Vučić: Prekinućemo praksu sa platama iz dva budžeta

Poruka
20.001
Nakon informacija koje je objavio Insajder o tome da pojedinci na Kosovu godinama primaju praktično tri plate – jednu od Srbije koja je uvećana za kosovski dodatak i jednu iz budžeta Kosova, Aleksandar Vučić potpredsednik Vlade najavljuje da to od sledeće nedelje više neće biti moguće.

Kako je objavio Insajder, Dragiša Vasić, koji je predsednik opštine Leposavić potvrdio je da dobija plate iz srpskog i iz kosovskog budžeta, ujedno priznajući da se na taj način priznaje i nezavisna država Kosovo.

Vasić je član SNS, stranke čiji je predsednik Aleksandar Vučić, a na ovom spisku nalaze se i predstavnici skoro svih stranaka koji imaju svoje odbore na Kosovu. Vasić je jedan od retkih koji je pristao da da izjavu, dok su da govore o tome odbili drugi članovi stranaka koji su na ovom spisku.

Kako smo utvrdili poređenjem raznih zvaničnih podataka, na spisku su između ostalih i Stojanka Petković iz URS-a, Branimir Vukadinović iz DS, Milomir Kuzmanvić iz SPS-a. Na spisku se nalazi izmedju ostalih i Miodrag Andrić iz DSS-a koji je takođe odbio razgovor, ali kratko da od 2006.ne prima platu iz Prištine.

Prihvatajući plate iz kosovskog budžeta, brojni funkcioneri koji su ujedno i članovi stranaka priznali su tako državu Kosovo, dok je državna politika za koju se zalažu sve stranke pred javnošću, to da je Kosovo deo Srbije.

http://www.b92.net/insajder/aktuelno-vesti.php?yyyy=2012&mm=10&dd=11&nav_id=650947

Patriote sa dva novcanka :mrgreen:

Прва признања КиМ од стране СНС-а.

СНС је на јевропском путу и "напредни" морају да испуњавају задаће из Брисела / Берлина, тј. из Уније.

Подсетимо се шта је наш "пријатељ" Хавијер Солана рекао: "владе у Србији се могу мењати, али политика мора остати иста"

Значи да свака влада која се шепури да иде ка Еу мора прихватати услове које Унија пред исту поставља.

Борис Тадић је то одлично искусио када је морао "у сагласју са Еу" да промени текст, у скупштини Србије већ усвојене резолуције о КиМ, која би на гласању у Ун победила моћни амерички утицај у УН и била усвојена већином гласова, а захваљујући првенствено сјајном дипломатском раду генијалног Вука Јеремића који обишао скоро све Несврстане земље, од њих тражио и добио подршку за првобитну Резолуцију. Не заборавимо да се на првобитни текст Резолуције из опозиције обрушио прво Александар Вучић, а одмах после њега британски министар ино послова Хејг. Цела ствар око "патриотизма" СНС гледе КиМ је већ тада била сасвим јасна. Тада и "Пешчаник" креће у оштру кампању против Демократске странке, Бориса Тадића, а против Вука Јеремића посебно, и тада Весна Пешић прва у "Пешчанику" креће да отворено хвали СНС. Самосталност "Пешчаника", критички однос "према свима подједнако"? Наравно да не, већ само испуњена задаћа.. И сада, после толико времена и посета "напредних" Вашингтону, Берлину и Бриселу, где су ишли на "рибање", неко очекује од СНС да се конфронтира Унији гледе КиМ. Будалаштина! А, са обзиром да СНС ни нема кадрове, нпр. "прва виолина" СНС Александар Вучић је био ништа до Шешељков потрчко са радним задатком да у скупштини лаје против сваке опозиције Социјалистичкој партији Србије и ЈУЛ ( да "искаже" оно што СПС и ЈУЛ нису хтели, зато су и плаћали лајавце) и каква се онда "политика према Косову" очекује од "вечитог дечака српске политике", осим низа де факто признања независности Косова ? Идиотизам је очекивати било шта добро од СНС, а камоли у вези Косова и Метохије.

Према томе, баш су се добро заебали сви они који су мислили да је скидање беџа и прихватање пута "евроатланских интеграција" само "мудра тактика" док се не дође на власт, а "онда ћемо уз помоћ Путина да им ебемо кеву".. каква епска превара лаковерних!

Нека сада замоле Вучића да им да свој модни детаљ - једну од својих дизајнираних марамица из џепа сакоа - да обришу патриЈотске сузе!

Poslednja izmena:
Ovde se slazem sa Vucicem

SVAKO ko prima platu od Hasima Tacija, treba da izgubi posao u drzavnoj sluzbi Srbije.

У праву си...
Ал проблем представљају и Срби, прогнани са КиМ, који су били запошљени у државним институцијама и који и даље примају плату и тзв косовски додатак а да се уопште не налазе на КиМ.
Знам лика који се после 99-те, значи након повлачења са Ким, запослио у електрани Обилић а живи са породицом у БГД, и наравно да прима плату...... а о томе да је продао имање шипцима и купио огроман стан на Вождовцу да и не говорим, и још кука на сва звона....
Вероватно има још таквих примера...
Власт би требало да се доообро позабави списковима оних који примају плате од Републике Србије за ангажовање на КиМ, а КиМ нису ни видели.

С друге стране Србима у енклавама и у северном делу КиМ треба помоћи на сваки начин, њихов опстанак доле је од огромне важности за Србију и све остале Србе...

Pa zar to nije sredio BoTa sa Bogdanovićem još u aprilu. Bogdanović je tada obećao da će u roku od 15 dana srediti stanje. :D
Baš me zanima kako će to rešiti Vulin i Vučić.
Kao što sam jednom već pisao ovde, Samardžić je to svojevremeno rešio tako što je naterao zaposlene da ugase račune u banci
i donesu potvrdu o tome. Ljudi su to uradili .
Albanci su nastavili sa izdvajanjem tih sredstava i objavljuju to u medijima.
Dolaze žuti na vlast i Bogdanović deli izjave kako su oni demokrate i neće se koristiti metodama prethodnika.
Radnici ponovo otvaraju račune i podižu novac.

Kako je moguće ovo sprečiti ako Albanci opet nastave sa izdvajanjem novčanih sredstava?
A oni će to sigurno uraditi jer im je cilj preuzimanje svih institucija.

Poslednja izmena:
I šiptari sa dečjim dodatkom.Uglavnom te pare su bacane uludo i pokradene.

Kakva sada decji dodatak? Koji Siptari? Ovi iz Srbije? Da li ti znas koliki je decji dodatak u Srbiji, a da li znas
koliko su mesecno dobijale patriote iz Kosovske Mitrovice, Leposavica? I to tako deceniju jednu?

Medicinska sestra u Leposavicu ima oko 700 evra mesecno, lekar u Zajecaru ima isto toliko, pri cemu ta
u Leposavicu ne mora ( ili barem godinama nije morala) da placa struju telefon, nekakve infostanove,
a o porezima i da ne govorim.

Bio je i neki lik ( afera od pre godinu dana, mozda, sada je u apsi u Srbiji) koji je mrtav ladan bio veliki Srbin,
bavio se svercom, ali kao postar istovremeno dobijao iz Pristine godinama uredno platu.

I treba da se ukine. Neka se daje pomoc direktno stanovnistvu, a ne samo fiktivnim radnicima javnih preduzeca i opstinarima.

Mogao bih da te podržim ali ti ne sagledavaš kompletan problem. Problem je u očuvanju srpskih institucija na KiM a koje Albanci
žarko žele da vide pod svojom kapom i tako zaokruže proces nezavisnosti. Postojanje tih institucija im je trn u oku.
Davanje pomoći direktno stanovništvu je dobro za stanovništvo. Verovatno bi se pola stanovništva sa tim primanjima odmah iselilo sa KiM.
Znam puno njih koji su imali posao (opština), dali otkaz i otišli odavde. Neki su prestrašeni odmah posle rata napustili KiM ali su se
(suočeni sa nemaštinom) vratili natrag i dobili posao.

Naravno ja ne branim ovo i ovakvo stanje. Činjenica je da ima mnogo ljudi koji nisu na KiM a primaju plate. Skoro sve što je rečeno u
Insajderu je istina. Ali za sve to su krive rukovodeće strukture: Goran Bogdanović koji sada samo sleže ramenima jer je bio nemoćan -
što nije dao ostavku...i puno njih 'iznad' njega i 'ispod' njega.

I treba da se ukine. Neka se daje pomoc direktno stanovnistvu, a ne samo fiktivnim radnicima javnih preduzeca i opstinarima.

LJudi u Srbiji jako malo znaju o Srbima na Kosovu. Za nas postoje samo nekakvi bundzije sa Severa ( veliki patrioti), a vecina Srba zivi

po nekim enklavama ( da ne kazem vukoyebinama gde je i Bog rekao Laku Noc) , a ti jadni ljudi uopste ne zanimaju ove krimose sa Severa, ali ni
Beograda. Kao da ih nema.

LJudi u Srbiji jako malo znaju o Srbima na Kosovu. Za nas postoje samo nekakvi bundzije sa Severa ( veliki patrioti), a vecina Srba zivi

po nekim enklavama ( da ne kazem vukoyebinama gde je i Bog rekao Laku Noc) , a ti jadni ljudi uopste ne zanimaju ove krimose sa Severa, ali ni
Beograda. Kao da ih nema.

Eh, koga briga za Srbe po juznim enklavama.

Vazno da se busaju u patriotska prsa cim se pomene sever.

Kakva sada decji dodatak? Koji Siptari? Ovi iz Srbije? Da li ti znas koliki je decji dodatak u Srbiji, a da li znas
koliko su mesecno dobijale patriote iz Kosovske Mitrovice, Leposavica? I to tako deceniju jednu?

Medicinska sestra u Leposavicu ima oko 700 evra mesecno, lekar u Zajecaru ima isto toliko, pri cemu ta
u Leposavicu ne mora ( ili barem godinama nije morala) da placa struju telefon, nekakve infostanove,

Bio je i neki lik ( afera od pre godinu dana, mozda, sada je u apsi u Srbiji) koji je mrtav ladan bio veliki Srbin,
bavio se svercom, ali kao postar istovremeno dobijao iz Pristine godinama uredno platu.

Kakvu si ti glupost napravila što si otišla u Nemačku kad si mogla da dođeš u Leposavić za tako velike pare.
Tu je baš lepo živeti...čist vazduh...itd. A ne bi plaćala ni struju. Retko kad bi je i imala pa bi zbog toga imala dodatne
uštede. A mi bismo imali više stanovnika na KiM pa bismo se lakše odupreli.

Stvarno, zašto se decenijama niko iz Srbije ne doseljava na KiM nego je proces obratan?

Kakvu si ti glupost napravila što si otišla u Nemačku kad si mogla da dođeš u Leposavić za tako velike pare.
Tu je baš lepo živeti...čist vazduh...itd. A ne bi plaćala ni struju. Retko kad bi je i imala pa bi zbog toga imala dodatne
uštede. A mi bismo imali više stanovnika na KiM pa bismo se lakše odupreli.

Stvarno, zašto se decenijama niko iz Srbije ne doseljava na KiM nego je proces obratan?

Pa vidis, sele se ljudi danas i iz prelepe Grcke i Spanije, odlaze u ladne klime jer nisu sigurni ni za svoju, ali ni buducnost svoje dece.

Iseljavali su se Srbi sa Kosova jos od Carnojevica, zeleli su u civilizaciju ( Beograd, Novi Sad), iseljavali su se najvise za vreme Tite
i Milosevica jer su s jedne strane za veliku lovu prodavali svoju zemlju , kuce, pazarili ili dobijali za dzabe stanove po Srbiji,
uvek su ziveli lagodno. Opet kazem da ima oko 80.000 Srba koji nikoga ne zanimaju jer se ne bave svercom, nisu ugledni
privrednici /( armunikasi iz Peci), ti jadni ljudi su samo jedan statisticki podatak, ali izgleda samo za Radu Trajkovic.

Ja zivim na cistom vazduhu, imam psa koga niko ne sutira, zivim kako zelim.

Ja nisam stoka koja bi da iskoriscava zivote tudje dece da bi nesto usicarila. Ovo sada ne razumes, ali nema veze.

Eh, koga briga za Srbe po juznim enklavama.

Vazno da se busaju u patriotska prsa cim se pomene sever.

Imam jednog poznanika koji potice negde iz PM sa Kosova, a tamo su jos roditelji i najstariji brat , a koji ima i zenu i decu,
ti ljudi zaista gladuju i smrzavaju se. Oni nigde i ni za koga ne postoje. Da nije ovoga koji im tu i tamo
posalje neku lovu, Bog te pita sta bi bilo.

Pa vidis, sele se ljudi danas i iz prelepe Grcke i Spanije, odlaze u ladne klime jer nisu sigurni ni za svoju, ali ni buducnost svoje dece.

Iseljavali su se Srbi sa Kosova jos od Carnojevica, zeleli su u civilizaciju ( Beograd, Novi Sad), iseljavali su se najvise za vreme Tite
i Milosevica jer su s jedne strane za veliku lovu prodavali svoju zemlju , kuce, pazarili ili dobijali za dzabe stanove po Srbiji,
uvek su ziveli lagodno. Opet kazem da ima oko 80.000 Srba koji nikoga ne zanimaju jer se ne bave svercom, nisu ugledni
privrednici /( armunikasi iz Peci), ti jadni ljudi su samo jedan statisticki podatak, ali izgleda samo za Radu Trajkovic.

Ja zivim na cistom vazduhu, imam psa koga niko ne sutira, zivim kako zelim.

Ja nisam stoka koja bi da iskoriscava zivote tudje dece da bi nesto usicarila. Ovo sada ne razumes, ali nema veze.

Ne želim da budem neprijatan, ali tvoji komentari osciliraju iz jedne krajnosti u drugu. Prvo tendeciozno plasiraš vest:

Ja ne verujem da ima 700 evra. Možda negde oko 50.000 dinara (sa 150% plate) a to je oko 400 eura. Neke od njih (ne sve, jer
Albanci ne plaćaju naš predimenzionirani broj rdnika) primaju oko 200 eura od Albanaca.

Žive na prostoru gde se ubijaju deca (Goraždevac, Gračanica), gde se strepi kod svakog izlaska dece. Gde se noću sanjaju noćne more.
A ti im zavidiš zbog neplaćanja struje, telefona, infostana...

A onda u sledećim postovima nešto sasvim drugo. Kao da ti je važno samo to da si u centru pažnje. Stavovi nisu bitni.

Ne želim da budem neprijatan, ali tvoji komentari osciliraju iz jedne krajnosti u drugu. Prvo tendeciozno plasiraš vest:

Ja ne verujem da ima 700 evra. Možda negde oko 50.000 dinara (sa 150% plate) a to je oko 400 eura. Neke od njih (ne sve, jer
Albanci ne plaćaju naš predimenzionirani broj rdnika) primaju oko 200 eura od Albanaca.

Žive na prostoru gde se ubijaju deca (Goraždevac, Gračanica), gde se strepi kod svakog izlaska dece. Gde se noću sanjaju noćne more.
A ti im zavidiš zbog neplaćanja struje, telefona, infostana...

A onda u sledećim postovima nešto sasvim drugo. Kao da ti je važno samo to da si u centru pažnje. Stavovi nisu bitni.

Vidi, ja ovo govorim onako kako sam cula od najdirektnijih rodjaka ( sestre) te medicinske sestre iz Leposavica o kojoj priccam.

Sretala sam se u Zajecaru i sa njenim roditeljima koji su iz Urosevca otisli ( silom naravno i iz straha) 1999 u Leposavic, iz mesta
napravili ogromnu kucu, kazu da imaju i krave koje se u stali greju termoakumulacionim pecima, a struja se naravno ne placa.

Vidim da ljudi dolaze uvek jako finim automobilom ( moji Zajecarci nemaju pare za takve stvari , voze neke krsheve stare 20 godina),
misloim, nista ja nemam protiv tih ljudfik, svako od nas bi to tako, ali bre nemoju da to bude na racun mojih roditelja sa peMzijom
od 15.000 dinara.

Stan u Urosevcu je prodat za 70.000 DM ( dvosoban stan).

Back