Telekom 9. juna gubi monopol

VoXman

Zainteresovan član
Poruka
102
Procitah sledece u Kuriru:
"Beograd - Telekom srbija izgubice 9 juna ekskluzivno pravo na usluge fiksne
telefonije,posle cega bi trziste fiksnih telekomunikacionih usluga trebalo da bude
otvoreno za konkurenciju pise "Glas javnosti".
List navodi da cinjenica da vec dve godine nije formirana Agencija za telekomunikacije,u cijoj je nedleznosti dodela licenci
operatorima,govori u prilog tome da proces liberalizacije demonopolizacije ipak nece ici glatko.
Posledice toga jeste da ce se Srbija posle 10. juna naci u apsurdnoj situaciji,jer je trziste demonopolizovano,ali nema
tela koje dodeljuje dozvole,ocenjuje list.
 
Pa da, imaju oni jak lobi koji to sprecava, ali ja se nadam da ce za godinu dana sve doci na svoje mesto.Ali dotad cu preci na kablovski internet i nece mocu da me deru kao sad.Ipak bice ekstra videti te bolesne pohlepnike kad im dodje zdrava konkurencija. :D

Uh pa ima da predjem kod tih makar bio i albanski operator. 8)
 
Aman ljudi

Ajd malo razmislite pa ce te doci do istog zakljucka koji cu sada izneti.

Telekom je zver.
Znaci i posle tog datuma ostace na vlasti.
Ukidanje monopola samo znaci da ce i ostale kompanije moci da svoje resurse u smislu linija i opreme nude na koriscenje, ali je Telekom vec odavno toliko prosirio pipke i proburazio celu Srbiju kablovskom kanalizacijom i optickim kablovima, jer im se moze.
Ukidanje monopola samo znaci da ce druge firme koje postavljaju opremu za sebe (elektroprivreda, vodovod i ostali njima slicni) moci da resurse koje su postavili ponude i drugim (pravnim) licima na koriscenje (uz odredjenu finansijsku nadoknadu).
Nemojte se zavaravati da ce Telekom odumreti od sredine ove godine.
Ono sto vecina prizeljkuje je da dodje neki novi operater koji ce da ponudi isto ono sto Telekom sada nudi ( fiksne servise), ali do toga tesko da ce doci.
Razmislite malo. Kada bi neki operater dosao, on bi morao ceo Beograd ( ili barem one delove koji su mu interesantni) da prekopa i da ugradi svoju kanalizaciju, jer im Telekom nece ustupiti svoju (pa nisu ni PTT KDS-u ustupili, pa sto ce nekom strancu :(, zalosno) sto predstavlja preveliku investiciju.
Ako neko hoce da kupi Telekom, ovi nasi nece prodati veci deo akcija, a niko od stranaca se nece zadovoljiti malim parcetom kolaca.

Znaci, ako bas zelite da ne koristite Telekomove resurse, ili da barem, njima ne placate, tu su vam kablovska, bezicni internet, mobilna i, nadam se uskoro IP telefonija.

Srecno nam bilo :)
 

Back
Top