli stvarima ovoga svijeta!" ...

Poslednja izmena:
Otkako znam za sebe slušam o sudnjem danu,i preživeo sam ih jedno trista.Film je površni kič.Nabacani likovi od Hitlera preko La Veja i nezaobilaznog Krolija.Iako nemam pozitivno mišljenje o tim likovima koji se pojavljuju u filmu,ne vidim nikakvu dodirnu tačku među njima sem kvazi mistike i senzacionalističke teorije zavere.I to sa čipovima je toliko glupavo.Ja sam tražio da mi čipuju ličnu kartu,ako ponude narukvicu nosiću je na ruci.Neka me prisluškuju,prate,snimaju,vrbuju,vrše eksperimente.Čuće svašta od mene naročito dok sedim na WC šolji!

A HARP? Pošto naša vlast ne reaguje-i oni su upleteni?
Kaže Aleksić da su oblaci nad alpima ko nožem odsečeni...
Da nisu Rotšildovi i Rokfelerovi i to izfinansirali?:mrgreen:
(Nešto kontam-ko da prati deset milijardi ljudi šta pričaju...Malko obimniji posao...:()

Svaki dogadjaj u sebi nosi sve nivoe istine. U zavisnosti od posmatrača (njegovog stanja svesti) on će uvek videti ono što može videti (razumeti) u datom dogadjaju. Iz tih razloga svaka knjiga ili film, umetničko delo... pokazuje stanje svesti samog autora. Otuda film, knjiga ili slika mogu u sebi nositi mrak i beznadje ili svetlost, radost i inspiraciju.
Na nama kao pojedincima je da nastojimo da uvek prepoznajemo i vidimo ono što je uzvišenije... To je način kako sebe nadogradjujemo, uzdižemo i približavamo visokom stanju svesti ali je to ujedno način kako unosimo više svetlosti i optimizma u ovaj svet...
Kada bi što više ljudi prilazili životu i dogadjajima sa uzvišenije (svetlije) strane onda bi i život u njemu bio podnošljiviji i sami svet bi duže trajao... Jednostavno, koliko će trajati ovaj svet zavisi od svih nas zajedno... Tačnije, on ima svoju datu dužinu po odredjenim fazama i mi ga praktično možemo samo skratiti i učiniti da bude teži nego što je neophodno.
Slično, čovek (Duša) pre nego se rodi u ovaj svet dobije tačno dužinu vremena koju će ovde provesti - od možda nekoliko minuta pa do preko jednog veka (>100 god). Na pojedincu je da iskoristi dati vremenski interval u potpunosti i da ga živi ispunjenim svetlošću i radošću - optimistički ili da ga svojim turobnim gledanjem na život skrati i istovremeno učini mučnim...
Jednostavno sve je u svesti čoveka i sve zavisi od njegove svesti ili stanja svesti.
Zato ima onih koji u najsvetlijim vremenima žive turobnim životom baš kao i onih koji će u najturobnijim periodima živeti uzdignutim i radosnim pristupom životu...
Na nama je da shvatimo da kvalitet našeg života zavisi od nas i da upravo u sebe ugradumo ono stanje svesti koje će nam izbalansirano držati život na takvom nivou... Kada ovladamo tim i takvim stanjem svesti mi smo postali gospodarem (svog) života...
Znam da će mnogi okrenuti glavu od svega ovde rečenog ali ja ću podsetiti na jedan detalj; Osoba čije donošenje odluka i osećaja sreće zavisi od toga šta misli okolina ili šta i kako se ponaša okolina nikada u sebi neće osetiti sreću koja joj najviše treba i nikada ništa neće uraditi na pravi način...
Priča o žigu zveri je samo nova osavremenjena verzija o baba rogi koja paše stanja svesti jednog broja ljudi koji bi da se hrane strahom i mrakom...

Jednostavno sve je u svesti čoveka i sve zavisi od njegove svesti ili stanja svesti.
Zato ima onih koji u najsvetlijim vremenima žive turobnim životom baš kao i onih koji će u najturobnijim periodima živeti uzdignutim i radosnim pristupom životu...
Na nama je da shvatimo da kvalitet našeg života zavisi od nas i da upravo u sebe ugradumo ono stanje svesti koje će nam izbalansirano držati život na takvom nivou... Kada ovladamo tim i takvim stanjem svesti mi smo postali gospodarem (svog) života...
Znam da će mnogi okrenuti glavu od svega ovde rečenog ali ja ću podsetiti na jedan detalj; Osoba čije donošenje odluka i osećaja sreće zavisi od toga šta misli okolina ili šta i kako se ponaša okolina nikada u sebi neće osetiti sreću koja joj najviše treba i nikada ništa neće uraditi na pravi način...
Priča o žigu zveri je samo nova osavremenjena verzija o baba rogi koja paše stanja svesti jednog broja ljudi koji bi da se hrane strahom i mrakom...[/QUOTE]

Subjektivno da,ali objektivno mnogi parametri utiču na kvalitet života.Dovoljno je što porast populacije na globalnom nivou pritiska ionako limitirane zalihe vode,hrane,rudnih sirovina itd.Ne verujem da je iko srećan i zadovoljan kad je gladan i žedan,a nažalost takvih će biti sve više.Pored toga slede promene klime,globalno zagrejavanje itd.Ne verujem da će to dovesti do propasti sveta ali će svakako uticati na kvalitet života.

Svaki dogadjaj u sebi nosi sve nivoe istine. U zavisnosti od posmatrača (njegovog stanja svesti) on će uvek videti ono što može videti (razumeti) u datom dogadjaju. Iz tih razloga svaka knjiga ili film, umetničko delo... pokazuje stanje svesti samog autora. Otuda film, knjiga ili slika mogu u sebi nositi mrak i beznadje ili svetlost, radost i inspiraciju.
Na nama kao pojedincima je da nastojimo da uvek prepoznajemo i vidimo ono što je uzvišenije... To je način kako sebe nadogradjujemo, uzdižemo i približavamo visokom stanju svesti ali je to ujedno način kako unosimo više svetlosti i optimizma u ovaj svet...
Kada bi što više ljudi prilazili životu i dogadjajima sa uzvišenije (svetlije) strane onda bi i život u njemu bio podnošljiviji i sami svet bi duže trajao... Jednostavno, koliko će trajati ovaj svet zavisi od svih nas zajedno... Tačnije, on ima svoju datu dužinu po odredjenim fazama i mi ga praktično možemo samo skratiti i učiniti da bude teži nego što je neophodno.
Slično, čovek (Duša) pre nego se rodi u ovaj svet dobije tačno dužinu vremena koju će ovde provesti - od možda nekoliko minuta pa do preko jednog veka (>100 god). Na pojedincu je da iskoristi dati vremenski interval u potpunosti i da ga živi ispunjenim svetlošću i radošću - optimistički ili da ga svojim turobnim gledanjem na život skrati i istovremeno učini mučnim...
Priča o žigu zveri je samo nova osavremenjena verzija o baba rogi koja paše stanja svesti jednog broja ljudi koji bi da se hrane strahom i mrakom...

Sto ne znaci da i pored svih mogucih lazi i djetinjarija nije moguce sasvim ozbiljno prihvatiti se demokratije i socijalizma, jer, kako nihilisti misle, ako bozanstvenost Svetog Pisma nije u istini, onda je u lazljivosti. Vazno je da je osjecaj bozanski!

Subjektivno da,ali objektivno mnogi parametri utiču na kvalitet života.Dovoljno je što porast populacije na globalnom nivou pritiska ionako limitirane zalihe vode,hrane,rudnih sirovina itd.Ne verujem da je iko srećan i zadovoljan kad je gladan i žedan,a nažalost takvih će biti sve više.Pored toga slede promene klime,globalno zagrejavanje itd.Ne verujem da će to dovesti do propasti sveta ali će svakako uticati na kvalitet života.

Svijest, odnosno znanje je samo preduslov za zdravlje, odnosno moc. Tek obicaj koji bi nastao iz znanja predstavlja pravu moc. I to takav obicaj koji se manifestuje u svim umjetnostima nekog naroda. Znanje i obicaj dakle nemaju smisla u jednom demokratskom, individualistickom kontekstu. Kao takvi oni slabe covjeka i dresiraju ga za poslusnost.

Objektivno ?
Da bismo objektivno obuhvatili sve detalje potrebno je obuhvatiti celokupna saznanja o načinu funkcionisanja života, naročito u ovom svetu. Veruješ li da su ljudiza to spremni? Sigurno je da nisu jer svakog pojedinačno sprečava njegova lična nekompletna svest o sebi samom i životu u celini.
Svako od nas svojom necelovitom svešću doprinosi da ovaj svet bude tako skučen po mogućnostima izbora. Istovremeno, svako od nas jeodabrao da dodje u ovaj svet baš u datom trenutku i pod datim uslovima... Sve ovo govori nešto mnogo više a to je da ovaj svet i nije stvoren da čovek u njemu sebe nasladjuje u čulnom i materijalnom izobilju već da svesn o prepozna i radi na ličnoj ekspanziji svesti.
Kada čovek dobrovoljno prihvata raditi na samokorigovanju? Složićemo se da je to Nikada. To znači da samo otežani uslovi življenja bude u nama svest za promenama i to u sebi samima...
Ipak, u datim okolnostima, kada pojedinac shvati da on ima cilj on će i naći uslove za vlastiti balans... Za egzistenciju u ovom svetu i zadovoljan život nije potrebno tako mnogo kao što na prvi po
gled izgleda.
U principu čovek uvek voli naći izgovore kako važni faktori njegove sreće nisu u njegovim rukama. To mu daje opravdanje za njegovu neaktivnost i pasivnost. Čovek se kreće ka stadijumu najviše odgovornosti budući da je ona osnovni uslov odgovarajućeg stanja sreće i unutarnjeg balansa...

Dionys,
Čovek još ne prepoznaje pravu moć. Ona nikada nije izvana nas i ta moć se nikada ne ispoljava u svetu oko nas. Onda kada se latimo moći koja je oko nas tada smo poklekli pred svojom zabludom. Moćan čovek je svestan svoje moći a takav je nikada neće manifestovati da bi je drugima dokazivao.

Rijeci "objektivno" i "subjektivno" se mogu izvesti iz pojmova "objective" (cilj) i "subject" u smislu roba, podredjenog.

Kad kazes robu da donese vode onda je subjekat ucinio nesto objektivno.

Isto kao sto mozes o danasnjim zenama non stop da govoris kako ne valjaju, a one nista ne mogu da poboljsaju na sebi, tako i danasnji "filozofi" stalno traze nalog (objective) da bi njigov subjekat (rob) mogao nesto da ucini. I tu se nista ne moze poboljsati, oni ostaju robovi i ne odricu se "objektivnosti", pri tome svodeci svoj djelokrug na radnje sa zajednickim nazivnikom.

Dionys,
Čovek još ne prepoznaje pravu moć. Ona nikada nije izvana nas i ta moć se nikada ne ispoljava u svetu oko nas. Onda kada se latimo moći koja je oko nas tada smo poklekli pred svojom zabludom. Moćan čovek je svestan svoje moći a takav je nikada neće manifestovati da bi je drugima dokazivao.

Moc nikad nije individualna. Govorio sam vec milion puta da moderni rasizam nije u smislu misleceg covjeka. Nista ne postoji u genima i sve se mora nauciti, cak i najnize ljudovanje.

"Stvari najbolje rastu okruzene sebi jednakima." - Nietzsche

Pojedinac koji bi sam htio velicinu bi se nuzno izrodio u djavla. (i ovo je od N)

Zato je trazio da budu suzbijeni siloviti veliki individualci poput Napoleona, a s druge strane je trazio rasu gospodara zemlje.

Rasa kao moralno jedinstvo.

"Covjek je moralna zivotinja" - Nietzsche, dakle, koliko vrsta morala, toliko vrsta zivotinja...

A nihilista je jedna vrsta majmuna.

Poslednja izmena:
Niukakvu. U moralu gospodara nema metafizike. Moc gospodara se potvrdjuje kroz takmicenje. Tzv. Agon.

Nietzsche je za ozivljavanje Agonalnog doba. A ni ja ne vidim nista lose u tome.

Objektivno ?

Da,polazio sam od ove definicije objektivnosti :Objektivan (novolat. objectivus = predmetni, stvaran) u najopštijem smislu znači stvaran, istinski, zbiljski, nezavisan od subjekta i njegovog mišljenja. U nauci se ovaj pojam koristi u smislu nepristrasan, nezavisan od ličnih interesa, potreba, želja, strahova ili očekivanja naučnika

Da bismo objektivno obuhvatili sve detalje potrebno je obuhvatiti celokupna saznanja o načinu funkcionisanja života, naročito u ovom svetu. Veruješ li da su ljudiza to spremni? Sigurno je da nisu jer svakog pojedinačno sprečava njegova lična nekompletna svest o sebi samom i životu u celini.

Verujem,jer u suprotnom ne bi postojala nauka.

Svako od nas svojom necelovitom svešću doprinosi da ovaj svet bude tako skučen po mogućnostima izbora. Istovremeno, svako od nas jeodabrao da dodje u ovaj svet baš u datom trenutku i pod datim uslovima... Sve ovo govori nešto mnogo više a to je da ovaj svet i nije stvoren da čovek u njemu sebe nasladjuje u čulnom i materijalnom izobilju već da svesn o prepozna i radi na ličnoj ekspanziji svesti.

Nisam baš ovo razumeo.Pored toga nekome je baš to definicija sreće,da sebe naslađuje u čulnom i materijalnom izobilju.Meni lična ekspanzija svesti ume biti smrtno dosadna,mada nisam ni materijalista u punom smislu.

[B]Kada čovek dobrovoljno prihvata raditi na samokorigovanju? Složićemo se da je to Nikada.[/B] To znači da samo otežani uslovi življenja bude u nama svest za promenama i to u sebi samima...
Ipak, u datim okolnostima, kada pojedinac shvati da on ima cilj on će i naći uslove za vlastiti balans... Za egzistenciju u ovom svetu i zadovoljan život nije potrebno tako mnogo kao što na prvi po

gled izgleda.
U principu čovek uvek voli naći izgovore kako važni faktori njegove sreće nisu u njegovim rukama. To mu daje opravdanje za njegovu neaktivnost i pasivnost. Čovek se kreće ka stadijumu najviše odgovornosti budući da je ona osnovni uslov odgovarajućeg stanja sreće i unutarnjeg balansa...

Banalan primer,kada bi bio rođen u Sahari,onda bi shvatio da važni faktori tvoje sreće nisu u tvojim rukama.Nema hrane,nema vode,nema ničega sem peska.

Poslednja izmena:
Niukakvu. U moralu gospodara nema metafizike. Moc gospodara se potvrdjuje kroz takmicenje. Tzv. Agon.

Nietzsche je za ozivljavanje Agonalnog doba. A ni ja ne vidim nista lose u tome.
S moje strane...mogu da se prijavim za takmičenje u ispijanju pivkana-za druga nešto nisam u formi,a za ovo sam
baš navežbao...U punoj formi...

Back