Sveto Trojstvo

Kad sam ja negirao smrt?
Kad sam reko da netko neće umrijeti?

Tako je - SVUDA - Osim - U BIBLIJI!

Tvorac Laži pobrinuo se jako dobro za to.

Imaš li koji stih koji jasno kaže -

- Trojstvo
- Trojedini
- Trojednaki

Imaš li?

Ali - ako nemaš - onda je to izmišljotina.
TO je nadodavanje Božjoj Jahvinoj riječi.

Kaznu za to znaš?

Za kaznu se postaje Jehovin svedok? :lol:

Biblija nije izrasla na drvetu, ondosno, nema veze sa prirodom.
Pisali je ljudi. A ti negiraš sve što postoji oko tebe i u tebi i
gledaš u knjigu koju su pisali ljudi?
Ideš okolo i plašiš ljude nekakvim Jehovom koji samo u toj
knjizi postoji. :lol:

БЕСЕДА

о једнодушности Сина и Оца
Син не може ништа чинити сам од
себе него што види да отац чини (Јов. 5, 19).
Како треба разумети речи ове, браћо? Да ли онако како су неки јеретици разумевали, на име, да је Син мањи од Оца и немоћнији од Оца? Не, никако. Уста која тако тумачише речи Господње, бешчешће говорише. Него ове речи треба разумети, како су их разумели и Оци наши свети, на име: да је Син раван Оцу у свему, и да због њихова равенства хотења и љубави и мудрости Син не може ништа чинити на супрот вољи Очевој, ни љубави Очевој, ни мудрости Очевој. Тако ни Отац не може чинити ништа на супрот Сина, нити Дух Свети на супрот Оца и Сина. Све што Отац хоће и воли и мисли, то и Син и Дух Свети хоће и воли и мисли. Хармонија несравњива, јединство неразделно, биће неисказано! Јасно је, дакле, да Син и не може и не хоће чинити ништа сам од себе, на Своју руку, без хармоније и јединства са силом Очевом и вољом Очевом. Да је ово тумачење тачно, сведочи сам Господ даљим Својим речима: као што отац васкрсава мртве и оживљује, тако и син које хоће оживљује. Видите ли равенство воље и силе? Оно што хоће Отац, хоће и Син; оно што може Отац, може и Син. Да нико, дакле, не дели божанство, и не навлачи проклетство на себе. Бог се не може разделити, и онај, ко покуша делити Божанство, и једно лице умањавати а друго узвишавати, не може се спасти.

Пресвета Тројице, Боже наш, три по ипостаси а један по суштини, животе, светлости и љубави, призри на нас и помилуј нас. Теби слава и хвала вавек. Амин. :pop:

http://www.pravoslavnikalendar.iz.rs/index.php

Bandoglavci, ako vam sad nije jasno šta je Sveto Trojstvo, onda za vas više nema spasa.

Za kaznu se postaje Jehovin svedok? :lol:

Biblija nije izrasla na drvetu, ondosno, nema veze sa prirodom.
Pisali je ljudi. A ti negiraš sve što postoji oko tebe i u tebi i
gledaš u knjigu koju su pisali ljudi?
Ideš okolo i plašiš ljude nekakvim Jehovom koji samo u toj
knjizi postoji. :lol:
Jednog dana kada budeš na Sudu upoznao Boga Jedinoga Jahve,
sjetit ćeš se da ti je piramida4 govorio o Njemu - a ti - ništa!

БЕСЕДА

o jednodušnosti Sina i Oca
Koji je to stih - jednodušnost Sina i Oca?

Sin ne može ništa činiti sam od
sebe nego što vidi da otac čini ( Iv. 5,19 ) .
Kako treba razumjeti riječi ove , braćo ?
Tako da je Isus = nebog.
A to potvrđujem i sa ovim stihovima:

ISUS – NE-SAMOSTALAN

IVAN 5,19
Isus nato odvrati: "Zaista, zaista, kažem vam: Sin ne može sam od sebe činiti ništa, doli što vidi da čini Otac; što on čini, to jednako i Sin čini.

IVAN 5,30
Ja sam od sebe ne mogu učiniti ništa: kako čujem, sudim, i sud je moj pravedan jer ne tražim svoje volje, nego volju onoga koji me posla."

IVAN 5,36
Ali ja imam svjedočanstvo veće od Ivanova: djela koja mi je dao izvršiti Otac, upravo ta djela koja činim, svjedoče za mene - da me poslao Otac.

IVAN 6,38
jer siđoh s neba ne da vršim svoju volju, nego volju onoga koji me posla.

IVAN 7,16
Nato im Isus odvrati: "Moj nauk nije moj, nego onoga koji me posla.

IVAN 8,26
"Ta što da vam s početka opet zborim? Mnogo toga imam o vama zboriti i suditi; no onaj koji me posla istinit je, i što sam čuo od njega, to ja zborim svijetu."

Ivan 12,49
Jer nisam ja zborio sam od sebe, nego onaj koji me posla - Otac - on mi dade zapovijed što da kažem, što da zborim.

Ivan 12,50
I znam: zapovijed njegova jest život vječni. Što ja dakle zborim, tako zborim kako mi je rekao Otac.

IVAN 14,31
Ali neka svijet upozna da ja ljubim Oca i da tako činim kako mi je zapovjedio Otac. Ustanite, pođimo odavde!

IVAN 17,4
Ja tebe proslavih na zemlji dovršivši djelo koje si mi dao izvršiti.

------------------------
Lijepo čitljivo - Isus je sluga Boga Jahve.
Isus nije samostalan.
Isus nije JEDNAK Bogu Ocu Jahvi.

Isus nije i neće nikada biti Bog.

Poslednja izmena:
БЕСЕДА

о једнодушности Сина и Оца
Син не може ништа чинити сам од
себе него што види да отац чини (Јов. 5, 19).
Како треба разумети речи ове, браћо? Да ли онако како су неки јеретици разумевали, на име, да је Син мањи од Оца и немоћнији од Оца? Не, никако. Уста која тако тумачише речи Господње, бешчешће говорише. Него ове речи треба разумети, како су их разумели и Оци наши свети, на име: да је Син раван Оцу у свему, и да због њихова равенства хотења и љубави и мудрости Син не може ништа чинити на супрот вољи Очевој, ни љубави Очевој, ни мудрости Очевој. Тако ни Отац не може чинити ништа на супрот Сина, нити Дух Свети на супрот Оца и Сина. Све што Отац хоће и воли и мисли, то и Син и Дух Свети хоће и воли и мисли. Хармонија несравњива, јединство неразделно, биће неисказано! Јасно је, дакле, да Син и не може и не хоће чинити ништа сам од себе, на Своју руку, без хармоније и јединства са силом Очевом и вољом Очевом. Да је ово тумачење тачно, сведочи сам Господ даљим Својим речима: као што отац васкрсава мртве и оживљује, тако и син које хоће оживљује. Видите ли равенство воље и силе? Оно што хоће Отац, хоће и Син; оно што може Отац, може и Син. Да нико, дакле, не дели божанство, и не навлачи проклетство на себе. Бог се не може разделити, и онај, ко покуша делити Божанство, и једно лице умањавати а друго узвишавати, не може се спасти.

Пресвета Тројице, Боже наш, три по ипостаси а један по суштини, животе, светлости и љубави, призри на нас и помилуј нас. Теби слава и хвала вавек. Амин. :pop:

http://www.pravoslavnikalendar.iz.rs/index.php

Bandoglavci, ako vam sad nije jasno šta je Sveto Trojstvo, onda za vas više nema spasa.

Isaija 57, 15. Јер овако говори Високи и узвишени, који живи у вечности, коме је име Свети: На висини и у светињи станујем и с оним ко је скрушеног срца и смерног духа оживљујући дух смерних и оживљујући срце скрушених.
Isaija 42, 8. Ја сам Господ, то је име моје, и славу своју нећу дати другом ни хвалу своју ликовима резаним.

Vidimo iz ovih stihova sta je Bog rekao proroku Isaiji,Amin.

БЕСЕДА

Da je ovo tumačenje točno , svjedoči sam Gospodin daljim Svojim riječima : kao što otac uskrsava mrtve i oživljuje , tako i sin koje hoće oživljuje . Vidite li ravenstvo volje i sile ? Ono što hoće Otac , hoće i Sin ; ono što može Otac , može i Sin . Da nitko , dakle , ne dijeli božanstvo , i ne navlači prokletstvo na sebe . Bog se ne može razdijeliti ,

Koga Uskršnjava SD?
Gdje je SD?
Kako je Ime Osobi - SD?

-------------------------------------------

Tko je uskrsnuo Isusa?
Isus se nije mogao sam uskrsnuti!?
Jel to odlika jednoga od Trojice?
Zašto Isus moli Boga da ga mimoiđe smrt?
Da li se tako ponaša jedan Bog?
----------------------------------------------------------

U Bibliji nigdje ne piše - TTT.
Znači - nadodavanje Božjoj Jahvinoj riječi.
A za takve je stih:

Otkrivenje 22,18 Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi.
Otkrivenje 22,19 I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi.

Ali tebi je za to svejedno.
Izabrao si svoj put.
--------------------------------------------------------------

i onaj , tko pokuša dijeliti Božanstvo , i jedno lice umanjavati a drugo uzvišavati , ne može se spasti .
Koji je to stih - Božanstvo se sastoji od .......

Koji je to stih - LICA Božanstva?

Koji je to stih - NEMA spasa za one koji ne vjeruju u TTT?

GJDE TO PIŠE?

Bandoglavci, ako vam sad nije jasno šta je Sveto Trojstvo, onda za vas više nema spasa .
Da li si ti Kršćanin?
Da li ti tvoj "bog" Isus kaže da trebaš drugima govoriti da su BANDOGLAVCI?

Gdje piše u Bibliji - TTT?
Gdje piše u Bibliji - ako ne vjerujem u TTT -neću biti spašen?

AKO ne piše - onda opet nadodaješ Božjim Jahvinim riječima.

On? Ni iz jedne!
Sektaš. Antihrist. Sluga nečastivom.

Ovim gore si se potpisao!

Neoprostiva hula na SD!

MARKO 3
(28) Doista, kažem vam, sve će se oprostiti sinovima ljudskima, koliki god bili grijesi i hule kojima pohule. (29) No pohuli li tko na Duha Svetoga, nema oproštenja dovijeka; krivac je grijeha vječnoga." (30) Jer govorahu: "Duha nečistoga ima."

-----------------------------------------

Antikrist!

Ti tvrdiš da je Isus = Bog.
Bog = Duh.
Isus = Tijelo.
Isus nije Duh.

Antikrist je onaj koji kaže da je Isus = Duh,
a ti to tvrdiš.

2. IVANOVA 1,7
Jer iziđoše na svijet mnogi zavodnici koji ne ispovijedaju Isusa Krista koji dolazi u tijelu. To je zavodnik i Antikrist.

Isaija 57, 15. Јер овако говори Високи и узвишени, који живи у вечности, коме је име Свети: На висини и у светињи станујем и с оним ко је скрушеног срца и смерног духа оживљујући дух смерних и оживљујући срце скрушених.
Isaija 42, 8. Ја сам Господ, то је име моје, и славу своју нећу дати другом ни хвалу своју ликовима резаним.

Vidimo iz ovih stihova sta je Bog rekao proroku Isaiji,Amin.

Izaija 42,8 Ja, Jahve mi je ime, svoje slave drugom ne dam, niti časti svoje kipovima.

- - - - - - - - - -

A šta ćeš ti da radiš ako pred tobom bude neki drugi bog?

Ne brini se - neće.
Meni je Bog Jahve govorio - ne neki drugi bog,
jer samo je Jedan Bog Imenom - Jahve.
Svi ostali su lažni bogovi.

Ne brini se - neće.
Meni je Bog Jahve govorio - ne neki drugi bog,
jer samo je Jedan Bog Imenom - Jahve.
Svi ostali su lažni bogovi.

Šta ti je kazao? Kako znaš da je to stvarno Jahve a ne neki demon
koji se lažno predstavlja?

- - - - - - - - - -

Izaija 42,8 Ja, Jahve mi je ime, svoje slave drugom ne dam, niti časti svoje kipovima.

Taj ko Madona.. Mnogo voli slavu.

O LUKAVSTVU
Jer će se istrijebiti koji čine zlo.
Psalam. 37, 9
Čuvajte se lažnih proroka, koji vam dolaze u odijelu ovčijem, a iznutra su vuci grabljivi. Po Plodovima njihovim poznaćete ih.
Matej. 7, 16
http://www.svetosavlje.org/bibliote...voPecerski/Lat_StaracSavaPskovoPecerski60.htm
http://sh.wikipedia.org/wiki/Priča_o_drvetu_i_plodovima

Tako je!
Čuvajte se onih kojima nauk nije zapisan u Bibliji.

A u Bibliji nigdje nema-
Trojstvo,
Trojedini
Trojednaki
Bogočovjek
Nema:
Isus kaže - Ja sam Bog,
Isus kaže - Ja sam Stvoritelj.
Nema da Isus sjedi na Božjem Jahvinu Prijestolju,
nego je VJEČNO Zdesna Božjeg Jahvina prijestolja.

Back