gospodjica14
Poznat
- Poruka
- 7.429
.
To nema nikakve veze sa skolom, u skoli se uglavnom uce totalne nebitne arbitrarne podele i teorija distancirana od sveta, radi odrzavanja sistema. Ako zelis znanje, sto dalje od skole.
Nije tacno. Ona konkretno ima problem sa SRPSKIM jezikom, i to sa lektirom. Mislis da je citanje knjizevnih dela gubljenje vremena? Sta je tu teorija? Treba da procita delo i da na kreativan nacin izlozi svoje tumacenje onog sto je proticala. Ali prvi korak je najcesce onaj koji danasnji osnovno/srednjoskolici ne naprave - procitati knjigu. Ko ce time da se smara, bzvz, kad moze u folkoteku da djipa uz narodnjake. Naci cu nesto prepircano na netu. O stranom jeziku, matematici necu ni da govorim. To nisu nikakve teorije distancirane od sveta vec vrlo prakticno upotrebljiva, stavise neophodna znanja.
Ako nemas zaljenje onda je svakako bilo dobro za tebe, ne osporovam.
Naravno da nemam. Kasnije sam na osnovu znanja latinskog savladala spanski kao od sale na fakultetu. Danas radim i super sam placena zahvaljuci kvalitetnom obrazovanju. Kvalitetno obrazovanje je osnov da ti bilo ko pruzi mogucnost da steknes iskustvo u prakticno radu u dobroj firmi, narocito u zemljama gde se rad ceni i dobro placa. Ako sutra resi da emigrira u Kanadu trebace joj odlicno znanje engleskog da bi polozila neophodne TOEFL i IELTS testove koji su veoma teski, da bi uopste dobila vizu. A o dobijanju posla da ne pricamo...nego da ne sirim temu. Znanje se isplati. Sem ako neko nema nameru da se bavi fizickim poslovima, kriminalom ili da se "dobro uda". Ali sve nosi svoje rizike. Ja bih uvek "rizikovala" sa znanjem.
Mislis tebe niko nece da mazi...? Itekako ima ljudi koje zivot mazi, i koji sve imaju "lako".
Ja ne gledam, to si ince naucila posredno u skoli, naucili su te taj sklop razmisljanja. Bolje,gore,hijearhija ocene itd.
Pa mene je licno, bar u profesionalnom smislu, bas pomazio. I ne, to nisam naucila u skoli. To sam naucila u poslednjih 20 godina zivota u Srbiji. Nema veze sa skolom. Da se danas skolujem, radila bih to isto kao i pre samo sa drugim ciljem - da odem odavde. Sto dalje to bolje.
Fakultet nije laksi, nego ti omogucava da ucis samo u vreme ispitnih rokova (a cak ni to bas svaki fakultet), dok u skoli moras to kontinuirano da radis. Drzavni jeste jedini relevantni u ovoj zemlji. Harvard i Jejl su druga prica. Fakultet naravno ne garantuje nista, ali pruza mnogo bolju startnu osnovu nego nemanje fakulteta, da nije tako ko bi se uopste ebavao da studira. Uostalom, radite kako hocete, na kraju krajeva covek uvek zanje ono sto seje.Totalno pogresno, meni je fakultet laksi od osnovne skole, manje vremena oduzima, i profesori su mnogo bolji i racionalniji od istih u osnovnoj. Takodje sve je po principu kako ti hoces da odradis ta sranja. A studiram Drzavni (po tebi jedini relevantni)
Inace nema to veze sa poslovima, svaki peti beskucnik u americi ima diplomu univerziteta. Ako ti mislis da fakultet garantuje ista, ili da ako nemas faks ne mozes da budes na najvisim mestima u drustvu, ocigledno ne znas o cemu pricas.
Bil Gejts recimo je batalio faks da bi se bavio kompovima.
Smesno mi kad ljudi daju primer Onazisa ili Bila Gejtsa ili tako nekih likova. Njih ima na prste da izbrojis a na planeti ima oko 7 milijardi ljudi. Sanse da postanes Bil Gejts su 1:7 000 000 000.
Poslednja izmena: